Lansarea pe o piață internațională a unui șampon

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 22 în total
Cuvinte : 6332
Mărime: 139.94KB (arhivat)
Publicat de: Cezar Ghinea
Puncte necesare: 7

Extras din proiect

I. PREZENTAREA CONDITIILOR NECESARE IN VEDEREA ADOPTARII/ DEZVOLTARII PROGRAMULUI DE MARKETING

1. ANALIZA SUCCINTA A MEDIULUI DE MARKETING PENTRU FIRMA “FARMEC CLUJ”

 Descrierea companiei

- Denumire: Farmec SA

- Profil: cea mai mare companie producatoare de produse cosmetic din Romania, societate cu capital majoritar privat

- Scurt istoric

Farmec este prima si cea mai importanta companie producatoare de produse cosmetice din Romania. Povestea companiei incepe in 1889, cand la BUdapesta, in Imperiul Austr-Ungar iau nastere laboratoarele Molnar Moser. O jumatate de secol mai tarziu, din aceasta se desprinde un mic laborator Mol-Mos, care isi desfasoara activitatatea in Cluj-Napoca.

In 1945, in laboratorul Mol-Mos, care avea 6 angajati si producea in principal apa de colonie si pudra pentru copii, isi schimba denumirea in Laboratorul Werzar. Pareu ani mai tarziu, in 1949, laboratorul este nationalizat si redenumit Fabrica de Produse Cosmetic e Cluj nr.21. Din acest moment, aici incepe productia de rujuri, crème si uleiuri de par. In anii 1950, structura portofoliului de produse sufera o serie de modificari successive, el ajungang astfel sa cuprinda 50 de repere, majoritatea crème si lotiuni.

In 1967, fabrica primeste numele de “FLACARA”. In luna septembrie a aceluiasi an, prin grija doamnei prof. dr. Ana Aslan, compania devine primul producator de crème si emulsii Gerovital H3 din Romania. Prima productie de serie, realizata dupa o serie de experimente conduse de doamna dr. Aslan in laboratoarele fabricii, a constat in duetul crema de zi hidratanta – crema de noapte nutritiva. Ambele produse se adreseaza femeilor cu varste peste 40 de ani, pentru tenul care prezinta primele semen de imbatranire. Grija fata de frumos si de traditie, consolidate prin ani de cercetare continua, a facut ca, din 1945 – anul in care Farmec realize 5 produse – si pana in present, portofoliul sa se extinda la peste 400 de produse.

- Produse realizate si comercializate

Portofoliul companiei detine in present peste 400 de produse. Produse wellness, Produse pentru fata si corp, Produse pentru ten acneic, Produse de machiaj, Produse pentru intretinerea parului, Deodorante, Produse pentru barbate, Produse pentru intretinerea parului, Produse pentru igiena dentara, Produse dermato-cosmetice, Produse pentru cabinete cosmetic, Produse chimico-casnice, Insecticide, Produse profesionale pentru curatenie, Produse pentru protectia muncii, Dezinfectanti si material sanitare. Farmec lanseaza anual cca. 400 de produse, dintre care 50% sunt deodorante si lotiuni, 35% sunt creme, iar diferentele sunt produsele pentru uz casnic .

- Game de produse:

Aver, Gerovital Plant Forte, Gerovital Plant, Gerovital Stop Acnee, Gerovital Plant Sun, Gerovital H3, Farmec, Aslavital, Doina, Lara, Ada, Charisse, Reverie, Dermofarm, Aslamed, My Deo, Obsesie, Deo Favorit, Athos, Tarr, Triumf, Nufar.

- Arie de activitate

Produsele Farmec sunt prezente in tari de pe toate continentele lumii, cum ar fi Ungaria, Polonia, Serbia, Anglia, Austria, Belgia, Danemarca, Elvetia, Finlanda, Germania, Italia, Spania, Olanda, Emiratele Arabe Unite, Kuweit, Liban, Iordania, Thailanda, Japonia, SUA, Canada, Grecia si Coreea de Sud. Cele mai profitabile piete de export pentru producatorul roman de cosmetice sunt cele din zona asiatica, repectiv Japonia, Coreea, Kuweit, China si Emiratele Arabe Unite.

- Numar angajati: 600 angajati in Romania (cu 70 mai mult decat la sfarsitul anului 2006)

- Resurse disponibile

Compania se bucura in primul rand de resurse informationale si material, sustinute bineinteles de necesarul reserselor financiare. Astfel, dezvoltarea companiei a fost sustinuta de propria retea de distributie. In present, toate zonele tarii sunt acoperite prin cele 14 reprezentante ale companiei. In acelasi timp, un accent deosebit a cazut pe dezvoltarea deparamentului de marketing si cercetare si extinderea colaborarilor cu importante Institute de cercetare, cum ar fi Institutul de Cercetari Chimice Raluca Ripan, Facultatea de Medicina si Farmacie din cadrul Universitatii Babes-Bolyai, Universitatea Tehnica Cluj-Napoca si Clinica de Dermatologie Cluj-Napoca.

