Aplicații ERP în Medii Mobile - Implicații în Gestiunea Întreprinderii

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Contabilitate
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 15 în total
Cuvinte : 4094
Mărime: 54.31KB (arhivat)
Publicat de: Eduard Stroe
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Lect.Univ.dr.Dospinescu Octavian

Cuprins

  1. Aplicații ERP în medii mobile – implicații în gestiunea întreprinderii 3
  2. 1. Introducere aplicații ERP în medii mobile 3
  3. Exemple de aplicații ERP în medii mobile cu implicații în gestiunea întreprinderii 4
  4. 2.1 Sage ERP X3 Sales App 4
  5. 2.2 AsiSmobile 6
  6. 2.3 Microsoft Dynamics NAV 7
  7. 2.4 SFA Festino 7
  8. 2.5 SAP ERP Quality issue for iPhone 8
  9. 2.6 GreenTea 9
  10. 2.7 Pluriva Mobile 10
  11. 2.8 Senior SFA 10
  12. Avantajele aplicatiilor mobile 11
  13. 3. 1 SAP ERP: 12
  14. 3.2 Pluriva Mobile: 13
  15. 3.3 Senior SFA: 13
  16. Aplicatii mobile in Romania 13
  17. Generalitati 14

Extras din proiect

Aplicații ERP în medii mobile – implicații în gestiunea întreprinderii

1. Introducere aplicații ERP în medii mobile

Tot mai multe corporații apelează la sisteme integrate mobile în vederea integrării și optimizării operațiunilor interne cum ar fi producția, tehnologia, controlul finaciar și resursele umane. Aceste sisteme corporative integrează conexiuni web din ce în ce mai mult pentru a pune în valoare viteza și prezența impunătoare a Internetului în lume.

În zilele noastre există peste 5 miliarde de oameni conectați global prin dispozitive mobile. Combinația de dispozitive performante, rețele wireless și apetitul consumatorilor pentru conectivitate permanentă a schimbat felul în care companiile folosesc mobilitatea serviciilor.

În urma unui studiu întreprins, se constată că vânzările calculatoarelor scad cu 14% pe an, în timp ce piața tabletelor și a smartphone-urilor crește vertiginos (cu 35% pe an). Invazia de dispozitive mobile a impus o regândire a modului de accesare al sistemelor integrate de tip ERP, precum și al altor aplicații de gestiune a întreprinderii.

Piata de aplicatii mobile, evaluata in prezent la 20 miliarde de dolari, care va creste de 5 ori in urmatorii 3 ani, nu doar ca revolutioneaza industria software, dar are si un impact economic important, potrivit unui nou studiu in domeniu.

Gratie ultimelor generatii de smartphone-uri si tablete, se creaza noi platforme pentru dezvoltatorii de software, oferind oportunitati unei noi generatii de antreprenori, cu firme mici. De fapt, 78% din firmele americane ce dezvolta aplicatii mobile sunt de dimensiuni mici, potrivit unui studiu realizat de Asociatia pentru Competitivitate in Tehnologie (ACT) – ce reprezinta peste 3.000 de dezvoltatori de aplicatii, de dimensiuni mici si medii. Studiul este realizat pe firmele care au produs aplicatii pentru sistemele Apple si Android, ce reprezinta 75% din piata aplicatiilor pentru smartphone.

Firmele de dimensiuni mari sunt cel mai bine reprezentate la categoria aplicatiilor de business, datorita popularitatii aplicatiilor de care ofera pe mobil servicii precup PayPal, UPS sau FedEX. Cu toate acestea, nu toate marile companii de servicii produc in house astfel de aplicatii, ele fiind realizate de fapt, tot de mici dezvoltatori de software.

Aceasta explozie a startup-urilor de pe piata aplicatiilor mobile, care se estimeaza ca va atinge valoarea de 100 miliarde de dolari pana in 2015, a condus si la crearea de noi locuri de munca, in ciuda unui context economic dificil. Astfel, cercetarea realizata de ACT, impreuna cu Microsoft TechNet, arata ca aceasta piata a creat intre 400 de mii si 600 de mii de noi locuri de munca.

