Lansarea unui Produs Turistic în Finlanda

Proiect
7/10 (4 voturi)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 29 în total
Cuvinte : 8757
Mărime: 8.86MB (arhivat)
Publicat de: Viorica Vintilă
Puncte necesare: 10
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Angheluta
Lansarea unui produs turistic din Romania pe piata din Finlanda.Este vorba de piata turistica de la litoralul Marii Negre.

Extras din proiect

Finlanda este o tara din Europa de Nord, membra a Uniunii Europene si a zonei Euro. Finlanda este marginita de Norvegia (nord), Suedia si Golful Botnia (vest), Golful Finlandei (sud-est) si Marea Baltica (sud-vest).

Fatadele maritime ale Finlandei se deschid la Marea Baltica, prin golful Botnic la vest si golful Finic la sud.

Limbile oficiale sunt finlandeza si suedeza. Finlandeza este o limba aglutinanta ce apartine familiei de limbi ugro-finice, grup care cuprinde si estoniana, lapona sau maghiara. Aceste limbi se deosebesc de alte limbi vorbite în Europa, pentru ca alaturi de basca nu fac parte din limbile indo-europene.

Cu o suprafata de 338.000 km patrati, Finlanda este a saptea tara ca marime din Europa(ocupa locul 61 in lume), dintre care usacat 31 560 kmp si apa 305 470 kmp, probabil de acici i-a revenit si denumirea: „Finlanda este tara celor 1.000 de lacuri si insule”: 187.888 de lacuri si 179.584 de insule mai precis. Peisajul finlandez este mai întâi de toate acoperit de putine coline, punctul sau cel mai înalt fiind Haltitunturi cu 1.328 m, din nordul extrem al Laponiei. Doua treimi din Finlanda sunt acoperite de paduri, o treime aflandu-se la nord de Cercul Artic. Flora este deosebit de variata, mai ales in perioada calda (mai - septembrie), iar printre cele mai intalnite animale se numara vulpile, lincsii, lemingii, aricii, elanii, dar si diverse specii de pasari. Climatul este variat, temperatura medie fiind de - 3 grade Celsius in Ianuarie (la Helsinki) si 20 de grade Celsius in Iulie. Lunile de vara sunt in general calde, dar noptile pot fi reci. Iar mai ales iarna, cand totul este acoperit de zapada, ar fi bine sa va imbracati serios.

Finlanda are o populatie de 15.214.512 loc (locul 111 in lume), cu o densitate de 15,42 /km².

Oras principal, care este si capitala tarii este Helsinki; ca sistem politic Finlanda este Republica constitutionala.

Finlanda cu cele 4 anotimpuri si privelisti unice, ofera oricui cate ceva, de la cei care isi petrec vara in Helsinki la cei care ajung aici pentru partied de ski din Lapand sau doar isi doresc sa se bucure de linistea maiestuoasa a tinuturilor nordice. Daca in timpul iernii puteti sa schiati, sa va plimbati cu sania trasa de reni sau, asa cum spune traditia locului - inspirat sustinuta de turism – sa il intalniti pe Mos Craciun, in timpul verii puteti sa descoperiti orasele finlandeze, sa va plimbati si sa faceti excursii in munti, sa descoperiti macar unul din zecile de mii de lacuri sau sa profitati de sauna traditionala din cabanele pierdute in intensitatea nordica.

In afara tarii cu paduri vaste si mii de lacuri, separate de mici portiuni de pamant, in general regiuni urbane sau destinate agriculturii, Marea Baltica, cu nenumartele arhipelaguri, este un loc unde puteti sa pescuiti - daca aveti aceasta pasiune - sau va puteti plimba cu barca. Spre deosebire de alte tari scandinave nivelul de viata in Finlanda este foarte ridicat, turistii se bucura de cazare de cea mai buna calitate, iar sistemul de telecomunicatii este excelent. Asa ca Finlanda este potrivita atat celor care isi doresc izolarea, cat si celor care vor sa aiba o vacanta plina de evenimente, in care sa nu iasa nici o clipa din ritmul trepident al vietii cotidiene.

