Danone

Proiect
8/10 (1 vot)
Conține 3 fișiere: doc, ppt
Pagini : 32 în total
Cuvinte : 4290
Mărime: 1.24MB (arhivat)
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Manoela Popescu, Loredana Vaduva

Extras din proiect

Istoric Danone România

Compania Danone România face parte din Grupul Danone (care deţine 65% din capitalul companiei), unul din liderii mondiali în industria alimentară (numărul 1 mondial pe piaţă lactatelor proaspete şi a apei îmbuteliate, numărul 2 mondial pe piaţă biscuiţilor şi produselor cerealiere).

În România, compania şi-a început activitatea de import şi distribuţie în anul 1996, iar primele iaurturi produse în România au fost lansate pe piaţă în 1999 (Danone Natural, Danone Delicios, Natural de Băut şi Savoarea fructelor). În prezent, Danone România se situează pe locul 93 în topul celor mai valoroase companii din România (144 milioane Euro).

În mai puţin de un an jumătate de la deschiderea fabricii(în anul 2000), Danone România devine lider de piaţă având o cotă de 31,7%.

Producţia locală, adaptată la cerinţele consumatorului român, este esenţială pentru dezvoltarea afacerii Danone în România, însă compania intenţionează să lărgească piaţă românească cu noi categorii de produse, axându-se pe extinderea capacităţilor de producţie existenţe în funcţie de solicitările pieţei şi mai puţin pe achiziţionarea altor unităţi de producţie.

Cultura organizaţională

Danone îşi propune să aducă, în fiecare zi, cât mai multor oameni din întreagă lume, sănătate, prin alimente echilibrate nutriţional şi gustoase.

Compania Danone are că obiectiv principal îmbunătăţirea permanenţă a calităţii nutriţionale a produselor , fapt pentru care investeşte în cercetare şi noi programe de dezvoltare şi informare ce au drept scop principal, promovarea activităţii fizice şi a unei diete variate, sănătoase şi echilibrate.

La Danone, Umanismul, Deschiderea, Proximitatea şi Entuziamul asigură fundamentul pentru o cultură organizaţionala unică şi susţin identitatea Danone în toate ţările unde compania este prezenţa. Modelul Danone este bazat pe ideea că dezvoltarea umană şi performanţă economică se potenţează reciproc.

Atenţia acordată individului, face că acesta este consumator, colaborator sau simplu cetăţean, este în centrul deciziilor noastre.

Umanismul, pentru Danone, este responsabilitate, respect şi generozitate.

Responsabilitate: Danone se preocupa de siguranţă oamenilor şi a produselor, de comunitatea în care îşi desfăşoară activitatea şi de mediul înconjurător.

Respect: Danone respectă diferenţele culturale, precum şi pe partenerii săi sociali şi comerciali şi contribuie la dezvoltarea acestora.

Generozitate: cuprinde noţiunile de transparenţă dialog şi lucru în echipă.

Factorii de marketing

Produsul. Produsul se vinde în funcţie de preferinţele consumatorului a cărui exigenţe trebuie să le satisfacă. Influenţează cumpărarea prin numeroasele variante în care se comercializează, care vin în întâmpinarea nevoilor consumatorilor, dar şi prin modul de ambalare. Raportul preţ - calitate este un alt indicator des folosit.

Preţul variază foarte puţin şi are o influenţa scăzută asupra deciziei de cumpărare.

Distribuţia încurajează consumul de iaurt deoarece produsul este prezent în majoritatea centrelor comerciale. Canalele, circuitele şi reţelele de transport trebuie să fie bine puse la punct, astfel încât produsul să se afle întotdeauna la raft.

Promovarea. Pentru că o marca de iaurt să fie credibilă, firmă trebuie să facă eforturi de promovare susţinute şi intense. Promovarea este un factor major de influentare a comportamentului consumatorului, iar acest fapt este evident în cazul mărcii Danone, care a devenit prin promovare liderul naţional în producţia de iaurt. Consumatorii sunt expuşi la mesaje promoţionale din mass-media, afişaj stradal sau prezentarea produsului în magazine.

Produsele Danone

◦Activia este un aliment sănătos cu un gust plăcut. Fiecare porţie de Activia conţine pe fermenţii obişnuiţi din iaurt, A 4 miliarde de fermenţi Bifidus Actiregularis, utilizaţi exclusiv de Danone.

Consumat zilnic, Activia cu Bifidus Actiregularis îţi o soluţie pentru a îmbunătăţi confortul digestiv ,pentru a reduce senzaţia de balonare.

