Cultura Organizațională

Proiect
9/10 (2 voturi)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 16 în total
Cuvinte : 5408
Mărime: 166.46KB (arhivat)
Publicat de: Codin Maftei
Puncte necesare: 7
UNIVERSITATEA “BABEŞ-BOLYAI” CLUJ NAPOCA FACULTATEA DE ŞTIINŢE ECONOMICE ŞI GESTIUNEA AFACERILOR SPECIALIZAREA MARKETING

Cuprins

  1. INTRODUCERE 3
  2. Capitolul 1 – Obiectul de activitate 4
  3. 1.1 Obiectul de activitate 4
  4. 1.2 Structura personalului. 5
  5. 1.3 Structura de conducere 5
  6. Capitolul 2-Elementele culturale organizaţionale 6
  7. Capitolul 3-Factorii de influență 8
  8. Capitolul 4 10
  9. 4.1 Stilul de conducere 10
  10. 4.1.1 Modul de stabilirea a sarcinilor 11
  11. 4.1.2 Implicarea managerului în realizarea sarcinilor 11
  12. 4.1.3 Atitudinea faţă de angajaţi 12
  13. 4.2 Structura organizaţională 13
  14. 4.2.1 Dimensiunile culturii organizaţionale 13
  15. 4.2.2 Structura organizatorică 14
  16. Capitolul 5- Impactul asupra dezvoltării performanţelor organizaţiei 16

Extras din proiect

INTRODUCERE

Prezentarea firmei ORANGE România

Domeniu de activitate

În aprilie 1994, îşi face apariţia pe piaţa telefoniei mobile din Marea Britanie Orange, având un obiectiv bine definit: să devină leader în telecomunicaţia mobilă.

În mai 2000, France Telecom a cumpărat compania Orange din Marea Britanie şi a decis ca acesta să fie numele grupului sub care sunt reunite activităţile sale de comunicaţii mobile. Brand-ul Orange are în prezent peste 57 milioane de clienţi, operând în 17 ţări.

Pe 5 aprilie 2002 această firmă se lansează şi pe piaţa românească, Dialog şi Alo devenind Orange.

Până în noiembrie 2007, Orange a investit aproximativ 1,4 miliarde euro, de la intrarea pe piața românească.

Principalii competitori pe piața de telefonie mobilă din România sunt: Vodafone România, Cosmote România, Zapp Mobile (CDMA) iar mai nou și RCS & RDS.

La 30 septembrie 2012, Orange România avea 10.243.000 de clienți, Vodafone avea 7.874.220 clienți, iar Cosmote 6,4 milioane clienți.

Misiunea firmei

Orange este ceea ce suntem şi ceea ce facem, în fiecare zi

În lume sunt peste 50 de milioane de oameni pe care îi despart distanţe, care vorbesc limbi diferite şi au moduri de viaţă diferite. Dar toţi au ales acelaşi lucru: să comunice aşa cum simt, să privească cu deschidere şi optimism spre viitor.

Pe toţi îi apropie Orange, indiferent dacă trăiesc în Marea Britanie, Franţa, Israel, Hong Kong, Elveţia, Australia sau România.

Creativitatea, îndrăzneala, dinamismul, deschiderea, grija pentru detalii, consecvenţa definesc Orange în tot ce face. Orange înseamnă schimbarea tiparelor şi dezvoltarea în continuare pentru a oferi servicii de calitate, inovaţie şi transparenţă.

În ceea ce face, Orange România, va contura în fiecare zi mai clar acest univers şi beneficiile pe care le aduce.

Orange ne invită să experimentăm şi să avem încredere că împărtăşim aceeaşi convingere: viitorul este într-adevăr senin. În aceasta constă misiunea Orange, raţiunea sa de a fi în raport cu principalii ei parteneri, clienţii.

CAPITOLUL 1 – Obiectul de activitate

1.1 Obiectul de activitate

Orange este brandul sub care France Telecom furnizeazã servicii de comunicaţii mobile, Internet şi televiziune. Grupul France Telecom este unul dintre liderii mondiali în servicii de telecomunicaţii, cu peste 183 de milioane de clienti pe cinci continente.

