Cercetare de Piață - Nivea

Proiect
5.2/10 (4 voturi)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 43 în total
Cuvinte : 8728
Mărime: 130.88KB (arhivat)
Publicat de: Zamfir Demeter
Puncte necesare: 8

Cuprins

  1. Cap 1 Introducere 2
  2. Cap 2 Ipotezele şi obictivele cercetării 4
  3. Cap 3 Metodologie 5
  4. 3.1 Tipuri de investigaţii posibile pentru tema de cercetare 5
  5. 3.2 Tipul cercetării 6
  6. 3.3 Exemplificarea concretă a metodei calitativă utilizată 6
  7. Cap 4 Proiectarea cercetării 7
  8. 4.1 Tipul cercetării şi metoda de obţinere a datelor primare 7
  9. 4.2 Consideraţii privind elaborarea chestionarului 7
  10. 4.2.1 Tipuri de întrebări utilizate utilizate 7
  11. 4.2.2 Ordinea de aranjare a întrebărilor 8
  12. Cap 5 Analiza şi interpretarea datelor 9
  13. 5.1 Chestionar 9
  14. 5.2 Prelucrarea individuală a întrebărilor 15
  15. 5.3 Analiza încrucişată a datelor 36
  16. Cap 6 Concluzii 39

Extras din proiect

Povestea NIVEA începe cu descoperirea revoluţionară a Eucerit-ului, primul emulsificator apă în ulei. Acesta a făcut posibilă crearea pentru prima dată a unei emulsii stabile de acest tip. În 1911 proprietarul Beiersdorf, Oskar Troplowitz, în strânsă colaborare cu chimistul Isaac Lifschütz şi dermatologul Paul Unna, a iniţiat dezvoltarea unei creme pentru piele bazată pe această emulsie. În luna decembrie a acelui an a intrat pe piaţă prima cremă hidratantă pentru îngrijirea pielii din lume. Tropolowitz i-a dat numele de NIVEA după cuvântul latin « nivius » care înseamnă « albă ca zăpada ». Prima cutie avea un design art nouveau, caracteristic vremii respective. Se potrivea cu imaginea unei femei – fragile, eterice, delicate, însă de atunci se prefigurau mari schimbări la orizont.

O LUME A FEMEILOR:

Primul Război Mondial a pus o stavilă în distribuirea produselor cosmetice, care la vremea respectivă deveniseră produse de lux. Din cauza războiului femeile au fost nevoite să muncească, într-un număr considerabil şi percepţiile s-au schimbat. Femeile au obţinut dreptul la vot. Idealul frumuseţii feminine s-a schimbat din cel al femeii aristocratice, palidă în complexitatea unei camere de recepţii, către un aspect mai sănătos, mai activ. Publicitatea a început să reflecte această dezvoltare a emancipării prin linii mai ascuţite şi o mai mare claritate a formei. Însă condiţiile economice erau grele. Inflaţia exagerată din Germania de imediat de după război făcea ca la sfârşitul anului 1923 preţul unei cutii de NIVEA să fie de peste 100 miliarde de Mărci.

O NOUĂ PLĂCERE DE A TRĂI:

După toate greutăţile celui de-al Doilea Război Mondial şi din perioada postbelică, în anii ´50 oamenii de pretutindeni simţeau că lucrurile nu pot merge decât spre bine. Accentul s-a pus pe optimism şi interes pentru viaţă. Deoarece prosperitatea creştea, din ce în ce mai multă lume îşi permitea să plece mai des în weekend. Moda pentru femei devenise din nou feminină, în acelaşi timp devenind mai populară distracţia în aer liber. NIVEA era crema perfectă pentru îngrijirea pielii, atât în casă cât şi afară.

La vremea respectivă NIVEA era un produs familiar în multe ţări din jurul lumii şi a devenit repede o umbrelă pentru acest brand cu o gamă largă de produse pentru îngrijirea pielii.

O NOUĂ LIBERTATE:

În anii ´60 au crescut atât venitul disponibil cât şi timpul liber. Călătoriile au căpătat amploare iar oamenii au început să-şi permită vacanţe la mare sau la munte. Publicitatea NIVEA reflecta noua libertate, prezentând familii fericite la mare şi tineri la schi. NIVEA proteja pielea contra excesului de soare, vânt şi frig. În special, un bronz bun devenise un simbol important al sănătăţii şi al libertăţii. NIVEA, expertă în îngrijirea pielii era la locul potrivit cu o gamă completă de produse pentru bronzare. Era exact perioada în care sportul şi protecţia „consumatorilor” de sport căpătau amploare cu adevărat în Europa. Marea minge albastră NIVEA a urmat tendinţei făcând publicitate în întreaga lume.

