Achiziții - balsam

Proiect
9/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 54 în total
Cuvinte : 6068
Mărime: 272.50KB (arhivat)
Publicat de: Ilie Cristea
Puncte necesare: 8

Extras din proiect

Introducere

Istoria balsamului. MOTIVAŢIE

Balsamurile de rufe au fost introduse pentru prima oara pe piaţă la începutul anilor 1950, în SUA, imediat dupa apariţia detergenţilor sintetici. Primul produs al acestei categorii, comercializat pe scara largă, a fost Downy, inventat de Procter&Gamble, în urma cu 47 de ani. Lenor, aparţinând aceleiaşi companii, a fost primul balsam de rufe de pe piaţa europeană, fiind lansat în Germania, în anul 1963.

Înainte de anii 1990, în Romania nu se ştia aproape nimic despre aceste produse. Situaţia s-a schimbat radical odată cu intrarea pe piaţă a unor branduri renumite, care au beneficiat atât de renumele unor mari companii producătoare de detergenţi, cât şi de un suport constant de marketing. În scurt timp, romanii s-au familiarizat cu această categorie de produse, un rol esenţial jucându-l reclamele TV şi din revistele pentru femei, precum si promoţiile. Astăzi, orice gospodină ştie că balsamul conferă rufelor proprietăţi antistatice, le catifelează şi parfumează şi menţine timp îndelungat calitatea originală a tesăturilor.

În ceea ce priveşte oferta ea s-a diversificat de-a lungul timpului suficient de mult încât sa putem afirma ca astăzi găsim pe piaţă multe tipuri de balsam rufe care să satisfacă orice client , chiar şi pe cel mai pretenţios.

Principalul motiv pentru care cumpărăm balsamul de rufe este...prospeţimea pe care o oferă rufelor la fiecare spălare şi, menţinerea în timp a acesteia, dar...în ultimul timp le-au mai fost adăugate unele caracteristici care fac diferenţa între produse şi ne ajută să ne definim mai bine balsamul de rufe care ne este compatibil.

Am ales acest produs pentru că vreau ca, copii de astăzi să aibă şi ei un produs special pentru ei, şi numai pentru ei. Când spun “special pentru copii” mă refer la faptul că multe din balsamurile de pe piaţă provoacă mâncărime, sau iritaţii şi de aceea am propus acest produs. Vreau ca toţii copilaşii săaibă hăinuţele pufoase, moi şi proaspete, ca atunci când se vor îmbrăca cu ele săsimâă că plutesc, că doar sunt “îngeraşii noştri şi dorim tot cei mai bun pentru ei”

Descrierea produsului

O imagine cât mai completă asupra pieţei balsamurilor de rufe este imposibilă, din cauza multitudinii de producători, distribuitori şi comercianţi. Firma S.C. BABY BLUE SRL a creat trei categorii de balsamuri de rufe, cu diferite parfumuri:

Balsam de rufe cu vanilie – produsul A;

Balsam de rufe cu trandafir – produsul B;

Balsam de rufe mixt cu vanilie şi trandafir – produsul C.

Procesul de formare a acestui balsam de rufe cu esenţă de vaniliei, respectiv citrice se realizează cu ajutorul utilajelor achiziţionate de firmă şi cu produse de calitate superioară achiziţionate de la cei mai importanţi producători.

Balsamul de rufe cu vanilie şi citrice, este ambalat în mod automat cu ajutorul utilajului achiziţionat, la o cantitate de 1 litru . Sistemul D 5 realizează în mod automat :

- alimentarea cu flacoane;

- dozarea;

- asezarea capacului.

Balsamul de rufe este format din amestecuri de substanţe chimice naturale sau sintetice care se folosesc pentru clătirea rufelor după spălarea automată sau manuală, ducând la păstrarea aspectului rufelor, a prospeâimii, consistenţă şi moliciunii tesăturilor. Are un effect antistatic şi parfumează discret rufele spălate.

Produsul nostru conţine un ingredient care este baza absolută a balsamului, Stepantex VL90A – este o substanţă hipoalergică pentru protecţia pielii delicate a bebeluşului, înmoaie rufele, anulează curentul static, uşurează calcatul şi răspândeşte un parfum minunat de vanilie şi trandafir.

Descrierea pieţei

Piaţa românească a balsamului de rufe a înregistrat, potrivit datelor de retail, o dinamică accelerată, cu creşteri cantitative de 50%, ajungând, la sfarşitul anului 2005, la o valoare de 60,104 milioane de lei. Deşi este un produs care a început să fie folosit pe scară mai largă abia în ultimii ani, balsamul de rufe face parte din categoria produselor de bunuri de larg consum care au ocupat anul trecut, în comerţul cu amanuntul, poziţia a treia în topul celor mai dinamice pieţe, dintr-un total de peste 120 de categorii de bunuri de larg consum auditate. Din punctul de vedere al cantităţilor vaâdute, marca Lenor a deţinut anul trecut supremaţia pe piţta, fiind urmată de Cocolino, Silan si Snow. Pe această piaţă, fie că este vorba de balsam cu concentraţie normală sau balsam concentrat, producătorii lansează în permanenţă noi combinaţii de parfumuri mizând pe creşterea cotelor de piaţă.

