Studiu de Fezabilitate

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 25 în total
Cuvinte : 5960
Mărime: 59.65KB (arhivat)
Publicat de: Bucur Balint
Puncte necesare: 8

Extras din proiect

Agrana Romania And Trading Company SRL este un holding industrial care isi desfasoara activitatea in domenii ca: distributie, productie si logistica, vanzari, aprovizionare, tehnologie informationala, asistenta juridica.

Principalul obiectiv al firmei Agrana este de a oferi servicii de calitate in conformitate cu dorintele si necesitatile fabricilor romanesti si de a furniza o organizare flexibila, cu un numar limitat de angajati de inalta tinuta profesionala.

Agrana Holding And Traning Company a fost infiintata in anul 1999, cu sediul la Bucuresti, avand in componenta sa trei firme:

1. BETA TANDAREI

2. DANUBIANA ROMAN

3. ZAHARUL SA BUZAU

Firma Beta Tandarei, infiintata in 1978, are in prezent intre 200-300 angajati, cu o capacitate de rafinare a zaharului brut si productia de zahar din sfecla de zahar de 170000 tone pe an.

Firma este specializata in producerea de zahar si alcool si are ca principal avantaj asezarea geografica intre Constanta si Bucuresti. Firma foloseste pacura avand abilitatea de a produce si in sezonul rece, cand aprovizionarea cu gaze naturale este limitata.

Detine un siloz mare cu o capacitate de 18000 tone si utilaje de ambalare pentru pachete cu greutate cuprinsa intre 500 grame pana la 50 kg.

Firma Danubiana Roman a fost infiintata in 1926 avand intre 1100-1400 angajati si este specializata in producerea de zahar, ciocolata, produse de ciocolata si atelier mecanic pentru echipamente industriale.

Danubiana Roman coopereaza cu 25.000 de cultivatori romani pentru cultura sfeclei de zahar si se afla intr-o stare tehnica excelenta. Detine doua silozuri mari (fiecare siloz avand o capacitate de 18 000 tone) si facilitati de ambalare de la 500 grame pana la 50 kg.

Firma Zaharul S.A. a luat fiinta in 1967 cu denumirea de “Fabrica de Zahar” Buzau sub indrumarea si controlul Ministerului Industriei Alimentare, avand ca obiect de activitate fabricarea zaharului din sfecla de zahar la o capacitate de prelucrare de 3000 tone sfecla in 24 ore. Utilajele au fost achizitionate o parte din tara, o parte din import Germania, productie a anilor 1960-1967.

Cu o capacitate de prelucrare de sfecla de 3600 de tone pe zi, fabrica are in prezent 450 de angajati fiind una dintre cele 33 de fabrici de zahar care au existat in Romania la nivelul anilor 1989-1990 din care in present cel mult 12 mai sunt operationale.

Zaharul brut a fost cumparat de la doi furnizori externi: HOTTLET si CARGILL.

Au fost realizate trei campanii de procesare zahar brut: mai-iunie, iulie, august - septembrie.

In cursul anului 2000 a fost acordata o crestere salariala personalului angajat cu 31%, incepand cu luna septembrie.

Societatea Zaharul din Buzau nu a mai prelucrat sfecla din anul 1998. Nici anul acesta nu se va reveni la procesarea acestei materii prime, mai ales ca, pentru anul trecut s-a obtinut profit prin prelucrarea zaharului brut.

De asemenea, trebuie precizat ca, in afara de zahar, fabrica mai produce si alte produse zaharoase, cum ar fi serbetul, rahatul si zaharul pudra.

Marea problema o reprezinta mediul in care opereaza fabricile de zahar din Romania.

Un lucru e cert, si anume: problemele, de care se lovesc aceste fabrici, sunt o consecinta a starii generale a agriculturii romanesti. Cum materia prima este sfecla, atat timp cat agricultura se confrunta cu o situatie dificila, nici aceasta industrie nu se poate redresa.

Spre exemplu, din cauza faptului ca materia prima nu este asigurata in cantitati suficiente, practice, anul trecut toate fabricile de zahar din Romania au fost nevoite sa proceseze si zahar brut adus din import.

Pe baza rezultatelor unui raport asupra campaniei de sfecla din toamna-iarna anului trecut, doar 10% din zaharul consumat de romani a provenit din sfecla, restul fiind asigurat din importuri, fie de zahar alb rafinat adus din diverse tari, fie prin importuri de zahar brut procesat in fabricile noastre.

La nivel national, numai anul trecut s-au importat aproximativ 400.000 de tone de zahar brut, iar diferenta pana la un consum inregistrat de 500-550.000 de tone a fost asigurat prin import de zahar alb.

Fabricile sunt acum in situatia de a-si pune problema supravietuirii, iar, faptul ca, din 33 mai sunt operationale doar 12 inseamna foarte mult.

