Marketingul sistemelor agro-alimentare - Nescafe Instant cu aromă de Coca-Cola

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 22 în total
Cuvinte : 4520
Mărime: 2.11MB (arhivat)
Publicat de: Leonidas Scarlat
Puncte necesare: 7

Extras din proiect

I. PREZENTAREA PRODUSULUI

1.1. Istoria cafelei

Legenda spune ca in secolul IX, un pastor de capre, pe nume Kaldi, a baut o licoare obtinuta din boabele de cafea, dupa ce a observat energia pe care o aveau caprele sale, care tocmai consumasera fructul.

Se spune ca si calugarii Sufi din Yemen consumau aceasta bautura in secolul XV. Foarte rapid, cafeaua a devenit populara in Arabia, iar apoi s-a raspandit in India, Europa si apoi in intreaga lume.

1.2. Scurt istoric al firmei

Cafeaua NESCAFÉ de care va bucurati astazi, este ilustrarea perfecta a istoriei indelungate a marcii. Originile NESCAFÉ dateaza din 1930, cand Brazilia a inregistrat un surplus substantial de cafea si avea nevoie de o solutie pentru a conserva intreaga cantitate. La solicitarea guvernului brazilian, NESTLÉ a inceput sa prepare cafea. Specialistul nostru in cafea, Max Morgenthaler si echipa sa au avut o propunere foarte simpla – o ceasca de cafea delicioasa obtinuta prin simpla adaugare a apei. Pornind de la acest principiu de baza, echipa a lucrat pentru a gasi o modalitate de a obtine cafea solubila fara a pierde nimic din savoarea naturala a cafelei. Sapte ani mai tarziu, solutia a aparut sub numele de NESCAFÉ.

Numele NESCAFÉ, compus din primele trei litere din numele NESTLÉ urmate de cuvantul „cafe”, a devenit noul nume din lumea cafelei. Lansata in Elvetia pe 1 aprilie 1938, marca se anunta un mare succes in intreaga Europa. Totusi, din cauza celui de-al doilea Razboi Mondial, popularitatea sa a avut de asteptat mai mult decat se preconizase initial. Imediat dupa prima jumatate a urmatorului deceniu, cafeaua NESCAFÉ a fost exportata in Franta, Marea Britanie si Statele Unite ale Americii. Armata americana a jucat rolul de ambasador al marcii in Europa, intrucat cafeaua NESCAFÉ facea parte din ratia alimentara a soldatilor. Apoi, popularitatea sa a crescut constant in anii 1940.

In prezent, exista mai multe varietati de cafea NESCAFÉ pentru a satisface gusturile tuturor consumatorilor din intreaga lume. Insa, inca de la inceputurile noastre in 1938, ne straduim sa va oferim cea mai buna cafea. Data viitoare cand luati un borcan din cafeaua preferata NESCAFÉ, uitati-va la ingrediente. Lista este scurta si la obiect: contine cafea solubila obtinuta 100% din cafea. Niciun alt ingredient artificial.

Compania Nestlé a fost abordata de un reprezentant al Institutului Brazilian de Cafea, care cauta o modalitate de a pastra surplusurile enorme de cafea verde. La acel moment, o parte din recolta se distrugea pentru a preveni prabusirea pretului deja scazut al cafelei.

Institutul a solicitat ca Nestlé sa produca niste cuburi de cafea care sa retina aroma cafelei si sa fie in acelasi timp solubile in apa.

O alta intentie a Institutului Brazilian era sa beneficieze de forta de vanzare a companiei Nestlé si sa sporeasca cererea pentru acest produs prin activitati de marketing.

Nestlé a acceptat provocarea intr-un laborator din Elvetia, condus de domnul Max Morgenthaler. Dupa sapte ani de cerecetare, rezultatele dorite au fost obtinute in primavara anului 1937.

- 1938 - S-a nascut NESCAFÉ. NESCAFÉ, derivat din numele companiei NESTLÉ si CAFE, a fost produs pentru prima oara in Orbe la aproximativ 50 kilometri de Nord Vest de Vevey.

NESCAFÉ a fost introdus oficial in Elvetia, la 1 Aprilie 1938, sub forma de pudra – nu cuburi cum s-a solicitat initial si a fost ambalat in cutii. La acel moment problema delicata a conservarii aromei de cafea a putut fi solutionata numai prin adaos de carbohidrati.

- 1939 -Nestlé a reusit sa infiinteze un centru de productie NESCAFÉ in Franta, apoi in Marea Britanie si Statele Unite ale Americii.