Programul Orange de Responsabilitate Corporativã se bazeazã pe opt principii care reflectã valorile brandului Orange - simplitate, deschidere, inovatie, dinamism, onestitate - si care reprezintã ceea ce considerãm a fi responsabilitãtile noastre.

Aceste principii reflectã modul în care construim relatiile cu partenerii si cu angajatii nostri, cu comunitatea în care ne desfãsurãm activitatea si reprezintã angajamentul nostru de a reduce impactul activitãtii noastre asupra mediului înconjurãtor.

Orange crede cã responsabilitatea corporativã înseamnã si o comunicare deschisã, transparentã, astfel ca oricine din companie sau din afara acesteia sã poatã monitoriza activitatea în acest sens.

La Orange se crede în dezvoltarea responsabilă a companiei, într-o strategie pentru dezvoltare ce respectă mediul, comunitatea, angajaţii, partenerii de afaceri şi acţionarii.

De aceea, s-a creat un sistem de management integrat pentru mediu, sănătate şi securitate ocupaţională, pentru a gestiona impactul asupra mediului şi riscurile asociate activităţilor, produselor şi serviciilor noastre (sistem bazat pe standardele ISO 14001:2004 şi OHSAS 18001:2007).

Pentru aceste domenii, susţin consecvent conformarea cu reglementările legale aplicabile şi cu standardele grupului din care fac parte.

Îmbunătăţesc constant performanţele acestui sistem şi stabilim obiective specifice cu scopul de a demonstra preocuparea lor pentru prevenirea poluării, a accidentelor şi bolilor profesionale prin:

- managementul eficient al resurselor

- managementul durabil al deşeurilor

- creşterea conştientizării asupra aspectelor de mediu, sănătate şi securitate ocupaţională în rândul angajaţilor şi furnizorilor.

În cadrul organizaţiei s-au stabilit roluri, responsabilităţi şi autorităţi pentru menţinerea şi îmbunătăţirea continuă a sistemului de management integrat.

1.2 Structura personalului.

Orange asigurã angajatilor sãi un mediu de lucru sigur si sãnãtos.

Ca angajat sau colaborator, beneficiezi de corectitudine si sigurantã.

Oferǎ conditii de angajare corecte, bazate pe competentã, creeând un mediu de lucru în care sunt cultivate respectul reciproc, implicarea si încrederea, asigurând confidentialitatea datelor personale ale angajatilor.

Îi încurajeazǎ pe angajati sã se dezvolte continuu, atât pe plan profesional cât si personal.

Departamentul Corporate este alcãtuit din echipe regionale de vânzãri, din echipa de Serviciu Clienti dedicatã segmentului de piatã clienti mari si din echipa de marketing operational.

Fiecare echipã în parte si toate trei împreunã sunt permanent la dispozitia clientilor nostri cãrora încercãm sã le oferim întotdeauna solutii profesionale complete, adaptate situatiei specifice a fiecãrui caz în parte si care sã contribuie la obtinerea unei comunicãri eficiente.

Sunt constienti de faptul cã într-o piatã concurentialã acerbã, flexibilitatea si valoarea adaugatã pe care le oferim clientilor le poate da acestora atuul de care au nevoie.

În plus, faptul cã o parte din afacerea clientilor se deruleazã cu ajutorul serviciilor Orange ne face sã ne simtim responsabili, de aceea suntem în permanentã conectati la problemele si cerintele acestora.

1.3 Structura de conducere

Mădălina Suceveanu este noul Director Tehnic după încheierea mandatului lui Thierry Souche în România şi revenirea acestuia în Franţa.

