Plan de marketing - Pringles

Proiect
7/10 (1 vot)
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 16 în total
Cuvinte : 2842
Mărime: 857.89KB (arhivat)
Publicat de: Carla H.
Puncte necesare: 9
Facultatea de Stiinta si Tehnologia Alimentelor
Universitatea de Stiinte Agricole si de Medicina Veterinara, Cluj-Napoca

Cuprins

  1. 1. Analiza produsului 2
  2. 2.Prețul produsului 5
  3. 3. Plasarea produsului ...6
  4. 4.Promovarea produsului ..7
  5. 5. Prezentarea pieței ..8
  6. 6. Strategii de marketing .13
  7. 7.Bibliografie ...15

Extras din proiect

1.Analiza produsului

1.1 Introducere

Industria gustărilor este o parte importantă a industriei alimentare la nivel mondial, dezvoltată în principal în Europa și SUA, care are vânzări în întreaga lume de aproape 374 miliarde de dolari anual și care crește cu aproximativ 2% de la an la an . Unii autori definesc gustarea „ca o porție de mâncare, mai mică decât o masă obișnuită, consumată în general între mese” . Între timp, dicționarul Cambridge definește „gustarea” drept „o cantitate mică de mâncare care se mănâncă între mese sau o masă foarte mică”. Modificările actuale ale obiceiurilor alimentare au produs schimbări substanțiale atât în frecvența, cât și în tipul de mese obișnuite, ceea ce a lăsat un gol pentru crearea de noi gustări cu diferite caracteristici senzoriale, nutriționale și tehnologice.

Chipsurile de cartof sunt unul dintre cele mai populare alimente de tipul gustărilor din întreaga lume. În prezent, consumul global de cartof ca aliment se schimbă de la cartofi proaspeți procesati traditional, la produse alimentare procesate cu valoare adăugată. În țările dezvoltate, până la 60% din cartofii consumați zilnic în dietă sunt sub formă de produse procesate și nu în formă proaspătă. Cartofii sunt cultivati în peste 110 țări din întreaga lume, reprezentând una dintre cele mai importante surse ale dietei umane . Cartofii sunt prelucrați într-o mare varietate de produse, datorită unei cereri crescânde de produse alimentare convenabile pentru utilizare în casă, restaurant fast-food și gustări care satisfac dorințele consumatorilor .

Pe de altă parte, producătorii de produse alimentare tip gustări produc în principal două tipuri de chipsuri de cartofi: chipsuri tradiționale din cartofii proaspeți, care sunt produse prin tăiere subțire și prăjire profundă a acestora, precum și chiupsurile tipice restructurate dintr-un aluat de cartof.

Chipsurile de cartofi restructurate sunt fabricate din aluat format din cartofi deshidratați care este mulat in forme prin extrudare sau presare înainte de prăjire. Chipsurile de cartofi restructurati pot să nu aibă caracteristici de textură similare cu cele din cartofi proaspeți; cu toate acestea, nu au doar dimensiunea, culoarea și uniformitatea formei, dar și absența defectelor care le permite să fie stivuite în tuburi . Aceste produse restructurate se bazează, în mod normal, pe ingrediente care conțin amidon

1.2 Nevoia de baza pentru care a fost creat produsul

În 1956, Procter & Gamble a atribuit o sarcină chimistului Fredric J. Baur să dezvolte un nou tip de chipsuri de cartofi pentru a soluționa reclamațiile consumatorilor cu privire la chipsurile rupte, grase și invechite, precum și aerul din saci. Baur a petrecut 2 ani dezvoltând chipsuri în formă de șa din aluatul prăjit și a ales cutia tubulară ca recipient al chipsurilor. Cu toate acestea, nu și-a dat seama cum să facă ca chipsurile să aibă un gust bun și i s-a scos sarcina să lucreze la un alt brand. La mijlocul anilor '60, un alt cercetător P&G, Alexander Liepa din Montgomery, Ohio , a repornit activitatea lui Baur și a reușit să îmbunătățească gustul. Deși Baur a fost adevăratul inventator al chipului Pringles, numele lui Liepa este înscris pe brevet. Gene Wolfe , un inginer mecanic și autor cunoscut pentru științe de ficțiune și romane fanteziste , a ajutat la dezvoltarea mașinii care le gătește.

