Mediul de Marketing

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 22 în total
Cuvinte : 9374
Mărime: 73.96KB (arhivat)
Publicat de: Eugen Pricop
Puncte necesare: 7

Extras din proiect

În oraşul Chişinau a fost deschis primul market GREEN HILLS în sectorul-Botanica, pe bulevardul Decebal 139 b. GREEN HILLS se impune în lumea profesioniştilor drept unul dintre cei mai buni parteneri, iar de aici până la fidelizarea clienţilor nu a mai fost decât un pas. Peste putin timp, are loc inaugurarea celui de-al doilea market – pe str.Kiev 16/1. Apoi în urmatoarea perioda urmeaza deschiderea a noilor magazine pe str.Brăncuşi 3, bulevardul Cantemir 6 şi în decembrie 2007 a fost inaugurat ultimul magazin de pe str.A.Russo 28.

Până în prezent (anul 2008) MARKETUL GREEN HILLS a prezentat un concern de extindere pe piaţa Chişinaului prin inaugurarea a încă 5 magazine, rezultat al succesului obţinut până în acum.

Ca o dovadă a succesului activităţii sale ne pot servi desfăşurării activităţii companiei Green Hills în Chişinau. Ce poate fi prezentată printr-o schemă a amplasarii magazinelor:

Botanica - 1mag. - bul.Decebal 139;

Rişcani - 1 mag. - Kiev 16/1;

Centru - 1 mag. - Cantemir 6;

Ciocana - 1 mag. - A.Russo 28.

Istoria GREEN HILLS începe odată cu inaugurarea sa, o firmă nouă pe piaţa locală a Chişinăului. După un studiu elaborat de specialiştii în marketing ai concernului,la nivelul Moldovei, localizarea favorabilă a pieţei, puterea de cumpărare a clienţilor în zonă, dar şi dezvoltarea locală a oraşului Chişinău din ultima perioadă, au constituit premisele unei decizii de investiţii într-un nou magazin de tip supermarket. Era ceva inedit pentru piaţa din Chişinău, iar consumatorii erau curioşi şi nerăbdători să vadă cum arată şi cum funcţionează un magazin în stil european. Cu o echipă de profesionişti, cu o mare experienţă.

O problema ce se inpunea de la sine era recrutarea personalului de lucru. Chişinău a făcut ca recrutarea să fie eficientă, iar persoanele selectate, prin entuziasm şi profesionalism, să înveţe repede mecanismele funcţionale, şi, la momentul deschiderii, să fie pregătite pentru tot ce înseamnă GREEN HILLS. Peste puţin timp firma ce deţinea seria de supermarketuri GREEN HILLS a vîndut magazinele sale unei firme din Ucraina - sub numele VISTARCOM . După schimbarea proprietarului denumirea magazinelor a rămas tot aceeaşi GREEN HILLS, dar în accelaşi timp nici calitatea serviciilor şi produselor nu s-a schimbat. Deci putem spune că schimbarea proprietarului nu a dus la mari schimbări. GREEN HILLS a rămas acelaşi supermarket fidel clienţelor săi. O dezvoltare a activităţii sale a dus şi la dezvoltarea serviciilor ce sunt oferite clienţilor.

Serviciile şi produse oferite clienţilor:

Parcare vastă şi gratuită, cu acces uşor; practică pentru încărcarea mărfurilor; destinată doar clienţilor GREEN HILLS;

Telefon Post telefonic public, destinat special clienţilor pentru a putea fi în contact cu firma, colaboratorii sau domiciliu lor.

BANCA DE ECONOMII Serviciile oferite de bancă clienţilor:

- casă de schimb valutar aproximativ în cadrul fiecărui magazin;

- plata pentru produse cu cardul-VISSA ELECRON;

- aplasarea bancomatelor lîngă magazine.

- Poşta GREEN HILLS La fiecare 10-20 zile , nenumărate promoţii în toate sectoarele, grupate într-o broşură. Pe care clienţii o pot obţine direct de la caseeri, care îi deservesc(exemplu - Anexa 1)

- produse alimentare: peste 50 de promoţii pentru cea mai mare parte a volumului clienţilor de vânzare, produse de care aceştia au nevoie zilnic.

- Gastro: nenumărate promoţii de sezon pentru a răspunde nevoii clienţilor de a investi la timp, indispensabile în a face să scadă costurile lor.

