Forța de vânzare în compania Forever Living Products - FLP

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 11 în total
Cuvinte : 3508
Mărime: 28.77KB (arhivat)
Publicat de: Eusebia Oroș
Puncte necesare: 6

Extras din proiect

Fondata in 1978, Forever Living Products este cel mai mare cultivator de Aloe Vera din lume, precum si cel mai mare producator si distribuitor mondial al produselor pe baza de Aloe Vera pentru sanatate si frumusete.

In 1983, dupa revista de specialitate Inc. Magazine, firma Forever Living Products ocupa locul 2 in clasamentul celor mai dinamice companii private, iar in anul 2000 este considerata firma de multi-level marketing cu cei mai multi distribuitori (peste 8,5 milioane de membri in intreaga lume) si cu cea mai dinamica dezvoltare.

In Romania, Forever Living Products este prezenta din 1999. Vanzarile produselor FLP - Aloe Vera au crescut constant in cei 7 ani de activitate si au depasit, in 2005, 20,4 milioane Euro. Dezvoltarea continua se reflecta si in numarul de peste 150.000 de persoane inscrise in reteaua Forever din Romania.

Povestea Forever Living Products icepe cu Rex Maughan, un american aflat de mult ani in cautarea unei idei pentru o afacere care sa reuneasca cele doua mari scopuri ale vietii sale: o sanatate mai buna si independenta financiara. In 1978, gasind ceea ce cautase de atata timp, a invitat 43 de persoane la cea care avea sa fie prima intalnire Forever Living Products, in Tempe, Arizona.

Rex Maughan si primii sai distribuitori au realizat curand ca foarte multe persoane erau in cautarea unor alternative noi, naturale, pentru a-si imbunatati sanatatea.

Calitatea produselor si simplitatea principiului planului de marketing au facilitat imbratisarea afacerii de orice persoana dispusa sa aiba o viata mai buna. Multe persoane in cautare de produse de calitate pentru intretinerea sanatatii au devenit, din clienti satisfacuti, distribuitori FLP. Altii au intuit imediat potentialul afacerii si au inceput construirea unei echipe de succes. Astazi, FLP numara peste 8,5 milioane de distribuitori independenti in 120 de tari ale lumii.

Gama de produse FLP cuprinde bauturi pe baza de Aloe vera, suplimente nutritive, produse apicole, produse pentru controlul greutatii, produse pentru ingrijirea pielii, gama de cosmetice Sonya Colour Collection si produse pentru igiena personala.

FLP detine mii de hectare de plantatii proprii pe care cultiva in exclusivitate Aloe barbadensis Miller, specia cu cel mai puternic efect terapeutic.

Gelul este extras prin procedee mecanice urmarindu-se separarea lui de lichidul galben-laptos care se gaseste imediat sub coaja (aloina) si care are un efect laxativ. Imediat ce a fost extras, gelul este stabilizat pentru a pastra toate componentele nutritive si terapeutice existente in planta. Gelul astfel obtinut se imbuteliaza in flacoane de plastic speciale cu structura multistrat (3 straturi) si se sigileaza ermetic. Coaja frunzei este eliminata si folosita la fertilizarea solului.

Gelul si nectarul de aloe produse de Forever Living Products, au fost primele produse din lume, care au corespuns si chiar au depasit cerintele de calitate ale Consiliului Stiintific International pentru Aloe (International Aloe Science Council (IASC) - este un organism international infiintat pentru a autentifica produsele care contin aloe Vera), primind dreptul de a afisa sigla Consiliului de produse. Au urmat alte certificate de calitate: Certificatul Kosher al comunitatii evreiesti si Certificatul Societatii Islamice din California. Firma Forever Living Products ofera de asemenea produse sigilate, valabile 4 ani de la data fabricatiei si beneficiind de o garantie de 30 de zile de la data cumpararii, de la oricare din depozitele FLP.

