Marketing - Pensiunea Hai la Casa Verde

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 14 în total
Cuvinte : 3307
Mărime: 5.72MB (arhivat)
Publicat de: Antonie Danciu
Puncte necesare: 9
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Conf. univ. dr. Maria Stoian

Cuprins

  1. 1. Descrierea zonei
  2. 2. Date despre pensiunei
  3. 3. Căile de acces la pensiune
  4. 4. Analiza SWOT
  5. 5. Tarif
  6. 6. Distribuţie
  7. 7. Promovare

Extras din proiect

Descrierea zonei

Pensiunea “Hai la Casa Verde” este situata pe malul lacului Sfanta Ana.

Drumul până la Lacul Sfânta Ana, la 950 de metri altitudine, este mărginit de pădure. Razele soarelui pătrund cu greu prin perdeaua de frunze, aşa că o răcoare plăcută îi ţine companie călătorului. Munţii ascund locuri fascinante, cum ar fi Peştera Puturosul. Din adâncurile pământului ies la suprafaţă gaze cu efecte binefăcătoare. Din cauza mirosului, ii se mai spune "grota puturoasă" sau pucioasa. Băile uscate cu gaz, aşa numitele mofete, sunt sănătate curată. Sunt indicate în special persoanelor care suferă de afecţiuni ale sistemului vascular şi locomotor.

După câteva minute de mers prin pădure dăm cu ochii de întinderea de apă vegheată tăcut de munţi.

Lacul Sfanta Ana se afla în partea sudica a judetului Harghita, în una din craterele Muntelui Ciomatu, la o altitudine de 946 m deasupra nivelului marii,este singurul lac de origine vulcanica din Europa,are un diametru de peste 500 de metri si o adâncime maxima de 7 metri,avand forma asemanatoare unei palete de pictor.

Puritatea apei se apropie de aceea a apei distilate, cu numai 0,0029 ml minerale. In apa nu exista oxigen, motiv pentru care in aceasta nu traieste nici o vietate, malul lacului este un loc ideal pentru recreere , pentru scaldat în perioadele mai calde ale anului

Capacitatea trofica redusa a apei lacului se datoreaza si emanatiilor mofetice prin fundul lacului si prin peretii craterului.

Lacul Sfânta Ana, este o rezervaţie complexă naturală, geologică, floristică şi faunistică, fiind legat de Băile Tuşnad prin poteci turistice.

Lângă lac se află capela Sfânta Ana unde în fiecare un pelerinaj este organizat pe ziua Sfântei Ana cu participarea a mii de Catolici religioşi.

În zonă se află şi o prăpastie denumită “cimitirul păsărilor”, pentru că foarte multe păsări, din cauza lipsei de oxygen, mor.

Nu departe de Lac se afla o rezervatie floristica Tinovul Mohos (in traducere, Lacul cu muschi), cu o suprafata de patru ori decat lacul existent in zilele noastre.

Accesul in rezervatie se face numai cu ghid (3 RON). Solul din turba e ca un pamant acoperit cu muschi si poate fi calcat doar in timpul verii, cand e uscat. In restul timpului se imbiba cu apa, sau chiar revine la stadiul de odinioara de lac.

Clubul ecologist care administrează rezervaţia o păstrează intr-o stare foarte bună şi a construit chiar şi un podeţ din lemn de pe care poate fi făcut traseul. Dacă multe dintre plantele rare prezente aici nu sunt atât de spectaculoase pentru nespecialişti, sunt interesanţi de văzut pinii miniaturali, un fel de bonzai naturali care au dimensiuni liliputane numai si numai datorita solului şi care nu pot fi intâlniţi in altă parte a lumii.

Tinovul Mohos adăposteşte numeroase specii rare de tip relictar dintre care amintim: trestia de câmp, bumbăcărita, rogozurile, răchita, roua cerului. Peste 20 de specii şi varietăţi de Sphagnum (muşchi de turbă). Tinovul este acoperit in mare parte de pinul silvestru, pe lângă acesta fiind intâlnite şi alte specii ca mesteacănul pitic sau mesteacănul pufos.

Turiştii veniţi la lacul Sfânta Ana nu au nevoie de prognozele meteorologilor pentru a afla cum va fi vremea, ei având la îndemână o metodă empirică, dar exactă, oferită de muntele vulcanic: cele două fisuri formate în munte care prevestesc vremea cu precizie de sută la sută.

Localnicii ştiu că "Dacă emanaţiile din fisuri pişcă la nas, atunci e semn de furtună, iar dacă nu, ziua va fi însorită, tocmai potrivită pentru drumeţii". Fenomenul are o explicaţie ştiinţifică. În munte se desfăşoară încă o activitate post-vulcanică, sensibilă la orice schimbare a presiunii atmosferice. Când presiunea atmosferică scade, gazele, precum bioxidul de carbon şi sulful, urcă spre suprafaţă şi inundă fisurile cu un miros înţepător, semn că vine ploaia.

Date despre pensiune

Activitatea pensiunii agroturistice constă in realizarea serviciilor de turism incluzând:activităţi de cazare, servicii de restaurant, bar şi sală de conferinţe, precum şi extraservicii:biliard,organizări de evenimente, excursii.

Preview document

Marketing - Pensiunea Hai la Casa Verde - Pagina 1
Marketing - Pensiunea Hai la Casa Verde - Pagina 2
Marketing - Pensiunea Hai la Casa Verde - Pagina 3
Marketing - Pensiunea Hai la Casa Verde - Pagina 4
Marketing - Pensiunea Hai la Casa Verde - Pagina 5
Marketing - Pensiunea Hai la Casa Verde - Pagina 6
Marketing - Pensiunea Hai la Casa Verde - Pagina 7
Marketing - Pensiunea Hai la Casa Verde - Pagina 8
Marketing - Pensiunea Hai la Casa Verde - Pagina 9
Marketing - Pensiunea Hai la Casa Verde - Pagina 10
Marketing - Pensiunea Hai la Casa Verde - Pagina 11
Marketing - Pensiunea Hai la Casa Verde - Pagina 12
Marketing - Pensiunea Hai la Casa Verde - Pagina 13
Marketing - Pensiunea Hai la Casa Verde - Pagina 14

Conținut arhivă zip

  • Marketing - Pensiunea Hai la Casa Verde.doc

Alții au mai descărcat și

Prezentarea Pensiunii Olimpia

1. Descrierea pensiunii Olimpia Caleidoscop al unor peisaje mereu inedite, paradisul pasarilor, trestiilor, pestilor, Delta Dunarii este o regiune...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Ai nevoie de altceva?