Tranzacții de comerț exterior

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 35 în total
Cuvinte : 8425
Mărime: 1.30MB (arhivat)
Publicat de: Cristofor Ciobotaru
Puncte necesare: 7

Extras din proiect

Capitol I - Rezumat

S.C. SkinPharm S.R.L. având ca obiect de activitate fabricarea de produse naturale, prin valorificarea complexă a plantelor medicinale şi aromate, realizate în condiţii ecologice, a fost înfiinţată în anul 2000, cu capital integral românesc.

Misiunea noastă este să asigurăm un sortiment cât mai variat de produse cosmetice de cea mai bună calitate care să acopere diferitele probleme ale pielii, urmându-ne pasiunea pentru calitate şi respect pentru clienţii noştri.

Firma noastra a cunoscut o evoluţie continuă de-a lungul anilor, atât în ceea ce priveşte tehnologizarea fluxurilor de producţie şi a laboratoarelor de analize microbiologice cu echipamente moderne şi personal calificat, cât şi în ceea ce priveşte creşterea productivităţii şi diversificarea gamei de produse. Un rol determinant în dezvoltarea firmei noastre l-a avut colaborarea fructuoasă a unui colectiv de oameni de o valoare deosebită, cu o experienţă vasta în domeniul cercetării şi producţiei, care utilizând plante medicinale din Romania am obţinut produse noi si originale, care ulterior au fost premiate la târguri internaţionale.

Rezultatul muncii noastre s-a concretizat, în creşterea numarului de produse fabricate de la 4 în anul 2000 la 10 de produse în anul 2011, dar si in cresterea calitatii si serviciilor oferite. Aflată în plin proces de expansiune şi modernizare, SkinPharm produce şi comercializază o gamă diversificata de produse din plante medicinale, precum: produse farmaceutice şi cosmetice, uleiuri de corp, sampoane si sapunuri, asupra cărora ne vom canaliza atenţia.

Datorită succesului obţinut în România, compania intenţionează să se lanseze şi pe piaţa vestica a continentului european, alegând ca ţintă piata germana. Această alegere s-a facut ţinând cont de faptul că este una dintre pieţele cu cea mai mare crestere economica din Uniunea Europeana, are o piaţă cu o cerere destul de mare pentru produsele farmaceutice si cosmetice, si suntem de parere ca acest lucru ne-ar usura intrarea fără mari probleme pe aceasta piata, deoarece atat Romania cat si Germania sunt membre ale comunitatii europene, ceea ce implica politici comerciale si vamale comune.

Partea aceasta a proiectului reprezintă integrarea strategica a internaţionalizarii in Europa prin funcţiile managementului: planificarea, organizarea, coordonarea şi controlul operaţiunilor. În strategia de internaţionalizare am urmărit analiza clienţilor, analiza concurenţei, analiza financiară a întreprinderii şi poziţionarea produsului.

Planificarea operaţiunii a fost realizată prin determinarea preţului intern, a preţului de export, a cantităţilor şi valorilor exportate, determinarea veniturilor şi cheltuielilor aferente activităţii de export şi calculul profitului net, dar si preţul competitorilor externi.

Prețul de export care respectă clauza CIP (transportul şi asigurarea plătite până la locul de destinaţie convenit. Vânzătorul livrează marfa transportatorului angajat de el , achitând costul transportului până la destinaţia convenită, inclusiv costul asigurării riscului de pierdere sau avariere a mărfii pe timpul transportului. Vânzătorul este obligat să incheie un contract de asigurare numai pentru acoperirea riscurilor minime, orice asigurare suplimentară se va face de comun acord sau pe cheltuiala cumpărătorului) a fost determinat prin deducerea anumitor taxe din prețul de vânzare al unor produse similare din magazinele din Germania.

Ca modalitate de export, firma foloseşte transportul rutier, iar modalitatea de plată este acreditivul documentar la prima prezentare a documentelor.

Determinarea pretului intern a fost realizată în funcţie de cheltuielile de producţie , aprovizionarea, cercetarea, elaborarea documentelor financiare, acoperirea riscului, adaosul comercial şi TVA.

Preţul de export a fost determinat prin însumarea preţului intern fără TVA, a costului unitar al transportului şi costului unitar al asigurării.

Costul unitar al transportului şi asigurării a fost determinat prin raportarea valorii totale a transportului la valoarea totală a exportului, iar acest procent adăugat la valoarea unitară a fiecărui produs.

Organizarea reprezintă partea esențială din managementul tranzacțiilor de comerț exterior și ea include următoarele operații:

- Organizarea activității de export

- Identificarea clienților externi

- Redactarea ofertei !

- Contractarea

- Derularea operațiunii (documentarea, vămuirea și decontarea)

Derularea tranzacţiei cuprinde: livrarea şi logistica (transportul, asigurarea şi vămuirea), iar principalul client este Kaufland.

Controlul este realizat prin analiza financiară:

- redactarea cash-flow-ului;

- Redactarea unui cont de profit și pierderi

- calculul indicatorilor de profitabilitate şi rentabilitate care să releve capacitatea sa de a se adapta la cerinţele pieţei şi la concurenţa externă.

După calcularea indicatorilor financiari, am ajuns la concluzia că exportul ar fi o tranzacţie profitabilă şi o oportunitate extraordinară petntru extinderea afacerii in afara pietei romanesti.

