Analiza pieței - covoraș antiderapant

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 7 în total
Cuvinte : 2062
Mărime: 13.66KB (arhivat)
Publicat de: Tatiana Leonte
Puncte necesare: 6
Prezentat in cadrul Facultatii de Economie si Administrarea Afacerilor, Iasi

Cuprins

  1. 1. Denumirea şi obiectul de activitate al firmei
  2. 2. Analiza mediului de marketing
  3. 3. Descrierea pieţei
  4. 4. Segmentare pieţei
  5. 5. Piaţa ţintă
  6. 6. Concurenţa
  7. 7. Tendinţele pieţei

Extras din proiect

1. Denumirea şi obiectul de activitate al firmei

Facem parte din departamentul de marketing al firmei TIGEX. Firma noastră decide să lanseze în România un nou produs. Este vorba de covoraş antiderapant pentru cadă şi duş.

TIGEX este producător şi distribuitor al unei game variate de materiale pentru decoraţiuni interioare menite a oferi locuinţei căldura şi confortul, punând la dispoziţia fiecăruia modalităţi de obţinere a unei ambianţe plăcute începând de la pardoseala din camere sau băi şi continuând cu pereţii, uşile şi chiar cu geamurile şi tavanele acestora.

2.Analiza mediului de marketing

Firma noastra înţelege că, în mediul care operează, se ivesc noi şi noi ocazii favorabile şi ameninţări, de aici importanţa vitală pe care firma o acordă urmăririi permanente şi adaptările continue la schimbările de mediu. Mediul extern al firmei este format din agenţi şi forţe care influenţează stabilitatea şi menţinerea legăturilor de afaceri profitabite cu clienţii firmei.

Mediul de marketing are două componente principale: macromediul şi micromediul.

In categoria macromediului intră următorii factori: demografici; economici; naturali; tehnologici; politici şi culturali.

a) Mediul demografic: prima forţă care trebuie urmărită este populaţia, deoarece oamenii sunt cei care formează pieţele.Tendinţele şi evoluţiile demografice majore care pot afecta firma, fie ca oportunităţi sau fie ca ameninţări sunt: dinamica populaţiei (scăderea ei), structura populaţiei pe grupe de vârstă (îmbătrânirea populaţiei), mărimea medie a familiilor (reducerea numărului de copii dintr-o familie) precum şi, distribuţia populaţiei după statulul profesional (scăderea populaţiei ocupate şi a salariaţilor).

b) Mediul economic: alături de populaţie pieţele au nevoie şi de puterea de cumpărare a acesteia. Puterea de cumpărare depinde de veniturile curente, preţuri, mărimea economiilor, a datoriilor şi de posibilităţile de creditare în vederea cumpărări.

c) Mediul natural se caracterizează prin scăderea rezervelor de materii prime, variaţia costului energiei, creşterea gradului de poluare şi a amplorii mişcării ecologiste. În ce priveţe mediul natural firma are o grijă permanentă privind folosirea minimului necesar de substanţe poluante.

d) Mediul politic are o mare influenţă asupra deciziilor de marketing. Acesta se compune din legi, organisme guvemamentale şi care influenţează si limitează acţiunile firmei.

e) Mediul tehnologic: ca urmare a privatizării accelerate a economiei avem de a face cu o tendinţă de creştere a ritmului schimbărilor tehnologice.

f) Mediul cultural se caracterizează prin tendinţe pe termen lung orientate spre autorealizare si automulţumire.

Micromediul este format din acei factori care influenţează direct capacitatea firmei de servire a clienţilor. Aceşti factori sunt: fumizorii, concurenţii, clienţi şi organismele publice.

FURNIZORII –materiile prime sunt factorii esenţiale în procesul de productie şi de aceea firmele furnizoare sunt selectate pe seama unor criterii de calitate şi performanţă, corelate cu practicarea unor preţuri atractive şi perioade scurte în care se realizează livrarea.

INTERMEDIARII - Bazându-se pe lucrul cu partenerii de afaceri şi cu distribuitorii, firma a încheiat contracte comerciale cu principalele centre comerciale din regiune.

CLIENTII - Cheia micromediului de marketing este clientela. Ea constituie destinaţia şi raţiunea eforturilor firmei şi se prezintă prin piaţa efectivă a consumatorilor.

CONCURENTA - Fiind vorba de un produs cu frecvenţă moderată de utilitate, firma îşi împarte piata cu alţi competitori veniţi de asemeni de pe piaţa externă, care îşi distribuie produsele prin intermediul firmelor importatoare fie prin propriile magazine deschise.

ORGANISME PUBLICE: constituie o grupare care poate influenţa atingerea obiectivelor firmei. Aceasta cuprinde:organele financiare; organele vamale; organele de justiţie; mijloace de informare în masă; organele de stat; marele public.

Preview document

Analiza pieței - covoraș antiderapant - Pagina 1
Analiza pieței - covoraș antiderapant - Pagina 2
Analiza pieței - covoraș antiderapant - Pagina 3
Analiza pieței - covoraș antiderapant - Pagina 4
Analiza pieței - covoraș antiderapant - Pagina 5
Analiza pieței - covoraș antiderapant - Pagina 6
Analiza pieței - covoraș antiderapant - Pagina 7

Conținut arhivă zip

  • Analiza Pietei - Covoras Antiderapant.doc

Ai nevoie de altceva?