Compania este angajata in dezvoltarea unui Management al Calitatii performant, in conformitate cu standardul international ISO 9001/2000.

Performantele actuale ale companiei se datoreaza investitiilor facute pentru retehnologizarea liniilor de productie, pentru achizitionarea de utilaje noi ultraperformante, precum si pentru modernizarea laboratoarelor de cercetare. Aceste investitii, care au urmarit in permanenta protejarea mediului inconjurator, au deposit in 2007 suma de 3,5 milioane euro. O mare parte a acestei sume a fost destinata deschiderii noii sectii de productie a deodorantelor ecologice si a lacurilor de par de la Dezmir, localitate aflata in apropierea localitatii Cluj-Napoca. Aceasta este a doua investitie de acest gen din Europa Centrala si de Est si a fost realizata cu sprijinul ONUDI (Organizatia Natiunilor Unite pentru Dezvoltare Industriala. Astfel, Farmec se afla printre putinele firme care au reusit sa puna in functiune un obiectiv ecologic de importanta nationala, unic in tara, unde se realizeaza produse care corespund standardelor impuse de Uniunea Europeana. Pentru urmatorii 3 ani se preconizeaza un buget de investitii in valoare de aproape 11 milioane euro, proiectul investitional cuprinzand reamenajarea spatiilor de productie si retehnologizarea liniilor de fabricatie pentru alinierea la normele europene

Cautand in permanenta resurse si directii noi si tinand pasul cu orientarile industriei cosmetice , produsele marca Farmec au valorificat intodeauna ingredientele naturale sau sintetice, recunoscute pe plan mondial, alaturi de principia active originale, selectionate din bogatia naturala a solului si florei romanesti, concretizate in zeci de brevente.

Investitiile in publicitate preconizate pentru anul acesta sunt de aproximativ 1,3 milioane de euro. Relansarea gamei Gerovital a beneficiat de o campanie de comunicare pe principalele posturi de televiziune, campanie in valoare totala de peste 350.000 euro ceea ce a dus la o crestere cu 60% a vanzarilor cantitative ale gamei.

Misiunea noastra este sa realizam produse de calitate, sigure pentru calitatea umana si pentru mediul inconjurator, in conditii de productie conform standardelor europene si in concordant cu cerientele pietei si al clientilor. Dorim sa ne mentinem lider pe piata produselor cosmetice din Romania si produsele noastre sa cucereasca noi piete. – Liviu Turdean, directot general.

- Indicatori de performanta

In anul 2007, compania a obtinut un profit de 2,6 milionae euro, semnificand o crestere de 35% fata de anul 2006 cand a obtinut un profit de 1,7 milionae euro.

Cifra de afaceri in anul 2007 a fost de 18 milioane euro, in crestere cu 32% fata de anul 2006 cand a obtinut o cifra de afaceri de 13,3 milioane euro. In primele 8 luni ale anului 2008 cifra de afaceri s-a ridicat la 15,3 milioane euro (in crestere cu 33% fata de anul precedent), preconizandu-se ca pana la sfarsitul anului va atinge pragul de 24 miloane euro (o crestere cu 12% fata de cat a inregistrat in primele 8 luni)

Vanzarile totale inregistrate in 2007 au fost de 21,5 milioane euro. Vanzarile au fost sprijinite de noile produse de ingrijire a tenului si a corpului, introduse in aceasta perioada pe piata, dar au fost impulsionate si de o serie de oferte care au succedat relansarea gamei Farmec

In prezent, 18% din vanzarile totale Farmec sunt sustinute de gama de articole Gerovital, in 2007 valoarea acestor produse ajungand la aproximativ 2 milioane de euro. Produsele Gerovital reprezinta totodata 80% din totalul exporturilor companiei.

In prezent, activitatea de export a companiei Farmec aduce 10% din cifra totala de afaceri, iar rezultatele pozitive inregistrate pana in momentul de fata indica posibilitatea dezvoltarii segmentului de exporturi in urmatoarea perioada de timp.

