Politică de produs la SC Altex Impex SRL

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 36 în total
Cuvinte : 8864
Mărime: 90.20KB (arhivat)
Publicat de: Melinda Bucur
Puncte necesare: 10

Cuprins

  1. ARGUMENT 4
  2. Capitolul 1 Prezentarea firmei 6
  3. 1.1 Istoric 6
  4. 1.2 Analiza SWOT 8
  5. 1.3Analiza factorilor externi 10
  6. 1.4 Obiectivele firmei 13
  7. Capitolul 2. Organizarea la Altex 15
  8. 2.1 Organigrama filialei Altex 21
  9. 2.2 Planificare pesonalului 21
  10. Capitolul 3. Politica de produs 23
  11. 3.1 Clasificarea produselor 24
  12. 3.2 Liniile şi gamele de produse 25
  13. 3.3 Marca 31
  14. 3.4 Strategii de produs 33
  15. Concluzii 35
  16. BIBLIOGRAFIE 36

Extras din proiect

ARGUMENT

S.C. Altex Romania S.R.L. este o persona juridica, cu sediul în Piatra Neamt, jud. Neamt, CUI2864518, având formajuridicade societate cu raspundere limitata. Altex este liderul pietei deelectronice, electrocasnice, IT&C si multimedia din Romania, cu peste 50 de magazine deschise întoate orasele din tara. ALTEX oferaclientilor sai o gamade produse perfect adaptatanevoilor clientilor, la cele mai mici preturi, punându-le la dispozitie sisteme de finantare generoase si flexibile,cu cea mai micadobândasi cele mai mici rate. Acest sistem faciliteazaaccesul tuturor categoriilor deconsumatori la produse si echipamente de înalta calitate necesare confortului zilnic.Altex colaboreazacu un numar însemnat de furnizori, în portofoliul sau fiind inclusao gamaextinsade produse apartinând unor marci, precum Philips, Panasonic, Sony, Daewoo, Whirlpool, Arctic,Bosch, Siemens, Electrolux, Zanussi, Ariston, Indesit, Rowenta, Tefal, Braun etc.Viziunea Altex este safie prima alegere a consumatorului de produse electronice,electrocasnice, IT, comunicatii, multimedia si entertainment. Altex dispune de un magazin virtual,www.altex.ro. Raportat la celelalte magazine cu vanzatori, vitrine, si produse prezente fizic în display,altex.ro are oferta cea mai largasi mai bine structurata, cu preturi cel putin la fel de bune ca si încelelalte magazine Altex, sau chiar mai bune în cazul ofertelor speciale lansate numai prin Internet.Acest magazin virtual se adreseazacelor care preferanavigarea pe Internet în locul modalitatilor traditionale de informare si cumparare, celor care vor sase convingasinguri, faraajutorul personaluluicomercial, de performantele si caracteristicile produselor dorite. Sloganul adoptat pentru acest mod devânzare este ³de acasapentru acasa´.Altex, la fel ca eMag merge pe o ofertapersonalizatapentru site. Are o serie de ofertespeciale, preturi mai mici si transport gratuit prin curier. Altex trimite produsele la domiciliu în cazulcomenzilor mari, în restul cazurilor ridicarea produsului facându-se din magazine. Preturile sunt cel putin cu 3 % mai mici în magazinul on-line, iar 20-30 de produse au preturi mai mici cu pânala 15%

Avantajele site-ului altex.ro:

-consumatorul poate intra în posesia unui anumit bun alocând mai putin timp achizitionariiacestuia.

-consumatorii pot avea acces la detalii tehnice complexe, precum si la feedback din partea altor clienti prin intermediul comunitatilor virtuale costuri reduse pentru preluarea comenzilor, cu personalul, cu spatiile comerciale si celelalteutilitati aferente.

-distributia rapidasi ieftinala nivel national, clientul primind acasaprodusele dorite

-întreprinzatorul preia riscul asigurarii produselor în timpul transportului pânala client.

- promovarea rapidaa noilor produse prin existenta unei baze de date cu adrese de e-mail aclientilor.

