Eficientizarea Costurilor în Industria Construcțiilor

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 20 în total
Cuvinte : 6284
Mărime: 64.60KB (arhivat)
Publicat de: Felix Adam
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Daniela Varjan
ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE FACULTATEA DE COMERȚ

Cuprins

  1. Introducere 4
  2. 1.Managementul Întreprinderii 6
  3. 2.Reducerea costurilor și cheltuielilor unei întreprinderi 8
  4. 3. Studiu de caz al firmei Deviz Logistik. S.R.L. 10
  5. Concluzii 17

Extras din proiect

EFICIENTIZAREA COSTURILOR ÎN INDUSTRIA CONSTRUCȚIILOR

Lucrarea de fată a descris cele mai des probleme întalnite în industria construcțiilor și prezintă soluții concrete de evitare sau rezolvare a acestora.Ea este structurată în 4 patru părti , urmate de o serie de concluzii și o listă cuprinzatoare de referințe bibliografice. În prima parte a lucrării se regăsește prezentarea industriei și a caracteristicilor generale a industriei construcțiilor, dar și precizarea soluțiilor pentru rezolvarea problemelor întalnite în acest domeniu.În cea de-a doua parte este detaliată una dintre rezolvările principale, aceasta fiind reprezentată de managementul întreprinderii, noi considerand că într-o întrepindere cea mai importantă secțiune este modul administrativ.

În continuare am considerat că un mod eficient de a rationaliza costurile este acela de a cunoaste cheltuielile și costurile din propria întrepindere pentru a le putea reduce. De asemenea, am explicat în ce mod se pot reduce aceste costuri, fără să afecteze activitatea firmei. În ultima parte a lucrării am prezentat un studiu de caz făcut pe firma de construcții “Deviz Logistik SRL”, în care am prezentat evolutia acestora în decursul ultimilor ani și cum au reușit să se mentină pe piață datorită strategiei inteligente în gestionarea stocurilor.În final sunt prezentate cateva concluzii, precum și ideile esentiale ale lucrării.

The present paper outlines the most frequent issues that can be encountered in the construction industry and presents solutions to help avoid or solve them.The paper is structured in four main parts, followed by conclusions and a reference list. The first part is comprised of a presentation of the industry and its general characteristics as well as an outline of solutions that can be used to resolve the problems encountered in this field.

The second part presents in depth one of the most efficient solutions, represented by enterprise management in which, the present paper considers, administration to be the most important section.

The following part explains how one can efficiently manage costs by carefully analyzing the expenses that an enterprise has in order to reduce them. Moreover, it highlights the means through which costs can be minimized without interfering with the firm’s activity.The last part of the paper contains a case study on “Deviz Logistik SRL”, where the evolution across the past years of this company is presented. More than this, the case study focuses on their ability to maintain a successful position on the market due to their intelligent strategy of stock management.Finally, the paper ends with a number of conclusions and a summary of the points made throughout.

Cuvinte cheie: managemetul întreprinderii, industria construcțiilor, recerea costurilor, cifra de afaceri, Deviz Logistik, productivitatea muncii, resurse umane

Introducere

În prezent întreprinderile din Romania, cât și cele din alte țări, se confruntă cu probleme serioase privind menținerea pe piață. Cu această problema se confruntă și întreprinderile din industria construcțiilor.Una dintre aceste probleme este constituită de incapacitatea firmelor de a-și gestiona corect și eficient atât resursele, cât și costurile. Acest lucru este determinat de mai mulți factori atât la nivel microeconomic, cât și la nivel macroeconomic: incapacitatea de previzionare a managerului și de organizare a firmei, criza economică a afectat scăderea cererii ceea ce a dus la un venit mai mic al veniturilor companiilor, ceea ce a dus la o gestionare incorecta a costurilor. Un alt factor îl constituie zona de amplasare a întreprinderii, cât și vadul comercial al acesteia.

Astfel proiectul nostru îsi propune să vină cu soluții cât mai variate pentru a ajuta întreprinderile din industria construcțiilor să-și gestioneze cât mai bine costurile și să ajute la maximizarea profitului. Pentru a putea reduce costurile trebuie să știm ce înseamnă conceptul de eficentizare. Astfel ,,eficientizarea costurilor” se referă la maximizarea rezultatelor activităților unei întreprinderi în raport cu resusele folosite. Soluțiile propuse în acest scop sunt: îmbunătășirea managementului întreprinderii, reducerea costurilor care nu influențează sau nu sunt necesare activității întreprinderii, reducerea costurilor cu ambalarea, transportarea și depozitarea bunurilor, îmbunătățirea relației cu clienții, asigurarea unor programe de calificare pentru personalul necalificat sau angajarea unui personal calificat și experimentat în acel domeniu, ținerea unei evidențe stricte a materialelor și a materiilor prime , reducerea consumului utilităților (energie electrică, apa, etc). Dacă firmele specializate în această industrie ar urma o parte din aceste soluții, ar putea să facă față crizei economice actuale și să reusească să se impună pe piață în fața concurenței, să atragă noi potențiali clienți și să-și maximizeze profitul.