Piaţa balsamurilor de rufe a crescut spectaculos în ultimii ani, iar ritmul de creţtere se va menţine şi în viitor. Piaţa prezintă, încă, un mare potenţial de dezvoltare, aceasta realizându-se, ăn principal pe două căi:

- prin creşterea consumului -se preferă variantele mari de gramaj, de 500 mililitri şi un litru, segmentul pliculetelor fiind în continua scădere

- prin atragerea de noi consumatorii prin diferite strategii de marketing

Gradul de penetrare al balsamului de rufe în rândul populaţiei este încă mic în România comparativ cu alte ţări, cum ar fi Ungaria, Cehia sau Polonia, unde a ajuns la peste 70%. Fiind vorba de o categorie care nu a atins înca potenţialul maxim al pieţei, companiile producătoare, prin strategii de marketing specifice, îşi vor continua expansiunea şi acţiunile de consolidare a mărcilor pe care le deţin. .

Consumul mediu anual pe locuitor de balsam de rufe a crescut de la 1,7 litri, în anul 2005, la 2,7 litri, în 2006, iar nivelul de penetrare în rândul gospodăriilor a ajuns, conform GfK, de la 50%, la 54%, în intervalul menţionat.

Balsamul de rufe este un produs care nu are sezonalitate, dar care este influenţat 100% de vânzările de detergenţi. Ştim că detergentul se cumpără în aceeaşi proporţie pe tot parcursul anului şi automat influenţează şi vânzările de balsam.

Preview document

Achiziții - balsam - Pagina 1
Achiziții - balsam - Pagina 2
Achiziții - balsam - Pagina 3
Achiziții - balsam - Pagina 4
Achiziții - balsam - Pagina 5
Achiziții - balsam - Pagina 6
Achiziții - balsam - Pagina 7
Achiziții - balsam - Pagina 8
Achiziții - balsam - Pagina 9
Achiziții - balsam - Pagina 10
Achiziții - balsam - Pagina 11
Achiziții - balsam - Pagina 12
Achiziții - balsam - Pagina 13
Achiziții - balsam - Pagina 14
Achiziții - balsam - Pagina 15
Achiziții - balsam - Pagina 16
Achiziții - balsam - Pagina 17
Achiziții - balsam - Pagina 18
Achiziții - balsam - Pagina 19
Achiziții - balsam - Pagina 20
Achiziții - balsam - Pagina 21
Achiziții - balsam - Pagina 22
Achiziții - balsam - Pagina 23
Achiziții - balsam - Pagina 24
Achiziții - balsam - Pagina 25
Achiziții - balsam - Pagina 26
Achiziții - balsam - Pagina 27
Achiziții - balsam - Pagina 28
Achiziții - balsam - Pagina 29
Achiziții - balsam - Pagina 30
Achiziții - balsam - Pagina 31
Achiziții - balsam - Pagina 32
Achiziții - balsam - Pagina 33
Achiziții - balsam - Pagina 34
Achiziții - balsam - Pagina 35
Achiziții - balsam - Pagina 36
Achiziții - balsam - Pagina 37
Achiziții - balsam - Pagina 38
Achiziții - balsam - Pagina 39
Achiziții - balsam - Pagina 40
Achiziții - balsam - Pagina 41
Achiziții - balsam - Pagina 42
Achiziții - balsam - Pagina 43
Achiziții - balsam - Pagina 44
Achiziții - balsam - Pagina 45
Achiziții - balsam - Pagina 46
Achiziții - balsam - Pagina 47
Achiziții - balsam - Pagina 48
Achiziții - balsam - Pagina 49
Achiziții - balsam - Pagina 50
Achiziții - balsam - Pagina 51
Achiziții - balsam - Pagina 52
Achiziții - balsam - Pagina 53
Achiziții - balsam - Pagina 54

Conținut arhivă zip

  • Achizitii - Balsam.doc

Te-ar putea interesa și

Panificație

Încă din cele mai vechi timpuri, pâinea şi produsele de panificaţie au stat la baza alimentaţiei oamenilor, fie că era vorba de masa de dimineaţă,...

Raport de evaluare a întreprinderii SC Top Construct SA

CAPITOLUL I - GENERALITĂŢI I.1. CERTIFICARE -Afirmatiile sustinute in prezentul raport sunt reale si corecte; -Analizele, opiniile si...

Hipermarketul AMOUNT

I. Prezentare generală 1.1. Amplasarea și caracterizarea ariei de atracție Hipermarketul AMOUNT, cu o suprafață de 8550 m2, amplasat în orașul...

Comportamentul consumatorului - observație participativă

I. Tema proiectului de cercetare Consumatorul din zilele noastre este nevoit să aleagă dintr-o multitudine de game de produse foarte...

Analiza Sistemului de Distribuție

1. PREZENTAREA SOCIETĂŢII COMERCIALE VEL PITAR Cu un rol important în domeniul producţiei şi distribuţiei de specialităţi de cofetărie şi...

Lansarea pe Piață a Unui Nou Produs de Cosmetică pentru Animale

Partea I Piaţa produselor si serviciilor de cosmetică pentru animale 1.1 Descrierea pieței pe categorii de consumatori și nonconsumatori...

Hera - Magazinul Familiei Tale

Reorganizati un magazin amplasat la nivelul solului avand o suprafata de 2900 m2 si un randament mediu global al incasarilor de 21.100 RON pentru...

Hypermarketul Aria

Hypermarketul Aria se află la periferia orașului Piatra Neamț cu ieșire spre Bacău, deținând peste 20 de filiale în importantele orașe ale țării:...

Ai nevoie de altceva?