Betty Ice - Comportamentul Consumatorilor

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 2 fișiere: docx
Pagini : 22 în total
Cuvinte : 3593
Mărime: 288.28KB (arhivat)
Publicat de: Oliver Cazacu
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Claudia Bobalca

Extras din proiect

Fondatorii companiei Betty Ice au visat cel mai special desert. În 1994 a luat fiinta un vis. Betty Ice. Mereu îşi doresc să fie cei mai buni in ceea ce fac, oricare ar fi ţelul lor. Iar de la vis la realizarea lui este un drum nu întotdeauna uşor.

A fost nevoie de luni şi ani de căutări, de încercări, de reuşite şi uneori de nereuşite, pentru ca Betty Ice să devină ceea ce este azi - o companie care are un cuvânt de spus pe piata românească de ingheţată.

Dezvoltarea companiei a condus în timp la mai multe achiziţii de utilaje de ultimă generaţie, pentru ca in 2006 toată munca si eforturile lor să fie răsplătite cu una din cele mai moderne fabrici de ingheţată din Europa. Nu sunt modeşti, sunt exigenţi cu ei, cu munca lor, cu produsele lor.

Valoarea totală a investiţiei în noua fabrică Betty Ice s-a ridicat la circa 32 de milioane de euro, provenite atât din fonduri proprii, cât şi din împrumuturi bancare. Capacitatea de producţie a fabricii noi este de 120 tone de îngheţată pe zi, iar în prezent operează la 90% din capacitatea maximă.

Reţeaua de distribuţie a Betty Ice cuprinde peste 20.000 de magazine la nivel naţional. Criza a determinat din păcate închiderea unor magazine cu care lucrează compania dar, per total, reţeaua de distribuţie a crescut în 2009, cu 10-15%.

În Romania, îngheţata are încă un grad sporit de sezonalitate. Astfel, consumul de îngheţată pe perioada iernii reprezintă sub 10% din nivelul înregistrat vara. Treptat însă, diferenţa tinde să se micşoreze deoarece, odată cu maturizarea pieţei şi diversificarea gamei de sortimente pentru acasă, consumatorul român începe să considere îngheţata un desert, aşa cum se întâmplă în ţările cu tradiţie în industrie, şi nu o răcoritoare.

Misiunea lor este caracterizată de dorinţa de a creşte în continuare, de a păstra şi de a îmbunătăţi calitatea produselor.

Toate încercările, munca, cercetarea i-au făcut să înţeleagă că intervenţia lor în creaţia naturii trebuie să fie cât mai redusă, iar acest lucru i-a determinat să îşi aleagă ingredientele cu mare atenţie.

Betty Ice a creat numeroase branduri grupate astfel:

Betty Ice premium: Bel’Canto, Armony, Toledo, Lido, Balleto si Squash;

Betty Ice standard: Minuto, Verity, Moana si Destiny;

Betty Ice economic: Vafa si Quickly;

Betty Ice horeca care va apărea in curând.

Aceste branduri au fost create pentru toate tipurile de persoane, toate varstele, având o gamă largă de arome: vanilie, ciocolată, cacao, fructe de pădure, malga (aromă de rom), căpsuni, cirese, caramel si cappucino.

“La Betty Ice putem spune că fiecare sortiment reprezintă o adevarată operă de artă: delicată, fină, cremoasă, în combinaţii deosebite cu fructe, alune, toppinguri si alte bunătăţi, pe care vă lasăm să le descoperiţi singuri. Creăm din natură, cu ajutorul naturii. Din pasiune pentru a naste pasiuni” spune Vasile Armenean.

În Top 300 „Cei mai bogaţi români” realizat in 2009, Vasile Armenean, patronul firmei Betty Ice apărea pe locul 249, fiind creditat cu o avere de 24-25 de milioane de euro. Interesant este că Armenean figurează şi în topul realizat de „Forbes” România, numai că acolo averea sa este de 18-19 milioane de euro.

Preview document

Betty Ice - Comportamentul Consumatorilor - Pagina 1
Betty Ice - Comportamentul Consumatorilor - Pagina 2
Betty Ice - Comportamentul Consumatorilor - Pagina 3
Betty Ice - Comportamentul Consumatorilor - Pagina 4
Betty Ice - Comportamentul Consumatorilor - Pagina 5
Betty Ice - Comportamentul Consumatorilor - Pagina 6
Betty Ice - Comportamentul Consumatorilor - Pagina 7
Betty Ice - Comportamentul Consumatorilor - Pagina 8
Betty Ice - Comportamentul Consumatorilor - Pagina 9
Betty Ice - Comportamentul Consumatorilor - Pagina 10
Betty Ice - Comportamentul Consumatorilor - Pagina 11
Betty Ice - Comportamentul Consumatorilor - Pagina 12
Betty Ice - Comportamentul Consumatorilor - Pagina 13
Betty Ice - Comportamentul Consumatorilor - Pagina 14
Betty Ice - Comportamentul Consumatorilor - Pagina 15
Betty Ice - Comportamentul Consumatorilor - Pagina 16
Betty Ice - Comportamentul Consumatorilor - Pagina 17
Betty Ice - Comportamentul Consumatorilor - Pagina 18
Betty Ice - Comportamentul Consumatorilor - Pagina 19
Betty Ice - Comportamentul Consumatorilor - Pagina 20
Betty Ice - Comportamentul Consumatorilor - Pagina 21
Betty Ice - Comportamentul Consumatorilor - Pagina 22

Conținut arhivă zip

  • Anexe.docx
  • proiect CC.docx

Alții au mai descărcat și

Comportamentul cumpărătorului de înghețată

Apariţia şi evoluţia îngheţatei În urmă cu 400 de ani, un chinez a inventat îngheţata. Nu semăna nici pe departe cu produsul care astăzi ne...

Comportamentul consumatorului - Amicii

Capitolul 1 Prezentarea mărcii Pe stradă sau pe plajă, cumpărături sau la mare, îngheţata reuşeşte să ne încânte simţurile cu gustul delicios şi...

Comportamentul consumatorului de înghețată

Marea batalie pe piata inghetatei se da intre mai multe firme, unele nou intrate in joc, care vor sa-i cucereasca pe romani cu fel de fel de...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Te-ar putea interesa și

Analiza activității de marketing a firmei SC Betty Ice SRL

I. Date de identificare ale firmei BETTY ICE S.R.L Societatea comercială “Betty Ice” Suceava a fost înfiinţată şi înregistrată în Registrul...

Analiza situației anunțătorului și a obiectivelor de marketing la Kubo ice Cream Company

Analiza situatiei anuntatorului si a obiectivelor de marketing la Kubo Ice Cream Company Piata Evolutia cifrei de afaceri Cifrele sunt...

Studiul comportamentului consumatorului privind consumul de înghețată

În ultimii cinci ani, consumul de înghetata a crescut cu 10-20% din punct de vedere valoric. Si în vara aceasta, cresterea este sustinuta de...

Ai nevoie de altceva?