Fier călcat - analiză comparativă

Proiect
8/10 (2 voturi)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 19 în total
Cuvinte : 3068
Mărime: 44.71KB (arhivat)
Publicat de: Mihai N.
Puncte necesare: 8

Extras din proiect

Analiza comparativa a

fiarelor de calcat electrice

1. Introducere

Calitatea este o notiune cu o foarte larga utilizare, ceea ce face extrem de dificila definirea ei din punct de vedere stiintific.

O analiza succesiva a tabloului economic mondial al anilor ’90 permite evidentierea unor trasaturi definitorii incontestabile: diversificarea si înnoirea rapida a ofertei de marfuri, sub impactul dezvoltarii rapide a stiintei si tehnicii, mondializarea pietelor, facilitata de progresele înregistrate în domeniul telecomunicatiilor, cresterea exigentelor clientilor si ale societatii.

În aceste conditii, calitatea produselor si serviciilor s-a impus ca factor determinant al competitivitatii întreprinderilor.

Pe de alta parte, se manifesta un interes crescând fata de problemele asigurarii calitatii, la nivel national, regional si international. Se vorbeste tot mai intens de „fenomenul” standardelor ISO seria 9000, standardele cu impact deosebit asupra comertului international.

Analizând evolutia principalilor factori ai competitivitatii, rezulta ca, în prima jumatate a secolului nostru, departajarea pe piata a întreprinderilor se realiza prin preturile mai scazute, obtinute pe seama utilizarii unei forte de munca mai ieftine.

Cresterea deosebita a importantei calitatii a fost determinata, în principal, de intensificarea concurentei, sporirea continua a exigentelor clientilor si ale societatii, cresterea complexitatii produselor si proceselor de realizare a acestora.

Progresul tehnic în general, dezvoltarea mijloacelor de comunicatie în special, cresterea nivelului de cultura determina evolutia rapida a gusturilor, preferintelor, diversificarea nevoilor oamenilor.

Pe lânga necesitatile de baza, produsele satisfac tot mai mult alte necesitati (de prestigiu, gustul frumosului etc.).

În aceste conditii, devin mai eficiente întreprinderile care pot asigura flexibilitatea necesara pentru satisfacerea cerintelor consumatorilor, privind structura sortimentala a produselor.

Pe de alta parte, cumparatorii devin mai exigenti fata de calitatea produselor. Ei formuleaza o serie de cerinte privind fiabilitatea si mentenabilitatea, caracteristicile psihosenzoriale, economice sanogenetice ale produselor, compatibilitatea lor cu alte produse etc. De asemenea, doresc sa fie informati corect si complet pentru a putea alege produsele în cunostinta de cauza.

Consumatorii se organizeaza în asociatii, pentru a putea analiza si compara produsele care li se ofera si pentru a putea contracara tendinta de proliferare a celor necorespunzatoare calitativ.

La nivel macroeconomic (national, regional, international), calitatea produselor si serviciilor este evaluata tot mai mult în strânsa legatura cu calitatea vietii. Se acorda o importanta deosebita caracteristicilor sanogenetice ale produselor, diminuarii impactului ambiental negativ al unor produse si procese, fiind introduse, în acest sens, tot mai multe restrictii: reglementari, standarde obligatorii referitoare la protectia vietii, sanatatii persoanelor si a mediului înconjurator.

Preview document

Fier călcat - analiză comparativă - Pagina 1
Fier călcat - analiză comparativă - Pagina 2
Fier călcat - analiză comparativă - Pagina 3
Fier călcat - analiză comparativă - Pagina 4
Fier călcat - analiză comparativă - Pagina 5
Fier călcat - analiză comparativă - Pagina 6
Fier călcat - analiză comparativă - Pagina 7
Fier călcat - analiză comparativă - Pagina 8
Fier călcat - analiză comparativă - Pagina 9
Fier călcat - analiză comparativă - Pagina 10
Fier călcat - analiză comparativă - Pagina 11
Fier călcat - analiză comparativă - Pagina 12
Fier călcat - analiză comparativă - Pagina 13
Fier călcat - analiză comparativă - Pagina 14
Fier călcat - analiză comparativă - Pagina 15
Fier călcat - analiză comparativă - Pagina 16
Fier călcat - analiză comparativă - Pagina 17
Fier călcat - analiză comparativă - Pagina 18
Fier călcat - analiză comparativă - Pagina 19

Conținut arhivă zip

  • Fier Calcat - Analiza Comparativa.doc

Alții au mai descărcat și

Personalitea mărcii Tefal

Cine suntem noi? TEFAL este producatorul numarul 1 in fabricarea tigailor de care nu se lipeste,avand o piata de desfacere a produselor in peste...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Te-ar putea interesa și

Analiza comparativă Radisson Blu și Marriott

INTRODUCERE Lucrarea de față își propune, după cum anunță și titlul, o trecere în revistă a condițiilor și serviciilor pe care cele două hoteluri...

Ai nevoie de altceva?