Prezentarea Pensiunii Olimpia

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 7 în total
Cuvinte : 1858
Mărime: 67.32KB (arhivat)
Puncte necesare: 8

Cuprins

  1. 1. Descrierea pensiunii Olimpia 2
  2. 2. Analiza mediului de marketing 3
  3. 3. Analiza SWOT 4
  4. 4. Obiective de marketing 4
  5. 5. Strategii de marketing 4
  6. 6. Bugetul 5
  7. 7. Programul de marketing 5
  8. 7.1. Politica de produs 5
  9. 7.2 Politica de pret 5
  10. 7.3 Politica de distributie: 6
  11. 7.4. Politica de promovare: 6
  12. 8. Revizia si controlul 6
  13. 9. Diagrama GANTT 7

Extras din proiect

1. Descrierea pensiunii Olimpia

Caleidoscop al unor peisaje mereu inedite, paradisul pasarilor, trestiilor, pestilor, Delta Dunarii este o regiune cu o mare frumusete turistica, avand un real interes stiintific.

Suprafata totala masoara 5050 km2 (din care 4340 km2) pe teritoriul Romaniei, restul pe teritoriul Ucrainei) altitudinea medie fiind 31 cm, marea parte a regiunii aflanduse sub ape.

Imagini dintre cele mai variate apar inaintea calatorului: grinduri, intinse balti, intinderi mari de stuf, garle, nisip, paduri, canale umbrite de salcii batrane... Toate acestea impreuna cu o permanenta metamorfoza, o perpetua modificare a formei - dimensiunilor deltei uimesc tot mai multi turisti romani sau straini.

Ofertele de cazare din aceasta zona sunt variate, pensiunile din zona oferind servicii care sunt unice in tara cum arfi : cazare - masa, mancaruri traditionale, oferte de excursii prin Delta Dunarii cu vaporasul sau cu barca sau alte servicii specifice locului.

Situata in satul Vulturul (fost Vaideei), comuna Maliuc, jud. Tulcea, in dreptul milei 26 pe partea stinga a canalului navigabil Bratul Sulina, pensiunea Olimpia are un bun amplasament, avand de o parte si de alta fondurile de vanatoare Rusca si Papadia. La nord se invecinaneaza cu o fosta ferma piscicola de circa 500 Ha, iar la vest si la nord-vest cu o padure de plopi canadieni, ceea ce ofera posibilitati pentru pescuit si vanatoare, dar si pentru plimbari sau drumetii in scopul de a vedea fauna si flora specifice Deltei Dunarii.

In apropiere de pensiune se gasesc locuri deosebite ce pot fi vizitate cu vaporasul sau barca cu motor: lacurile Fortuna, Baclanesti si Gorgova, canalul Sontea, Dunarea Veche si satul Mila 23, canalul Stipoc si Schitul Sf. Atanasie, localitatile Maliuc, Gorgova, Crisan, Caraoman. La sud, pe malul fluviului, sunt salcii ce asigura intimitatea locatiei. In departare se profileaza muntii Mahmudiei-Bestepe, cei mai vechi - era hercinica - din Europa.

Pe langa confortul deosebit la cazare, pensiunea dispune de:

Parcare tip Marina:

-1 ponton de acostare - unde pot fi gazduite in siguranta ambarcatiunile clientilor si pot opri vapoarele ce executa regulat cursa Tulcea-Sulina sau Tulcea-Sat Mila 23 (Dunarea Veche)

-loc de parcare privat, situat pe malul drept al Dunarii, vis-a-vis de locatie, intr-o incinta de circa 400 mp, imprejmuita si cu paza asigurata, pentru autovehicule, peridocuri si barci, unde se poate ajunge cu masina, din Tulcea.

