Brand-ul orașului Toronto

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 10 fișiere: doc, ppt, jpg, gif
Pagini : 25 în total
Cuvinte : 3104
Mărime: 610.12KB (arhivat)
Publicat de: Alexe Moldovan
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Lector univ. dr Ruxandra Ion
in acest proiect este prezentat brand-ul de oras, respectiv orasul Toronto.

Extras din proiect

Orasul Toronto

In crearea noului logo al orasului Toronto s-a plecat de la povestea acestui oras, poveste care a inspirit mult. Simbolul logo-ului a fost proiectat si desenat prin aducerea impreuna a doua litere a diminutivului orasului si anume “T.O.” pentru a crea o forma fluida si energetica. Tiparirea cuvantului Toronto este unica si proiectata exclusiv pentru oras. Propozitia “Toronto este un oras construit cu imaginatii nemarginite ale oamenilor care locuiesc si traiesc aici, un oras al imaginatiei adevarate”, reprezinta descrierea orasului Toronto in doar cateva cuvinte. Utilizand-o ca un punct de plecare, s-a dezvoltat “TORONTO UNLIMITED”. Acest lucru a insemnat sa se sarbatoreasca potentialul nelimitat al oamenilor si oportunitatile interminabile pe care le ofera ei orasului.

Proiectul de brand al orasului Toronto este o initiativa de parteneriat intre Turism Toronto – conventia orasului si asociatia vizitatorilor; Ministerul Turismului si Recrearii si Alianta, Summit-ul orasului Toronto, o coalitie a leaderilor civili ai orasului. Impreuna, partenerii au o schita a agendei commune si un plan pentru “Toronto Unlimited”.

Un total de patru milioane de dolari a fost investit in proiect pentru a acoperi cercetarea consumatorilor, dezvoltarea brand-ului si lansarea eforturilor de marketing. Investitia initiala de doua milioane de dolari din onorariul destinat turismului din Toronto a fost combinata cu contributia de un million de dolari de la Provincia Ontario, 500 000 de dolari de la Guvernul Federal si 500 000 de dolari de la partenerii aliantei, summit-ului orasului Toronto.

Toronto este un oras cu oameni creativi : concurentii sai sunt orase precum Chicago, Milan si Barcelona.Toronto este, in mod experimentat, o constructie culturala infloritoare care include proiecte de capital mari precum o noua casa pentru Festivalul de Film International de la Toronto; o noua constructie a centrului de arte „4 anotimpuri”; un nou loc pentrru Baletul National din Canada si Opera Canadiana.

Introducere: 9 luni, 250 de interviuri, 4 500 de contributii din partea locuitorilor orasului, 14 grupuri concentrate in trei tari. Toate acestea pentru a spune lumii povestea orasului Toronto.

„Suntem mandri sa dezvaluim identitatea noului brand al orasului. Este o ocazie sa sarbatorim tot ceea ce avem de oferit ca oras si ca locuitori ai orasului. Brandul nostru este o promisiune pentru intreaga lume despre orasul nostru, un „Oras al Imaginatiei””.

In 2004 turismul orasului, orasul Toronto, Alianta, Summit-ul orasului Toronto si Ministerul de Turism si Reacreare din Ontario au infiintat Proiectul Brand-ului orasului Toronto. Scopul a fost sa creeze un singur brand al orasului si sa dezvolte un nou mod de comunicare a identitatii dinamice si puternice a orasului catre intreaga lume. Aceasta este o parte a marelui efort de a defini si promova identitatea distincta a orasului Toronto si de a creste profilul orasului ca destinatie de afaceri si turism global. Brand-ul orasului s-a dezvoltat pe baza privirii orasului din interior catre exterior precum si dinspre exterior spre interios. Ei au facut cercetari vaste printre targeturile de piata din Statele Unite ale Americi, Regatul Unit al Marii Britanii si Canada si au vorbit cu locuitorii orasului Toronto, experti in marketing si leaderii comunitatii locale. Toate acestea in efortul de a spune cat mai bine povestea orasului Toronto. Un lucru care este facut in mod perfect pe parcursul intregului proces este faptul ca Toronto este un oras cu oameni care cred cu pasiune in Toronto. Suntem foarte mandri de rezultatele proiectului si speram ca fiecare cetatean sa simta acelasi lucru.

Toronto a devenit un oras construit in imaginatia propriilor cetateni, „hranit” de numeroasele influente ale structurii umane aflata in continua schimbare, ceea ce este in mod constant dezvaluita si vie datorita potentialului si energiei.

Locuitorii orasului manifesta un nivel de sinceritate, deschidere neverosimil in orice alt oras, nemaivorbind de un oras de marimea si insemnatatea orasului Toronto. Este o metropola, insa cu toate acestea este la fel de intim ca un orasel, ca un sat. Spiritul sau ospitalier, primitor a atras milioane de oameni din toate colturile lumii, formand o profunda bogatie umana si culturala. Toronto nu are un Chinatown, el are trei asemenea lucruri. Nu are doar un Caribbean festival, ci il are pe cel mai mare in afara de cel din Caraibe. Toronto nu este doar un oras diferit ci este cel mai deosebit oras din lume. Toronto este o cultura a culturilor, un loc al oportunitatilor infinite, nesfarsite unde fiecare este apreciat pentru modul in care iese in evidenta si nu pentru felul in care se potrivesc, se armonizeaza unii cu altii. Locuitorii orasului Toronto nu urmaresc sa scoata in evidenta diferentele dintre ei, ci dimpotriva ei sunt inspirati de aceste diferente. Cetatenii din Toronto celebreaza, sarbatoresc omenirea, umanitatea.

