Managementul Strategic al Colectivitaților Locale

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 11 în total
Cuvinte : 2434
Mărime: 23.21KB (arhivat)
Publicat de: Anastasia Cristea
Puncte necesare: 6

Extras din proiect

In calitate de manager al proiectului, incep prin a prezenta proiectul.

Proiectul se refera la dezvoltarea turistica a comunei Siriu ,judetul Buzau.

Echipa de proiect este formata din patru persoane, si anume:

- Manager de proiect: Vintila Diana Oana, absolventa a facultaţii de Administraţie şi Afaceri, specializarea Administraţie Publica, în cadrul Universitaţii din Bucureşti cu competente profesionale precum capacitate de conducere,organizare şi coordonare,lucru în echipa, punctualitatea etc.

- Directorul Popa Ion absolvent al facultatii de Finante Banci Contabilitate, Academia de Studii Economice . In prezent doctorand in stiintele economice. Atuurile sale reprezentate de buna conducere , spirit de lucru in echipa , etc.

- Jurist Mihalache Alexandra absolvent al facultaţii de Drept,Universitatea din Bucuresti. In prezent avocat .

- Inginer Constructor Vasilescu Anca , absolvent al facultatii de Constructii , a realizat numeroase proiecte importante in timpul cerut si cu bugetul inainte stabilit.

Scopul proiectului este realizarea obiectivelor in timpul si bugetul deja stabilite. Proiectul isi propune sa dezvolte turismul in aceasta regiune care beneficiaza de un potential ridicat, deoarece dispune de un relief propice ( zona montana) cu un imens lac de acumulare , situat in apropierea unei cascade si cu cateva asezari ruprestre in zona acestor munti.

Grupul tinta

Proiectul se adreseaza atat localnicilor care isi valorifica altfel imprejurimile cat si potentialilor turisti in cautarea de liniste, aventura , aer curat, activitati de pescuit, drumetii etc.

Siriu este o comuna în nord-estul judetului Buzau, Muntenia, România. Este situata pe valea Buzaului, aflata în preajma Lacului de Acumulare al Barajului Siriu. Turismul este înca modest reprezentat.

Cadrul natural, varietatea si complexitatea peisajului, indeosebi in munti si zona colinara, la care se adauga bogate elemente de ordin istoric, etnografic si folcloric, ofera turistilor satisfactii deosebite.

Masivul Siriu, inalt de 1659 m, atrage prin frumusetea peisajului, marcat de culmile domoale si pajistile alpine. Pe acest masiv se afla Lacul Vulturilor,, denumit si Lacul fara Fund.

Barajul si lacul de acumulare Siriu se afla pe teritoriul comunei, lânga localitatea Lunca Jaristei.

Lacul Vulturilor este un lac periglacial (a luat nastere prin actiunea de nivatie si gelivatie, precum si prin deplasari masive de teren în conditii periglaciare), situat la o altitudine de 1.420 m, acoperind o suprafata de 0,5 hectare, în apele caruia se gasesc pastravi. Un versant stâncos din apropiere este singurul loc din Muntii Buzaului unde pot fi vazute capre negre. Coltii Babei este o zona din masivul Siriu cu aspect alpin, populata cu capre negre, aduse din Muntii Retezatului.

Tabara Hartagu este asezata în Muntii Buzaului, la coada lacului de acumulare Siriu, chiar pe malul râului Buzau si al pârâului Hartagu. Tabara se afla în cladirea unde se afla "Cheia Buzaului", fosta vama a Buzaului, la 100 km de orasul Buzau. Din Hartagu pleaca principalele trasee turistice catre Muntii Siriu, Vrancei, Penteleu si Podul Calului.

Baile Siriului a fost o statiune folosita pentru un sezon scurt (1 iunie -1 octombrie), dispune de trei izvoare cu ape minerale sulfuroase, usor bicarbonate, clorurosodice, foarte slab mineralizate, termale.

Reprezentativ ptr.localitate: Barajul Siriu înãltime 122 m., lungime coronament 570 m., construit intre masivul Siriu si masivul Podu Calului din roca, steril si miez din argila, acesta a dus la formarea unui lac cu lungimea de 11.5 km., si un volum de 155 milioane mc. apã.Construirea barajului a implicat schimbarea rutei drumului national DN 10 pe linia de contur a lacului Siriu, cu aceastã ocazie construindu-se mai multe viaducte.