-pista betonata pentru lansat la apa barci de pe peridoc

Mijloace de transport si agrement:

-1 vaporas pentru trasportul a 10 persoane;

-5 barci cu motor cu o capacitate de 6 persoane fiecare;

-1 barca rapida pentru 6 persoane, pentru cazuri speciale sau de urgenta;

-autoturisme, motorete si biciclete

Alte dotari:

-sala de mese (dotata cu aer conditionat si instalatii audio-video), crama, bucatarie, plita, cuptor, gratar, spalatorie, hidrofor si centrala termica, grupate separat de spatiile de dormit, la distante generoase, pentru a asigura un confort deosebit. - teren cu gazon si grup sanitar pentru corturi (safari)

-teren cu gazon, cu plasa de volei si hamac;

-gradina, vie si livada;

-locuri amenajate cu mese, banci, scaune, sezlonguri in aer liber

Ca misiune pensiunea doreste ca turistii sa fie satisfacuti de sejurul oferit precum si imbunatatirea conditiilor in ceea ce priveste oferta turistica. De asemenea, foarte importante pentru conducerea pensiunii sunt si atitudinea angajatilor, amabilitatea si profesionalismul acestora. Astfel, se pune foarte mult accent pe cresterea constanta a nivelului de pregatire teoretica si practica a personalului.

2. Analiza mediului de marketing

Analiza PEST cuprinde ansamblul de factori politici, economici, socio-culturali, tehnologici, care pot influenta si afecta activitatea intreprinderii, in cazul nostru Pensiunea Olimpia avand ca specific cazarea turistica .

Factorii politici. Hotararea Nr. 436 din 3 mai 2001 pentru aprobarea strategiei privind privatizarea societatilor comerciale din turism, Hotararea nr. 306 din 08/03/2001 privind practicarea de catre agentii economici din turism si de catre institutiile de cultura de tarife si taxe nediscriminatorii pentru turistii si vizitatorii romani si straini, precum si gradul ridicat al taxelor si impozitelor in Romania fata de salariul mediu pe economie care este superior puterii turistului roman de a-si permite un sejur in Delta Dunarii cel putin o data pe an.

Factorii economici. Datele centralizate la Instituitul National de Statistica (INS) indica la finalul anului trecut o rata anuala a inflatiei de 6,57% - fata de 4,87% in 2006 acest lucru poate influenta negativ numarul de turisti romani in Delta Dunarii.

Factorii socio-culturali. Varsta medie a populatiei Romaniei este de 37,3 ani, cu un stil de viata conform traditiilor si obiceiurilor zonei din care provin locuitorii tarii noastre. Anul trecut, Delta Dunarii a fost vizitata de 110.000 de turisti, din care 10% au fost straini, iar restul de 90% romani. Din total 40-50% au venit din partea companiilor, 20-30% au ales aceasta destinatie datorita mediului natural, iar restul au ales destinatia pentru pescuit.

Factorii tehnologici. Prezentarea digitala a ofertelor de turism prin intermediul internetului, a site-urilor, reprezinta un lucru benefic pentru ambele parti (turisti si intreprinzatorii serviciilor de cazare, turism). De asemenea, dezvoltarea sistemului de telefonie mobile ce ajuta la simplificarea comunicarii, Delta Dunarii avand acces la reteaua 3G, mult solicitata mai ales in vederea comunicarii pe plan extern, cu turistii straini.

Concurenta specifica zonei de turism a Deltei Dunarii in cadrul inteprinderilor ce presteaza servicii de cazare turistilor are in vedere ofertele intreprinzatorilor concurenti. Concurenta loiala in domeniul seviciilor de cazare se confrunta cu o concurenta neloiala a servicilor de cazare oferite de persoane fizice care profita de sepecificul zonei de turism a Deltei Dunarii punand astfel in atentia turistilor ofertele lor de cazare constand in imobile proprii si diferite mijloace (vaporase) de cazare plutitoare.

3. Analiza SWOT

Puncte forte

- potential turistic deosebit, zona de pe malul Dunarii care ofera posibilitati de pescuit;

- produs turistic in interesul turistilor straini;

- accesibilitate usoara. Puncte slabe

- lipsa creativitatii in elaborarea unor programe turistice corespunzatoare dorintelor turistilor straini;

- baza materiala turistica dotata insuficient in raport cu exigentele turistilor straini.

