Carnavalul din Rio de Janeiro

Proiect
8.5/10 (2 voturi)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 26 în total
Cuvinte : 10709
Mărime: 42.24KB (arhivat)
Publicat de: Emil Șerban
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Irina Popescu
Proiect pentru Marketing Urban, anul III, ASE/

Cuprins

  1. 1. Brandul Orasului Rio de Janeiro
  2. 2. Carnavalul din Rio de Janeiro
  3. 3. Cultura Carnavalului din Rio
  4. 4. Modalitati de finantare a Carnavalului din Rio
  5. 5. Efactele desfasurarii Carnavalului de la Rio
  6. 6. Carnavalul din Venetia
  7. 7. Carnavalul din Madeira
  8. 8. Comparatie intre cele trei carnavale :
  9. din Rio, din Venetia si din Madeira

Extras din proiect

Un loc in care splendoarea naturii si confortul unui oras maret coexista intr-un echilibru perfect. Se spune ca Rio este unul din cele mai frumoase orase din lume. Frumusetea sa vine de la peisajul tropical in care munti, paduri, plaje, lagune, vegetatie si climatul Atlanticului de Sud creaza un veritabil tablou dramatic. Muntele Corcovado, cu gigantica statuie a lui Isus, domina de departe orizontul Carioca, masurand 706 m. Muntele Sugar Loaf, aproape la fel de impresionant, strajuieste intrarea in Golful Guanabana, in vreme ce 90 de km de plaje de nisip despart tarmul de ape

Rio de Janeiro (insemnand Rau de Ianuarie in portugheza) este numele unui stat si al unui oras in sud-estul Braziliei. Este faimos pentru plajele sale cu hoteluri alineate, Copacabana si Ipanema, pentru imensa statuie a lui Iisus Cristos Mantuitorul ("Cristo Redentor") de pe muntele Corcovado, si pentru carnavalul sau anual.

In Rio de Janeiro cunoscut ca „orasul minunat” verdeata luxurianta contrasteaza cu multe cladiri moderne. Orasul ofera o viata nocturna si multe activitati culturale cunoscute: parada de carnaval cu scolile de samba, sistem hotelier calitativ.

Situat de jur-imrejurul Golfului Guanabara, plajele sale se invecineaza la sud cu Oceanul Atlantic.

Caracteristici geologice si geomorfologice

Rio de Janeiro este situat in Subunitatea Sudica a Podisului Braziliei:

Aceasta se desfasoara aproximativ pe o directie nord-est sud-vest (din dreptul orasului Rio de Janeiro) pana in sud aproape de granita cu Uruguai, la contactul cu sistemul lagunar Mirim-Patos.

Fundamentul granitic apare la zi sub forma de varfuri ascutite, modelate si transformate in asa numitele capatani de zahar (Pao de Acucar).

Tarmul in aceasta parte sudica a Podisului Brazilian este complex:

- tarmuri joase cu dune, lagune, lacuri, limanuri;

- insule si peninsule care adapostesc numeroase golfuri: Guanabara etc;

- campii litorale inguste;

- tarmuri abrupte cu faleza.

Climatul este topical si subtropical spre sud.

Oras-port, situat in sud-estul tarii al doilea ca marime din Brazilia, dupa Sao Paulo.

Unul din principalele centre de cultura a tarii cu un numar mare de cinematografe, teatre, muzee, sali de concerte, galerii de de arta si biblioteci.

Era unul dintre cele mai importante orase din perioada coloniala datorita trestiei de zahar,aurului si cafelei, fiind apoape doua secole capitala Braziliei.

Sunt aproximativ 190 de miloane de locuitori in Brazilia din care 11 milioane locuiesc in Rio, incluzand si zona metropolitana. Locuitorii orasului se numesc cariocas si gratie trecutului populatia sa este un amestec de colonisti portughezi si sclavi africani.

Inainte de venirea colonistilor existau mai multe populatii indigene ce vorbeau limbi diferite. O parte din acestia au fost asimilati iar altii eradicati.

Portughezii si-au lasat puternic amprenta asupra acestui loc atat din punct de vedere arhitectural cat si lingvistic, ei continuand sa emigreze aici pana la inceputu secolului al-XX-lea.

Comunitatea de negrii, ai caror staramosi au fost adusi ca sclavi, a avut un mare impact asupra compozitiei populatiei orasului; astazi aproape jumatate din aceasta fiind neagra sau mulatra. Majoritatea sclavilor din Rio au fost adusi din Angola sau Mozambic.

Carnavalul de la Rio cu al lui samba este probabil cea mai remarcabila influenta a comunitatii de negrii.

Deasemenea spre sfarsitul secolului al-XIX-lea si inceputul secolului XX au venit si imigranti din alte zone si de alte religii ca evrei, arabi, italieni, germani etc.

Rio este divizat in “nordul sarac” si “sudul bogat”.

Centru este reprezentat zona istorica si dateaza din vremea fondarii orasului de catre portughezi in 1502.

Este si cenrul financiar aici gasindu-se sediile principale a celor doua mari corporatii braziliene (Petrobras si Compania Vale do Rio Doce).