- Birotică: oferte despre noutăţi echipamente specifice, consumabile de cumpărat la cel mai bun preţ şi pentru a face să scadă cheltuielile generale ale clienţilor.

- Mărfuri generale: o selecţie de articole de sezon, materiale de calitate la cel mai bun preţ, pentru casă şi pentru persoană.

- Cardul GREEN HILLS- clienţii ce deţin acest card benificiază oricînd de reduceri,şi pe lîngă aceasta acapareaza bonusuri care ulterior pot fi folosite pentru procurarea diferitor bunuri şi servicii de care ei au nevoie.

Succesul ulterior al firmei pe piaţa din Chişinău se datorează atât unicităţii modului de vânzare al produselor, cât şi profesionalismului şi renumelui concernului pe plan local. Deşi prezenţa pe piaţă este destul de puţin timp, acest tip de magazin supermarket a fost acceptat de firmele-client, dar şi de populaţia oraşului, pe poziţia de clienţi persoane fizice.

Misiunea firmei Vistarcom SRL este să devină cea mai importantă firmă de comerţ pe piaţa locală, prin urmărirea şi respectarea permanentă a unui set de valori:

- Consumatorii. Satisfacerea cerinţelor consumatorilor reprezintă principala prioritate şi obiectivul întregii activităţi.

- Produsele. Succesul companiei constă în oferirea unei calităţi superioare a produselor la preţuri competitive.

- Preocuparea pentru membrii firmei. Angajaţii reprezintă cea mai importantă resursă a firmei.

Preview document

Mediul de Marketing - Pagina 1
Mediul de Marketing - Pagina 2
Mediul de Marketing - Pagina 3
Mediul de Marketing - Pagina 4
Mediul de Marketing - Pagina 5
Mediul de Marketing - Pagina 6
Mediul de Marketing - Pagina 7
Mediul de Marketing - Pagina 8
Mediul de Marketing - Pagina 9
Mediul de Marketing - Pagina 10
Mediul de Marketing - Pagina 11
Mediul de Marketing - Pagina 12
Mediul de Marketing - Pagina 13
Mediul de Marketing - Pagina 14
Mediul de Marketing - Pagina 15
Mediul de Marketing - Pagina 16
Mediul de Marketing - Pagina 17
Mediul de Marketing - Pagina 18
Mediul de Marketing - Pagina 19
Mediul de Marketing - Pagina 20
Mediul de Marketing - Pagina 21
Mediul de Marketing - Pagina 22

Conținut arhivă zip

  • Mediul de Marketing - Green Hills - Market.doc

Alții au mai descărcat și

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Te-ar putea interesa și

Mediul de Marketing

Cap. 1. MEDIUL DE MARKETING Rezultatele pe care o firmă le obţine depind nu numai de activitatea pe care ea o desfăşoară, ci şi de factorii care...

Analiza Influentei Mediului de Marketing la Colegiul Economic Ion Ghica Bacău

MEMORIU JUSTIFICATIV In lucrarea de disertatie „Analiza influentei mediului de marketing la Colegiul Economic Bacau” am incercat sa surprind...

Analiza Mediului de Marketing la SC Ricu Prodcom SRL

Introducere În lucrarea de faţă vom examina şi vom prezenta mediul de marketing al S.C. Ricu Prodcom S.R.L., respectiv componentele micromediului...

Mediul de Marketing al SC Pol Distribution SRL

INTRODUCERE Această lucrare intitulată “Mediul de marketing al S.C. Pol Distribution S.R.L.” are drept scop relevarea şi analizarea principalelor...

Analiza Mediului Intern de Marketing la SC PSV Company

Introducere In economia contemporana, a carei evolutie este marcata de tendintele de globalizare a economiei si pietelor, performantele...

Plan de internaționalizare Petrom

1. Prezentarea conditiilor care determina adoptarea programului de marketing international Cu o experienta de peste 150 de ani, SC PETROM SA este...

Componențele mediului de marketing modern

INTRODUCERE - De ce mi-am ales acest proiect? Mi-am ales acest proiect deoarece îmi place să analizez componentele mediului de marketing și modul...

Strategia de Marketing a Facultății de Economie Agroalimentară și a Mediului

Strategia de marketing a Facultății de Economie Agroalimentară și a Mediului (EAM) Facultatea de Economie Agroalimentară și a Mediului (EAM) este...

Ai nevoie de altceva?