Plan de marketing - hârtie igienică WOW

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 11 în total
Cuvinte : 2142
Mărime: 493.56KB (arhivat)
Publicat de: Ada Mitu
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Claudia Bobalca
Universitatea “Al. I. Cuza” Iasi Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor Disciplina: Marketing

Extras din proiect

Plan de marketing pt produsul: hartie igienica imprimate cu benzi desenate ‘’WOW’’

1. Configurarea produsului

1.1 Atribute

Hartia igienica face parte din produsele profesionale de curatenie si igiena “din afara casei” (AfH), aceasta este un produs de igiena uitilizat de majoritatea indivizilor care urmaresc pastrarea sanatatii lor si a confortului personal. Acest produs este gasit pe piata sub diferite sortimente, marci, modele sau texturi.

Noi, SC.UNIQUA.SRL intentionam sa producem si sa comercializam hartie igienica imprimata cu benzi desenate, cu tub interior, portionata,3 straturi de diferite culori, confectionata din materie prima de cea mai buna calitate (celuloza 100%), prin “detaliul” pe care il atribuim produsului nostru, adica imprimarea acestuia cu benzi desenate, incercam sa contribuim la dezvoltarea gamei de hartiei igienice si sa aducem un plus de noutate pe piata.

Vom urmari ca pe viitor ca materiile prime folosite sa fie in totalitate reciclabile, deoarece ne dorim sa contribuim la protejarea mediului. Cerneala folosita la tiparire va avea o formula speciala care sa nu atace pielea, va fi organica, non-toxica, biodegradabila si nu va pata. In general, sunt folosite cernelurile pe baza de apa, datorita posibilitatilor de reciclare a apelor reziduale rezultate in urma procesului de imprimare, apa reziduala generata in urma procesului de tiparire poate fi purificata cu usurinta.

Ca principala utilizare produsul nostru va putea fi folosit de majoritatea consumatorilor obisnuiti de hartie igienica, deoarece ceea ce diferentiaza produsul nostru de hartia igienica obisnuita consta doar in imprimeurile pe care le vom folosi si preferintele cumparatorului.

Ca utilizare secundara, produsul nostru poate fi folosit ,spre exemplu, de catre colectionarii de benzi desenate sau ca obiect de decor.

1.2 Sistem de sustinere

Numele produsului nostru „WOW” este reprezentativ pentru produsul nostru si difera de numele firmei noastre, deoarece exprima modul de exprimare al consumatorului cand foloseste pentru prima data produsul nostru, in plus, in urma chestionarului realizat asupra unui esantion format din 30 de persoane, 27 dintre acestea au spus ca numele ales pentru produs este reprezentativ.

Numele de marca corespunde cu numele de produsului nostru „WOW”, acesta confera identitate produsului si il diferentiaza de cele concurente.

Semnul de marca este reprezentat de imprimeul care este realizat pe hartia igienic sine,

indiferent care ar fi acela si de logo-ul „RELAXEAZA-TE CU NOI”, prin care instigam consumatorul sa ne cumpere produsul pentru a putea „beneficia” de avantajele folosirii acestuia.

Ambalajul face parte integranta din produs si nu poate fi tratat izolat de acesta. Produsul va fi comercializat atat sub forma de rola, cat si sub forma de bax, cand va fi comercializat la rola, produsul nu va beneficia de ambalaj. Materialul din care va fi confectionat ambalajul va fi din mase plastice si va usura transportul produsului nostru in momentul in care va fi cumparat in cantitati mari si il va proteja impotriva factorilor de mediu.

Eticheta va fi prezenta pe ambalajul baxului si pe tubul interior al hartiei igienice si va contine:

Elemente de identificare ale produsului:

- Numele si adresa producatorului;

- Codul de bare.

Elemente de informare a consumatorului:

- Denumire produsului;

- Conditii de depozitare;

- Informatii referitoare la continutul substantei folosite la imprimare;

- Informatii referitoare la procesul de imprimare;

- Gradul de toxicitate.

1.3 Diferentierea marcii

Hartia igienica imprimata cu benzi desenate „WOW” produsa si comercializata de SC.UNIQUA.SRL se diferentiaza de produsele concurente prin:

- Produsul va fi lansat pe piata la un pret de penetrare al pietii,deorece va incerca sa castige si o parte din clientii producatorilor de hartie igienica obisnuita;

- Lansarea acestui produs va fi o noutate pe piata;

- Imprimeurile realizate pe hartia igienica se vor adresa atat adultilor,cat si copiilor;

- Produsul realizat poate concura indirect cu mass media,deoarece multi autori de benzi desenate pot sa isi aleaga ca mod de publicare a lucrarilor lor prin intermediul hartiei igienice.

Preview document

Plan de marketing - hârtie igienică WOW - Pagina 1
Plan de marketing - hârtie igienică WOW - Pagina 2
Plan de marketing - hârtie igienică WOW - Pagina 3
Plan de marketing - hârtie igienică WOW - Pagina 4
Plan de marketing - hârtie igienică WOW - Pagina 5
Plan de marketing - hârtie igienică WOW - Pagina 6
Plan de marketing - hârtie igienică WOW - Pagina 7
Plan de marketing - hârtie igienică WOW - Pagina 8
Plan de marketing - hârtie igienică WOW - Pagina 9
Plan de marketing - hârtie igienică WOW - Pagina 10
Plan de marketing - hârtie igienică WOW - Pagina 11

Conținut arhivă zip

  • Plan de Marketing - Hartie Igienica WOW.doc

Alții au mai descărcat și

Marketing produs - hârtie igienică

PARTEA I: PIAȚA Introducere Facem parte din departamentul de marketing al firmei S.C. EDA S.R.L., care are ca și obiect de activitate producerea...

SC Elisa SA - hârtie igienică

Societatea noastra infiintata se numeste S.C. Elisa S.A. si este situata pe strada Vasile Lupu, nr. 3, Iasi.S.C. Elisa S.A. area ca obiect de...

Diagnostic Comercial la SC ALICANTE SRL

Pentru analiza situaţiei S.C. ASILCOSMETICS S.R.L. s-au urmărit câteva dintre cele mai importante aspecte, şi anume: analiza vânzărilor, analiza...

Mediul extern al SC Agdesy SRL - oportunități și restricții

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

Întreprinderea în era globalizării

In era globalizarii, specialitii in domeniu vorbesc despre “intreprinderea digitala”, “intreprinderea virtuala” sau “intreprinderea mileniului...

România în ecuația integrării europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Ai nevoie de altceva?