Marketing - biscuiții Oreo

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 13 în total
Cuvinte : 3350
Mărime: 1.94MB (arhivat)
Publicat de: Stanca Burcea
Puncte necesare: 8

Cuprins

  1. Partea I: Analiza comunicarii de marketing pentru marca Oreo in perioada 2011 – 2012 2
  2. 1. Prezentarea succinta a companiei KRAFT FOODS 2
  3. 1. Prezentarea produsului comercializat sub marca Oreo 3
  4. 2. Prezentarea publicului tinta vizat de Oreo: 4
  5. 3. Identitatea marcii Oreo: 4
  6. 4. Pozitionarea marcii Oreo: 5
  7. 5. Analiza continutului,structurii si formei mesajelor publicitare transmise de marca Oreo prin diferite medii si spoturi publicitare: 5
  8. Partea a II-a: Lansarea pe piata din Romania a unui nou produs/serviciu sub o noua marca: 6
  9. 1. Prezentare Winter Oreo 6
  10. 2. Publicul tinta pentru Winter Oreo 7
  11. 3. Identitate Winter Oreo 7
  12. 4. Pozitionare Winter Oreo 8
  13. 5. Continutul, structura si forma mesajului transmis 8
  14. 6. Realizarea unui spot publicitar 9
  15. 7. Alegerea unor publicatii periodice in care va aparea spotul publicitar 9
  16. BIBLIOGRAFIE 13

Extras din proiect

Partea I: Analiza comunicarii de marketing pentru marca Oreo in perioada 2011 – 2012

1. Prezentarea succinta a companiei KRAFT FOODS

Kraft Foods Inc. (NASDAQ: KFT) este o adevarata forta globala in industria snack-urilor cu un portofoliu de neegalat de marci pe care oamenii le iubesc. Cu un venit de $54,4 miliarde in 2011, Kraft Foods comercializeaza biscuiti deliciosi, dulciuri, bauturi, branzeturi, produse de bacanie si gustari in aproximativ 170 de tari. Pe 1 octombrie 2012, Kraft Foods Inc. se va diviza si va crea doua companii. Mondelēz International, Inc. va fi o companie globala de snacks, cu crestere semnificativa, venituri anuale de aproximativ $36 miliarde si marci in valoare de mai multe miliarde de dolari, precum Cadbury, Jacobs, LU, Milka, Nabisco, OREO, Tang and Trident. Cea de-a doua companie, Kraft Foods Group, Inc., va fi o companie de produse de bacanie, in America de Nord, cu marja de profit ridicata, venituri anuale de aproximativ $19 miliarde si marci in valoare de miliarde de dolari, precum Kraft, Maxwell House si Oscar Mayer. Lider in inovatie, marketing, sanatate & bunastare si dezvoltare durabila Kraft Foods este listata la indicii bursieri Standard & Poor's 500, NASDAQ 100, Dow Jones Sustainability Index si Ethibel Sustainability Index.

Kraft Foods este prezenta pe piata din Romania incepand cu anul 1994. Marcile Kraft Foods din Romania sunt: Jacobs, Nova Brazilia, Milka, Poiana, Africana, LU Pepito, LU Pim`s, Barni, Oreo, Tuc, Belvita. Kraft Foods detine pozitia numarul 1 pe piata de cafea, ciocolata si biscuiti, in Romania.

Gigantul american Kraft Foods a raportat un avans de 14,9% al veniturilor nete aferente operatiunilor din Europa in 2011, cresterea organica (in care nu este inclus impactul achizitiilor sau al cursului valutar) fiind de 4,6% la nivelul anului trecut comparativ cu 2010. Mai mult decat atat, T4 2011 (octombrie-decembrie 2011) a fost cel de-al 8-lea trimestru consecutiv de crestere pentru operatiunile Kraft Foods Europe, in ciuda crizei din zona Euro.

La nivel global, compania a raportat o crestere de 10,5% a veniturilor nete aferente anului trecut, cresterea organica pentru aceeasi perioada fiind de 6,6%

“Am obtinut rezultate bune in 2011 si vom continua in acelasi ritm si in 2012”, a comentat Irene Rosenfeld, Presedinte si CEO Kraft Foods, rezultate companiei pe anul trecut. Potrivit acesteia, evolutia financiara din ultimul an reprezinta o baza puternica pentru divizarea operatiunilor companiei in doua divizii de business complet independente, procesul de separare fiind estimat sa se incheie spre finalul acestui an.

