Canapeaua încălzită

Proiect
7/10 (2 voturi)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 14 în total
Cuvinte : 3990
Mărime: 108.33KB (arhivat)
Publicat de: Damian Ionescu
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Monoranu Florin
proiect la marketing la un produs inedit

Extras din proiect

Societatea comerciala “Lux-Comfort” SRL a fost infiintata in anul 2000 de catre asociatii Postarnac Oana si Ferariu Ana-Maria, avand ca obiect de activitate producerea si comercializare produselor de amenajare interioara, respectiv piese de mobilier. Firma isi are sediul pe strada Curelari nr.9 Iasi, Judetul Iasi.

Inca din primul an de functionare s-a constatat o cerere ridicata a produselor pe care le comercializam datorita calitatii acestora si a seriozitatii de care am dat dovada. Aceasta cerere ridicata s-a datorat si design-ului deosebit realizat de personalul specializat pe aceasta ramura.

Produsele comercializate de firma noastra sunt toate realizate in sectiile proprii de productie, fara a comercializa produse aduse din strainatate sau cumparate de la alti fabricanti de mobilier.

Gama noastra de produse este foarte variata si se alcatuieste din produse pentru bucatarii, living-uri, dormitoare si gradini. Pentru bucatarii comercializam corpuri suspendate, mese cu canapele tip coltar si scaune; pentru living-uri oferim masute pentru telefoane, masute fantezie, comode pentru televizoare, fotolii extensibile sau simple, rafturi moderne; pentru dormitoare dispunem de seturi cu pat dublu si corp de dulapuri iar pentru clientii care au copii oferim paturi suspendate pentru famiile numeroase sau paturi simple impreuna cu mobiler complet format din dulapuri, rafturi, birou simplu sau birou pentru calculator, iar pentru clientii care detin case mari cu gradini avem in oferta incluse si masutele de vara cu set de 6 sau 12 scaune si bancute.

Societatea are 3 puncte de desfacere in orasul Iasi impartite in: un magazin specializat pe segmentul de vanzare al mobilierului de bucatarie, un magazin cu mobilierul de living si dormitor, iar al treilea se ocupa cu produsele de mobiler pentru gradina; 5 sectii de productie si 2 ateliere de creatie. SC “Lux-Confort” SRL lucreaza cu 2 furnizori din tara alesi in urma unei selectii atente pentru a beneficia de colaboratori care dau dovada de seriozitate si promptitudine. De asemenea pentru comenzile din afara localitatii s-a facut tot o selectie riguroasa din aceleasi motive de siguranta.

Pentru viitor firma isi propune lansarea unui produs revolutionar, nemaintalnit la noi, respectiv canapeaua incalzita cu care speram sa cucerim un segment mai mare de piata si sa doboram concurenta , iar ca obiectiv pe termen lung societatea tinteste spre deschiderea unor noi puncte de desfacere in marile orase ale tarii.

CAPITOLUL I: ANALIZA PIETEI

1.1. Identificarea pietei

Piata de desfacere a firmei este reprezentata de zona Moldovei cu principalele orase: Iasi, Piatra-Neamt, Bacau, Vaslui, Roman, Suceava si Botosani.

Pentru inceput produsul va fi lansat in orasul in care ne desfasuram activitatea, respectiv Iasi, iar apoi treptat ne vom indrepta oferta si spre celelalte orase.

Piata mobilei se afla intr-o continua dezvoltare, consumatorii diversificandu-si cererea din ce in ce mai mult, firmele de amenajare interioara fiind din ce in ce mai solicitate, iar gama de produse trebuie revolutionata si adusa cat mai aproape de tendintele noi aparute in acest domeniu.

Structura pietei:

Piata de comercializare a produselor de mobilier este bine dezvoltata si destul de ampla. Firmele ce au ca activitate comercializarea acestor produse pe piata Moldovei sunt in numar de 5. Lider pe piata este societatea comerciala “Moldomobila” SA care detine 35% din totalul pietei, pe locul II situandu-se firma noastra cu 28%, urmata de SC “Mobexpert” SRL cu un procent de 20%, iar pe ultimele 2 locuri se afla firmele SC “House-Comod” SRL si SC “Raluca” SA cu 10% si respectiv 7% din piata.

