Analiza soluțiilor de ambalare pentru ciocolată

Proiect
7/10 (1 vot)
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 6 în total
Cuvinte : 1256
Mărime: 225.63KB (arhivat)
Publicat de: Andrada-Sonia State
Puncte necesare: 8
Universitatea Creștină Dimitrie Cantemir Facultatea Management Turistic și Comercial

Extras din proiect

Ambalajele sunt materiale care învelesc un produs sau un ansamblu de produse în timpul manipulării, transportului, depozitării şi vânzării în scopul de a proteja, a conserva şi prezenta produsele pînă la momentul consumării şi utilizării lor.

Ambalajul uşurează şi scurtează durata de aprovizionare a consumatorilor, creând posibilitatea de autoservire, de informare a consumatorilor asupra conţinutului, modului de păstrare şi apreciere a produsului, uşurând transportul către consumatori şi prezentarea produselor într-o formă atrăgătoare.

Alegerea sistemului corespunzator de ambalare a unui produs si selectarea materialelor necesare pentru confectionarea acestora nu se poate face decat luand in considerare conexiunea mai multor factori cum sunt: cerintele impuse de buna conservare a produselor, interactiunile dintre aliment si mediul de ambalare, dintre mediul de ambalare si invelitoare, dintre ambalaj si mediul exterior. Aceste conexiuni evidentiaza interactiunile complexe dintre diferitele componente ale sistemului.

In ultimii ani ambalajul s-a transformat dintr-un auxiliar al produsului intr-un produs industrial ce reprezinta un tot unitar de componente interconectate, un set organizat de cunostinte si conceptii, un mod ordonat de actiune, vizand in ansamblu realizarea optima a unor obiective economice specifice. In corelatia dintre aliment si ambalaj, rolul essential revine alimentului, el determinand alegerea materialului potrivit, corespunzator naturii sale, felul ambalajului si metodele de ambalare adecvate.

In cazul materialelor pentru ambalarea produselor alimentare este necesar sa se tina seama de faptul ca prin contactul acestora cu produsul sau prin reactiile chimice ce intervin, materialele respective, pot influenta schimbarea compozitiei alimentului, contaminarea chimica sau microbiologica a produselor.

In vederea inlaturarii acestor fenomene nedorite este necesar ca materialele de ambalare sa fie judicos alese, sa fie bine curatate si eventual sterilizate. Cantitatea limita de substanta care poate fii cedata produlsui trebuie determinata si limitata la un nivel care sa nu produca o schimbare a proprietatilor acestuia.

Natura materialelor de ambalare pot influenta pozitiv sau negativ permeabilitatea la vaporii de apa, gaze, lumina, etc.

CAP I. PREZENTAREA AMBALAJULUI PENTRU:

1. MILKA SANDWICH LU, producator KRAFT FOODS

2. PRIMOLA ALUNE CIOCOLATA CU LAPTE, producator KANDIA

3. HEIDI HAZELNUTS WHITE, producator Heidi Chocolats Suisse

4. KINDER CHOCOLATE, producator FERRERO

Bibliografie

www.ambalaje.net

https://heidi-chocolate.com/ro/

http://www.kandia-dulce.ro/brand/primola/

http://www.kinder.com/ro/ro

http://www.milka.ro/

Preview document

Analiza soluțiilor de ambalare pentru ciocolată - Pagina 1
Analiza soluțiilor de ambalare pentru ciocolată - Pagina 2
Analiza soluțiilor de ambalare pentru ciocolată - Pagina 3
Analiza soluțiilor de ambalare pentru ciocolată - Pagina 4
Analiza soluțiilor de ambalare pentru ciocolată - Pagina 5
Analiza soluțiilor de ambalare pentru ciocolată - Pagina 6

Conținut arhivă zip

  • Analiza solutiilor de ambalare pentru ciocolata.doc

Alții au mai descărcat și

Tehnologia obținerii berii

Berea este o bautura alcoolica nedistilata, obisnuita prin fermentarea cu drojdie a unui must realizat din malt, apa si fiert cu hamei. Unii...

Ambalaje și Design - Napolitanele Joe

Ambalajul reprezintă totalitatea elementelor destinate să cuprindă sau să învelească un produs sau un ansamblu de produse în vederea asigurării...

Te-ar putea interesa și

Miniplan promoțional - Alka - prăjitura casei

I. ALKA Alka Grup a fost fondată în 1994, odată cu înfiinţarea primei companii din grup, Alka Co. În present Alka Grup desfăşoară, prin cele patru...

Bomboane de Ciocolată cu Nucleu de Fructe Uscate

1. Denumire. Destinaţia produsului finit Produsele zaharoase, cunoscute şi sub numele de dulciuri se caracterizează prin conţinut ridicat de...

Ai nevoie de altceva?