Analiza Sistemului de Distribuție la Nivelul Firmei General Motors

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 16 în total
Cuvinte : 3586
Mărime: 55.19KB (arhivat)
Puncte necesare: 8

Extras din proiect

Capitolul I. Caracterizarea firmei

I.1. Date de identificare:

Sediul central al General Motors este situat în Detroit, SUA.

General Motors a fost fondata in anul 1908 de catre W.C. Durant, care alaturi de Henry Ford au pus bazele industriei automobilistice in America si nu numai.

General Motors reprezinta cea mai mare companie privata cu profil industrial din lume. Povestea ei domina secolul prezent si include o mare parte a dezvoltarii moderne a artelor ingineresti.

Corporatia multinationala detine un procent important din productia mondiala de locomotive si produse electrice de uz casnic.

Dar General Motors este in principal un producator de automobile fiind reprezentata pe piata de marci cum ar fi: Chevrolet, Opel, Pontiac, Oldmobile, Buick, Cadillac,etc.

Adaptarea la caracterul distinct al pietei automobilistice din America, a fost un moment critic si complex in dezvoltarea companiei. Daca in schimb a participat la crearea stilului in America in ceea ce priveste automobilele personale, acest lucru s-a realizat prin interactiune intre companie si consumatori.

Automobilul a oferit una dintre cele mai mari oportunitati in domeniul indutrial din timpurile noastre. General Motors a avut sansa sa fie la baza acestui fundament. Mai mult decat atat, automobilul, prin faptul ca a dat posibilitatea companiei sa fie la curent cu dezvoltarea motorului cu combustie interna, i-a ajutat sa fie pionieri in domenii cum ar fi producerea avionelor sau a locomotivelor.

Modul de oraganizare este caracterizat printr-o coordonare perfecta a polticilor General Motors si o descentralizare a administratiei. Personalitatea individului aici detine un loc important , atat de important incat de multe ori este necesar sa construiesti o noua divizie in jurul unei persoane (sau mai multor persoane), decat sa gasesti locul potrivit acestei persoane in cadrul companiei.

General Motors are peste 1 milion de actionari, in jur de 600.000 de angajati iar profitul are o valoare medie de 1,46 bilioane dolari. General Motors România (GM), importator al mărcilor Opel şi Chevrolet, are în plan să vândă 22.000 de automobile, în acest an, după ce în 2006 a comercializat 19.243 de unităţi.

I.2. Mediul firmei.

I.2.1. Micromediul

I.2.1.1.Micromediul interior:

a. Modul de gândire care orientează activitatea de marketing: Firma este orientată către client, în sensul că preferinţele şi gusturile clienţilor sunt criterii primordiale în stabilirea caracteristicilor maşinilor produse. Nu sunt neglijate nici evoluţiile tehnologice, pentru a îmbunătăţi producţia, precum nu sunt neglijate nici evoluţiile pieţei, pentru a satisface cât mai bine necesităţile cumpărătorilor de maşini GM.

b. Integrarea funcţiei de marketing: Funcţia de marketing se coordonează cu celelalte funcţii pentru a afirma orientarea către consumator. Astfel, funcţia de marketing devine integratoare, contradicţiile între departamentul de marketing şi celelalte departamente devenind minime.

Concernul de automobile General Motors se bazează pe cunoştinţele de industrie şi consultanţă ale companiei Capgemini pentru departamentul internaţional de vânzări, service şi marketing. Capgemini începe imediat activitatea la mai multe proiecte GM, critice pentru dezvoltatea întreprinderii către un program de outsourcing de a treia generaţie. „Înţelegem că GM doreşte să obţină profit continuu – avantaje neîntrerupte în cursul timpului care este posibil. Este vorba de inovaţie, de redefinirea unor procese şi de tehnologie, lucruri care reprezintă valori permanente pentru acţionarii GM” spune Paul Hermelin, CEO al Capgemini. Se consideră că prin aceste valori permanente de care vorbeşete Paul Hermelin, GM devine capabil să satifacă rerinţele clienţilor din ce în ce mai exigenţi.

c. Cultura organizaţiei: Orientarea către consumator produce modificări în cultura organizaţiei. „Prin cultura întreprinderii se înţelege un fel de matrice ( în sens matematic ), de semnificaţii, de cerinţe, de practici şi cunoştinţe proprii întreprinderii, organizate în jurul unui nucleu de principii, care permit explicarea şi justificarea existenţei întreprinderii” . Cultura de marketing este un set de valori şi credinţe cu privire la rolul central pe care îl are clientul în ghidarea activităţii de marketing. GM a contractat firma Capgemini, astfel încât, prin marketingul practicat să se poată ridica la nivelul aşteptărilor.