Pentru a putea înțelege și a aplica soluțiile posibile, trebuie să cunoaștem definițiile și termenii uzuali din această ramură a economiei, și anume economia industrială. Economia industrială studiază fenomenele și procesele economice care au loc în cadrul industriei, acțiunea și mecanismul de aplicare a legilor economice , și de asemenea tehnicile de calcul al indicatorilor de nivel și de dezvoltare. Industria se ocupă cu totalitatea întreprinderilor ce se ocupă cu furnizarea de bunuri și servicii de același fel sau substituibile. Sistemul industrial este un ansamblu complex de subsisteme (industrii) care se ocupă cu extragerea din natură a anumitor materiale existente independent de voința omului, prelucrării acestora și menținerea în stare de funcționalitate a unor bunuri industriale. Pentru a ține evidența statistică, contabilă și prognozarea sistemului industrial și pentru facilitarea accesării datelor, sistemul industrial românesc este structurat conform Clasificarii Activităților din Economia Naționala (CAEN). Această clasificare a fost elaborate de Comisia Națională pentru Statistică își permite identificarea tuturor activităților și codificarea acestora într-un sistem unitar. Astfel, comerțul industrial se regăsește conform Clasificării Activităților din Economia la numărul 4673 - Comerţ cu ridicata al materialului lemnos şi a materialelor de construcţii şi echipamentelor sanitare.

Pentru o bună delimitare a industriei și pentru identificarea rolului acesteia în cadrul economiei naționale se apelează la particularitățile tehnico-materiale, de forma de manifestare a legilor economice în fiecare ramură. Pentru a delimita industria de construcții trebuie știut că aceasta se ocupă de realizarea de bunuri imobile, iar procesul de producție este mobil. Trebuie menționat faptul că montarea, imobilizarea bunurilor industriale mobile pe locul unde vor funcționa, este o activitate de constructii. Lucrările de construcții nu reprezintă doar bunuri finale concretizate în clădiri și construcții civile, ci reprezintă și repararea sau mentenața acestora. Lucrările pot fi de mai multe feluri: construcții în antrepriză, construcții în regie, lucrările de constructii noi, lucrări de reparații capitale, lucrările de întreținere sau reparații curente.

Pe baza informațiilor care le-am facut cunoscute despre industria construcțiilor, putem analiza soluțiile propuse pentru eficientizarea costurilor întreprinderilor din acest sector. În continuare pentru a înțelege cât mai bine practic situația unei firme din construcții, care dorește să gasească cât mai multe soluții pentru a-și raționaliza costurile vom prezenta situația reală unei firme, care acționează pe piața națională.

Preview document

Eficientizarea Costurilor în Industria Construcțiilor - Pagina 1
Eficientizarea Costurilor în Industria Construcțiilor - Pagina 2
Eficientizarea Costurilor în Industria Construcțiilor - Pagina 3
Eficientizarea Costurilor în Industria Construcțiilor - Pagina 4
Eficientizarea Costurilor în Industria Construcțiilor - Pagina 5
Eficientizarea Costurilor în Industria Construcțiilor - Pagina 6
Eficientizarea Costurilor în Industria Construcțiilor - Pagina 7
Eficientizarea Costurilor în Industria Construcțiilor - Pagina 8
Eficientizarea Costurilor în Industria Construcțiilor - Pagina 9
Eficientizarea Costurilor în Industria Construcțiilor - Pagina 10
Eficientizarea Costurilor în Industria Construcțiilor - Pagina 11
Eficientizarea Costurilor în Industria Construcțiilor - Pagina 12
Eficientizarea Costurilor în Industria Construcțiilor - Pagina 13
Eficientizarea Costurilor în Industria Construcțiilor - Pagina 14
Eficientizarea Costurilor în Industria Construcțiilor - Pagina 15
Eficientizarea Costurilor în Industria Construcțiilor - Pagina 16
Eficientizarea Costurilor în Industria Construcțiilor - Pagina 17
Eficientizarea Costurilor în Industria Construcțiilor - Pagina 18
Eficientizarea Costurilor în Industria Construcțiilor - Pagina 19
Eficientizarea Costurilor în Industria Construcțiilor - Pagina 20