Decizia de separare a operatiunilor presupune ca produsele alimentare fabricate pentru piata din America de Nord, cu vanzari estimate la 18 miliarde de dolari, sa constituie un business de sine statator, cu pastrarea brandului Kraft Foods. De cealalta parte, snakcs-urile vor forma o companie separata, numele acesteia urmand sa fie anuntat in luna martie 2012. Pentru aceasta, compania estimeaza vanzari anuale de circa 35 de miliarde de dolari.

Kraft Foods va fi redenumita Mondelez International dupa separarea, in acest an, a diviziei de alimente, compania americana intentionand sa isi creeze o noua identitate ca producator mondial de snack-uri, relateaza Bloomberg, preluat de agentia Mediafax.

Noul nume este o combinatie intre echivalentul latin al cuvantului "lume" si o expresie care sugereaza cuvantul "delicios", se arata intr-un comunicat al Kraft.

Mondelez va fi doar numele producatorului de snack-uri si va fi inscriptionat doar pe spatele ambalajelor unor produse precum biscuitii Oreo si snack-urile Newtons.

Dupa separarea operatiunilor, snack-urile vor fi comercializate si promovate sub brandurile lor, iar Mondelez va ramane in planul al doilea.

"Intentia este ca Mondelez sa fie numele companiei, nu se va adresa cumparatorilor", a declarat Michael Mitchell, purtator de cuvant al Kraft Foods.

1. Prezentarea produsului comercializat sub marca Oreo

In secolul 20 "Oreo Biscuit" a fost primul produs detinut de Compania Nationala de biscuiti (astazi cunoscut sub numele de Nabisco), in 1912 la fabrica Chelsea din New York, care a fost situata pe Ninth Avenue intre strazile 15 si 16.In prezent, acest bloc aceelasi Ninth Avenue este cunoscut sub numele de "Calea Oreo”. Oreo a fost prima marca inregistrata pe 14 martie, 1912. A fost lansat ca o „imitatie a cookie hidroxid fabricat de Sunshine, companie introdusa in anul 1908. Designul original al biscuitelui prezinta o coroana de flori de jur inprejur iar numele de "Oreo",este amplasat in centru .In Statele Unite, au fost vandute pentru 25 de centi, cutii de fantezie cu blaturi de sticla clare.

Biscuitul Oreo a fost redenumit in 1921, ca "Sandwich Oreo”. Un nou design pentru biscuite a fost introdus in 1924. O varietate de lamaie-umpluta a fost disponibila pentru scurt timp in cursul anilor 1920, dar a fost intrerupta.

In 1948, a fost redenumit Sandwich Oreo "Oreo Sandwich Creme", el a fost schimbat in 1974 ca prajitura cu ciocolata Sandwich Oreo . Oreo design a fost dezvoltat in 1952 de William A. Turnier, cel care include si logo-ul Nabisco.

Umplutura biscuitelui Oreo ,modernizata a fost dezvoltata de stiinta Nabisco alimentara principala,a fost creata, de asemenea, o linie de Oreo acoperite cu ciocolata neagra si ciocolata alba.

In secolul 21 incepand din ianuarie 2006, biscuitii Oreo inlocuiesc grasimi trans, cu ulei vegetal hidrogenat non.Nabisco a inceput un program de marketing in 2008, publicitatea utilizata de biscuitii Oreo intr-un joc numit DSRL, care vine de la "Double Stuf League Racing”.DSRL a fost introdus o saptamana inainte de Super Bowl XLII. Acest sport a fost, de asemenea aprobat de fotbal, fratii Peyton Manning,Manning Eli, surorile Venus si Serena Williams s-au alaturat, de asemenea. O campanie de anunturi noi graviteaza in prezent in jurul lumii "Amenintarea cu gluga" .In aprilie 2011, compania „Oreo”a anuntat editia speciala Oreo cu crema albastra in promovarea de la Rio din 2011 si in format electronic cu un film de animatie 3D.Promovarea a inclus autocolante din interiorul fiecarui pachet de biscuiti. Doua tipuri de concursuri au fost, de asemenea: in primul rand, prin completarea unui album de autocolante, consumatorii ar putea castiga trei bilete de film si combo-uri medii la snack bar, in al doilea rand, prin gasirea de autocolante castigatoare in pachetele cu premii, o excursie la Rio de Janeiro, rucsacuri, bilete la cinemtograf gratuite timp de un an, si ochelari 3D.Promovarea s-a incheiat in 30 mai 2011, si a fost disponibil in Ecuador, Peru si Columbia.

