Mediul de Marketing - Eurocar Service Giurgiu

Proiect
9/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 17 în total
Cuvinte : 5269
Mărime: 197.03KB (arhivat)
Publicat de: Roxana Buta
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: prof. dr.Virgil Balaure
Universitatea Romano-Americana

Extras din proiect

Prezentarea firmei

Anul 1999 a reprezentat pentru constructorul autoturismului autohton, Dacia, un an de răscruce pentru întreaga sa activitate. Atunci, binecunoscutul Concern Renault a achiziţionat pachetul majoritar al uzinelor piteştene şi o nouă eră în construcţia mărcii Dacia a început.

A fost un drum la care concesionarii au fost iniţial doar asiatenţi, dar odată cu trecerea timpului am devenit adevăraţi parteneri pentru marele producător. Începutul a fost unul aspru datorită noilor metode folosite de partea franceză, dar incet au fost găsite resurse pentru a învinge inerţia şi pentru a merge în aceeaşi treaptă de viteză cu Renault.

Sistemul de lucru a fost complet înnoit, atât în partea de producţie, cât şi în cea comercială, acesta din urmă antrenând într-un parteneriat activ şi concesionarii. Nici bunele rezultate nu s-au lăsat aşteptate: un comerţ modern pentru vânzarea autoturismelor noi, revitalizarea sectorului de piese de schimb de origine, noua procedură de creditare şi leasing şi, nu în ultimul rînd, construcţii moderne care sî imprime clienţilor noua imagine de marcă.

Eurocar Service Giurgiu a luat fiinţă în anul 1994 prin divizarea şi reorganizarea Eurocar Service Bucureşti. Cu toate acestea, actuala societate are o tradiţie de lungă durată în colaborarea cu uzinele Dacia, acestea datând din anul 1979, când funcţiona ca atelier service al IATSA Dacia Piteşti, Filiala Bucureşti. În acea vreme principala activitate era de service în termen de garanţie şi postgaranţie a posesorilor de autoturisme Dacia şi avea sediul în Strada Libertăţii Nr. 15, sediu impropriu şi puţin dotat din punct de vedere tehnic. De aceea, decizia conducerii de atunci a fost construirea unei noi reprezentanţe şi, din anul 1987, Eurocar Service Giurgiu funcţionează în actualul sediu, pe o suprafaţă de teren de 8.600 metri pătraţi, din care 3.500 metri pătraţi construiţi.

În toamna anului 1990 a participat alături de celelalte service-uri din Filiala Bucureşti, la separarea acestuia din întregul IATSA Piteşti, pornind la drum într-o nouă formă de organizare sub titulatura Eurocar Service Bucureşti.

1994 a reprezentat momentul naşterii actualei societăţi, atunci când Eurocar Service Bucureşti s-a divizat în mai multe societăţi mai mici. Paşii au fost grei, dar importanţi, pe lângă activitatea service şi ITP (Inspecţie Tehnică Periodică) existente la acel moment, creându-se sectorul de vânzări autoturisme noi şi un magazin propriu de piese de schimb.

Aşa cum era strategia Automobile Dacia SA, societatea a amenajat un show-room şi magazin de piese de schimb în anul 1996, în centrul oraşului. În acea perioadă acest lucru a constituit un mare ajutor în ceea ce reprezintă dezvoltarea firmei, rpin faptul că toţi clienţii Eurocar şi nu numai, şi-au putut da seama de forţa şi capacitatea firmei de a impune marca Dacia în oraşul Giurgiu.

Un adevărat eveniment s-a petrecut în decembrie 1998, atunci când SC Eurocar Service SA s-a privatizat cu resurse proprii ale personalului, devenind astfel o societate cu capital integral privat.

Încapând cu anul 2000, odată cu sosirea Grupului Renault ca acţionar majoritar la uzinele Dacia, Eurocar Service Giurgiu a încercat, şi nu de puţine ori a reuşit, să ţină pasul cu noile cerinţe ale producătorului şi, în acelaşi timp, să acorde o importanţă din ce în ce mai mare clienţilor noştri tradiţionali.

