Elaborarea Strategiei pentru o Afacere SC Boromir SA

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 16 în total
Cuvinte : 4200
Mărime: 113.21KB (arhivat)
Publicat de: Alberta Badea
Puncte necesare: 8
Universitatea Politehnica din București Facultatea de Antreprenoriat, Ingineria și Managementul Afacerilor

Cuprins

  1. 1. Descrierea organizației 3
  2. 1.1. Istoricul organizației 3
  3. 1.2. Descrierea produselor furnizate 4
  4. 1.3. Clienţii 4
  5. 2. Descrierea afacerii 5
  6. 2.1. Descrierea ideii afacerii 5
  7. 2.2. Descrierea strategiei afacerii 5
  8. 3. Descrierea mediului 5
  9. 4. Analiza strategica 7
  10. 4.1. Descrierea pieţei 7
  11. 4.2. Segmentul de piaţă urmărit 7
  12. 4.3. Trendul pieţei 7
  13. 4.4. Analiza mediului concurential 8
  14. 4.5. Analiza interna si externa a organizatiei (Analiza SWOT) 8
  15. 4.5.1. Analiza externa 8
  16. 4.5.2. Analiza interna 9
  17. 4.6. Analiza mediului extern specific 10
  18. 5. Sistemul de strategii 11
  19. 5.1. Analiza mediului de marketing S.C. Boromir S.A. 12
  20. 5.1.1. Strategiile de pret 12
  21. 5.1.2. Strategia de produs 13
  22. 5.1.3. Strategia de distributie 14
  23. 5.1.4. Strategiile de promovare adoptate de S.C. Boromir S.A. 15
  24. 6. Protectia la riscuri 15
  25. Bibliografie 16

Extras din proiect

S.C. Boromir S.A.

1. Descrierea organizației

1.1. Istoricul organizației

Societatea comercială Boromir S.A s-a înființat în anul 1994 la Râmnicu Vâlcea. Obiectul principal de activitate îl constituie achiziția, prelucrarea cerealelor, precum și valorificarea superioară a făinurilor prin secțiile proprii de panificație și patiserie.

Născută în respectul tradiției, dar cu o perspectivă modernă asupra acestui domeniu, atât de vechi și totuși atât de puțin exploatat, compania Boromir, s-a dezvoltat și și-a diversificat activitatea oferind pieței atât produse tradiționale, cât și produse noi, de care piața românească avea nevoie.

Din totalul afacerilor Boromir, divizia de morărit are o pondere de 55%, urmată de cea de dulciuri şi prăjituri care deţine 20%, apoi de divizia de panificație cu o pondere de 15% iar restul activităţilor sunt reprezentate de magazine, distribuţie şi benzinării care acoperă 10% din afaceri.

Pentru a veni în întâmpinarea nevoilor pieţei şi pentru a răspunde cât mai bine exigenţelor clienţilor, societatea si-a dezvoltat şi diversificat activitatea pentru ca, îmbinând inovaţia cu tradiţia, să ofere produse care să satisfacă cele mai înalte standarde de calitate, sănătate şi siguranţă.

Produsele obținute de către societate sunt:

- cozonaci

- croissante

- cornulete

- covrigi

- pâine și specialități

- paste fainoase

- piscoturi

- blaturi de tort

- făină

1.2. Descrierea produselor furnizate

Cozonacii Boromir sunt produși cu ajutorul unor procedee și echipamente moderne, dar care păstrează caracterul tradițional al procesului,pentru ca fiecare cozonac să aducă spiritul și bucuria specifice sărbătorilor. Savoarea și aroma lor sunt date atât de calitatea ingredientelor,cât și de timpul dedicat preparării.

Cozonacul tradițional cu nucă reprezintă produsul tradițional românesc obținut din făină albă de grâu, apă, zahăr, drojdie, umplutură 38% .

Croissantele cu ciocolată se obțin din:făină albă de grâu, cremă ciocolată 12,5, cremă de vanilie 12,5%, grăsimi vegetale nehidrogenate, zahăr, apă, drojdie, sirop de glucoză-fructoză, ouă, unt, emulgatori: mono şi digliceride ale acizilor graşi şi lecitină de soia, lapte praf, sare iodată, arome.

Respectând cu strictețe străvechea rețetă a covrigeilor de Buzău și adăugând cu pricepere savoarea celor mai alese ingredient și mirodenii sunt scoși de la cuptor Covrigeii de Boromir. Aceștia sunt obținuți din făină albă de grâu, apă, grăsimi vegetale nehidrogenate, zahar si drojdie.

Pâinea Boromir este obţinută din diverse tipuri de făină Boromir, gama cuprinzând o varietate largă de produse: pâine, pâinici, baghete, specialităti, pâine ambalată, pâine traditională.

Pastele făinoase, sunt produse natural, cu rol benefic asupra bunei funcționări a organismului. Produsele sunt paste din grâu dur în totalitate, care la fierbere nu lasă sediment, nu se lipesc, păstrându-si culoarea galben aurie şi aspectul sticlos.

