Proiect Management - SC Farmec SA

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 20 în total
Cuvinte : 7325
Mărime: 37.74KB (arhivat)
Publicat de: Arcadian Epure
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: ANDREI NESTIAN
Universitatea “Alexandru Ioan Cuza “Iasi Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor

Cuprins

  1. I. Descrierea firmei 2
  2. II. Analiza situatiei companiei 3
  3. II.1. Planificare (misune,obiective, strategii) 3
  4. II.2. Cultura organizationala si etica in afaceri 6
  5. II.3. Sistemul decizional (metode si instrumente, implicarea angajatilor) 7
  6. II.4. Organizarea 8
  7. II.5. Managementul resurselor umane 11
  8. II.6. Motivatie 11
  9. II.7. Controlul managerial 12
  10. III. Identificarea si prezentarea a trei actiuni realizate de managerii organizatiei 14
  11. III.1. O actiune buna 14
  12. III.2. O actiune rea 15
  13. III.3. O actiune “urata” 16
  14. IV. Concluzii 17
  15. V. Cuprins 18
  16. VI. Rezumat 19

Extras din proiect

I.Descrierea firmei

Firma S.C.Farmec S.A a luat fiinta in ianuarie 1991 si are sediul in judetul Cluj, orasul Cluj-Napoca, strada Henry Barbusse, Nr.16.

Obiectul de activitate al firmei este fabricarea si distribuirea de produse cosmetice, dermato-cosmetice si chimico-casnice. Codul CAEN 2452-fabricarea parfumurilor si a produselor cosmetice , comercializarea produselor cosmetice si de parfumerie. Aceasta clasa include fabricarea de: parfumuri si ape de toaleta, preparate de infrumusetare si farduri, preparate pentru prevenirea arsurilor solare si pentru bronzat, produse pentru manichiura si pedichiura, creme si produse de machiaj, preparate pentru ras, depilatoare,deodorante si saruri de baie,produse pentru igiena gurii, pentru ingrijirea parului, sapunuri,detergenti si alte produse.

S.C Farmec S.A produce si comercializeazaprin propia sa retea de distributie la nivel national peste 300 de produse cosmetice precum si de uz casnic, dintre care amintim cele mai cunoscute brand-uri :GEROVITAL PLANT, GEROVITAL H3,

ECOVITAL, DOINA, gama de curatenie NUFAR TRIUMF.

Societatea dispune de un numar de abgajati mai mare de 200, iar cifra de afaceri in anul 2003 era 14000 $.

II. Analiza situatiei companiei

Dacã managementul organizaţiei industriale se realizeazã prin exercitarea funcţiilor de planificare, organizare, conducere (antrenare la acţiune) şi control, o afirmaţie ca ,,planificarea este funcţia de bazã a managementului" poate sã parã o exagerare; s-ar putea ca impresia aceasta sã fie creatã de forma de exprimare. şi totuşi, dacã planificarea este apreciatã ca fiind ,,cheia de boltã" (J. Ivancevich) sau ,,funcţia fundamentalã" (H. Koontz) este pentru cã prin toate acţiunile manageriale de organizare, conducere şi control se urmãreşte aducerea la îndeplinire a deciziilor planificãrii.

1.Planificare(misiune, obiective, strategii)

Ce importanta credeti ca are functia de planificare in bunul demers al unei firme ?In bunul demers al firmei dumneavoastra ?

Pentru ca organizaţia economicã sã obţinã rezultate prin care sã supravieţuiascã, în ansamblul ei dar şi fiecare componentã, fiecare angajat trebuie sã ştie ce are de fãcut, iar rãspunsul se obţine prin planificare.

Scopul funcţiei de planificare este stabilirea obiectivelor, ţintelor cãtre care va fi orientatã activitatea în viitor, precum şi a modalitãţilor - acţiunile, resursele necesare şi alocarea lor, implementarea - de a le realiza. Prin funcţia de planificare se stabileşte cel mai adecvat curs al acţiunilor viitoare pentru ca organizaţia sã obţinã rezultatele dorite. Dacã managerii doresc sã stãpâneascã evoluţia organizaţiei industriale ei trebuie sã planifice. Absenţa planificãrii ar face loc instalãrii haosului, hazardului; în asemenea condiţii, organizaţia ar trebui sã aibã o reacţie defensivã, iar succesul ar fi doar o probabilitate, un rezultat al unui complex de întâlniri favorabile. Dacã s-ar proceda aşa, managerii ar trebui sã rãspundã presiunilor curente exercitate fie din interior, dar mai ales de cãtre componentele mediului extern asupra organizaţiei, în loc sã determine un curs al activitãţilor direcţionat cãtre scopuri previzionate ca necesare şi stabilite în mod deliberat. Vãzutã din acest punct de vedere, planificarea devine principalul instrument managerial de adaptare a organizaţiei la schimbare.

