Plan de Afaceri - SC Nico Bio SRL

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 17 în total
Cuvinte : 3681
Mărime: 34.42KB (arhivat)
Publicat de: Eugenia Kiss
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Valerica Olteanu
Prezentul plan de afaceri este intocmit de catre firma S.C. “NICO BIO” S.R.L. Ploiesti in vederea obtinerii unui credit bancar necesar achizitionarii a patru utilaje auto.

Extras din proiect

S.C. “NICO BIO” S.R.L.

1. Formularea unei idei de afacere

Prezentul plan de afaceri este intocmit de catre firma S.C. “NICO BIO” S.R.L. Ploiesti in vederea obtinerii unui credit bancar necesar achizitionarii a patru utilaje auto.

a.) Identificarea unui domeniu insuficient acoperit pe piata

Aria de activitate a firmei noastre este cea ecologica. Activitatea desfasurata de noi consta intr-un nou mod de colectare si valorificare a gunoiului, asemanator cu cel din Occident.

Aderarea la Uniunea Europeana in 2007 necesita atingerea unor standarde in diferite domenii de activitate. Unul dintre acestea este cel ecologic, Romania avand un sistem deficitar. De aceea societatile din tara care au ca arie de activitate prestarea de servicii ecologice trebuie sa lanseze o oferta care sa ii atraga pe cetateni si sa puna bazele unei educatii ecologice.

Firma noastra si-a propus ca prin activitatea desfasurata sa diminueze poluarea si sa sporeasca curatenia orasului. Am impus locuitorilor un nou model de educatie ecologica, am modernizat aspectul orasului si am creat noi locuri de munca.

b.) Propunerea unui serviciu adecvat

Serviciile prestate de firma noastra sunt urmatoarele:

- colectarea deseurilor zilnic de la domiciliul abonatilor.

- curatenia in scara si in jurul blocului si a sediului firmelor de trei ori pe saptamana.

In activitatea desfasurata, firma noastra urmareste sa ii faca pe cetateni sa se gandeasca la protectia mediului inconjurator si inclusiv a vietii lor si ca este necesara o dezvoltare si o modernizare a societatii noastre pentru integrarea in Uniunea Europeana, societatile comerciale, alimentare si celelalte - ca este nevoie de un plus de curatenie pentru atragerea viitorilor clientilor si pentru protectia lor, iar firmele de valorificare a deseurilor vor economisi timp si bani, deoarece noi vom transporta aceste deseuri direct la sediul firmelor, sortate de la sursa. Pentru a ne atinge toate aceste scopuri am apelat la cele mai eficiente si mai sigure procedee. Am utilizat pentru colectarea gunoiului de catre abonati, cosuri speciale pentru diferite tipuri de deseuri, am actionat cu seriozitate si am folosit materiale ecologice: cosuri, pungi, manusi, solutii dezinfectante pentru curatarea masinilor si a celorlalte unelte.

c.) Identificarea potentialilor clienti

Piata de desfacere urmarita este colectivitatea cetatenilor si societatile comerciale pentru colectare si alte firme pentru valorificarea deseurilor.

2. Schitarea unei strategii de dezvoltare a afacerii pe etape

a.) Identificarea pietei initiale

Firma noastra este a doua firma de salubrizare din orasul nostru. Numarul abonatilor este de 14.000 de contracte cu aproximativ 4 persoane pe contract. Abonatii sunt personae fizice si societati comerciale. Contractele incheiate sunt pe 1 an, vanzarile fiind de 3 360 000 lei RON din care vor fi platiti si cei 28 de angajati.

Serviciul nostru le ofera cetatenilor modalitati de economisire a timpului si a banilor deoarece noi le oferim pungi si cosuri si ridicam gunoiul de la scara blocului, a casei, a societatii.

b.) Fixarea unor etape de dezvoltare ulterioara

Noutatile aduse de noi sunt: colectarea deseurilor de la domiciliul abonatilor, oferirea cosurilor si pungilor speciale, curatenia in scara blocurilor, precum si valorificarea deseurilor.

In viitor, daca totul va merge asa cum a fost programat dorim sa ne extindem serviciile si in ceea ce priveste curatenia strazilor, parcurilor, locurilor de joaca pentru copii, costurile fiind stabilite in functie de cele existente le serviciile de acum, plata fiind facuta de Primaria Municipiului Ploiesti, iar alta investitie este cea a unei fabrici de reciclare.

Serviciul nostru se va extinde si in localitatile invecinate, daca va fi nevoie, la cererea abonatilor se va intensifica curatenia in scara si in jurul blocului, precum si a sediilor firmelor.

Abonatii vor creste cel putin la 20 000, iar noi ne vom extinde serviciul oriunde vom avea cereri, cu mai multe echipamente si muncitori.

Am prevazut, deasemenea, ca intregul profit se fie reinvestit, acesta reprezentand o firma de reciclare a hartiei.

Preview document

Plan de Afaceri - SC Nico Bio SRL - Pagina 1
Plan de Afaceri - SC Nico Bio SRL - Pagina 2
Plan de Afaceri - SC Nico Bio SRL - Pagina 3
Plan de Afaceri - SC Nico Bio SRL - Pagina 4
Plan de Afaceri - SC Nico Bio SRL - Pagina 5
Plan de Afaceri - SC Nico Bio SRL - Pagina 6
Plan de Afaceri - SC Nico Bio SRL - Pagina 7
Plan de Afaceri - SC Nico Bio SRL - Pagina 8
Plan de Afaceri - SC Nico Bio SRL - Pagina 9
Plan de Afaceri - SC Nico Bio SRL - Pagina 10
Plan de Afaceri - SC Nico Bio SRL - Pagina 11
Plan de Afaceri - SC Nico Bio SRL - Pagina 12
Plan de Afaceri - SC Nico Bio SRL - Pagina 13
Plan de Afaceri - SC Nico Bio SRL - Pagina 14
Plan de Afaceri - SC Nico Bio SRL - Pagina 15
Plan de Afaceri - SC Nico Bio SRL - Pagina 16
Plan de Afaceri - SC Nico Bio SRL - Pagina 17

Conținut arhivă zip

  • Plan de Afaceri - SC Nico Bio SRL.doc

Alții au mai descărcat și

Mediul de Marketing - Eurocar Service Giurgiu

Prezentarea firmei Anul 1999 a reprezentat pentru constructorul autoturismului autohton, Dacia, un an de răscruce pentru întreaga sa activitate....

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Ai nevoie de altceva?