Crearea unui Produs Nou - Perdele cu Fosfor

Proiect
6/10 (2 voturi)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 10 în total
Cuvinte : 1137
Mărime: 220.63KB (arhivat)
Publicat de: Cerasela Antal
Puncte necesare: 7

Cuprins

  1. I Obiectivul.3
  2. II Produsul.4
  3. II.1. Funcţiile produsului.4
  4. II.2. Caracteristici fizice.5
  5. II.3.Sistem de susţinere.7

Extras din proiect

Noţiunea de inovaţie se referă la diferenţierea produsului nostru în raport cu cele ale concurenţilor. Astfel, inovaţia nu înseamnă ce este nou din punct de vedere tehnic; este necesar, mai ales, ca noutatea să fie tangibilă şi ca ea să poată fi percepută şi apreciată de către consumatorul nostru. Nou este ceea ce este considerat astfel de consumator şi nu în mod necesar de producător.

Inovarea este, aşadar, un element cheie în evoluţia oricărui agent economic, fie el producător sau comerciant şi totodată condiţia supravieţuirii în economia de piaţă.

Luând în considerare toate aspectele analizate în părţile anterioare de proiect am hotărât lasarea pe piaţă a unui nou produs care ar constitui o inovaţie în industria perdelelor:perdeaua cu fire de fosfor.

I Obiectivul

Obiectivul nostru este de a pătrunde pe piaţa perdelelor pentru copii prin vânzarea a 600 metri liniari din noul produs până la data de 1 septembrie 2009.

Am stabilit acest obiectiv având ca bază volumul vânzărilor producătorilor de perdele pentru copii pe care l-am aflat in urma discuţiilor cu angajaţii magazinelor şi l-am prezentat in Analiza preliminară.

II Produsul

Sensibilitatea interioarelor e întotdeauna tributară luminii lăsate să pătrundă înăuntru: perdelele sunt doar un accesoriu ce filtrează cu arta pătrunderii luminii.

II.1.Funcţiile produsului

Având în vedere funcţiile perdelei prezentate in Analiza preliminară noul produs a fost creat îndeplinind simultan toate aceste funcţii:

1.Protejează împotriva luminozităţii excesive până la 40%

Această funcţie duce la îndeplinirea obiectivului deoarece 46% dintre persoanele chestionate o consideră ca fiind primul critriu în alegerea perdelei.

2.Stimuleaza vizual copilul;noul produs primeşte la această funcţie nota 9.5

Această funcţie duce la îndeplinirea obiectivului deoarece 30% dintre persoanele chestionate o consideră ca fiind un criteriu important în alegerea perdelei.

Noul produs se diferenţiază de celelalte produse concurente deoarece stimulează vizual copilul şi pe timpul nopţii datorită firului fosforescent din care sunt confecţionate modelele pe perdea.

3.Îmbunătăţeşte starea de spirit; noul produs primeşte la această funcţie nota 9.5

Acestă funcţie duce la îndeplinirea obiectivelor deoarece24% dintre persoanele chestionate o consideră ca fiind un criteriu important in alegerea perdelei.

Am ales doar aceste trei funcţii ale perdelei deoarece acestea au fost cele care au fost considerate de persoanele chestionate ca fiind importante .

Noul produs se diferenţiază de celelalte produse concurente deoarece îmbunătăţeşte starea de spirit şi pe timpul nopţii ajutând copilul să adormă mult mai repede.

Preview document

Crearea unui Produs Nou - Perdele cu Fosfor - Pagina 1
Crearea unui Produs Nou - Perdele cu Fosfor - Pagina 2
Crearea unui Produs Nou - Perdele cu Fosfor - Pagina 3
Crearea unui Produs Nou - Perdele cu Fosfor - Pagina 4
Crearea unui Produs Nou - Perdele cu Fosfor - Pagina 5
Crearea unui Produs Nou - Perdele cu Fosfor - Pagina 6
Crearea unui Produs Nou - Perdele cu Fosfor - Pagina 7
Crearea unui Produs Nou - Perdele cu Fosfor - Pagina 8
Crearea unui Produs Nou - Perdele cu Fosfor - Pagina 9
Crearea unui Produs Nou - Perdele cu Fosfor - Pagina 10

Conținut arhivă zip

  • Crearea unui Produs Nou - Perdele cu Fosfor.doc

Alții au mai descărcat și

Stategia de Marketing la SC Delaco Distribution SRL

Stategia de marketing la S.C. DELACO DISTRIBUTION S.R.L 1. Misiunea si obiectivele strategice ale S.C. Delaco Distribution S.R.L: Misiunea...

Conjunctura Pieței

Conjunctura pietei Abordat intr-o viziune statică, mediul economico-social al întreprinderii se prezintă intr-o anumita stare de echilibru;...

Strategia adoptată de Nestle Rowntree

Firma Rowntree a lansat marca de “biscuiti crocanti cu ciocolata” KitKat in august 1935. Redenumita de doua ori – in 1937 “biscuiti crocanti cu...

Cercetări de Marketing Internațional

CAPITOLUL I CONCEPTUL ŞI ARIA CERCETĂRILOR DE MARKETING INTERNAŢIONAL Cercetările de marketing internaţional reprezintă activitatea formală prin...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Ai nevoie de altceva?