Preview document

Lansarea pe o piață internațională a unui șampon - Pagina 1
Lansarea pe o piață internațională a unui șampon - Pagina 2
Lansarea pe o piață internațională a unui șampon - Pagina 3
Lansarea pe o piață internațională a unui șampon - Pagina 4
Lansarea pe o piață internațională a unui șampon - Pagina 5
Lansarea pe o piață internațională a unui șampon - Pagina 6
Lansarea pe o piață internațională a unui șampon - Pagina 7
Lansarea pe o piață internațională a unui șampon - Pagina 8
Lansarea pe o piață internațională a unui șampon - Pagina 9
Lansarea pe o piață internațională a unui șampon - Pagina 10
Lansarea pe o piață internațională a unui șampon - Pagina 11
Lansarea pe o piață internațională a unui șampon - Pagina 12
Lansarea pe o piață internațională a unui șampon - Pagina 13
Lansarea pe o piață internațională a unui șampon - Pagina 14
Lansarea pe o piață internațională a unui șampon - Pagina 15
Lansarea pe o piață internațională a unui șampon - Pagina 16
Lansarea pe o piață internațională a unui șampon - Pagina 17
Lansarea pe o piață internațională a unui șampon - Pagina 18
Lansarea pe o piață internațională a unui șampon - Pagina 19
Lansarea pe o piață internațională a unui șampon - Pagina 20
Lansarea pe o piață internațională a unui șampon - Pagina 21
Lansarea pe o piață internațională a unui șampon - Pagina 22

Conținut arhivă zip

  • Lansarea pe o Piata Internationala a unui Sampon.doc

Alții au mai descărcat și

Mixul de Marketing și Rolul Acestuia în Atingerea Obiectivelor Majore ale Întreprinderii

Capitolul 1. Conceptul de marketing mix Optiunea strategica de marketing, concretizata in decizia echipei manageriale exprima "a face ceea ce...

Proiect practică - Selgros

SELGROS ROMÂNIA 1. PREZENTAREA SOCIETĂŢII COMERCIALE 1.1. ELEMENTE DE IDENTIFICARE A AGENTULUI ECONOMIC 1. Denumire : S.C. “SELGROS CASH&CARRY”...

Analiza de Marketing la Nivelul Firmei Jolidon Import Export

Capitolul 1 Scurta caracterizare a SC. JOLIDON IMPORT EXPORT S.R.L. Societatea comercială S.C. JOLIDON IMPORT EXPORT S.R.L., cu sediul social în...

Politica de Distribuție - Componentă a Mixului de Marketing

INTRODUCERE Integraţi mecanismului economiei de piaţă, agenţii economici, producători şi comercianţi, desfăşoară o serie de operaţii care asigură...

Prezentarea mixului de marketing - margarina Deliciu

Introducere Proiectul cuprinde prezentarea mixului de marketing pentru produsul  margarina DELICIU. Acesta este promovat de firma CLAURAM....

Ața dentară - Dentar Floss

INTRODUCERE SCURT ISTORIC Ata dentara nu este o inventie a zilelor noastre, arheologii descoperind diferite forme ale atei dentare la oamenii...

Distribuția comercială la nivel mondial și în România

1. Distributia – aspecte generale : - Conceptul de distributie: În teoria si practica economica se utilizeaza mai multe notiuni, carora li se...

Proiect marketing - mixul de marketing - Carrefour Brașov

I. Piata intreprinderii Centrul comercial Carrefour Brasov dispune de o pozitionare strategica in centrul tarii, la intrarea in orasul Brasov...

Te-ar putea interesa și

Implicații ale Mondializării și Globalizării Piețelor Asupra Strategiilor de Produs

CAPITOLUL 1. IMPLICAŢII ALE MONDIALIZĂRII ŞI GLOBALIZĂRII PIEŢELOR 1.1. CARACTERISTICI ALE PROCESULUI DE GLOBALIZARE Comunitatea Europeană a...

Comunicare Organizațională

I. Caracteristici ale comunicării organizaţionale integrate Comunicarea organizaţională integrată presupune coordonarea celor 3 mari fluxuri de...

Brand Audit - Head&Shoulders

Introducere De mai bine de 40 de ani Head & Shoulders este o marcă cunoscută la nivel mondial. Peste 90 de milioane de oameni din 45 de ţări...

Marketing

Introducere În actualul peisaj economico – social din tara noastra – marcat de instalarea treptata a mecanismului unei piete libere, de afirmarea...

Marketing

1. CONCEPTUL DE MARKETING Veţi începe o călătorie incitată pentru a învăţa despre marketing. Pentru a porni în direcţia corectă, vom defini mai...

Strategii Concurențiale

1. STRATEGIA SI MANAGEMENTUL STRATEGIC AL FIRMEI În conceperea si fundamentarea activitatilor firmelor un rol esential îl au strategiile si...

Fundamentele Marketingului

1.1 Contextul apariţiei şi promovării marketingului În limbajul şi, în general, în acţiunile întreprinzătorilor şi ale specialiştilor implicaţi...

Marketing

OBIECTIVE URMĂRITE: -definirea şi explicarea conceptului de marketing; -cunoaşterea principalelor funcţii ale marketingului; -identificarea...

Ai nevoie de altceva?