- promovarea cu usurinta a magazinului prin metode moderne (campanii publicitare, optimizare pentru motoarele de cautare) mult mai ieftine si eficiente decât cele clasice (tv, radio, panotaje)

-administrarea stocurilor, realizarea facturilor, chitantelor si a altor cerinte contabile pot fiîndeplinite printr-o solutie completa, rapidasi usor de utilizat.

Altex are ca principal obiect de activitate comercializarea en-detail deproduse electronice sielectrocasnice. Grupul Altex cuprinde de asemenea si o firmade transporturi care se numeste 8PTIMsi care are ca obiect de activitate prestarea de servicii în domeniul transportului de marfuri interne siinternationale. În anul 2004 Altex a înregistrat vânzari record de peste 5.200 miliarde lei (aproximativ136 milioane euro), respectiv o cifra de afaceri de 4.400 miliarde lei (aproximativ 115 milioane euro)ceea ce reprezintao crestere a vânzarilor de peste douaori fatade 2003. Profitul estimat pentruanul2005 este de aproximativ 5 % din cifra de afaceri.Aceastacrestere semnificativafatade anul precedentse datoreazaprintre altele cresterii numarului de magazine din reteaua Altex (de la 62 în 2002 la peste120 în anul 2005), îmbunatatirii relatiilor cu clientii precum si scaderea dobânzii aferente creditelor deconsum. Numai în luna Decembrie 2005, Altex a înregistrat vânzari de peste 1.000 miliarde lei(aproximativ 28 milioane euro), cu trei ori mai mult ca media lunarape întreg anul. De retinut este si faptul ca70% din totalul vânzarilor a fost efectuat în rate retail de 25%

Capitolul 1 Prezentarea firmei

1.1 Istoric

ALTEX, marca in jurul careia s-a creat si dezvoltat industria de retail din Romania, aluat fiinta in 1992, la Piatra Neamt, judetul Neamt. Inca de la inceput, ALTEX si-a propus saofere o solutie cat mai corecta si eficienta celor care isi doreau produse electronice si

electrocasnice de calitate.

Inceputurile:

Primul magazin ALTEX a fost deschis in 1993 la Piatra Neamt. Dupasuccesul inregistrat incepe construirea lantului de magazine care urma sa ajunga liderul pieteiromanesti de retail. An dupa an sa construit infrastructura necesara pentru a raspundeexigentelor retailului romanesc.

1994 - 1997:ALTEX isi dezvolta reteaua, deschizand peste 50 de magazine in toateorasele importante ale tarii

1997 - 1999:Pe fondul unei piete cu indicatori macroeconomici in scadere (inflatiecrescuta, dobanzi bancare excesive etc.) ALTEX se restructureaza.Compania ALTEX includea activitati de retail, wholesale, transporturi si service.

2000:ALTEX isi externalizeaza serviciile. Astfel este constituit Grupul ALTEX carecuprinde reteaua de magazine ALTEX, firma de logistica si transport 8TIM si firma dedistributie si vanzari en-gros Italromtex.

2001:ALTEX beneficiaza de consolidarea business-ului in urma modificarii structuriiorganizationale. Compania inaugureaza 22 de magazine noi.

2002:Dezvoltarea retelei continua, la sfarsitul anului reteaua ALTEX include 62 demagazine.

2003:ALTEX cunoaste o crestere vertiginoasa si devine cea mai mare retea demagazine cu acoperire nationala.ALTEX, inregistreaza vanzari de peste 136 milioane Euro.Este momentul in care compania devine lider in retailul romanesc de produse electronicesi electrocasnice.

2004:ALTEX lanseaza brandul MEDIA GALAXY un concept de retail.Reteaua de magazine de mare suprafata MEDIA GALAXY seanunta ca un nou standard de avangarda pentru retailul de produse Primul magazin MEDIA GALAXY este deschis inBucuresti.

2005:Grupul ALTEX se extinde in continuare, ajungand la peste 120 de magazineALTEX si 8 magazine de mare suprafata MEDIA GALAXY.ALTEX face publica intentia dea vinde un pachet minoritar din actiunile companiei si planurile de extindere pe pietele dinestul Europei.