În esenţã, prin plan se stabileşte cursul acţiunilor organizaţiei economice în viitor, atât la nivelul întregului ansamblu, dar şi pânã la cel al componentelor sale structurale. Aria extrem de mare de înţelesuri cuprinsã în exprimarea ,,cursurilor acţiunilor viitoare ale organizaţiei economice" face ca în dezvoltarea planificãrii sã se utilizeze concepte specifice: misiune, obiective, strategii, politici, proceduri, reguli, programe.Asadar am fi interesati care este misiunea institutiei condusa de dumneavoastra.

Orice grupare socialã organizatã are o misiune, un scop general pentru care existã şi funcţioneazã. Misiunea unei organizaţii economice este producerea şi punerea în circulaţie în mod profitabil a unor anumite tipuri de produse sau servicii. In cazul nostru locul principal il ocupa producerea si comercializarea produselor cosmetice si a intregii game mentionate mai sus.

Cine va fi satisfacut ?

In urma producerii si comericalizarii de produse cosmetice si farmaceutice,

consumatorii vor putea alege dintr-o gama foarte variata de produse, in functie de preferintele fiecaruia .

Firma noastra detine o pondere mare pe piata produselor cosmetice si farmaceutice deoarece se adreseaza unui numar foarte mare de clienti. Acestia sunt impartiti pe categorii de varsta : 5ani-20ani respectiv 20ani-60ani.

Ce nevoi vor fi satisfacute ?

Firma S.C Farmec S.A pleaca de la premisa: “Clientul nostru e stapanul nostru”. Ca urmare interprinderea trebuie sa satisfaca cat mai multe nevoi pentru a castiga increderea a cat mai multor clienti (consumatori) si totodata pentru a-i determina pe acestia sa apeleze in continuare la produsele noastre(inca de la primul produs cumparat).

In principal produsele firmei satisfac nevoi legate de ingrijirea si igiena corporala precum si infrumusetare.Aceste tipuri de nevoi amintite mai sus au o tendinta de crestere din ce in ce mai mare .Observam de exemplu la tinerele adolescente ca inca de la varsta de 12-13 ani isi manifesta dorinta de a arata cat mai bine si de a fi cat mai atragatoare.

Cum vor fi satisfacute nevoile consumatorilor ?

Nevoile consumatorilor vor fi satisfacute prin oferta larga de produse pe care firma le comercializeaza . Aceste produse trebuie sa aiba o calitate cat mai ridicata si preturi accesibile tuturor categoriilor de consumatori pentru a face fata concurentei din acelasi domeniu de activitate si pentru a castiga un segment de piata cat mai mare.

Dupã Peter Drucker şi din practica unor firme organizaţiile industriale trebuie sã-şi stabileascã obiective în toate ariile ale cãror rezultate afecteazã existenţa acestora, cum sunt: dezvoltarea organizaţiei, poziţia pe piaţã, inovarea, productivitatea, rentabilitatea, asigurarea şi utilizarea resurselor financiare şi materiale, atitudinea angajaţilor, reacţia beneficiarilor.

Care sunt obiectivele socitatii pe care o conduceti ?

Atât obiectivele şi programele formeazã o reţea de rezultate dorite în viitor.Astfel ca obiectivele noastre sunt de a maximiza efectele economico-financiare in conditiile valorificarii superioare a resurselor disponibile, asigurand indeplinirea integrala a scopurilor stabilite prin programele de activitate.

Obiectivele firmei sunt apreciate in functie de :

-orizontul de timp pentru care se stabilesc ( pe timp scurt, mediu, lung) ;

-profilul activitatii (produc si comercializeaza) ;

-natura pietelor carora se adreseza produsele (intern/extern)

-performantele firmei

In ceea ce priveste politica de produs, noi urmarim 3 obiective principale :

-introducerea pe piata a unor noi produse pentru castigarea unor noi segmente de clientela ;

-modernizarea produselor prin adaptarea lor in functie de exigentele consumatorilor ;

-eliminarea produselor « imbatranite » atunci cand preferintele consumatorilor pentru acestea se apropie de 0.