Activitatea service Dacia s-a menţinut la un ritm constant, chiar dacă în Giurgiu exista o concurenţă şi, de multe ori, neloială, iar dotarea a fost făcută progresiv cu aparatură de ultimă generaţie, astfel că în acest moment societatea îndeplineşte cele 18 standarde impuse de Dacia pentru un service de înaltă tehnicitate. Linia de inspecţii tehnice periodice a fost şi ea modernizată putând asigura un flux tehnologic rapid şi eficient. Magazinul de piese auto auto de pe Bulevardul CFR şi-a sporit stocul de piese de origine Dacia şi este oricând la dispoziţia clienţilor săi.

În ceea ce priveşte producţia şi comercializarea autoturismelor de la preluarea pachetului majoritar al Uzinei de la Piteşti de către Grupul Renault, a început o nouă perioadă în construcţia mărcii Dacia. Sistemul de lucru a fost complet înnoit, atât în partea de producţie, cât şi în cea comercială.

Astfel noua gamă, totalmente sub „tutela” Renault, este formată din:

- Dacia Sandero (benzină)

- Dacia Logan (benzină şi diesel)

- Dacia Logan Break (benzină şi diesel)

- Dacia Logan Van (break şi diesel)

- Dacia Logan Pick-up (benzină şi diesel)

Mediul extern

Macromediul firmei Eurocar Service Giurgiu

Mediul demografic

Municipiul Giurgiu, centrul politic, administrativ, comercial şi cultural al judeţului cu acelasi nume este situat la 60 km sud de capitală, pe malul stâng al Dunării. Este reşedinţa judeţului cu acelaşi nume şi unul dintre cele mai importante oraşe portuare din Romania. Are 73.586 locuitori şi o suprafaţă totală de 4.862 hectare din care 2.154 hectare intravilan.

Structura şi dinamica populaţiei

Populaţia la 1 ianuarie 2008 72.632

Din care: Populaţie stabilă 72.632

- Femei 37.282

- Bărbaţi 35.184

- Flotanţi 584

Principalul factor al unei posibile creşteri demografice va fi sporul natural. Mărimea contingentului feminin fertil, în raport cu structura pe grupe de vârstă şi cu plecările din localitate, în perioada 2004-2010 rămâne aproximativ acelaşi, fapt ce va face ca premizele unei creşteri a numărului de născuţi vii să se obţină prin acţiuni eficiente de stimulare a natalităţii, iar sporul natural să crească şi prin scăderea mortalităţii generale.

Preview document

Mediul de Marketing - Eurocar Service Giurgiu - Pagina 1
Mediul de Marketing - Eurocar Service Giurgiu - Pagina 2
Mediul de Marketing - Eurocar Service Giurgiu - Pagina 3
Mediul de Marketing - Eurocar Service Giurgiu - Pagina 4
Mediul de Marketing - Eurocar Service Giurgiu - Pagina 5
Mediul de Marketing - Eurocar Service Giurgiu - Pagina 6
Mediul de Marketing - Eurocar Service Giurgiu - Pagina 7
Mediul de Marketing - Eurocar Service Giurgiu - Pagina 8
Mediul de Marketing - Eurocar Service Giurgiu - Pagina 9
Mediul de Marketing - Eurocar Service Giurgiu - Pagina 10
Mediul de Marketing - Eurocar Service Giurgiu - Pagina 11
Mediul de Marketing - Eurocar Service Giurgiu - Pagina 12
Mediul de Marketing - Eurocar Service Giurgiu - Pagina 13
Mediul de Marketing - Eurocar Service Giurgiu - Pagina 14
Mediul de Marketing - Eurocar Service Giurgiu - Pagina 15
Mediul de Marketing - Eurocar Service Giurgiu - Pagina 16
Mediul de Marketing - Eurocar Service Giurgiu - Pagina 17

Conținut arhivă zip

  • Mediul de Marketing - Eurocar Service Giurgiu.doc

Alții au mai descărcat și

Plan de Afaceri - SC Nico Bio SRL

S.C. “NICO BIO” S.R.L. 1. Formularea unei idei de afacere Prezentul plan de afaceri este intocmit de catre firma S.C. “NICO BIO” S.R.L. Ploiesti...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Ai nevoie de altceva?