Preview document

Marketing - biscuiții Oreo - Pagina 1
Marketing - biscuiții Oreo - Pagina 2
Marketing - biscuiții Oreo - Pagina 3
Marketing - biscuiții Oreo - Pagina 4
Marketing - biscuiții Oreo - Pagina 5
Marketing - biscuiții Oreo - Pagina 6
Marketing - biscuiții Oreo - Pagina 7
Marketing - biscuiții Oreo - Pagina 8
Marketing - biscuiții Oreo - Pagina 9
Marketing - biscuiții Oreo - Pagina 10
Marketing - biscuiții Oreo - Pagina 11
Marketing - biscuiții Oreo - Pagina 12
Marketing - biscuiții Oreo - Pagina 13

Conținut arhivă zip

  • Marketing - Biscuitii Oreo.docx

Alții au mai descărcat și

Protectia consumatorului - etichetarea produselor

Cap. 1. Eticheta – definiţie şi generalităţi Eticheta este una dintre componentele unui comerţ civilizat. Ea prezintă produsul, având rolul de a...

Plan de marketing Kinder

INTRODUCERE Motivația alegerii temei are la bază intenția noastră de a promova marca Kinder mult mai intens în rândul unei game cât mai largi de...

Analiza Pieței Biscuiților

I. PRODUSUL: BISCUIT SCURT ISTORIC AL PRODUSULUI Termenul „biscuit” are o etimologie latină, provenind din cuvantul latinesc compus ,,bis...

Plan de Marketing Danone

1. Scurt istoric In 1973, dupa cateva luni de negocieri, BSN si Gervais Danone au anuntat ca vor fuziona, urmand sa creeze cel mai mare grup...

Publicitate și reclamă

Marketingul este o ştiinţă tânără. A apărut la începutul secolului XX, deşi anumite tehnici de marketing se regăsesc în istoria omenirii (exemplu:...

Construirea unei reclame

Elementele componente ale unei reclame Reclama este un mod de promovare a vânzărilor și de informare a clienților prin intermediul mijloacelor de...

Mixul de marketing - Pușculița pingu

1. CONFIGURAREA PRODUSULUI În prezent, printre produsele firmei Gift’s Land se numără: obiecte decorative şi diverse cadouri. În urma succesului...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Te-ar putea interesa și

Analiza Pieței Biscuiților

I. PRODUSUL: BISCUIT SCURT ISTORIC AL PRODUSULUI Termenul „biscuit” are o etimologie latină, provenind din cuvantul latinesc compus ,,bis...

Lansarea unui produs autentic românesc pe piața internațională

Partea I 1. Descrierea întreprinderii Dobrogea 1.1 Istoria întreprinderii Dobrogea 1961 - Ia fiinţă Întreprinderea de Morărit Panificaţie...

Ciocolata Poiana

1. ISTORICUL CIOCOLATEI Arborele de cacao a fost descoperit in urma cu mai bine de 2000 de ani in padurile tropicale din continentul american....

Piața biscuiților

1.Analiza ofertei 1.1. Scurt istoric la nivel national Termenul „biscuit” are o etimologie latină, provenind din cuvantul latinesc compus ,,bis...

Analiza pieței produsului biscuiți cu cremă

1. Produsul 1. a. Scurt istoric al produsului Se crede ca biscuitii asa cum ii percepem noi astazi, continand unt si zahar, nu au aparut decat...

Milka commercial

Mondelēz International is an American multinational confectionery, food and beverage company, based in Illinois, which employs about 107 00 people...

Ai nevoie de altceva?