Aici se gasesc cladiri vechi ce se amesteca cu cele moderne. Astfel: Palatul Imperial (folosit ca resedinta de guvernatorii portughezi, astazi deseveste drept centru cultural), vechea catedrala din Rio, Biserica Candelaria, Caterdala Metropolitana din Rio de Janeiro purtand hramul Sfantului Sebastian ocrotitorul orasului, Teatrul Municipal, Biblioteca Nationala, Muzeul National de Arta, Muzeu National de Istorie. Apeductul (Aqueduto da Carioca)- din secolul al-XIX-lea deserveste ca pod pentru o linie de tramvai care leaga centrul orasului de cartierul Santa Teresa aflat la deal. Locuitorii bogati ai acestui cartier s-au mutat aici in secolul al-XIX-lea pentru a scapa de febra galbena ce aparuse in alte parti ale orasului.

Zona de sud

Formata din celebrele plaje de pe coasta Atlanticului (Ipanema, Copacabana etc). Este cea mai bogata zona a orasului si cea mai cunoscuta peste hotare.

Copacabana are una dintre cele mai mari densitati de locuitori din lume 250.000 locuitori pe aproximativ 4 km de plaja. Are multe hoteluri (10 la numar), iar viata de noapte este cautata de toti turistii orasului si nu numai.

La intrarea in Golful Guanabara se afla muntele Pao de Acucar, celebrul munte de origine bazaltica care se ridica din mare. Varful poate fi atins prin intermediul telecabinei. Ofera turistilor o vedere spectaculoasa asupra orasului, intrecuta numai de cea de pe muntele Corcovado.

O alta minunatie naturala ce si-a gasit intrebuintare moderna este Pedra Bonita unde se practica deltaplanorismul- unul din cele mai bune posibilitati de a vedea Rio.

Daca inima Rioului este zona intinsa de plaje, atunci Parcul National Tijuca reprezinta plamanii. Padurea tropicala din mijlocul Rioului este cea mai mare “padure urbana” din lume, intinsa pe o suprafata de 32 kmp. Primii colonisti au taiat copacii din aceasta zona si au folosit lemnul drept combustibil, plantand in loc cafea. Aceasta actiune a avut un efect dezastuos asupra climei Rioului, astfel dealurile Tijuca au fost reimpadurite in secolul XIX.

Preview document

Carnavalul din Rio de Janeiro - Pagina 1
Carnavalul din Rio de Janeiro - Pagina 2
Carnavalul din Rio de Janeiro - Pagina 3
Carnavalul din Rio de Janeiro - Pagina 4
Carnavalul din Rio de Janeiro - Pagina 5
Carnavalul din Rio de Janeiro - Pagina 6
Carnavalul din Rio de Janeiro - Pagina 7
Carnavalul din Rio de Janeiro - Pagina 8
Carnavalul din Rio de Janeiro - Pagina 9
Carnavalul din Rio de Janeiro - Pagina 10
Carnavalul din Rio de Janeiro - Pagina 11
Carnavalul din Rio de Janeiro - Pagina 12
Carnavalul din Rio de Janeiro - Pagina 13
Carnavalul din Rio de Janeiro - Pagina 14
Carnavalul din Rio de Janeiro - Pagina 15
Carnavalul din Rio de Janeiro - Pagina 16
Carnavalul din Rio de Janeiro - Pagina 17
Carnavalul din Rio de Janeiro - Pagina 18
Carnavalul din Rio de Janeiro - Pagina 19
Carnavalul din Rio de Janeiro - Pagina 20
Carnavalul din Rio de Janeiro - Pagina 21
Carnavalul din Rio de Janeiro - Pagina 22
Carnavalul din Rio de Janeiro - Pagina 23
Carnavalul din Rio de Janeiro - Pagina 24
Carnavalul din Rio de Janeiro - Pagina 25
Carnavalul din Rio de Janeiro - Pagina 26

Conținut arhivă zip

  • Carnavalul din Rio de Janeiro.doc

Alții au mai descărcat și

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Te-ar putea interesa și

Comerțul internațional al Braziliei

Capitolul I.Prezentare generala 1.1Date generale Brazilia (portugheza Brasil), oficial Republica Federativa a Braziliei ( República Federativa do...

Carnavalul Rio de Janeiro

1. Tipul programului turistic international 1.1. Titlul programului turistic international: Carnaval Rio de Janeiro (Super distractie & plaja)...

Turismul marilor festivaluri artistice

TURISMUL MARILOR FESTIVALURI ARTISTICE Festivalurile sunt o parte vitala a experientei umane. Ele ofera momente dragi, marcheaza anumite spatii si...

Rio de Janeiro

Ţară Brazilia Amplasare 22°54′30″S, 43°11′47″V Regiune Sud-Est Populaţie (2006) 6.136.652 Suprafaţă 1.260 km² Densitatea populaţiei 4.781...

Ofertă turistică de revelion în Brazilia

INTRODUCERE Prin aceasta lucrare ne-am propus sa prezentam o destinatie turistica dinamica si sofisticata ,Brazilia ―o tara a contrastelor― unde...

Brazilia - caracterizare geografică

Denumire oficială: Republica Federală a Braziliei Capitala: Brasilia Limba oficială: portugheza Moneda: real Suprafaţa: 8 512 000 Km²...

Brazilia

I. INTRODUCERE Brazilia (portugheză Brasil), oficial Republica Federativă a Braziliei ( República Federativa do Brasil) este o republică...

Podișul Braziliei

I. Aşezarea geografică, poziţie şi limite Podişul Braziliei ocupă centrul, sudul şi estul Braziliei, fiind o vastă regiune geografică cu o...

Ai nevoie de altceva?