Conținut arhivă zip

  • Eficientizarea Costurilor in Industria Constructiilor.docx

Alții au mai descărcat și

Plan de afaceri - societatea Agro-Dany SRL întocmit în scopul extinderii activității firmei

SUMAR Planul de afaceri intocmit serveste pentru estimarea posibilitatilor de dezvoltare si extindere a firmei Agro-Dany S.R.L., ce se doreste a...

Plan de afacere - fermă de ovine în mediul rural - SC Eco Rustic SRL

INTRODUCERE Diversitatea produselor, valoarea biologică deosebită şi economicitatea obţinerii acestora au făcut ca din toate timpurile speciile de...

Studiu de Fezabilitate - Magazin Legume-fructe

Introducere Pentru a înţelege mai bine ideea acestui proiect vom începe prin definirea „fezabilităţii” şi prin explicarea câtorva lucruri generale...

Modul de determinare și de impozitare a profitului în România. studiu de caz - consecințe ale relaxării fiscale - reducerea impozitului pe profit

Capitolul I 1.1. Noţiunea de profit şi calculul impozabil Modul în care a fost şi este definit impozitul diferă în funcţie de modul cum s-a...

Diagnosticul Financiar al Firmei SC Transali Company SRL

DIAGNOSTICUL FINANCIAR AL FIRMEI Capitolul 1 – Cadrul organizatoric al sistemului financiar şi contabil al întreprinderii 1.1. Prezentarea...

Managementul resurselor umane și adaptarea la schimbări a organizației - studiu de caz realizat la SC CEC Bank SA

INTRODUCERE În zilele noastre se remarcă o preocupare deosebită pentru performanţa şi în special pentru performanţa resurselor umane. În contextul...

Strategia de Dezvoltare în Cadrul Firmei SC Bit Industries SRL

CAPITOLUL I 1. PREZENTAREA SC. BIT INDUSTRIES SRL Fondată în 1995, SC BIT INDUSTRIES SRL s-a dezvoltat în ultimii ani ajungand astăzi unul dintre...

Mediul extern al SC Agdesy SRL - oportunități și restricții

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

Te-ar putea interesa și

Proiect pentru dezvoltarea activității la SC Amco-Otopeni SA finanțat prin credit BIRD

INTRODUCERE In condiţiile economiei de piaţă fostele întreprinderi mari de stat se confruntă cu probleme legate de adaptarea lor la cerinţele...

Posibilități de Creștere a Competitivității Produselor și Serviciilor în Cadrul SC Lorben SRL Tecuci

Capitolul 1. Analiza nivelului competiţiei şi competitivităţii în România Relansarea economică a României, noţiune îndelung dezbătută şi utilizată...

Modalități de creștere a eficienței economice prin modernizare și restructurare pe exemplul SC Emailul SA Mediaș

IMPORTANTA RESTRUCTURARII INDUSTRIEI PRIN MODERNIZARE, TEHNOLOGIZARE CAPITOLUL I IMPORTANTA RESTRUCTURARII INDUSTRIEI PRIN RETEHNOLOGIZARE,...

Managementul și managerii viitorului - abordare comparativă în condițiile internaționalizării și globalizării vieții economice

INTRODUCERE Societatea modernă se află într-un permanent proces de schimbare şi dezvoltare.Întreaga lume se schimbă în direcţia obţinerii unor...

Politica energetică în România

Datorită unor particularităţi ale industriei energetice, toate guvernele naţionale au considerat implicarea lor totală în sectorul de energie ca o...

Modalități de creștere a eficienței economice prin modernizare și restructurare

2. ASPECTE ALE PATRUNDERII PE PIATA INTERNA A BUNURILOR DE LARG CONSUM DIN IMPORT SI IMPACTUL ACESTORA ASUPRA CONSUMURILOR Incepand cu anul...

Modalități de creștere a eficienței economice

In timp ce industria are un rol important ceea ce le diferentiaza semnificativ este structura activitatilor industriale. Diferentele esentiale...

Studierea Mediului de Marketing - Petrom

Capitolul I: Notiuni teoretice despre marketing Confruntarea cu o crestere continua a complexitatii si exigentei pietei a determinat...

Ai nevoie de altceva?