Managementul organizației Triumph IMEX

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 16 în total
Cuvinte : 3986
Mărime: 37.25KB (arhivat)
Publicat de: Anghel-Pavel Olariu
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Todericiu Ramona

Cuprins

  1. I. INTRODUCERE.pag. 3
  2. II. ASPECTE TEORETICE.pag. 4
  3. III. STUDIU DE CAZ.pag. 5
  4. IV. ANALIZA SWOT.pag. 13
  5. V. CONCLUZII SI PROPUNERI.pag. 15
  6. VI. BIBLIOGRAFIE.pag. 16

Extras din proiect

I. INTRODUCERE

În contextul creșterii economice preconizate pentru anii următori, cererea produselor de papetărie și birotică ar urma să înregistreze o traiectorie ascendentă. Comportamentul consumatorului spune că pe măsură ce veniturile populației vor spori, o parte importantă a acestora vor fi direcționate către satisfacerea nevoilor secundare și terțiare, la a căror satisfacere contribuie și produsele din această categorie.

La rândul ei, oferta în domeniu este deosebit de bogată și variată, acoperind într-o mare masura necesitatile actuale ale consumatorilor. De aceea, pătrunderea pe această piață nu este deloc simplă, un nou “jucător” având nevoie de un avantaj competitiv important pentru a se putea impune în condițiile în care relațiile de piață sunt deja, în mare măsură, stabilite și funcționale.

Gama de produse este foarte cuprinzătoare și are o permanentă tendință de specializare și diversificare, pe măsura îmbunătățirii proceselor de fabricație și a apariției unor noi soluții tehnice. În mod tradițional, în această grupă de produse se includ următoarele: hârtie și produse din hârtie, articole pentru laminare și îndosariere, articole pentru organizare și arhivare, produse pentru ambalat și marcat, instrumente de scris și corectat, articole pentru desen (tehnic), rechizite școlare, accesorii pentru birou. În ultimul timp, din oferta magazinelor de acest gen au început să facă parte produse cum sunt: sisteme de calcul, componente, imprimante, soft-uri (programe pentru calculatoare), accesorii și consumabile pentru calculatoare.

Agentii economici care comercializează acest gen de articole au tendința de specializare, axându-se fie pe distribuție, fie pe vânzarea prin magazine specializate. Astfel, s-a creat un circuit pe care îl urmează produsele din momentul în care sunt fabricate sau importate și până când ajung la consumatorul final. Acest circuit cuprinde mai multe etape și mai mulți agenți economici implicați în derularea sa.

Pe de o parte există producătorii și importatorii. Unii dintre aceștia aleg să-și distribuie produsele respective prin rețele proprii de magazine sau agenți de vânzări. Altii, dimpotrivă, se concentrează exclusiv pe aspectele legate de producție și apelează la revânzători pentru a asigura procesul de desfacere a mărfii.

II. ASPECTE TEORETICE

Astăzi, puține profesiuni și ocupații sunt atât de provocatoare ca managementul organizațiilor sociale moderne. Apare necesitatea unor conducători capabili să acționeze eficient si performant în condițiile complexității si incertitudinii, să ia decizii privind oamenii, activitatea si viata lor, atât în prezent, cât si în perspectivă.

În consecință, managementul unei organizații nu este o sarcina usoară căci, a fi manager astăzi înseamnă a fi responsabil față de: angajații proprii si de bunăstarea lor; realizarea obiectivelor si sarcinilor organizației, de eficiența și performanța ei; de asigurarea produselor, bunurilor sau serviciilor oferite clienților organizației; de continua ridicare a calității si competitivității ofertei lansate piață; și, nu în ultimul rând, față de societatea în care acționează, de confirmarea si promovarea valorilor si idealurilor societății respective.

Definirea organizaţiilor se impune a fi realizată prin reliefarea specificităţii umane a acestora. În esenţă, o r g a n i z a ţ i a este un sistem social în care şi prin care oamenii interacţionează (cooperează) pentru realizarea unor scopuri comune.

Există numeroase definiţii ale organizaţiei. Una dintre ele descrie organizaţiile astfel: „entităţi sociale ce apar ca sisteme de activităţi orientate spre realizarea de obiective, deliberat structurate şi având limite identificabile”.

Preview document

Managementul organizației Triumph IMEX - Pagina 1
Managementul organizației Triumph IMEX - Pagina 2
Managementul organizației Triumph IMEX - Pagina 3
Managementul organizației Triumph IMEX - Pagina 4
Managementul organizației Triumph IMEX - Pagina 5
Managementul organizației Triumph IMEX - Pagina 6
Managementul organizației Triumph IMEX - Pagina 7
Managementul organizației Triumph IMEX - Pagina 8
Managementul organizației Triumph IMEX - Pagina 9
Managementul organizației Triumph IMEX - Pagina 10
Managementul organizației Triumph IMEX - Pagina 11
Managementul organizației Triumph IMEX - Pagina 12
Managementul organizației Triumph IMEX - Pagina 13
Managementul organizației Triumph IMEX - Pagina 14
Managementul organizației Triumph IMEX - Pagina 15
Managementul organizației Triumph IMEX - Pagina 16

Conținut arhivă zip

  • Managementul Organizatiei Triumph IMEX.doc

Ai nevoie de altceva?