Marketing - Acumulator de Laptop

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: pdf
Pagini : 28 în total
Cuvinte : 5207
Mărime: 762.94KB (arhivat)
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Ghiuţă Ovidiu Aurel

Extras din proiect

CAPITOLUL I: PIAŢA

Intenţionarea lansării unui produs nou “Acumulator de laptop”, a determinat realizarea de către membrii Departamentul de Marketing al companiei “AcuMax”, în prima fază, a studiului mediului de marketing al firmei, macromediul si micromediul, identificarea cumpărătorilor firmei printr-o segmentare şi indicare a pieţei tinţă, cât şi a concurenţilor, anticipând şi tendinţele pieţei acumulatorului de laptop în viitor.

Ce reprezintă “Acumulatorul de laptop” ? Acumulatorul de laptop reprezintă sursa secundară de alimentare cu energie electrică a laptopului..

I.1. Cine vor fi cumpărătorii ?

I.1.1. Descrierea pieţei pe categorii de consumatori şi nonconsumatori

Referindu-ne la nivelul pieţei orașului Iași, trebuie să avem în vedere faptul că, statistic vorbind, populaţia de sex feminin este mai mare față de cea de sex masculin cu 4,88%. Dintr-un total de 398.548 locuitori, populația de sex masculin este de 47,62% (189.793 locuitori), iar cea de sex feminin este de 52,38% (208.755 locuitori).

Numărul consumatorilor variază în timp şi reprezintă o componentă a populaţiei totale a ţării, a unei regiuni, a unui judeţ care se împarte în consumatori şi nonconsumatori.

Considerând că cei ce vor achiziţiona şi utiliza acumulatoarele de laptop sunt consumatorii, am realizat o evaluare a acestora. Aceştia sunt persoane de gen feminin şi masculin, cu posibilităţi financiare, ce pot proveni atât din mediul urban cât și din mediul rural.

Există însă și persoane care nu dispun de resursele necesare achiziționării unui astfel de acumulator de laptop, sau nu il consideră necesar. La rândul lor nonconsumatorii pot fi relativi sau absoluţi. Din categoria nonconsumatorilor absoluți fac parte: persoane din mediul monahal; persoane ce au convingeri proprii puternice împotriva utilizării tehnologiei (ex. vârsta înaintată). Nonconsumatorii relativi sunt reprezentați de: persoanele cu venituri mici sau inexistente; persoanele cu vârsta peste 18 ani.

S.C AcuMax S.R.L

5

I.1.2. Segmentarea pieței

Firmele variază semnificativ în funcţie de capacitatea de a deservi diferite segmente ale pieţei. Decât să încerce să concureze pe o piaţă unitară, uneori împotriva unor concurenţi mai puternici, fiecare firmă trebuie să identifice partea de piaţă pe care o poate servi cel mai bine. Cumpărătorii au nevoi şi dorinţe unice, fiecare cumpărător reprezentând în mod potenţial o piaţă separată. În mod ideal, un ofertant ar putea să elaboreze un program de marketing pentru fiecare cumpărător.

Segmentarea pieţei se face în funcţie de anumite criterii bine stabilite, precum: criteriul demografic, criteriul comportamental şi criteriul după avantaje.

În funcție de criteriul demografic o variabilã importantã în segmentarea pieţei este venitul persoanelor. Sunt luate în considerare trei segmente persoanele cu venituri între: 1000 -1500 RON, 1500-2500 RON şi peste 2500 RON.

Preview document

Marketing - Acumulator de Laptop - Pagina 1
Marketing - Acumulator de Laptop - Pagina 2
Marketing - Acumulator de Laptop - Pagina 3
Marketing - Acumulator de Laptop - Pagina 4
Marketing - Acumulator de Laptop - Pagina 5
Marketing - Acumulator de Laptop - Pagina 6
Marketing - Acumulator de Laptop - Pagina 7
Marketing - Acumulator de Laptop - Pagina 8
Marketing - Acumulator de Laptop - Pagina 9
Marketing - Acumulator de Laptop - Pagina 10
Marketing - Acumulator de Laptop - Pagina 11
Marketing - Acumulator de Laptop - Pagina 12
Marketing - Acumulator de Laptop - Pagina 13
Marketing - Acumulator de Laptop - Pagina 14
Marketing - Acumulator de Laptop - Pagina 15
Marketing - Acumulator de Laptop - Pagina 16
Marketing - Acumulator de Laptop - Pagina 17
Marketing - Acumulator de Laptop - Pagina 18
Marketing - Acumulator de Laptop - Pagina 19
Marketing - Acumulator de Laptop - Pagina 20
Marketing - Acumulator de Laptop - Pagina 21
Marketing - Acumulator de Laptop - Pagina 22
Marketing - Acumulator de Laptop - Pagina 23
Marketing - Acumulator de Laptop - Pagina 24
Marketing - Acumulator de Laptop - Pagina 25
Marketing - Acumulator de Laptop - Pagina 26
Marketing - Acumulator de Laptop - Pagina 27
Marketing - Acumulator de Laptop - Pagina 28

Conținut arhivă zip

  • Marketing - Acumulator de Laptop.pdf

Te-ar putea interesa și

Cercetarea mediului concurențial al companiei Cosmote România SA

INTRODUCERE Telefonia mobilă a apărut în România pentru prima dată în anul 1997 când s-au lansat serviciile GSM prin Connex şi Orange denumit...

Mix de marketing - geantă de laptop L-Bag

Capitolul 1.Analiza pieței Obiectul de activitate al firmei Long Lifeesteproducerea şi comercializarea de genti de laptop. Ne propunem sa aducem...

Procesul decizional de achiziție a unui laptop

CAPITOLUL I Aparitia nevoii nesatisfacute Reprezinta prima faza a procesului decizional de cumparare a produsului ales de mine,un laptop Toshiba...

Procesul decizional de cumpărare - laptop Asus M50SA-AK037

CAPITOLUL I Aparitia nevoii nesatisfacute Nevoia de a achizitiona un laptop a aparut in momentul in care am intrat la facultate Calculatorul pe...

Tehnici Promoționale

1.1. Principalele obiective ale unităţii de învăţare nr.1 UI 1 - Definirea conceptului de politică promoţională; - Înţelegerea tipologiei...

Cybermarketing

INTRODUCERE IN MARKETING PE INTERNET Obiective - Definirea conceptului de marketing pe Internet; - Cunoaşterea formelor de prezenţă în mediul...

Ai nevoie de altceva?