Calitatea pișcoturilor Boromir este garantată de ingredientele 100% naturale şi proaspete.Pentru a prepara savurosul desert italian Tiramisu, Boromir oferă celor mai pretențioși oaspeți pișcoturi delicate şi fine.

Produsul este oferit fie la pachete moderne de 200g, 400g , 500g sau la cutii de 2,5 kg, făcându-l ideal pentru rețeaua de hoteluri si restaurante .

Boromir pune la dispoziția clienților săi o gamă diversificată de făină superioară şi integrală. Gama cuprinde făină specializată pentru patiserie şi panificație: făină pentru cozonac, pentru pâine şi produse de panificație, făină integrală.

1.3. Clienţii

Beneficiarii produselor pe piaţa internă sunt societăţile comerciale care utilizează produsele fie în procesele proprii de producţie (cofetării, patiserii, restaurante), fie pentru comercializare directă în aceeaşi formă, instituţii bugetare şi consumatorii direcţi.

Fidelizarea clienților s-a realizat prin calitatea produselor, dar și prin promptitudinea livrării acestora către clienți.

2. Descrierea afacerii

2.1. Descrierea ideii afacerii

Societatea realizează produse de panificație de aproximativ 20 de ani, dar calitatea ireproșabilă a produselor sale a fidelizat clientela, societatea câștigându-și renumele de-a lugul acestor două decenii, reușind să îmbine calitatea produselor oferite și serviciilor de livrare, oferind în același timp garanția unor produse sănătoase, fără aditivi alimentari la prețuri accesibile.

Preview document

Elaborarea Strategiei pentru o Afacere SC Boromir SA - Pagina 1
Elaborarea Strategiei pentru o Afacere SC Boromir SA - Pagina 2
Elaborarea Strategiei pentru o Afacere SC Boromir SA - Pagina 3
Elaborarea Strategiei pentru o Afacere SC Boromir SA - Pagina 4
Elaborarea Strategiei pentru o Afacere SC Boromir SA - Pagina 5
Elaborarea Strategiei pentru o Afacere SC Boromir SA - Pagina 6
Elaborarea Strategiei pentru o Afacere SC Boromir SA - Pagina 7
Elaborarea Strategiei pentru o Afacere SC Boromir SA - Pagina 8
Elaborarea Strategiei pentru o Afacere SC Boromir SA - Pagina 9
Elaborarea Strategiei pentru o Afacere SC Boromir SA - Pagina 10
Elaborarea Strategiei pentru o Afacere SC Boromir SA - Pagina 11
Elaborarea Strategiei pentru o Afacere SC Boromir SA - Pagina 12
Elaborarea Strategiei pentru o Afacere SC Boromir SA - Pagina 13
Elaborarea Strategiei pentru o Afacere SC Boromir SA - Pagina 14
Elaborarea Strategiei pentru o Afacere SC Boromir SA - Pagina 15
Elaborarea Strategiei pentru o Afacere SC Boromir SA - Pagina 16

Conținut arhivă zip

  • Elaborarea Strategiei pentru o Afacere SC Boromir SA.docx

Alții au mai descărcat și

Mediul intern și mediul extern organizațional - studiu de caz - SC Alien Concept SRL

Introducere Într-o lume din ce în ce mai globalizată, în care consumatorii deţin o putere tot mai mare şi îşi schimbă preferinţele tot mai...

Analiza Climatului Organizațional

Motivaţie . Homo mensura est! (Omul este măsura tuturor lucrurilor) Pentru a da cele mai bune rezultate, procesul de organizare modernă a muncii...

Strategii de Firma. Studiu de Caz SC Confort SA

Introducere Strategiile reprezintă programul general de acţiune pe termen lung şi cuprinde desfăşurarea obiectivelor majore ale întreprinderii...

Managementul strategic al DGASPC Vâlcea

1. Analiza capabilităţii strategice a organizaţiei 1.1. Diagnosticul general al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului...

Metode de management strategic pretabile în perioada actuală și strategii de adoptat la firma SC Salamandra SRL

CAPITOLUL I PREZENTAREA DE ANSAMBLU A S.C. SALAMANDRA S.R.L. I.1 Scurt istoric S.C. SALAMANDRA S.R.L. este o societate cu capital privat în...

Analiza strategică a CN Romarm SA

1. Considerații generale privind contextul economic intern și internațional 1.1Impactul crizei financiare asupra economiei României Criza...

Evaluarea Performanțelor și Recompensele Cuvenite Angajaților

EVALUAREA PERFORMANŢELOR ŞI RECOMPENSELE CUVENITE ANGAJAȚILOR 1. EVALUAREA PERFORMANȚELOR ANGAJAȚILOR 1.1 Aspecte Introductive Managementul...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Te-ar putea interesa și

Strategia de Marketing la SC Boromir Prod SA

Cap. I Strategia – abordări teoretice 1.1. Definiţia strategiei Strategia de marketing: reprezintă funcţia de legătură între obiective şi...

Ai nevoie de altceva?