DOAR EU:

La începutul anilor ´70, obiceiul cumpărăturilor s-a schimbat din ce în ce mai mult. Reţeaua Mall şi a lanţurilor de magazine câştigă teren şi concurenţa începe să se încingă. Beiersdorf a răspuns la provocare cu o campanie care a accentuat calitatea şi eficienţa de nedepăşit a cremei NIVEA, produsul principal al brand-ului. Testele independente au demonstrat că NIVEA nu avea egal, iar publicitatea a subliniat acest lucru. Reclamele aminteau consumatorilor că NIVEA era crema de zi, crema de noapte şi crema de protecţie potrivită pentru fiecare sezon al anului, la superlativ. Mesajul era „Doar Eu” – în locul unor creme foarte scumpe. În anii ´70 a început să ia formă şi să fie scoasă în evidenţă consistenţa delicată a cremei NIVEA, precum şi ingredientele ei naturale.

EXTINDEREA:

În anii ´80 lumea a devenit o piaţă globală şi NIVEA o adevărată marcă universală, abordare la nivel mondial. Consumatorii aşteptau o gamă din ce în ce mai largă de produse. În acest spirit, NIVEA a dezvoltat noi produse şi grupe de produse, asigurându-se că beneficiul mărcii este respectat – calitate superioară, preţ rezonabil, abordare directă şi o îngrijire delicată a pielii.

Anii ´90 au fost plini de succes pentru NIVEA, în parte datorită faptului că tendinţele vieţii moderne şi nevoile consumatorilor din anii ´80 au arătat calea către unele concepte precum: onestitatea, revenirea la valorile familiei şi realitatea sentimentelor; unele dintre valorile importante ale mărcii NIVEA pentru sănătate şi corp s-au reîntors, recâştigându-şi popularitatea. NIVEA s-a situat la o evoluţie fără precedent spre globalizare şi a devenit una dintre cele mai puternice mărci pentru îngrijirea pielii din lume. Pe lângă garantarea în continuare a unei calităţi a produselor individuale, NIVEA şi-a extins gama de produse în noi domenii cosmetice cum sunt produsele de make-up (machiaj) şi styling (coafarea părului) şi a făcut inovaţii considerabile în produsele de îngrijire a pielii: crema de faţă anti-rid cu coenzima Q10, spre exemplu. NIVEA şi-a extins liniile de producţie pentru a oferi o gamă de produse cosmetice completă, atât pentru îngrijirea întregii familii cât şi pentru cea individuală.

ASTĂZI:

Astăzi marca NIVEA cuprinde produse pentru îngrijirea feţei, îngrijirea părului, pentru bărbierit, baie/duş, îngrijirea corpului, îngrijirea copilului şi de protecţie contra rezelor solare. Vândute în mai mult de 150 de ţări, produsele NIVEA se bucură de încredere oriunde în lume. De fapt, în multe ţări, consumatorii sunt convinşi că NIVEA este o marcă locală. Beiersdorf consideră această mică confuzie drept un compliment. Cu toate schimbările prin care a trecut, un singur lucru a rămas acelaşi – NIVEA înseamnă o piele delicată. Testele dermatologice de la Beiersdorf au demonstrat că produsele oferă consistenţă, calitate superioară la un preţ rezonabil şi o îngrijire de durată. Cutia albastră de NIVEA nu are vârstă. Întotdeauna în armonie cu cerinţele, aşteptările şi dorinţele consumatorilor gama de îngrijire de la NIVEA va fi apreciată şi în viitor aşa cum a fost şi NIVEA Creme la începuturi, în 1911.

