SC Euro Tour SRL practică contabilitate

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Contabilitate
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 32 în total
Cuvinte : 5105
Mărime: 428.80KB (arhivat)
Publicat de: Ovidiu Staicu
Puncte necesare: 8

Cuprins

  1. Introducere
  2. Capitolul I: Prezentarea organizaţiei
  3. 1.1. Sectorul şi obiectul de activitate
  4. 1.2. Scurt istoric, înfinţare, evoluţie
  5. 1.3. Sediu, filiale, puncte de lucru
  6. 1.4. Managementul organizaţiei şi personalul
  7. 1.5. Oferta organizaţiei
  8. 1.6. Consumatorii şi clienţii
  9. 1.7. Concurenţa
  10. Capitolul II Situaţia economică-financiară a firmei
  11. 2.1. Principalii indicatori financiar-contabili
  12. Concluziile raportului
  13. Bibliografie
  14. Anexe

Extras din proiect

Introducere

Firma aleasă pentru efectuarea stagiului de practică este o renumită agenţie de turism din Iaşi şi anume, S.C. Euro Tour S.R.L., agenţie de turism tour-operatoare. Motivele pentru care am ales această firmă sunt rapididatea şi seriozitatea acesteia în ceea ce priveşte modul de răspundere la cererea depusă pentru efectuarea stagiul de practică şi renumele câştigat atât pe piaţa românească cât şi la nivel internaţional.

Stagiul de practică s-a desfăşurat în perioada 13.06.2011 - 26.06.2011, timp în care am asistat şi participat la diferite activităţi, la modul de luare a deciziilor cu privire la tot ceea ce se întâmplă în cadrul agenţiei, la reglarea amiabilă a unor mici conflicte şi de asemenea la activităţi publicitare, care au constat în distribuirea de pliante şi fluturaşi cu ofertele turistice promoţionale ale agenţiei pentru anul 2011.

În cadrul acestei unităţi am avut posibilitatea şi în acelaşi timp oportunitatea să observ în detaliu, de-a lungul celor două săptămâni de practică cum îşi desfăşoară firma activităţile pentru a obţine rezultate satisfăcătoare. Voi menţiona doar câteva aspecte cum ar fi: organizarea eficientă a personalului foarte bine pregătit care reuşeşte să efectueze în condiţii foarte bune sarcinile de servici, prestarea serviciilor turistice de calitatea şi în timp optim; datorită eficienţei şi calităţii serviciilor şi numărului destul de mare de clienţi, firma nu s-a confruntat cu imposibilitatea de plată a obligaţiilor fiscale, de asemenea creşterea treptată a numărului de clienţi şi totodată a responsabilităţi personalului din conducere a stârnit ideea directorului de a crea un departament specializat pe marketing, pentru a se găsi soluţii în vederea relansării ofertei de servicii şi de a descoperi noi pieţe de desfacere; evidenţa contabilă se tine conform normelor într-un program informatic complex astfel încât în orice moment se poate verifica balanţa de venituri şi cheltuieli, toate modificarile din activul şi pasivul patrimonial, programul simplificând foarte mult introducerea tuturor datelor, eventual corectarea sau refacererea anumitor operaţiuni.

Am fost încântată de la început şi de sloganul firmei, care te face să îţi doreşti măcar o excursie din oferta lor turistică foarte variată.

Capitolul I. Prezentarea organizaţiei

1.1. Sectorul şi obiectul de activitate

S.C. Euro Tour S.R.L. este o agenţie de turism cu capital integral privat, care are ca şi obiect de activitate comercializarea serviciilor turistice şi anume vinderea de pachete şi servicii turistice sau componente ale acestora pe plan intern şi internaţional.

Agenţia nu este un simplu birou unde se fac rezervări de servicii turistice, aici sunt consilieri turistici gata să ajute clienţii cu sfaturi, idei şi informaţii. Indiferent dacă este vorba despre o călătorie de afaceri sau o vacanţă, firma pune la dispoziţia clienţilor servicii profesionale de consultanţă înaintea călătoriei, toate detaliile legate de organizarea ei şi asistenţă permanenta în timpul acesteia şi după încheierea ei.

Agenţia este înregistrată în Registrul Comerţului şi are licenţa în turism numărul 1488 prin care se atestă că are condiţii materiale, dotarea necesară şi capacitatea profesională de a comercializa produse turistice proprii şi de a rezerva pentru turişti servicii de cazare, masă, tratament, transport, cură balneară, asistenţă turistică de specialitate, închirieri autoturisme cu sau fără şofer, obţinerea de vize turistice şi alte servicii specifice.

Agenţia de turism este o societate comercială cu rol de intermediere între prestatorii direcţi de servici turistice şi clienţi. Activitatea agenţiei de turism constă în producerea, organizarea şi comercializarea produselor turistice şi a elementelor acestora.

Conform H.G.R. 634/ şi O.M.T. 92/1993 agenţiile de turism sunt reglementate să funcţioneze în România.

Prin Ordonanţa de Guvern 185/1993 pentru organizarea de acţiuni turistice în străinătate agenţia de turism trebuie să-şi constituie garanţie financiară pentru insolvabilitate.