Viaductul Giurca are o lungime de 276 m.,cu piloni de 46 m. înaltime (foto stg.), iar viaductul Stânca Tehãrãu, strãpunge stânca versantului cu acelasi nume dând senzatia unui pod suspendat.

Tocmai scãpate din strâmtoarea Cheilor Buzãului, apele râului sunt obligate la câteva clipe de relaxare, numai atât cât în oglinda lacului de acumulare sã se reflecte ceva din mãretia Vf. Siriu, ca apoi sã urmeze cursul fãurit de oameni prin mãruntaiele muntelui si sã-si consume potentialul învârtind rotorul turbinei centralei electrice Podu Negru.

Tulburi, albastre sau verzui, apele lacului Siriu incearcã sã se punã în concordantã cu peisajele ce le înconjoarã, si de fiecare datã nu poti spune cã ... nu au reusit !

Fiind constrâns fie sã preia din debitul ce se revarsã pe Valea Buzãului sau sã intervinã prompt în echilibarea sistemului energetic national, Lacul de acumulare Siriu nu-l veti gãsi niciodatã la acelasi nivel. Asa dar..., alte si alte golfulete apar si dispar, alte si alte peisaje se lasã descoperite.

Preview document

Managementul Strategic al Colectivitaților Locale - Pagina 1
Managementul Strategic al Colectivitaților Locale - Pagina 2
Managementul Strategic al Colectivitaților Locale - Pagina 3
Managementul Strategic al Colectivitaților Locale - Pagina 4
Managementul Strategic al Colectivitaților Locale - Pagina 5
Managementul Strategic al Colectivitaților Locale - Pagina 6
Managementul Strategic al Colectivitaților Locale - Pagina 7
Managementul Strategic al Colectivitaților Locale - Pagina 8
Managementul Strategic al Colectivitaților Locale - Pagina 9
Managementul Strategic al Colectivitaților Locale - Pagina 10
Managementul Strategic al Colectivitaților Locale - Pagina 11

Conținut arhivă zip

  • Managementul Strategic al Colectivitatilor Locale.doc

Te-ar putea interesa și

Dezvoltare Locală

INTRODUCERE Epoca istorica prin care trece România, aceea a tranzitiei spre economia de piata si a integrarii în structurile internationale, fie...

Strategie de dezvoltare a orașului Otopeni

Capitolul I. Caracterizarea generală a oraşului Otopeni I.1. Capitalul natural A. Date geografice Oraşul Otopeni este aşezat în zona limitrofă...

Managementul strategic al colectivităților locale

1.Caracterizare generala 1.1.Capitalul natural A.Date geografice Asezare geografica Municipiul Barlad, situat in zona central-estica a...

Descentralizare și dezvoltare regională

CAPITOLUL 1. DESCENTRALIZARE-PRINCIPIU DE ORGANIZARE A ADMINISTRAŢIEI PUBLICE LOCALE 1.1. Conceptul de descentralizare administraţiei publice ṣi...

Managementul strategic al colectivităților locale - Tokyo

Date generale Tokyo – sub denumirea formala de Metropola TOKYO (Tōkyō-to ) este una din cele 47 prefecturi ale Japonie, si poate cea mai unica....

Managementul Public

INTRODUCERE Lucrarea cuprinde informaţii referitoare la activitatea pe care o desfăşoară Consiliul Local. Se pune un accent deosebit pe importanţa...

Reformarea managementului administrației publice în etapele pre și post integrării României în UE

CAPITOLUL 1. CONCEPTE ŞI STRATEGII ÎN REFORMAREA ÎN CONSENS CU CERINŢELE UNIUNII EUROPENE 1.1.CONCEPTUL, OBIECTUL ŞI CONŢINUTUL ADMINISTRAŢIEI...

Strategia adaptării serviciilor de apă canal

1 ABORDARI TEORETICE GENERALE ÎN SFERA SERVICIILOR PUBLICE LOCALE 1.1 Serviciile publice: necesitate, continut Serviciul public reprezinta forma...

Ai nevoie de altceva?