Oportunitati

- transport rutier si naval bun;

- cresterea interesului tarilor riverane Dunarii pentru dezvoltarea turismului. Amenintari

- sezonalitatea;

- infrastructura din apropierea Dunarii, ca rezultat al degradarii mediului este si ea in continua degradare;

- mediul ecologic al bazinului Dunarii in continua degradare (poluare, inundatii, aluviuni, eroziuni ale solului, variatii mari de temperatura pe anotimpuri si zone) fapt ce a condos la perturbari ale ecosistemului Dunarii.

Preview document

Prezentarea Pensiunii Olimpia - Pagina 1
Prezentarea Pensiunii Olimpia - Pagina 2
Prezentarea Pensiunii Olimpia - Pagina 3
Prezentarea Pensiunii Olimpia - Pagina 4
Prezentarea Pensiunii Olimpia - Pagina 5
Prezentarea Pensiunii Olimpia - Pagina 6
Prezentarea Pensiunii Olimpia - Pagina 7

Conținut arhivă zip

  • Prezentarea Pensiunii Olimpia.doc

Alții au mai descărcat și

Planificarea de Marketing în Turism

INTRODUCERE Managementul turistic se remarcă prin formulaarea obiectivelor strategice şi operaţionale, căutarea condiţiilor de obţinere a...

Marketing - Pensiunea Hai la Casa Verde

Descrierea zonei Pensiunea “Hai la Casa Verde” este situata pe malul lacului Sfanta Ana. Drumul până la Lacul Sfânta Ana, la 950 de metri...

Practică cercetări de marketing - Hotel Ary

Introducere Privit din punctul de vedere al turistului, produsul turistic se refera la totalitatea experientelor pe care acesta le traieste din...

Strategia de Marketing pentru Dezvoltarea Pensiunii Bradu

1. Ideea de afacere Dezvoltării unei pensiuni turistice reprezintă o afacere de dimensiuni mici în turism. Tendinţa în această industrie este ca...

Conceptul de marketing

Obiectivele lucrării: - Definirea marketingului şi prezentarea etapelor evoluţiei sale; - Cunoaşterea conceptelor fundamentale ale marketingului;...

Mediul de Marketing al Pensiunilor și Influența lui Asupra Turismului Rural

Capitolul 1 Mediul de marketing al pensiunilor In cadrul oricarei pensiuni, responsabilitatea analizei mediului exterior si a identificarii...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Te-ar putea interesa și

Cercetări tehnice și de marketing privind extinderea sezonului turistic în Poiana Brașov pe toată perioada anului

1. INTRODUCERE Industria turismului din România are că specific important turismul montan. Analiza turismului montan presupune soluționarea...

Amenajarea turistică a zonelor urbane

INTRODUCERE Turismul modern s-a născut în secolul al XIX-lea, odată cu dezvoltarea civilizației industriale. Mai mult, el a fost rezervat...

Băile Felix

I. Baile Felix - Informatii generale Daca in latina “Felix” inseamna fericit, atunci cu siguranta in romana Baile Felix reprezinta paradisul...

Team-Building

Oamenii lucrează rareori singuri, în izolare unii faţă de ceilalţi; ideea de grup este, astfel strict legată de toate situaţiile sociale şi aproape...

Campanie promoțională pensiune

1. Descrierea firmei PENSIUNEA AMBIENT de 3* este situată pe str. Iuliu Maniu Nr.62B, Braşov, România, 500091, la 400 m distanţă de Hotelul...

Strategii de Dezvolatare - Sirnea

I. Introducere Situat la 44 km de Brasov si 47 km de Cimpulung, pe DN 73, satul Sirnea se afla la poalele Muntilor Piatra Craiului (2244m)....

Pensiune turistică - Cabana Ceahlău

Introducere Turismul: activitatea cu caracter recreativ sau sportiv, constând in parcurgerea pe jos sau cu diferite mijloace de transport a unei...

Ai nevoie de altceva?