Preview document

Cultura Organizațională - Pagina 1
Cultura Organizațională - Pagina 2
Cultura Organizațională - Pagina 3
Cultura Organizațională - Pagina 4
Cultura Organizațională - Pagina 5
Cultura Organizațională - Pagina 6
Cultura Organizațională - Pagina 7
Cultura Organizațională - Pagina 8
Cultura Organizațională - Pagina 9
Cultura Organizațională - Pagina 10
Cultura Organizațională - Pagina 11
Cultura Organizațională - Pagina 12
Cultura Organizațională - Pagina 13
Cultura Organizațională - Pagina 14
Cultura Organizațională - Pagina 15
Cultura Organizațională - Pagina 16

Conținut arhivă zip

  • Cultura Organizationala.docx

Alții au mai descărcat și

Analiza optimizării sistemului de management în cadrul SC Cornea Ind Construct SA

INTRODUCERE Moto: „Managementul este unul din factorii esenţiali care explică de ce o ţară est bogată sau săracă” (RICHARD FARMER, ADVANCES...

Activitatea de Aprovizionare la SC Recon Reparatii-Constructii SRL

INTRODUCERE Motivaţia înfiinţării, organizării şi funcţionării unei întreprinderi este data de cererea de produse si servicii care se manifestă pe...

Particularități ale procesului de formare profesională, motivare și evaluare a personalului în cadrul S.C. DACIA S.A.

1.1 Definirea şi caracteristicile instruirii organizaţionale Instruirea organizaţională a resurselor umane reprezintă procesul planificat de...

Analiza strategică a mediului concurențial al firmei Aegon România

INTRODUCERE Atât în trecut, cât mai ales în actualele condiții - de recesiune economică - manageri din numeroase organizații afirmă că...

Dezvoltarea Abilităților de Leadership

Motivarea alegerii temei Am ales tema “ Dezvoltarea abilitatilor de leadership “ deoarece liderii pot fi oriunde .în organigramă , în jurul nostru...

Analiza strategică a SC Electroprecizia SA

5. Concluzii generale. Recomandari 1.Consideratii generale privind contextul economic intern si international Criza economica din 1929-1933...

Studiu privind cultura organizațională a companiei

CAPITOLUL 1 CULTURA ORGANIZAŢIONALĂ Cultura organizaţională constituie o parte intrinsecă a abordărilor moderne privitoare la managementul...

Raționalizarea Procesului Decizional prin Utilizarea unor Metode Moderne de Conducere

INTRODUCERE Managementul ca stiinţă si artă se exprimă valoric prin aplicarea în viaţa de zi cu zi, în instituţii, firme, companii s.a., a...

Te-ar putea interesa și

Cultura organizațională - instrument al schimbării

CAPITOLUL I 1.1 INTRODUCERE Cultura organizaţională reprezintă ansamblul de valori, modalităţi de gândire şi comportamente ale membrilor unei...

Cultura organizațională la două societăți comerciale de servicii

Cultura organizationala este ca personalitatea unui om: se construieste greu, se schimba si mai greu. Diferenta este ca organizatiile, pentru a...

Schimbarea Culturii Organizationale în Institutiile Publice

INTRODUCERE În procesul transformărilor care au loc în societatea contemporană, un rol aparte îi revine culturii organizaţionale. Fiind un factor...

Analiza Culturii Organizaționale la SC Dr Oetker România

1. CONCEPTE SI TIPOLOGII ALE CULTURII ORGANIZATIONALE Noţiunea de “cultură organizaţională” a fost lansată pentru prima data de A. Jay, care...

Globalizare vs Diversitate Culturala. Impactul Asupra Afacerilor

INTRODUCERE Globalizarea este o temă care provoacă reacţii puternice şi mai puţin obişnuite. Şi asta, poate, din pricina că globalizarea, plasând...

Aspecte ale culturii organizaționale în contextul managementului eficient

INTRODUCERE Cultura organizationala reprezinta unul dintre conceptele importante care s-au afirmat relativ recent si au influentat de o maniera...

Cultura organizațională ca resursă de sporire a performanțelor întreprinderii

Introducere Cultura este un tipar de ipoteze pe care grupul le-a invatat, dobindit pe masura ce si-a rezolvat problemele de adaptare exteriora...

Cultura organizațională - conținut, forme, tipuri în instituții și autorități publice

Cultura organizationala: conţinut, forme, tipuri în instituţii şi autorităţi publice I. Cultura organizationala-definitie, concept, continut 1.1...

Ai nevoie de altceva?