Personalul: Prin prisma raporturilor firmei cu proprii angajaţi, pot fi concepute acţiuni specifice de marketing. Personalul reprezintă o componentă esenţială a micromediului interior de marketing. GM are grijă de salariaţii săi prin prime, prin bonusuri prin servicii de asistenţă medicale oferite gratuit sau în schimbul unor sume modice. Marketingul nu se realizează doar prin şi de către departamentul de marketing, ci marketing face orice salariat al societăţii, pornind de la top management şi până la îngrijitor. General Motors are peste 1 milion de actionari, in jur de 600.000 de angajati iar profitul are o valoare medie de 1,46 bilioane dolari.

Preview document

Analiza Sistemului de Distribuție la Nivelul Firmei General Motors - Pagina 1
Analiza Sistemului de Distribuție la Nivelul Firmei General Motors - Pagina 2
Analiza Sistemului de Distribuție la Nivelul Firmei General Motors - Pagina 3
Analiza Sistemului de Distribuție la Nivelul Firmei General Motors - Pagina 4
Analiza Sistemului de Distribuție la Nivelul Firmei General Motors - Pagina 5
Analiza Sistemului de Distribuție la Nivelul Firmei General Motors - Pagina 6
Analiza Sistemului de Distribuție la Nivelul Firmei General Motors - Pagina 7
Analiza Sistemului de Distribuție la Nivelul Firmei General Motors - Pagina 8
Analiza Sistemului de Distribuție la Nivelul Firmei General Motors - Pagina 9
Analiza Sistemului de Distribuție la Nivelul Firmei General Motors - Pagina 10
Analiza Sistemului de Distribuție la Nivelul Firmei General Motors - Pagina 11
Analiza Sistemului de Distribuție la Nivelul Firmei General Motors - Pagina 12
Analiza Sistemului de Distribuție la Nivelul Firmei General Motors - Pagina 13
Analiza Sistemului de Distribuție la Nivelul Firmei General Motors - Pagina 14
Analiza Sistemului de Distribuție la Nivelul Firmei General Motors - Pagina 15
Analiza Sistemului de Distribuție la Nivelul Firmei General Motors - Pagina 16

Conținut arhivă zip

  • Analiza Sistemului de Distributie la Nivelul Firmei General Motors.doc

Alții au mai descărcat și

Plan de Marketing Pensiunea Gil

CAPITOLUL 1. INTRODUCERE 1.1 PREZENTAREA AFACERII Denumire, sediu si forma juridica Societatea S.C. GILSIL COM S.R.L este o pensiune cu statutul...

Proiect de Marketing pentru Lansarea Opel Corsa în SUA - General Motors

1. Prezentare companiei 1.1.Scurt istoric General Motors a luat nastere in septembrie 1908 in statul american Michigan infiintata de William C....

Lansarea apei minerale Borsec pe piața franceză

Leau de vie  bucura-te de sanatate! 1. ISTORICUL ORGANIZATIEI In anul 2006 renumita apa minerala BORSEC sarbatoreste doua secole de...

Plan de marketing firma Milka

CAPITOLUL 1: SUMARUL MANAGERIAL Acest plan de marketing s-a întocmit pentru a cerceta piața ciocolatei Milka și pentru a propune noi obiective...

Modalități de vânzare - structura și eficiența canalelor de distribuție la General Motors

NOTIUNI TEORETICE CANALELE DE DISTRIBUŢIE Coordonate conceptuale Distributia, prin rolul si functiile sale, contribuie la realizarea actelor de...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Ai nevoie de altceva?