Preview document

Politică de produs la SC Altex Impex SRL - Pagina 1
Politică de produs la SC Altex Impex SRL - Pagina 2
Politică de produs la SC Altex Impex SRL - Pagina 3
Politică de produs la SC Altex Impex SRL - Pagina 4
Politică de produs la SC Altex Impex SRL - Pagina 5
Politică de produs la SC Altex Impex SRL - Pagina 6
Politică de produs la SC Altex Impex SRL - Pagina 7
Politică de produs la SC Altex Impex SRL - Pagina 8
Politică de produs la SC Altex Impex SRL - Pagina 9
Politică de produs la SC Altex Impex SRL - Pagina 10
Politică de produs la SC Altex Impex SRL - Pagina 11
Politică de produs la SC Altex Impex SRL - Pagina 12
Politică de produs la SC Altex Impex SRL - Pagina 13
Politică de produs la SC Altex Impex SRL - Pagina 14
Politică de produs la SC Altex Impex SRL - Pagina 15
Politică de produs la SC Altex Impex SRL - Pagina 16
Politică de produs la SC Altex Impex SRL - Pagina 17
Politică de produs la SC Altex Impex SRL - Pagina 18
Politică de produs la SC Altex Impex SRL - Pagina 19
Politică de produs la SC Altex Impex SRL - Pagina 20
Politică de produs la SC Altex Impex SRL - Pagina 21
Politică de produs la SC Altex Impex SRL - Pagina 22
Politică de produs la SC Altex Impex SRL - Pagina 23
Politică de produs la SC Altex Impex SRL - Pagina 24
Politică de produs la SC Altex Impex SRL - Pagina 25
Politică de produs la SC Altex Impex SRL - Pagina 26
Politică de produs la SC Altex Impex SRL - Pagina 27
Politică de produs la SC Altex Impex SRL - Pagina 28
Politică de produs la SC Altex Impex SRL - Pagina 29
Politică de produs la SC Altex Impex SRL - Pagina 30
Politică de produs la SC Altex Impex SRL - Pagina 31
Politică de produs la SC Altex Impex SRL - Pagina 32
Politică de produs la SC Altex Impex SRL - Pagina 33
Politică de produs la SC Altex Impex SRL - Pagina 34
Politică de produs la SC Altex Impex SRL - Pagina 35
Politică de produs la SC Altex Impex SRL - Pagina 36

Conținut arhivă zip

  • Politica de Produs la SC Altex Impex SRL.doc

Alții au mai descărcat și

Marketing și Comunicare on-line

Introducere Lucrarea de faţă este o încercare de analiză a desfăşurării şi importanţei activităţii de marketing şi comunicare în domeniul on-line....

Publicitatea Online

INTRODUCERE Lucrarea de faţă îşi propune să analizeze şi să compare mediul on-line şi mediul offline din puncte de vedere al avantajelor şi...

Politici și Strategii de Produs la SC Carrefour SRL

Capitolul 1: Politica de produs Politica de produs reprezintă principala componentă a mixului de marketing a întreprinderii. Fără a avea produse...

Studiu de marketing eMAG

Capitolul I. Elementele de caracterizare ale firmei eMAG I.1. Date de identificare eMAG este o companie din România care se ocupă cu vânzarea...

Plan de Marketing Altex

1.Sumar managerial 1.1.Obiective generale - Consolidarea poziției pe piață a întreprinderii - Acordarea de servicii de calitate superioară -...

Analiza internă și externă a firmei Altex

I.Introducere S.C. ALTEX ROMANIA S.R.L. este liderul pieței românești de electronice, electrocasnice, IT&C și multimedia de peste 21 de ani, cu...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Te-ar putea interesa și

Asigurarea Creditelor la Bancpost SA

Introducere Asigurarea creditelor bancare a apărut ca nevoie a acoperirii riscurilor financiare rezultate din creditele acordate de diverse...

Analiza promovării vânzărilor Altex

Argument După anul 1990 în România au apărut la nivel local un număr mare de firme care se ocupau cu comercializarea de produse electronice şi...

Ai nevoie de altceva?