Preview document

Proiect Management - SC Farmec SA - Pagina 1
Proiect Management - SC Farmec SA - Pagina 2
Proiect Management - SC Farmec SA - Pagina 3
Proiect Management - SC Farmec SA - Pagina 4
Proiect Management - SC Farmec SA - Pagina 5
Proiect Management - SC Farmec SA - Pagina 6
Proiect Management - SC Farmec SA - Pagina 7
Proiect Management - SC Farmec SA - Pagina 8
Proiect Management - SC Farmec SA - Pagina 9
Proiect Management - SC Farmec SA - Pagina 10
Proiect Management - SC Farmec SA - Pagina 11
Proiect Management - SC Farmec SA - Pagina 12
Proiect Management - SC Farmec SA - Pagina 13
Proiect Management - SC Farmec SA - Pagina 14
Proiect Management - SC Farmec SA - Pagina 15
Proiect Management - SC Farmec SA - Pagina 16
Proiect Management - SC Farmec SA - Pagina 17
Proiect Management - SC Farmec SA - Pagina 18
Proiect Management - SC Farmec SA - Pagina 19
Proiect Management - SC Farmec SA - Pagina 20

Conținut arhivă zip

  • Proiect Management - SC Farmec SA.DOC

Alții au mai descărcat și

Sistemul de managementul calității la SC Comalat SRL

CAPITOLUL 1. IMPORTANŢA CALITĂŢII PENTRU FIRMELE PRODUCĂTOARE DE LACTATE 1.1 Importanţa calităţii Conceptul de calitate are multe implicaţii şi...

Proiect Management - Astral

REZUMAT Pentru a prezenta o analiza reala a companiei aleasa ca model am cosiderat relevante raspunsurile la urmatoarele întrebari: 1.Planificare...

Plan strategic de dezvoltare a întreprinderii

Introducere Planul strategic a fost elaborat în cadrul cursului de Management Strategic de către echipa de studenţi BA-054: 1. Iaţco Liviu 2....

Plan de Afaceri - SC Farmec SA

Capitolul I PREZENTARE GENERALA S.C.FARMEC S.A. 1.1. Obiectul de activitate a societatii S.C. „FARMEC”S.A. a laut fiinţă în anul 1945 la 1...

Hotel-Pensiune Bi-Com

I. Descrierea firmei Societatea Comerciala BI-COM S.R.L. a fost infiintata pe data de 07 Mai 1991, avand un capital social de 14,3milioane lei, cu...

Managementul producției

1.Prezentare generala : Compania Enigma infiinţata in 2001produce şi comercializează produse cosmetice naturale pe bază de miere, ceară de albine,...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Simulări Decizionale

Este o realitate de necontestat ca dezvoltarea capacitatilor si abilitatilor manageriale reprezinta si pentru România de azi un deziderat major,...

Te-ar putea interesa și

Managementul performanței - SC Farmec SA

CAPITOLUL I PREZENTAREA ORGANIZATIEI 1.Obiectul de activitate al societatii S.C. „ FARMEC” S.A cu sediul in localitatea Cluj-Napoca, str. H....

Managementul tranzacțiilor comerciale internaționale

Rezumat introductiv Compania a fost înfiinţată în anul 1945 la Cluj-Napoca şi are în prezent peste 1000 de angajaţi. Farmec S.A. a fost...

Strategia informatică a unei firme și influența acesteia asupra funcțiunilor firmei

1. Oportunitatea temei tratată prin proiect Prezenta tema dorește a fi un studiu documentat privind sistemele informatice integrate de tip ERP, cu...

Managementul prin Proiecte

Aplicarea managementului prin proiecte într-o organizaţie Societatea omenească cunoaşte în prezent o perioadă de schimbări rapide şi profunde în...

Responsabilitatea Socială Corporatistă

1. RESPONSABILITATE SOCIALĂ CORPORATISTĂ 1.1 INTRODUCERE Responsabilitatea socială corporativă (CSR) reprezintă ansamblul acţiunilor,...

Studiu aplicativ la nivel de organizație

A. Partea I (30%) Identificarea și argumentarea factorilor-cheie de succes în activitatea managerială a trei firme recunoscute pentru performanța...

Plan de Afaceri Gerovital

Capitolul I Prezentarea companiei 1. Prezentarea companiei:  Compania a fost înfiinţată în 1952, la început sub numele de Macul Roşu, devenind...

Internaționalizarea firmei SC Farmec SA

CAPITOLUL I -notiuni introductive- 1.1. Consideratii teoretice privind principalele tehnici si operatiuni de comert Noţiunea de comerţ are un...

Ai nevoie de altceva?