Firma se bazeaza pe sistemul Multi Level Marketing denumit si marketing in retea, sau in sistem multi etajat. Afacerea de tip MLM presupune transferarea unor produse sau servicii de la producator sau furnizor catre consumatori, prin intermediul unor distribuitori care sunt recompensati conform unui plan de marketing, dupa volumul activitatii personale si dupa locul ocupat de acestia in structura pe mai multe nivele (multi-level).

Marketingul in retea este o metoda eficienta de transmitere a informatiei intre persoane, in vederea transferului produselor sau serviciilor de la producator/furnizor catre consumatori, prin intermediul unor consilieri instruiti. Se elimina astfel lantul de intermediari (importator, engrossist, transportatori) si costurile aditionale desfasurarii unei afaceri de tip clasic (depozitare, magazine, salarii vanzatori, reclama televizata etc.), prin care costul final platit de consumator creste foarte mult. Prin eliminarea tuturor acerstor verigi intermediare, diferenta dintre pretul de productie si cel de vanzare (mai mica decat in cazul afacerilor clasice) este distribuita, sub forma de bonusuri, intre consilierii colaboratori ai firmei MLM.

Forever Living Products (FLP) incurajeaza si sprijina vanzarea produselor firmei prin intermediul distribuitorilor independenti din intreaga lume. Conform politicilor companiei, distribuitor este considerata orice persoana de peste 18 ani care a completat un Formular de Inscriere al Distribuitorului si s-a inscris personal la o intrunire aprobata de companie sau printr-un reprezentant autorizat al companiei. Distribuitorul achizitioneaza produsele direct de la unul din depozitele firmei, la pretul de depozit. FLP frunizeaza distribuitorilor sai produsele, personalul necesar deservirii si planul de marketing, detinand exclusivitate in utilizarea sistemului sau de marketing in echipa. Implicarea in afacerea FLP presupune un risc financiar redus, deoarece nu solicita o investitie de capital, iar compania are o politica liberala de rascumparare a produselor.

Scopul fundamental al planului de marketing FLP este acela de a stimula vanzarea si consumul produselor companiei, iar scopul principal al distribuitorilor este acela de a construi o retea de vanzari si de a promova consumul si vanzarea produselor catre consumatori. Distribuitorii independenti sunt compensati astfel, in functie de volumul vanzarilor. Distribuitorii de succes participa la intruniri cu rol de perfectionare si isi mentin propria activitate de vanzare cu amanuntul catre consumatori, sponsorizand, in acelasi timp, alte persoane care comercializeaza, la randul lor, produsele.

Planul de Marketing Forever detaliază sistemul de bonusuri plătite distribuitorilor FLP. Conform acestui sistem, sunt două mari posibilităţi de câştig: vânzarea cu amănuntul şi marketingul în echipă.

Preview document

Forța de vânzare în compania Forever Living Products - FLP - Pagina 1
Forța de vânzare în compania Forever Living Products - FLP - Pagina 2
Forța de vânzare în compania Forever Living Products - FLP - Pagina 3
Forța de vânzare în compania Forever Living Products - FLP - Pagina 4
Forța de vânzare în compania Forever Living Products - FLP - Pagina 5
Forța de vânzare în compania Forever Living Products - FLP - Pagina 6
Forța de vânzare în compania Forever Living Products - FLP - Pagina 7
Forța de vânzare în compania Forever Living Products - FLP - Pagina 8
Forța de vânzare în compania Forever Living Products - FLP - Pagina 9
Forța de vânzare în compania Forever Living Products - FLP - Pagina 10
Forța de vânzare în compania Forever Living Products - FLP - Pagina 11

Conținut arhivă zip

  • Forta de Vanzare in Compania Forever Living Products - FLP.doc

Alții au mai descărcat și

Analiza de Piață a Firmei Michelin România

Cap. 1. Prezentarea firmei 1.1 Denumirea, localizarea Firma la care am realizat analiza de piață se numește S.C MICHELIN S.A și este localizată...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Te-ar putea interesa și

Studiu de Caz FLP - Management Strategic

Capitolul 1. Misiune, viziune, valori, obiective Povestea Forever Living Products începe cu un om şi un vis ambiţios. Mulţi ani, Rex a căutat o...

Ai nevoie de altceva?