Chipsurile de cartofi restructurate au fost gandite astefel incat sa reduca risipa alimentara, prin procesarea cartofilor pentru a le prelungi durata de valabilitate totodata adoptand un proces tehnologic specific prin care le asigura calitatile organoleptice cele mai apreciate de consumatori.

1.3 Ambalajul de prezentare

Chipsurile de dimensiuni și forme uniforme sunt stivuite unul pe celălalt în relație strânsă pentru a forma un “tablou” stivuit și sunt apoi plasate într-un recipient tubular rigid format din materiale care sunt substanțial impermeabile la trecerea oxigenului și a vaporilor de apă . Capetele sunt aplicate pe recipient pentru a sigila recipientul. Acest tip de ambalaj a fost adoptat pentru a impiedica distrugerea si zdrobirea chipsurilor la manipulare sau transport fiind construit din numeroase straturi de material rigid ce asigura protectie .De asemenea acest tip de ambalaj asigura o atmosfera fara exces de oxigen care ar putea produce fenomene de oxidare a grasimii.

Bibliografie

1. Cuibus Lucian, Arion Felix , Sabau Marius , Management si marketing ,Ed. AcademicPress Cluj-Napoca , 2019

2. Johansson J. K. Global Marketing: foreign entry, local marketing & global management. 2th edition. Boston: Irwin McGraw-Hill Companies Inc. , 2000.

3. Pamfilie R. , Procopie R. ,Design si estetica marfurilor ,Ed. ASE Bucuresti, 2003

4. https://www.pringles.com/us/products.html

5. https://en.wikipedia.org/wiki/Pringles

6. https://slideplayer.com/slide/6624321/

7. https://www.statista.com/statistics/289277/bags-of-pringles-potato-chips-eaten-in-the-us/

8. https://pringlesprogress.wordpress.com/

9. https://blog.unmetric.com/pringles-are-the-ultimate-snack-food-on-social-media-at-least

Preview document

Plan de marketing - Pringles - Pagina 1
Plan de marketing - Pringles - Pagina 2
Plan de marketing - Pringles - Pagina 3
Plan de marketing - Pringles - Pagina 4
Plan de marketing - Pringles - Pagina 5
Plan de marketing - Pringles - Pagina 6
Plan de marketing - Pringles - Pagina 7
Plan de marketing - Pringles - Pagina 8
Plan de marketing - Pringles - Pagina 9
Plan de marketing - Pringles - Pagina 10
Plan de marketing - Pringles - Pagina 11
Plan de marketing - Pringles - Pagina 12
Plan de marketing - Pringles - Pagina 13
Plan de marketing - Pringles - Pagina 14
Plan de marketing - Pringles - Pagina 15
Plan de marketing - Pringles - Pagina 16

Conținut arhivă zip

  • Plan de marketing - Pringles.docx

Alții au mai descărcat și

Tehnologia obținerii berii

Berea este o bautura alcoolica nedistilata, obisnuita prin fermentarea cu drojdie a unui must realizat din malt, apa si fiert cu hamei. Unii...

Te-ar putea interesa și

Leader și Leaderhip

Structurata pe opt capitole lucrarea urmareste urmatorul plan: - Primul capitol prezinta importanta conducerii si rolul jucat de aceasta în buna...

Marketing Internațional

Proiectul nostru tratează cazul unei întreprinderi străine ce vizează lansarea unui nou produs o piaţă externă. În cazul nostru este vorba despre...

Ai nevoie de altceva?