Caiet de practică Restaurant Sergiana, Brașov

Proiect
8/10 (1 vot)
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 23 în total
Cuvinte : 11123
Mărime: 103.67KB (arhivat)
Publicat de: Darius Jianu
Puncte necesare: 9
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Marius Hodarnau
UniversitateaTransilvania Brasov Facultatea de Alimentatie si Turism

Extras din proiect

Unitatea de producţie din comuna Poiana Mărului - situată la poalele Masivului Piatra Craiului, la 35 km de Braşov - a devenit nucleul de dezvoltare al întregului grup de firme reunit sub titulatura SERGIANA GRUP.

GRUPUL SERGIANA funcţionează după un principiu bine definit în zona Ardealului, “Un lucru bine făcut, merită sa fie făcut.”, ca urmare, procesul de realizare a produselor marca SERGIANA începe prin creşterea porcului în ferma proprie de la Şercaia, continuă cu tăierea acestuia în abatorul propriu şi se finalizează prin procesarea cărnii proaspete şi fragede în fabrica de la Poiana Mărului. A doua zi produsele Sergiana ajung pe masa braşovenilor şi a clienţilor din alte 21 de judeţe prin intermediul Reţelei de distribuţie proprie.

Sursa de materie primă pentru unităţile GRUPULUI SERGIANA este complexul propriu de creştere şi îngrăşare a porcilor, EUROPIG SA, situat la 55 km de Braşov, în comuna Şercaia. Complexul ocupă o suprafaţă de 22 ha, însumând 32 de hale cu o capacitate totală ce depăşeste 70.000 de capete/an. Complexul EUROPIG include o fabrică de nutreţuri concentrate şi un abator de sacrificare pentru porci şi bovine. Abatorul a fost pus în funcţiune în 2005 şi înglobeaza investiţii de peste 3.5 milioane de Euro, fiind construit şi dotat conform normelor Uniunii Europene. Consecinţa directă a acestor investiţii este licenţa de export obţinută de firma EUROPIG.

GRUPUL SERGIANA a accesat şi a derulat, şase granturi de dezvoltare – trei în cadrul Programului RICOP şi alte trei în cadrul Programului SAPARD. Aceasta demonstrează o bună capacitate de direcţionare a resurselor proprii şi acumularea de experienţă în ceea ce priveşte accesarea programelor de finanţare şi managementul proiectelor. În urma dezvoltării a fost implementat şi Sistemul HACCP în unităţile de producţie ale grupului, respectiv fabrica şi abator.

Prezenţa produselor SERGIANA în piaţă este asigurată de reţeaua proprie de distribuţie, iar comercializarea acestora se face prin urmatoarele canale de desfacere: magazinele proprii, restaurantele proprii, piaţa HORECA, comerţul tradiţional şi ,mai nou, comerţul modern. Reţeaua de distribuţie proprie SERGIANA operează în judeţele Braşov, Covasna, Harghita, Mureş, Sibiu, Argeş, Prahova, Dâmboviţa, Vrancea, Dolj, Alba, Bucureşti, Bihor, Cluj, Hunedoara, Gorj, Târgul Neamţ, Bacău, Buzău, Giurgiu şi în Olt.

Propria reţea comercială însumează 44 de prăvălii, dintre care 24 sunt localizate în judeţul Braşov, iar restul în municipiile Argeş, Alba Iulia, Bucureşti, Bihor, Dolj, Harghita, Hunedoara, Sibiu, Mureş. În comerţul tradiţional, mai mult de 1700 de societăţi au ales să revândă produsele noastre.

Segmentul comerţului modern a fost abordat în prima parte al anului 2010, începând treptat prin introducerea produselor SERGIANA POIANA MĂRULUI în reţeaua magazinelor de tip hypermarket , precum KAUFLAND (Braşov, Mioveni, Miercurea Ciuc, Craiova, Câmpulung, Bucureşti, Orăştie, Deva, Sighişoara, Mediaş, Oradea, Sebeş, Alba Iulia) şi REAL (Braşov , Sibiu).

În domeniul alimentaţiei publice, GRUPUL SERGIANA se exprimă prin cinci restaurante (Sergiana Braşov, Sergiana Subiu, Ceasu' Rău, Casa Tudor , Trattoria Tassi), brand-ul Nec's care reuneşte, in fapt, meniuri specifice pizzeriilor şi bistro-urilo, un Pub "Draft Pub" si saloanele de evenimente "Sergiana Center "

SERGIANA investeşte în gustul românesc! Tehnologia este cea care asigură parametrii de siguranta alimentara în acest sector industrial. Carnea fragedă şi proaspătă este cea care dă o şansă în plus produselor noastre. La Poiana Mărului nu producem din stocuri congelate, aduse din import. Ferma de la Şercaia fiind sursa proprie de materie primă cu ajutorul careia produsele noastre sunt mereu proaspete şi au un gust desăvârşit. Deasemenea reţetele din Ardeal şi priceperea moştenită, încă de pe vremurile breslei măcelarilor din Braşov, sunt argumentele noastre supreme.

1994 este anul înfiinţării S.C. SERGIANA PRODIMPEX S.R.L., societate al cărui principal obiect de activitate este producţia de carne şi preparate din carne.