1.2. Scurt istori, înfiinţare, evoluţie

Agenţia de turism din momentul în care a luat fiinta în anul 1992 şi-a propus să ofere servicii turistice tuturor categoriilor de clienţi. Şi-a început activitatea cu transport de persoane cu autocare şi microbuze apoi a început să ofere bilete la cerere, excursii la mare, munte, atât pentru turiştii din ţară cât şi pentru cei din afara graniţelor ţării. În mometul de faţă agenţia oferă pachete turistice complexe tuturor categoriilor de clienţi.

În vederea bunei desfăşurări a activităţilor de ticheting, rent a car, promovare a sejururilor atât din turismul intern cât şi cel extern, agenţia este în relaţii de bună colaborare cu următorii furnizori: companii aeriene: majore Tarom, Carpatair, Alitalia, British, Airways, Air France; dar şi low-cost: Blue Air, My Air, Club Air; hoteluri, pensiuni, atât din ţară cât şi din exterior, agenţii colaboratoare, atât din ţară (Eximtur, Ali baba tours, Malta travel, Alma tours, Cliven Puls, MTM Travel), cât şi din străinătate( Elips tour, Expert tours, J’ info Tours, Marshal turism, Visit Romania).

Bibliografie

• Georgescu Iuliana, Elemente de contabilitate aplicate în societăţile comerciale şi instituţiile publice, Editura SEDCOM LIBRIS, Iaşi, 2004.

• Lefter Cornelia, Societatea cu răspundere limitată, Editura Economică, Bucureşti, 2002.

• Oprea Călin, Bazele contabilităţii, Editura Didactică şi Pedagogică, Bucureşti, 2004

• Rusalim Petriş, Bazele contabilităţii, Editura Gorun, Iaşi, 2002.

• http://www.bizoo.ro/firma/eurotouris

• http://www.vrajitorul.eu/firma/4104853/euro-tour-srl

Preview document

SC Euro Tour SRL practică contabilitate - Pagina 1
SC Euro Tour SRL practică contabilitate - Pagina 2
SC Euro Tour SRL practică contabilitate - Pagina 3
SC Euro Tour SRL practică contabilitate - Pagina 4
SC Euro Tour SRL practică contabilitate - Pagina 5
SC Euro Tour SRL practică contabilitate - Pagina 6
SC Euro Tour SRL practică contabilitate - Pagina 7
SC Euro Tour SRL practică contabilitate - Pagina 8
SC Euro Tour SRL practică contabilitate - Pagina 9
SC Euro Tour SRL practică contabilitate - Pagina 10
SC Euro Tour SRL practică contabilitate - Pagina 11
SC Euro Tour SRL practică contabilitate - Pagina 12
SC Euro Tour SRL practică contabilitate - Pagina 13
SC Euro Tour SRL practică contabilitate - Pagina 14
SC Euro Tour SRL practică contabilitate - Pagina 15
SC Euro Tour SRL practică contabilitate - Pagina 16
SC Euro Tour SRL practică contabilitate - Pagina 17
SC Euro Tour SRL practică contabilitate - Pagina 18
SC Euro Tour SRL practică contabilitate - Pagina 19
SC Euro Tour SRL practică contabilitate - Pagina 20
SC Euro Tour SRL practică contabilitate - Pagina 21
SC Euro Tour SRL practică contabilitate - Pagina 22
SC Euro Tour SRL practică contabilitate - Pagina 23
SC Euro Tour SRL practică contabilitate - Pagina 24
SC Euro Tour SRL practică contabilitate - Pagina 25
SC Euro Tour SRL practică contabilitate - Pagina 26
SC Euro Tour SRL practică contabilitate - Pagina 27
SC Euro Tour SRL practică contabilitate - Pagina 28
SC Euro Tour SRL practică contabilitate - Pagina 29
SC Euro Tour SRL practică contabilitate - Pagina 30
SC Euro Tour SRL practică contabilitate - Pagina 31
SC Euro Tour SRL practică contabilitate - Pagina 32

Conținut arhivă zip

  • SC Euro Tour SRL Practica Contabilitate.doc

Alții au mai descărcat și

Bilanțul Contabil

Argument Bilanţul contabil şi analiza pe bază de bilanţ este cea mai importantă activitate din cadrul unei societăţi comerciale, ţinând cont de...

Rezultatul Exercițiului

Elaborarea acestui proiect are ca scop sustinerea examenului de atestat,prin care se dovedeste nivelul elevat de cunostiinte acumulate în cei 4 ani...

Proiect SIC - Terra Cont SRL

I. Organizatia studiata si programele informatice economice utilizate 1.1 Prezentarea organizatiei TERRA CONT SRL are sediul social in Piatra...

Exercitarea Profesiei de Expert Contabil și Contabil Autorizat

Expertul contabil sau contabilul autorizat trebuie sa fie si sa se manifeste liber fata de orice interes care este incompatibil cu integritatea,...

Contabilitatea Subventiior Guvernamentale

Evaluarea este procesul prin care se determina valorile la care structurile situatiilor financiare vor fi recunoscute in bilant si in contul de...

Organizarea activității de decontare și evidență bancară

I.2. Reglementarea contabilitatii bancare Directia contabilitatii generale are urmatoarele obiective : - defineste politica Bancii în domeniul...

Ai nevoie de altceva?