Politica de marketing a unei firme - Atlassib

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 8 în total
Cuvinte : 2760
Mărime: 66.51KB (arhivat)
Publicat de: Ionela N.
Puncte necesare: 7
Universitatea “Ştefan cel Mare” Suceava Facultatea de Ştiințe economice şi administrație publică Specializarea : Finanțe-bănci

Extras din proiect

I. Informații generale

Marketingul este o ştiință a eficienței economice, înglobând totalitatea tehnicilor și metodelor moderne referitoare la livrarea mărfurilor de la producător la cumpărător, în ceea ce privește atât desfacerea propriu-zisă (organizarea magazinelor), cât și depozitarea, transportul, asigurarea, sondarea și prospectarea pieței etc.

Marketingul în sine nu este o artă şi nici un mister. E la fel de misterios precum finanţele şi de aceea trebuie să porniţi la drum cu o strategie. În realitate, marketingul este mai mult ştiinţă decât artă şi orice marketer care vrea să reuşească în viitor va trebui să abordeze marketingul într-un mod logic şi sistematic. Marketingul reprezintă o nouă concepţie, o nouă optică, un nou mod de a gândi relaţia dintre firmă şi mediul în care acţionează.

II. Studiu de caz S.C. ATLASSIB TOURISM

1. Prezentarea agenției de turism ATLASSIB Tourism Suceava

S.C. ATLASSIB TOURISM s-a înfiinţat în luna noiembrie 1994

Domeniu CAEN: 6330 – Activități ale agențiilor voiaj a tur-operatorilor; activități asistenta turistică, activitati ale agentiilor voiaj a tur-operatorilor.

Locul I în Topul Județean al agențiilor de turism ocupat de ATLASSIB TOURISM din 2004 si până în prezent si locurile în TOP 10 la nivel național sunt și pentru marele public o garanție că sloganul firmei este de mult o realitate: „ATLASSIB TOURISM, PRIETENUL VACANȚELOR DUMNEAVOASTRĂ”!

2. Mediul de marketing

2.1. Piața firmei

Piaţa reprezintă orice plasament în spaţiu şi orice fragment de timp în care pot fi întâlniţi potenţialii parteneri de afaceri, vânzători sau cumpărători ai unor produse sau servicii de orice natură. Ea apare ca o reţea de relaţii interumane şi relaţii de afaceri care iau naştere, inevitabil între aproape toate categoriile de agenţi din societate.

Marketingul nu se preocupă însă de definirea acestui concept, ci cu fluidizarea raporturilor de schimb şi cu analiza consumatorilor, piaţa reducându-se de cele mai multe ori la aceştia. Elaborarea strategiilor de marketing nu are în vedere piaţa în general, ci o anumită piaţă bine determinată din punct de vedere spaţial, temporal, social-demografic şi economic

2.2. Poziţia faţă de concurenţă

Firma se bazează pe anumite calităţi constitutive pe care nici una dintre firmele concurente sucevene nu le prezintă în totalitate. Atuurile pe care firma mizează sunt cele stabilite de studiile de piaţă şi sunt astfel concepute încât să răspundă nevoilor şi aşteptărilor clienţilor.

În primul rând agenţia oferă o gama variată de servicii pentru toţi clienţii săi. Începând din momentul în care a intrat în contact cu agenţia o persoana este ajutată să aleagă tipul de serviciu de care este interesat. Fie ca este vorba de o excursie in străinătate, la mare sau la munte sau doar de un week-end, unui client i se pot oferi mai multe variante. Promisiunile pe care firma le face nu sunt niciodată încălcate indiferent de situaţie, pentru că această agenţie este cel mai serios partener.

Mai mult de atât toate preţurile sunt negociabile, în anumite condiţii ele putând fi reduse cu până la 45% din preţul iniţial. Agenţia oferă de asemenea clienţilor posibilitatea de a plăti in rate cu multiplele avantaje pe care le oferă aceasta variantă.