Ceea ce face Toronto un loc atat de interesant, intr-un mod unic, este o lista mereu crescanda, o lista din ce in ce mai mare si anume : arhitectura inovativa a orasului, cartierul teatrelor, sutele de restaurante rustice, caracterul relatiilor intre vecini, legislatia, o forta de munca multitalentata, muzeele care sunt ele insele opere de arta, curatenia, ordinea, Festivalul International de Film, parcurile, lacurile, celebrarea umanitatii, etc. Pe scurt, Toronto este un oras construit cu si pentru imaginatiile nelimitate ale oamenilor care vin aici. Si acesti oameni sunt cei care fac din Toronto un oras al imaginatiei.

Un adevarat oras al turismului, Toronto este locul perfect pentru calatorul dornic de o experienta urbana unica. Avand atat de multe de oferit din prisma imaginatiei, Toronto a devenit orasul afacerilor, un loc unde diversitatea, varietatea populatiei creeaza posibilitati. De asemenea, aceasta face din Toronto orasul perfect pentru orice intalnire.

Toronto – Orasul Turismului

Pentru multi ani, Toronto a fost cea mai bine pastrata in secret destinatie turistica; un rezultat al caracterului modest al oamenilor sai. Dar media si calatorii care au facut investigatii au descoperit aceasta Mecca culturala si au inceput sa imprastie, sa raspandeasca cuvantul.

Diferenta, deosebirea unica a orasului a explodat intr-un mod linistit, discret intr-o varietate de atractii care sunt fara pereche, sunt inegalabile in orice alta parte a lumii. Un lung week-end in Toronto de abia iti va da o aroma. Un gust a ceea ce poate fi experimentat in oras. Si aromele acestea sunt multe : greceasca, portugheza, jamaicana, italiana si aceste se potrivesc de minune in bucatarie. De la renovarea Muzeului Royal din Ontario la desenul, proiectul lui Gehry pentru Galeria de Arta din Ontario, de la inaltimea Turnului CN pana la infinita, interminabila, nesfarsita priveliste a lacului, de la Centrul „Patru Anotimpuri” pentru executarea, efectuarea artelor si pana la premiera mondiala a productiei teatrale „Stapanul Inelelor”, de la cartierul boem de distributie pana la multitudinea de relatii etnice cu vecinatatile orasului, de la Festivalul International de Film pana la Caribana, Toronto este un oras care se schimba si evolueaza in mod constant, imbogatit de o imaginatie nelimitata.

Toronto, orasul imaginatiei, este o destinatie care apeleaza la cererile si curiozitatile calatorilor pentru nou, diferit si interesant. Pentru calator, Toronto este destinatia perfecta.

Preview document

Brand-ul orașului Toronto - Pagina 1
Brand-ul orașului Toronto - Pagina 2
Brand-ul orașului Toronto - Pagina 3
Brand-ul orașului Toronto - Pagina 4
Brand-ul orașului Toronto - Pagina 5
Brand-ul orașului Toronto - Pagina 6
Brand-ul orașului Toronto - Pagina 7
Brand-ul orașului Toronto - Pagina 8
Brand-ul orașului Toronto - Pagina 9
Brand-ul orașului Toronto - Pagina 10

Conținut arhivă zip

  • Brand-ul Orasului Toronto
    • Adrese, filmulete si imagini
      • Adresa pentru brand.doc
      • Adresa pentru filmulet.doc
      • logo-large.gif
      • PUW - 1.jpg
      • PUW - 2.jpg
      • PUW - 3.jpg
      • PUW - 4.jpg
      • PUW - 5.jpg
    • Prezentare in power point
      • Power point-Toronto.ppt
    • Prezentare in word
      • Word - Toronto.doc

Alții au mai descărcat și

Strategia de branding a orașului Sydney

Strategia de branding a orasului Sydney 1. Prezentarea orasului Sydney este capitala Noii Galii de Sud. Cu o populatie de peste 4,1 milioane de...

Brand de oraș - Toronto

1.INTRODUCERE Cresterea competitiei pentru investitii la nivel global, atragerea turistilor si recrutarea talentelor de talie internationala...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Te-ar putea interesa și

Brandul de țară - Australia și Noua Zeelandă

Introducere In ultimii 20 de ani, tot mai multe tari cheltuiesc sume consistente pentru a-si promova valorile nationale cu scopul de a atrage...

Fairmont Hotels and Resorts - un mit în industria ospitalității

Fairmont Hotels and Resorts INC isi are sediul in Toronto, Ontario, si este un mare lant de hoteluri cu proprietati in Canada, Statele Unite ale...

Brand de oraș - Toronto

1.INTRODUCERE Cresterea competitiei pentru investitii la nivel global, atragerea turistilor si recrutarea talentelor de talie internationala...

Brandul de oraș, Atena - orașul miracol

In contextul discutiilor din ce in ce mai consistente despre brandingul de tara si ajutati de numeroasele firme de branding care au aparut in...

Ai nevoie de altceva?