De fapt, se intalneste aceeasi situatie ca la majoritatea societatilor comerciale care au pornit de la un stadiu de subcapitalizare si nu au reusit sa gaseasca suport financiar prin investitorii straini sau romani, care sa faca o infuzie de capital, de altfel, vital.

1.2 Domeniul de activitate

al societatii S.C. ”ZAHARUL” S.A. este urmatorul:

- fabricarea zaharului;

- achizitionarea, producerea si comercializarea produselor alimentare in regim de alimentatie publica si cantina;

- achizitionarea, producerea si comercializarea produselor alimentare si nealimentare inclusive tigari in regim de comert cu amanuntul;

- achizitionarea, producerea si comercializarea produselor alimentare si nealimentare en gros;

- producerea si comercializarea borhotului uscat, borhotului umed si a melasei;

- comercializarea materiei prime, materialelor si a pieselor de schimb si a subansamblelor;

- producerea si comercializarea de siropuri concentrate, lichioruri, bauturi racoritoare;

- activitati specifice Centralei Electroterm.

Preview document

Studiu de Fezabilitate - Pagina 1
Studiu de Fezabilitate - Pagina 2
Studiu de Fezabilitate - Pagina 3
Studiu de Fezabilitate - Pagina 4
Studiu de Fezabilitate - Pagina 5
Studiu de Fezabilitate - Pagina 6
Studiu de Fezabilitate - Pagina 7
Studiu de Fezabilitate - Pagina 8
Studiu de Fezabilitate - Pagina 9
Studiu de Fezabilitate - Pagina 10
Studiu de Fezabilitate - Pagina 11
Studiu de Fezabilitate - Pagina 12
Studiu de Fezabilitate - Pagina 13
Studiu de Fezabilitate - Pagina 14
Studiu de Fezabilitate - Pagina 15
Studiu de Fezabilitate - Pagina 16
Studiu de Fezabilitate - Pagina 17
Studiu de Fezabilitate - Pagina 18
Studiu de Fezabilitate - Pagina 19
Studiu de Fezabilitate - Pagina 20
Studiu de Fezabilitate - Pagina 21
Studiu de Fezabilitate - Pagina 22
Studiu de Fezabilitate - Pagina 23
Studiu de Fezabilitate - Pagina 24
Studiu de Fezabilitate - Pagina 25

Conținut arhivă zip

  • Studiu de Fezabilitate.doc

Alții au mai descărcat și

Mediul extern al SC Agdesy SRL - oportunități și restricții

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

Întreprinderea în era globalizării

In era globalizarii, specialitii in domeniu vorbesc despre “intreprinderea digitala”, “intreprinderea virtuala” sau “intreprinderea mileniului...

România în ecuația integrării europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Te-ar putea interesa și

Studiu de Fezabilitate al unei Stații de Îmbuteliere GPL

Dezvoltarea impetuoasa a industriei chimice si petrochimice, diversificarea si cresterea parametrilor functionali în procesele de fabricatie,...

Studiu de fezabilitate pentru acordare credit de investiții

CAP. I FUNDAMENTELE INVESTITIEI 1. Notiunea de investitie. 2. Clasificarea investitiilor. 3. Strategii investitionale si rolul lor in...

Studiu de fezabilitate a investiției la S.C. Embro S.R.L.

Într-o accepţiune largă, financiară, noţiunea de investire este sinonimă cu orice acţiune de alocare şi plasare a unui capital în vederea obţinerii...

Proiectarea unei Aplicații Informatice

CAP. I. STUDIU DE FEZABILITATE PENTRU APLICAŢIA INFORMATICĂ 1.1 Conceptul de studiu de fezabilitate. Rol şi obiective Elaborarea unui sistem...

Studiu de Fezabilitate

CAPITOLUL I INTRODUCERE PRIVIND ROLUL ŞI CONŢINUTUL STUDIILOR DE FEZABILITATE Secțiunea I Aspecte generale cu privire la un studiu de...

Studiu de Fezabilitate

INTRODUCERE Experienţa ţărilor dezvoltate ne arată că baza dezvoltării şi creşterii economice o constituie mărimea şi eficienţa investiţiilor....

Studiu de fezabilitate privind instalarea stațiilor pentru mașini hibrid în benzinăriile Petrom

I. Introducere Proiectul nostru are drept obiectiv realizarea unui studiu de fezabilitate a companiei petroliere OMV Petrom S.A în vederea...

Studiu de Fezabilitate - SC Dante Impex 2010 SRL

DATE GENERALE PRIVIND SOCIETATEA ”DANTE IMPEX 2010 S.R.L” Societatea comerciala DANTE IMPEX 2010 este o societate cu raspundere limitata cu sediul...

Ai nevoie de altceva?