Ca mijloace de comunicatie: telefonie fixa: 2.847.900 (estimare din decembrie 2001), mobile: 3.728.600 (estimare din 2001), posturi de televiziune: 120. Finlandezii au un numar de 150 de aeroporturi functionale in present. Chiar daca pare a fii o tara la capatul lumii, nu este deloc asa, ea avand un nivel de viata foarte ridicat.

Este una dintre tarile europene cu cel mai frumos si mai vast peisaj, neatins de industrializare. Chiar daca poarta numele romantic de celor o mie de lacuri", in fapt Finlanda are mult mai multe, 187.888 mai exact, dupa ultimele numaratori. Acestea formeaza un adevarat labirint, cu numeroase insule, golfuri, fiind legate de lacuri si canale care ofera nu doar imagini frumoase, dar si ocazii pentru drumetii de neuitat. Intre iunie si august, in perioada calda, puteti inota in unele lacuri sau va puteti plimba cu barca. In timpul iernii aceste lacurile inghetate sunt perfecte pentru patinaj. Daca nu vreti sa va plimbati pe apa, o puteti face prin vastele paduri, care acopera o buna parte a tarii. Cei mai intalniti sunt mestecenii, pinii si molizii.

Are o clima temperata rece,se poate spune chiar subarctica.

Ca puncte extreme, cel mai adanc punct este Marea Baltica cu 0 m, iar cel mai inalt punct este Halti 1 328 m.

Preview document

Lansarea unui Produs Turistic în Finlanda - Pagina 1
Lansarea unui Produs Turistic în Finlanda - Pagina 2
Lansarea unui Produs Turistic în Finlanda - Pagina 3
Lansarea unui Produs Turistic în Finlanda - Pagina 4
Lansarea unui Produs Turistic în Finlanda - Pagina 5
Lansarea unui Produs Turistic în Finlanda - Pagina 6
Lansarea unui Produs Turistic în Finlanda - Pagina 7
Lansarea unui Produs Turistic în Finlanda - Pagina 8
Lansarea unui Produs Turistic în Finlanda - Pagina 9
Lansarea unui Produs Turistic în Finlanda - Pagina 10
Lansarea unui Produs Turistic în Finlanda - Pagina 11
Lansarea unui Produs Turistic în Finlanda - Pagina 12
Lansarea unui Produs Turistic în Finlanda - Pagina 13
Lansarea unui Produs Turistic în Finlanda - Pagina 14
Lansarea unui Produs Turistic în Finlanda - Pagina 15
Lansarea unui Produs Turistic în Finlanda - Pagina 16
Lansarea unui Produs Turistic în Finlanda - Pagina 17
Lansarea unui Produs Turistic în Finlanda - Pagina 18
Lansarea unui Produs Turistic în Finlanda - Pagina 19
Lansarea unui Produs Turistic în Finlanda - Pagina 20
Lansarea unui Produs Turistic în Finlanda - Pagina 21
Lansarea unui Produs Turistic în Finlanda - Pagina 22
Lansarea unui Produs Turistic în Finlanda - Pagina 23
Lansarea unui Produs Turistic în Finlanda - Pagina 24
Lansarea unui Produs Turistic în Finlanda - Pagina 25
Lansarea unui Produs Turistic în Finlanda - Pagina 26
Lansarea unui Produs Turistic în Finlanda - Pagina 27
Lansarea unui Produs Turistic în Finlanda - Pagina 28
Lansarea unui Produs Turistic în Finlanda - Pagina 29

Conținut arhivă zip

  • Lansarea Unui Produs Turistic in Finlanda.doc

Alții au mai descărcat și

Plan de Marketing pentru Lansarea Produsului Turistic Vrancea - Patria Vinurilor

Ţinut prin excelenţă tradiţional viticol, renumit pentru podgorii de viţă nobilă, dar şi pentru parfumul special al vinurilor fine, judeţul Vrancea...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Ai nevoie de altceva?