Exemple de aplicații ERP în medii mobile cu implicații în gestiunea întreprinderii

Aplicațiile ERP funcționează pe dispozitivele mobile prin intermediul sistemelor de operare iOS, Android sau Windows Phone.

2.1 Sage ERP X3 Sales App

Un prim exemplu îl constituie aplicația Sage ERP X3 Sales App, aplicație creată special pentru forța de vânzări, destinată utilizării prin intermediul iPad-ului. Această aplicație este realizată de Sage Group PLc, unul dintre liderii mondiali în dezvoltarea de software de gestiune a afacerilor. Prezentată în cadrul “Internet and Mobile World” București, noua aplicație mobilă poate fi descărcată din Apple Store. Aceasta permite utilizatorilor să acceseze datele înregistrate în soluția ERP cu ajutorul unui iPad, fie că au conexiune la un serviciu de internet mobil sau nu.

Utilizând această aplicație, angajații care ocupă poziții de vânzări și își desfășoară cea mai mare parte a muncii pe teren au acces în timp real la informațiile și serviciile operaționale. Acest program poate fi utilizat pentru îmbunătățirea relațiilor cu clienții, precum și pentru creșterea calității serviciilor livrate.

Preview document

Aplicații ERP în Medii Mobile - Implicații în Gestiunea Întreprinderii - Pagina 1
Aplicații ERP în Medii Mobile - Implicații în Gestiunea Întreprinderii - Pagina 2
Aplicații ERP în Medii Mobile - Implicații în Gestiunea Întreprinderii - Pagina 3
Aplicații ERP în Medii Mobile - Implicații în Gestiunea Întreprinderii - Pagina 4
Aplicații ERP în Medii Mobile - Implicații în Gestiunea Întreprinderii - Pagina 5
Aplicații ERP în Medii Mobile - Implicații în Gestiunea Întreprinderii - Pagina 6
Aplicații ERP în Medii Mobile - Implicații în Gestiunea Întreprinderii - Pagina 7
Aplicații ERP în Medii Mobile - Implicații în Gestiunea Întreprinderii - Pagina 8
Aplicații ERP în Medii Mobile - Implicații în Gestiunea Întreprinderii - Pagina 9
Aplicații ERP în Medii Mobile - Implicații în Gestiunea Întreprinderii - Pagina 10
Aplicații ERP în Medii Mobile - Implicații în Gestiunea Întreprinderii - Pagina 11
Aplicații ERP în Medii Mobile - Implicații în Gestiunea Întreprinderii - Pagina 12
Aplicații ERP în Medii Mobile - Implicații în Gestiunea Întreprinderii - Pagina 13
Aplicații ERP în Medii Mobile - Implicații în Gestiunea Întreprinderii - Pagina 14
Aplicații ERP în Medii Mobile - Implicații în Gestiunea Întreprinderii - Pagina 15

Conținut arhivă zip

  • Aplicatii ERP in Medii Mobile - Implicatii in Gestiunea Intreprinderii.docx

Alții au mai descărcat și

Rezultatul Exercițiului

Elaborarea acestui proiect are ca scop sustinerea examenului de atestat,prin care se dovedeste nivelul elevat de cunostiinte acumulate în cei 4 ani...

Contribuții la conceperea,proiectarea și implementarea unui sistem informatic integrat de tip ERP, în cadrul unei firme din domeniul industrial

În prezent se manifestă o creștere semnificativă a canității de informații,obținute și manipulate în firme,tendință accentuată și de formularea...

Contabilitatea Subventiior Guvernamentale

Evaluarea este procesul prin care se determina valorile la care structurile situatiilor financiare vor fi recunoscute in bilant si in contul de...

Organizarea activității de decontare și evidență bancară

I.2. Reglementarea contabilitatii bancare Directia contabilitatii generale are urmatoarele obiective : - defineste politica Bancii în domeniul...

Ai nevoie de altceva?