Preview document

Cercetare de Piață - Nivea - Pagina 1
Cercetare de Piață - Nivea - Pagina 2
Cercetare de Piață - Nivea - Pagina 3
Cercetare de Piață - Nivea - Pagina 4
Cercetare de Piață - Nivea - Pagina 5
Cercetare de Piață - Nivea - Pagina 6
Cercetare de Piață - Nivea - Pagina 7
Cercetare de Piață - Nivea - Pagina 8
Cercetare de Piață - Nivea - Pagina 9
Cercetare de Piață - Nivea - Pagina 10
Cercetare de Piață - Nivea - Pagina 11
Cercetare de Piață - Nivea - Pagina 12
Cercetare de Piață - Nivea - Pagina 13
Cercetare de Piață - Nivea - Pagina 14
Cercetare de Piață - Nivea - Pagina 15
Cercetare de Piață - Nivea - Pagina 16
Cercetare de Piață - Nivea - Pagina 17
Cercetare de Piață - Nivea - Pagina 18
Cercetare de Piață - Nivea - Pagina 19
Cercetare de Piață - Nivea - Pagina 20
Cercetare de Piață - Nivea - Pagina 21
Cercetare de Piață - Nivea - Pagina 22
Cercetare de Piață - Nivea - Pagina 23
Cercetare de Piață - Nivea - Pagina 24
Cercetare de Piață - Nivea - Pagina 25
Cercetare de Piață - Nivea - Pagina 26
Cercetare de Piață - Nivea - Pagina 27
Cercetare de Piață - Nivea - Pagina 28
Cercetare de Piață - Nivea - Pagina 29
Cercetare de Piață - Nivea - Pagina 30
Cercetare de Piață - Nivea - Pagina 31
Cercetare de Piață - Nivea - Pagina 32
Cercetare de Piață - Nivea - Pagina 33
Cercetare de Piață - Nivea - Pagina 34
Cercetare de Piață - Nivea - Pagina 35
Cercetare de Piață - Nivea - Pagina 36
Cercetare de Piață - Nivea - Pagina 37
Cercetare de Piață - Nivea - Pagina 38
Cercetare de Piață - Nivea - Pagina 39
Cercetare de Piață - Nivea - Pagina 40
Cercetare de Piață - Nivea - Pagina 41
Cercetare de Piață - Nivea - Pagina 42
Cercetare de Piață - Nivea - Pagina 43

Conținut arhivă zip

  • Cercetare de Piata - Nivea.doc

Alții au mai descărcat și

Nivea - Proiect Marketing

1. Prezentarea firmei 1.1Scurt istoric- NIVEA „În luna martie a anului 1882, farmacistul Carl Paul Beiesdorf înfiinţează o companie care producea...

Cerecetarea Wella

Scopul acestui raport este aflarea obiceiurilor cumparatorilor de samponuri pentru realizarea unei noi campanii publicitare de succes. Se doreste...

Cercetare de piață - Peugeot 308

1. INTRODUCERE 1.1 ISTORIA COMPANIEI PEUGEOT Stabilită în sudul Franţei încă din secolul al 15-lea, familia Peugeot deţinea mari întinderi de...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Piața serviciilor de cercetare de marketing în România

Piata serviciilor de cercetare de marketing din Romania este foarte variata. Iata cateva fime ce ocupa principalele locuri in top in desfasurarea...

Te-ar putea interesa și

Rolul Pieței de Capital în Dezvoltarea Economiei

Studiile efectuate pâna acum au lacune în încercarea lor de a face o stricta delimitare între sisteme financiare bazate pe banci si sisteme...

Cercetare de piață - Nivea

Scurt istoric al produsului Primul produs Nivea a aparut in anul 1911 sub forma cremei Nivea. Pe parcursul anilor firma Beierdorf, inventatorul...

Gradul de satisfacție față de deodorantele Nivea

Rezumat Cercetarea a fost facuta pentru a afla gradul de satisfactie a populatiei fata de deodorantele Nivea.In acest scop am intocmit un...

Program de Marketing

Cap.1.Aspecte conceptuale si metodologice cu privire la programele de marketing 1.1. Precizãri conceptuale privind planificarea strategicã...

Integrarea europeană - un mediu mai curat

Introducere Problema ocrotirii mediului inconjurator prin mijloace juridice s-a ridicat inca din veacurile medievale, operele cronicarilor Grigore...

Analiză comparativă Nivea vs Rexona

1) Caracterizare generala Industria cosmeticelor a crescut constant ca urmare a investitiilor de milioane de dolari in tehnologie de ultima...

Tehnici promoționale - Nivea

1. Prezentare NIVEA NIVEA este un nume recunoscut pe piaţa produselor de îngrijire a pielii şi înfrumuseţare. Primul produs Nivea a apărut în anul...

Proiect - Deodorantele Nivea

1. Scurt istoric Primul produs Nivea a aparut in anul 1911 sub forma cremei Nivea. Pe parcursul anilor firma Beierdorf, inventatorul marcii...

Ai nevoie de altceva?