Marca “SERGIANA- POIANA MĂRULUI” este semn de identitate pentru mai mult de 150 de produse din carne, dintre care 10 sunt reţete proprii înregistrate în catalogul mărcilor din România. Unitatea de producţie de la Poiana Mărului a suportat un amplu proces de modernizare şi extindere care a condus la creşterea capacităţii de producţie la 30 tone/zi, în condiţiile impuse de normele Uniunii Europene, iar suprafaţa ocupată de noua unitate depăşeşte 9000 mp. Sergiana investeşte deopotrivă în tehnologie şi în resursa umană. Hale noi de producţie care permit organizarea fluxurilor tehnologice în condiţii de siguranţă alimentară, utilaje moderne şi condiţii de muncă ce permit creşterea performanţelor producţiei, spaţii de depozitare cu climatizare controlată de procesoare, linii de ambalare automatizate şi tunele de livrare care protejează produsele până la încărcarea în mijloacele auto - iată rezumatul programului de modernizare al fabricii de la Poiana Mărului. Am devenit furnizor de formare profesională autorizat de Ministerul Muncii, Solidarităţii Sociale şi Familiei. Primii beneficiari au fost 24 dintre angajaţii unităţii de procesare a cărnii din Poiana Mărului, care au absolvit cursul de calificare pentru meseria de măcelar.

Carnea proaspătă, fragedă şi reţetele tradiţionale din Ţara Bârsei sunt atributele care definesc identitatea produselor Sergiana Poiana Mărului. Produsele crud-uscate sunt demonstraţia maximă a priceperii unui mezelar. Patru dintre mărcile înregistrate de Sergiana Prodimpex sunt mărci pentru astfel de produse - Salam Bărdaş, Salam Fermier, Cârnaţi Piatra Craiului, Cârnaţi Plaiul Foii. Salamurile, cârnaţii şi şuncile din această gamă sunt maturate lent, iar alchimia tratamentelor cu fum rece transformă acest tip special de produse în delicatese picante. Specialităţile şi afumăturile sunt produse din bucăţi de carne de porc tăiate cu grijă, pentru că noi ştim: ochii dumneavoastră sunt cei care aleg. Cremwurştii şi parizerul sunt produse din carne de porc, de vită sau piept de pui. Nucşoara şi enibaharul adaugă o nuanţă subtilă acestor produse preparate prin fierbere. Combinaţia dintre carnea de porc şi cea de vită este ingredientul de bază al salamurilor şi cârnaţilor Sergiana Poiana Mărului.

Preview document

Caiet de practică Restaurant Sergiana, Brașov - Pagina 1
Caiet de practică Restaurant Sergiana, Brașov - Pagina 2
Caiet de practică Restaurant Sergiana, Brașov - Pagina 3
Caiet de practică Restaurant Sergiana, Brașov - Pagina 4
Caiet de practică Restaurant Sergiana, Brașov - Pagina 5
Caiet de practică Restaurant Sergiana, Brașov - Pagina 6
Caiet de practică Restaurant Sergiana, Brașov - Pagina 7
Caiet de practică Restaurant Sergiana, Brașov - Pagina 8
Caiet de practică Restaurant Sergiana, Brașov - Pagina 9
Caiet de practică Restaurant Sergiana, Brașov - Pagina 10
Caiet de practică Restaurant Sergiana, Brașov - Pagina 11
Caiet de practică Restaurant Sergiana, Brașov - Pagina 12
Caiet de practică Restaurant Sergiana, Brașov - Pagina 13
Caiet de practică Restaurant Sergiana, Brașov - Pagina 14
Caiet de practică Restaurant Sergiana, Brașov - Pagina 15
Caiet de practică Restaurant Sergiana, Brașov - Pagina 16
Caiet de practică Restaurant Sergiana, Brașov - Pagina 17
Caiet de practică Restaurant Sergiana, Brașov - Pagina 18
Caiet de practică Restaurant Sergiana, Brașov - Pagina 19
Caiet de practică Restaurant Sergiana, Brașov - Pagina 20
Caiet de practică Restaurant Sergiana, Brașov - Pagina 21
Caiet de practică Restaurant Sergiana, Brașov - Pagina 22
Caiet de practică Restaurant Sergiana, Brașov - Pagina 23

Conținut arhivă zip

  • Caiet de Practica Restaurant Sergiana, Brasov.doc

Alții au mai descărcat și

Caiet de practică - fabrica de mezeluri Sergiana Prodimpex SRL

Scurt istoric ,,SERGIANA PRODIMPEX SRL’’ În 1994 - este anul înființării SERGIANA PRODIMPEX, o societate ale cărei dimensiuni au atins astăzi un...

Tehnologia obținerii berii

Berea este o bautura alcoolica nedistilata, obisnuita prin fermentarea cu drojdie a unui must realizat din malt, apa si fiert cu hamei. Unii...

Te-ar putea interesa și

Caiet practică

DESCRIERE DE ANSAMBLU Total ore de practica : 90 Perioada de desfasurare : de la data 11.07.2011 pâna la 25.07.2011 Total zile : 15 Program de...

Caiet practică restaurant - SC Sergiana Prodimpex SRL

NOTIUNI GENERALE: I.1 Prezentare S.C. SERGIANA PRODIMPEX S.R.L In anul 1994 se infiinteaza S.C. SERGIANA PRODIMPEX S.R.L., societate al cărui...

Ai nevoie de altceva?