In prezent, Activia deţine cea de produse din portofoliul Danone - simple, cu fructe cereale dar de băut.

Activia se adresează oricărei persoane preocupate de un regim de sănătos.

◦Actimel conţine, fermentul L Defensis, B6 care contribuie la funcţionarea a sistemului imunitar.

Consuma Actimel în cadrul unei alimentaţii echilibrate şi diversificate şi al unui stil de viaţă activ.În plus, Actimel are un gust răcoritor, pe placul întregii familii, fiind ideal pentru micul dejun.

Intră şi tu în echipă campionilor Actimel!

◦Danonino este un produs natural din brânzica proaspătă de vaci şi piure de fructe. Danonino este o sursă de Calciu şi Vitamină D, elemente necesare pentru dezvoltarea normală a oaselor copilului tău.

Datorită procesului de fabricaţie la standarde europene, a calităţii laptelui şi a fructelor, termenul de valabilitate al produsului este de 30 zile, fără să conţină conservanţi sau coloranţi artificiali.

Gamă diversificată Danonino cuprinde: Danonino Iaurt cu fructe, având aceleaşi beneficii la un preţ avantajos şi Danonino Iaurt de băut disponibil într-un ambalaj practic şi cu un gust delicios.

◦Nutriday este marca de iaurt cea mai cumpărată din România, oferind variante hrănitoare şi gustoase de iaurt natural, de băut, cu fructe şi dietetic.

Un pahar de iaurt în fiecare zi reprezintă o sursă valoroasă de proteine, calciu şi fermenţi lactici activi, fiind un aliat de seamă al nutriţiei sănătoase.

Prin marea să diversitate, Nutriday se adresează tuturor membrilor familiei, fie ei copii, tineri, persoane active sau bătrâni.

Preview document

Danone - Pagina 1
Danone - Pagina 2
Danone - Pagina 3
Danone - Pagina 4
Danone - Pagina 5
Danone - Pagina 6
Danone - Pagina 7
Danone - Pagina 8
Danone - Pagina 9
Danone - Pagina 10
Danone - Pagina 11
Danone - Pagina 12

Conținut arhivă zip

  • Activitatea de Marketing in Cadrul Firmei SC Danone SRL.doc
  • Activitatea de Marketing in Cadrul Firmei SC Danone SRL.ppt
  • Danone rezumat .doc

Alții au mai descărcat și

Tehnologia obținerii berii

Berea este o bautura alcoolica nedistilata, obisnuita prin fermentarea cu drojdie a unui must realizat din malt, apa si fiert cu hamei. Unii...

Industrie chimică alimentară

Proprietati mecanice - Elasticitatea - Plasticitatea - Duritatea - Rezistenta Proprietati fizice - Electrice - Magnetice - Optice -...

Te-ar putea interesa și

Analiza strategică a grupului Danone

1. Prezentarea generalǎ a organizaţiei DANONE este o companie multinaţională, recunoscută ca lider mondial incontestabil în industria alimentară...

Istoricul unei Firme - Danone

Capitolul I 1.1 Scurt istoric Iaurtul este considerat alimentul sănătos din familia lactatelor. Este considerat unul din alimentele care ajută la...

Implementarea sistemului de management al calității La SC Danone SRL

Introducere În prezent foarte mulţi conducători de întreprinderi asimilează asigurarea calităţii cu o regulă impusă din exterior şi cu un act...

Management Strategic - Danone

I. Prezentarea companiei Danone România face parte din Grupul Danone (care deţine 100% din capitalul filialelei din România). În prezent, Grupul...

Procesul de Vânzare la SC Danone

CAP1. DESCRIEREA SOCIETĂŢII Paşi în istoria societăţii Danone Scurt istoric DANONE este o companie multinaţională, recunoscută ca lider mondial...

Danone

CAPITOLUL 1. PREZENTAREA COMPANIEI DANONE 1.1 Datele de identificare ale companiei Numele firmei: S.C. DANONE PRODUCTIE SI DISTRIBUIE PRODUSE...

Comportamentul consumatorului - Danone

1. CINE ESTE DANONE ? Segmentul de consumatori ce urmeaza a fi analizat va avea loc in cadrul companiei DANONE ROMANIA. Danone România face parte...

Aspecte tehnice și practice ale contabilității manageriale la SC Danone SRL

1.1. Scurt istoric Danone este deja un brand arhicunoscut pe piaţa mondială, cât şi pe cea românească, reprezentând excelenţa în domeniul...

Ai nevoie de altceva?