Influența mediului de marketing asupra Bvlgari

Proiect
8/10 (2 voturi)
Domeniu: Marketing
Conține 2 fișiere: rtf, ppt
Pagini : 28 în total
Mărime: 4.16MB (arhivat)
Publicat de: Ecaterina Ionescu
Puncte necesare: 7

Extras din proiect

CAPITOLUL 1 – PREZENTAREA FIRMEI

Istoria unei marci de lux a inceput cu o familie care aprecia luxul si care isi dorea succesul in afacerea proprie. Insa dincolo de succes, recunoastere mondiala si lux este povestea unei traditii, care mai mult decat cifrele de afaceri s-a dorit a fi transmisa din generatie in generatie.

Fondatorul casei Bvlgari, Sotirios Boulgaris vedea in munca sa o afacere de familie si mai putin crearea unui brand cunoscut in intreaga lume. Magazinul lui de bijuterii a pornit din Corfu, apoi in Napoli, si in final Roma. El a fost inca o dovada a faptului ca toate drumurle duc la Roma. Cel putin drumul spre success, trebuie sa treaca pe acolo. Sotirios n-a stiut doar sa-si managerieze perfect afacerea, ci sa-si dezvolte in acelasi timp un extraordinat simt estetic; dragoste pentru frumos, rafinament si eleganta.

Afacerea familiei Boulgaris a inceput de jos, si la propriu si la figurat. Cu un magazin deschis la parterul unei case din Corfu. Dar se anunta a avea un viitor de succes, deoarece unele din bijuteriile create de Sotirios si tatal sau in acea perioada au fost pastrate pana azi in colectia familiei. Drumul bijuteriilor s-a indreptat in 1880 spre Napoli, cand Sotirios este convins de un argintar macedonean sa mearga in Italia. Magazinul deschis aici in Piazza dei Martiri era specializat in bijuterii din argint si metal argintat.

Afacerea mergea bine, iar hotii au speculat si ei acest lucru. Magazinul este spart si toate bijuteriile furate. Decizia lui Sotirios si a partenerului sau de afaceri este de a parasi Napoli si de a pleca la Roma in 1881. Fara bani, cei doi sunt nevoiti sa o ia de la capat si confectioneaza obiete din argint pe are le vand in fata Academiei Franceze din Pincio. Nu au licenta pentru comert si in scurt timpo autoritatile le interzic acest lucru. Cu doar 200 de lire stranse si cu ajutorul unui negustor grec care le pune la dispozitie o parte a vitrinei sale, reusesc sa-si vanda foarte bine marfa: catarame, butoni, bratari. Pot in felul acesta sa-si deschida propriul lor magazin, o afacere transformata rapid in succes. O data cu el vin insa si neintelegerile dintre cei doi. Increzator in potentialul si talentul sau, Sotirios se hotaraste sa se desparta de partenerul sau de afaceri si sa-si deschida singur un magazin, in primavara lui 1884.

Succesul inseamna si un volum mai mare de munca , moment in care isi va chema rudele din Grecia la Roma, pentru a se ocupa in familie de afacere. Dupa 10 ani, in 1894 isi deschide cel de-al doilea magazin la Roma. Sotirios se adapteaza noii culturi in care traieste si isi transforma numele in Sotirio, iar Boulgaris in Bulgari.Isi deschide noi magazine in San Remo – 1895, Napoli – 1897, Bellagio – 1897, Sorrento – 1905.

Sotirios a demonstart abilitate nu numai in a crea bijuterii ci si in a le promova. Placutele de la intrarea in magazinele lui sunau astfel: “Argintarie artistica, antichitati, curiozitati, bijuterii”, sau “Old Curiosity Shop”, inspirat de titlul unui roman semnat Charles Dikens. In felul acesta a reusit sa-si selecteze clientela: aristocrati autohtoni, dar si turisti cu posibilitati financiare.

Strategia de marketing a lui Sotirios va fii in scurt timp axarea pe un singur magazin, pe care sa-l dezvolte constant. Celelalte filiale le inchide sau le lasa spre administrare rudelor.Vor aparea la inceputul sec XX fiii sai Constantino si Giorgio pe care ii va initia in afacere. Insa primul razboi mondial le blocheaza proiectele, comertul putand fii reluat abia dupa terminarea lui, in 1918.