Exista anumite condiţii care fac mai uşoara impunerea firmei pe piaţă. În primul rând sezonul de ski care se poate exploata în acest moment la maxim având în vedere faptul ca pârtiile de ski sunt în bună stare. În al doilea rând, apropierea momentului Zilei îndrăgostiţilor În care se pot obţine profituri mari prin propunerea unor variante mai ieftine pentru tinerii români care au adoptat aceasta sărbătoare. Nu in ultimul rând exista timp suficient pentru valorificarea momentului de 1 mai in care toţi tinerii merg la mare pentru a face prima baie din an.

Cu toate acestea există anumite riscuri si ameninţări pentru o afacere in turism. Printre acestea se număra scăderea nivelului de trai, schimbarea legilor cu privire la accize, inflaţia, turismul ilicit si concurenta ilicită.

Ca orice firmă, şi ATLASSIB TOURISM se confruntă cu concurenţa acerbă de pe piaţa tursimului, luptându-se cu firme care practică preturi mai mici, o publicitate mai agresivă sau care dispun de o ofertă mai bogată în ceea ce priveşte cazarea, masa sau posibilităţile de petrecere a timpului liber.

2.3. Segmentul de piaţă

Publicul ţintă al firmei este alcătuit din două categorii: în primul rând din tineri de 16-25 de ani şi în al doilea rând de persoane ce se încadrează în categoria de vârsta 35-55 de ani. Primii aleg excursiile lungi în care nu optează pentru pachetul complet de servicii, preferând sa rămână mai mult în vacanţă cu condiţii nepretenţioase. A doua categorie de vârstă persoanele care deja au copii preferă un sejur de durată medie dar sunt clienţii cei mai pretenţioşi pentru ca ei preferă să petreacă mai puţin timp intr-un concediu dar să beneficieze de condiţiile cele mai bune.

Politica firmei este aceea de a permanentiza legăturile cu clienţii săi astfel încât acestea să devină legături permanente cu nişte “clienţi fideli”. Acesta este cuvântul cheie al reuşitei întregii afaceri, mulţumirea unui client astfel încât el sa revină la aceeaşi agenţie şi cu un nou client.

După cum am arătat mai sus firma se distinge de concurenta sa prin serviciile oferite, serviciile gratuite, bonusurile pentru fidelitate, profesionalismul si competenţa angajaţilor.

2.4. Clienții

Clienţii agenţiei sunt atât persoane fizice cât şi persoane juridice.

Persoanele fizice sunt turiştii care vin în agenţie pentru a vedea oferta pentru diferitele posibilităţi de petrecere a timpului liber şi a vacanţelor. În urma studierii acestei oferte unii clienţi se decid pe loc şi achită contravaloarea diferitelor modalităţi de petrecere a timpului liber.

Persoanele juridice sunt firmele colaboratoare care, din lipsă de personal specializat în acest domeniu sau din alte motive, trimit cereri de ofertă pentru ocuparea spaţiilor de cazare şi masă dar şi pentru alte facilităţi, la firma ATLASSIB TOURISM.

Preview document

Politica de marketing a unei firme - Atlassib - Pagina 1
Politica de marketing a unei firme - Atlassib - Pagina 2
Politica de marketing a unei firme - Atlassib - Pagina 3
Politica de marketing a unei firme - Atlassib - Pagina 4
Politica de marketing a unei firme - Atlassib - Pagina 5
Politica de marketing a unei firme - Atlassib - Pagina 6
Politica de marketing a unei firme - Atlassib - Pagina 7
Politica de marketing a unei firme - Atlassib - Pagina 8

Conținut arhivă zip

  • Politica de Marketing a unei Firme - Atlassib.docx

Alții au mai descărcat și

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Te-ar putea interesa și

Sistemul Decizional al Marketingului Industrial al Firmei Atlassib

Capitolul 1 . Sistemul decizional al marketingului industrial 1.1. Procesul decizional în marketingul industrial Termenul de marketing industrial...

Mixul de Marketing

1.1. PREZENTAREA AGENȚIEI DE TURISM ATLASSIB TOURISM S.C. ATLASSIB TOURISM s-a înfiinţat în luna noiembrie 1999 Domeniu CAEN: 6330 – Activități...

Practică comerț exterior - SC Autoline SRL

Prezentare generala a firmei S.C. Autoline S.R.L. este o societate cu capital privat, infiintata in 23 februarie 1995, de Plesca Stelian ,...

Ai nevoie de altceva?