1.2. Caracterizare- Profil consumatori

Consumatorii produsului nostru sunt persoane ce pun accentul pe confort si relaxare, dar in aceeasi masura si pe sanatatea lor si tot ceea ce ii poate ajuta la intretinerea acesteia. Deasemeni consumatorii nostri mai pot fi si persoane cu un simt estetic bine dezvoltat ce isi doresc in casa lor o piesa de mobilier de un design mai deosebit.

Nonconsumatorii absoluti se incadreaza in categoria persoanelor cu varsta cuprinsa intre 0 si 18 ani, persoane ce nu au un venit fix si persoanelor neinteresate de acest produs, carora li se pare total inutil sa faca o asemenea achizitie.

Nonconsumatorii relativi sunt reprezentati de persoanele care nu detin necesarul financiar pentru a efectua acesta investitie si persoanele care nu sunt inca destul de informate de ceea ce ofera produsul nostru sau nu sunt total convinsi de necesitatea acestuia.

1.3. Segmentare

Segmentarea pietei se poate face dupa mai multe criterii:

1. Criterii Demografice

Potentialii nostri consumatori pot fi atat femei cat si barbati, indeosebi cei cu varsta cuprinsa intre 18 si 60 de ani din mediul urban si mai putin din cel rural,cu venituri intre 500 si 2000 RON, cu studii medii sau universitare si post-universitare, cu ocupatii care sa asigure un venit mediu sau ridicat. Produsul se adreseaza pesoanelor casatorite cat si celor necasatorite, indiferent de numarul de membri ai familiei sau de religie.

2. Criterii Psihografice

Produsul nostru se adreseaza atat persoanelor extrovertite cat si celor introvertite indiferent de temperamentul lor. Persoanele mai interesate de produs vor fi cele cu un stil de viata mai activ, dar si cei cu un stil mai sedentar vor fi atrasi de acest produs.

3.Criterii Comportamentale

Scopul cumpararii produsului este de a intra in posesia unei piese de mobilier ce confera o nota de design special locuintei dar in acelasi timp ofera si un comfort deosebit sau sa ajute la tratarea sau ameliorarea unor boli, sa ofere relaxare dupa o zi obositoare si solicitanta de lucru.

Astfel bolnavii de reumatism vor putea beneficia de un tratament gratuit in zilele friguroase sau ploioase cand boala ii persecuta, in acest mod aducandu-le din nou zambetul pe buze si buna dispozitie.

Preview document

Canapeaua încălzită - Pagina 1
Canapeaua încălzită - Pagina 2
Canapeaua încălzită - Pagina 3
Canapeaua încălzită - Pagina 4
Canapeaua încălzită - Pagina 5
Canapeaua încălzită - Pagina 6
Canapeaua încălzită - Pagina 7
Canapeaua încălzită - Pagina 8
Canapeaua încălzită - Pagina 9
Canapeaua încălzită - Pagina 10
Canapeaua încălzită - Pagina 11
Canapeaua încălzită - Pagina 12
Canapeaua încălzită - Pagina 13
Canapeaua încălzită - Pagina 14

Conținut arhivă zip

  • Canapeaua Incalzita.doc

Alții au mai descărcat și

Ochelari de Soare pentru Câini

Despre noi Firma noastra, S.C. “ Fancy Pets ” S.r.l., este înfiintata la data de 8 aprilie 1998, având sediul în B-dul Independentei, Nr. 13,...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Te-ar putea interesa și

Proiect - canapele încălzite Euromobila

Cap.I Piaţa Prima fabrica de canapele incalzite,”EUROMOBILA”,infiintata in anul 2000,a reusit sa evolueze pe parcursul a 5 ani si in prezent a...

Marketingul achizițiilor

Obiectul de activitate a firmei SC. TRADE COMFORT S.A este producerea si comercializarea canapelelor. Descriere produs Produsul comercializat de...

Tehnici și investigații nursing

La nivelul spitalulului se asigură o asistenţă medicală completă de specialitate, preventivă, curativă şi de recuperare a bolnavilor. Procedura...

Nursing

majoritatea timpului şi i se asigură îngrijirea. Patul - 2 m lungime, 80-90 cm lăţime, 60 cm înălţime de la saltea, satisface cerinţele de odihnă...

Ai nevoie de altceva?