Dupa moartea fondatorului casei Bvlgari, in 1932, fiii sai reusesc sa atraga si mai multi clienti prin extinderea si redecorarea magazinului aflat in Via dei Condottio. Cel de-al doilea razboi mondial este inca un pas important de trecut dar care le aduce si noi provocari. Giorgio si Constantino isi impart resposabilitatile. Primul se specializeaza in activitatile de conducere si de promovare ale firmei, cel de-al doilea in studiul arhivelor bijuteriilor din Roma.

Printr-o munca sustinuta, in anii ’70, cei doi reusesc sa extinda la nivel mondial retelele de magazine Bulgari si sa faca din el un brand international. New York, Geneva, Paris, Monte Carlo sunt noile locatii. In 1977 apare primul model de ceas Bulgari, considerat inca un simbol al elegantei si clasicului.

In 1984 Paolo si Nicola, fiii lui Georgio, preiua din atributiile de conducere ale firmei (devin presedinte respectiv vicepresedinte). Noutatile sunt constante, iar in 1993 apare primul parfum al casei Bulgari: Eau Parfumee, Cologne au The Vert. Urmeaza linii de accesori de matase, ochelari de soare si produse de marochinarie.

Secolul XXI continua sa aduca noi proiecte de afaceri. Astfel, in 2001 casa anunta fondarea grupului Bulgari Hotels & Resorts, in asociere cu Luxury Group (lantul de hoteluri Marriott International). Si in industria hoteliera se doreste acelasi lux si eleganta ca si in cazul bijuteriilor. Hoteluri luxoase in cele mai importante dar si scumpe destinatii de vacanata dn lume.

CAPITOLUL 2-MEDIUL DE MARKETING

Mediul de marketing reprezinta modul in care orice organizatie isi desfasoara activitatea in conditiile oferite de mediul sau extern.

Mediul de marketing este alcatuit atat dintr-un ansamblu de oportunitati cat si amenintari pentru firma si de aceea pentru a-si putea valorifica oportunitatile in interesul propriu,aceasta trebuie sa cunoasca foarte bine componentele, fizionomia si modul in care mediul functioneaza, factorii care influenteaza activitatea de marketing si cei care ar putea sa ii puna in primejdie performantele sale economice.

Mediul de marketing cuprinde 2 componente:

• MACROMEDIUL DE MARKETING

Macromediul reprezinta ansamblul factorilor care actioneaza in mod indirect la nivelul societatii pe termen lung si arii extinse, neputand fi stapaniti sau preveniti prin activitatile firmelor.

Conținut arhivă zip

  • Influenta Mediului de Marketing Asupra Bvlgari.ppt
  • Influenta Mediului de Marketing Asupra Bvlgari.rtf

Alții au mai descărcat și

Cercetare de Marketing - Flanco

1. Prezentarea generala a S.C. FLANCO INTERNATIONAL S.R.L. S.C. FLANCO INTERNATIONAL S.R.L. Sediu social: Str. Biharia, nr. 67 – 77, sector 1,...

Program de marketing pentru lansarea stațiunii turistice montane Sinaia pe piața turistică a Italiei

Introducere La inceputul mileniului, oportunitatile pe pietele internationale sunt mai mari şi mai diversificate ca niciodata. Au aparut noi...

Mediul de Marketing al Pensiunilor și Influența lui Asupra Turismului Rural

Capitolul 1 Mediul de marketing al pensiunilor In cadrul oricarei pensiuni, responsabilitatea analizei mediului exterior si a identificarii...

Tehnici promoționale - sampling

A. ANALIZA (macromediu, micromediu, intern , SWOT) Istoria companiei Knorr a inceput in Germania in anul 1838 cand Carl Heinrich Knorr si-a...

Particularități privind mixul de marketing în cazul societății comerciale SC Neo Turism SRL Sinaia

Capitolul 1. Prezentarea societatii comerciale 1.1. Elemente de caracterizare a entitatii Societatea prezentata poarta numele de S.C. NEO TURISM...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Ai nevoie de altceva?