- 1939 – 1945 - Pe timp de razboi, nevoile armatei aveau prioritate, iar NESCAFÉ a devenit un produs obisnuit pe listele de cumparare ale agentiilor guvernamentale, in special in Statele Unite. Datorita intrebuintarii sale de catre armata, NESCAFÉ a devenit o bautura de prima necesitate in Europa. Spre sfarsitul anilor 40, centre de productie fusesera infiintate in Elvetia, Statele Unite, Franta, Africa de Sud, Argentina si Mexico. Consumul deja se raspandise la nivel mondial. Americanii au introdus cafeaua in Japonia, care ulterior a devenit una dintre cele mai mari piete de desfacere pentru NESCAFÉ.

Preview document

Marketingul sistemelor agro-alimentare - Nescafe Instant cu aromă de Coca-Cola - Pagina 1
Marketingul sistemelor agro-alimentare - Nescafe Instant cu aromă de Coca-Cola - Pagina 2
Marketingul sistemelor agro-alimentare - Nescafe Instant cu aromă de Coca-Cola - Pagina 3
Marketingul sistemelor agro-alimentare - Nescafe Instant cu aromă de Coca-Cola - Pagina 4
Marketingul sistemelor agro-alimentare - Nescafe Instant cu aromă de Coca-Cola - Pagina 5
Marketingul sistemelor agro-alimentare - Nescafe Instant cu aromă de Coca-Cola - Pagina 6
Marketingul sistemelor agro-alimentare - Nescafe Instant cu aromă de Coca-Cola - Pagina 7
Marketingul sistemelor agro-alimentare - Nescafe Instant cu aromă de Coca-Cola - Pagina 8
Marketingul sistemelor agro-alimentare - Nescafe Instant cu aromă de Coca-Cola - Pagina 9
Marketingul sistemelor agro-alimentare - Nescafe Instant cu aromă de Coca-Cola - Pagina 10
Marketingul sistemelor agro-alimentare - Nescafe Instant cu aromă de Coca-Cola - Pagina 11
Marketingul sistemelor agro-alimentare - Nescafe Instant cu aromă de Coca-Cola - Pagina 12
Marketingul sistemelor agro-alimentare - Nescafe Instant cu aromă de Coca-Cola - Pagina 13
Marketingul sistemelor agro-alimentare - Nescafe Instant cu aromă de Coca-Cola - Pagina 14
Marketingul sistemelor agro-alimentare - Nescafe Instant cu aromă de Coca-Cola - Pagina 15
Marketingul sistemelor agro-alimentare - Nescafe Instant cu aromă de Coca-Cola - Pagina 16
Marketingul sistemelor agro-alimentare - Nescafe Instant cu aromă de Coca-Cola - Pagina 17
Marketingul sistemelor agro-alimentare - Nescafe Instant cu aromă de Coca-Cola - Pagina 18
Marketingul sistemelor agro-alimentare - Nescafe Instant cu aromă de Coca-Cola - Pagina 19
Marketingul sistemelor agro-alimentare - Nescafe Instant cu aromă de Coca-Cola - Pagina 20
Marketingul sistemelor agro-alimentare - Nescafe Instant cu aromă de Coca-Cola - Pagina 21
Marketingul sistemelor agro-alimentare - Nescafe Instant cu aromă de Coca-Cola - Pagina 22

Conținut arhivă zip

  • Marketingul Sistemelor Agro-Alimentare - Nescafe Instant cu Aroma de Coca-Cola.doc

Alții au mai descărcat și

Analiza pieței unui produs - piața ciocolatei

1. Descrierea produsului Ciocolata este un un produs alimentar obţinut dintr-un amestec de cacao, zahăr, uneori lapte şi unele arome specifice....

Analiza Comparativă a Comunicării de Marketing pentru Mărcile de Cafea Doncafe și Jacobs

I. Elemente definitorii ale pieţei cafelei 1.Caracterizarea generală : 1.1. Capacitatea pieţei : Dacă studiem piaţa cafelei din România observăm...

Analiza Ciocolatii Milka

1. Prezentarea companie Kraft Foods care deține în porfofoliu ciocolata Milka S.C. Kraft Foods Romania S.A. este o filială a Kraft Foods Inc.,...

Tehnici promoționale - Jacobs 3 în 1

Capitolul 1 Analiza preliminară a produsului Jacobs 3 în 1 „ That first cup of coffee in the morning” 1.1 Prezentarea produsului Brandul Jacobs...

Marketing Studiu de Caz Nescafe Brasero

OBIECTIVE: - Imaginea cafelei NESCAFE’ BRASERO pe piata in acea regiune; - Motive de cumparare a acestui produs; - Impactul reclamelor...

Analiza pieței unui produs - cafea

I. Produsul Istoria cafelei Istoria cafelei incepe cu 200 de ani in urma, in Peninsula Arabica cand a fost descoperita de un pastor etiopian, iar...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Ai nevoie de altceva?