Controlul este realizat prin analiză financiară, redactarea contului de profit şi pierdere, calculul indicatorilor de profitabilitate, lichiditate şi rentabilitate care să releve capacitatea sa de a se adapta la cerinţele pieţei şi la concurenţa externă.

Derularea operaţiunilor de export s-au efectuat astfel:

1) Am analizat piaţa de retail din Germania şi am trimis scrisori de ofertă către 3 firme:

- Lidl Group: Kaufland Stiftung & Co.

- Penny Market

- Metro Cash & Carry

- Kaiser’s Tangelmann

- Aldi Nord

- Plus

- Edeka

2) Au răspuns la scrisori toate cele 7 firme cărora le-am trimis oferta;

3) Am încheiat un contract cu firma Kaufland

4) Am deschis un cont la banca Transilvania;

5) Am asigurat bunurile prin cumpărarea unei poliţe de asigurare de la firma Omniasig;

6) Am încheiat un contract cu o firmă de transport rutier Transgor Logistik SRL. Marfa transportată nu depăşeşte volumul camionului - 21 tone, astfel încât nu vom suporta penalizări pentru depăşirea gabaritului.

În cele ce urmează vom prezenta mai detaliat activitatea de export a produselor farmaceutice si cosmetice pe care firma SkinPharm o realizează cu retailer-ul Kaufland din Hamburg, Germania.

Preview document

Tranzacții de comerț exterior - Pagina 1
Tranzacții de comerț exterior - Pagina 2
Tranzacții de comerț exterior - Pagina 3
Tranzacții de comerț exterior - Pagina 4
Tranzacții de comerț exterior - Pagina 5
Tranzacții de comerț exterior - Pagina 6
Tranzacții de comerț exterior - Pagina 7
Tranzacții de comerț exterior - Pagina 8
Tranzacții de comerț exterior - Pagina 9
Tranzacții de comerț exterior - Pagina 10
Tranzacții de comerț exterior - Pagina 11
Tranzacții de comerț exterior - Pagina 12
Tranzacții de comerț exterior - Pagina 13
Tranzacții de comerț exterior - Pagina 14
Tranzacții de comerț exterior - Pagina 15
Tranzacții de comerț exterior - Pagina 16
Tranzacții de comerț exterior - Pagina 17
Tranzacții de comerț exterior - Pagina 18
Tranzacții de comerț exterior - Pagina 19
Tranzacții de comerț exterior - Pagina 20
Tranzacții de comerț exterior - Pagina 21
Tranzacții de comerț exterior - Pagina 22
Tranzacții de comerț exterior - Pagina 23
Tranzacții de comerț exterior - Pagina 24
Tranzacții de comerț exterior - Pagina 25
Tranzacții de comerț exterior - Pagina 26
Tranzacții de comerț exterior - Pagina 27
Tranzacții de comerț exterior - Pagina 28
Tranzacții de comerț exterior - Pagina 29
Tranzacții de comerț exterior - Pagina 30
Tranzacții de comerț exterior - Pagina 31
Tranzacții de comerț exterior - Pagina 32
Tranzacții de comerț exterior - Pagina 33
Tranzacții de comerț exterior - Pagina 34
Tranzacții de comerț exterior - Pagina 35

Conținut arhivă zip

  • Tranzactii de Comert Exterior.docx

Alții au mai descărcat și

Mediul extern al SC Agdesy SRL - oportunități și restricții

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

Întreprinderea în era globalizării

In era globalizarii, specialitii in domeniu vorbesc despre “intreprinderea digitala”, “intreprinderea virtuala” sau “intreprinderea mileniului...

România în ecuația integrării europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Te-ar putea interesa și

Politica vamală a României în perioada de tranziție

Capitolul 1 Politica Comerciala 1.2 Definirea politicii comerciale, obiective si instrumente Prin politica comerciala se intelege totalitatea...

Managementul tranzacțiilor de comerț exterior - MICO Candles Design SRL

Rezumat executiv S.C Mico Decorative Candles S.R.L are ca obiect de activitate producerea şi comercializarea de lumânări decorative și lumânări...

Contabilitatea operațiunilor de import-export

INTRODUCERE Scurt istoric al comertului international. Teorii ale comertului international. Comertuli international a aparut din necesitatea mai...

Tehnologiile Informaționale în Tranzacțiile de Comerț Exterior

INTRODUCERE Asistam la un proces de globalizare a afacerilor, care, în mod invariabil, influenteaza toate tipurile de firme, indiferent de arealul...

Influența Modificării Cursurilor Monedelor Străine asupra Informației Financiare

CAPITOLUL I: AMPRETA DREPTULUI ASUPRA COMERTU-LUI INTERNATIONAL 1.1. Importanta si definitia dreptului comertului international Importanta...

Contabilitatea internațională de comerț exterior

Introducere Tranzactiile de comert exterior reprezinta o componenta a sferei afacerilor sau tranzactiilor internationale în raport cu care se...

Managementul tranzacțiilor de comerț exterior - păpuși de porțelan

1.Rezumat În urma realizării unei cercetări asupra pieţei de păpusi de porţelan, am putut evidenţia avantajele competitive ale societătii S.C...

Transportul aerian internațional - tranzacții în comerțul exterior

1. Caracteristicile transportului aerian Transportul aerian, care a inceput sa se impuna la inceputul secolului XX, aluat amploare dupa primul...

Ai nevoie de altceva?