Politică de promovare a autoturismelor din Asia și Europa

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 29 în total
Cuvinte : 7759
Mărime: 32.75KB (arhivat)
Publicat de: Clau M.
Puncte necesare: 9
UNIVERSITATEA “TRANSILVANIA” BRASOV

Extras din proiect

COMPANIA BMW

1. Istorie

BMW, acronimul pentru Bayerische Motoren Werke AG (in româna Uzina Bavareza de Motoare SA), este un producator german de automobile, motociclete si motoare. Compania BMW a fost fondata de Karl Friedrich Rapp in 21 iulie 1913, fiind initial o uzina de fabricare a motoarelor de avion. BMW este o companie germana organizata ca societate pe actiuni, cel mai mare fabricant de automobile de lux la nivel mondial, având ca subdivizii ale sale alte companii producatoare de automobile, cum ar fi: BMW MINI si Rolls-Royce. Marca britanica Rover a fost in trecut parte a concernului.

Sloganul german original al firmei este "Freude am Fahren", ceea ce se traduce liber prin Placere la condus, Placere la volan. In engleza, motto-ul companiei este "The Ultimate Driving Machine", ceea ce se traduce aproximativ prin Cea mai sofisticata/Ultima masina de condus.

Sigla alb-albastra folosita pana in prezent utilizeaza aceleasi culori ca ale steagului Bavariei, sugerind simultan o elice alba care se roteste avind ca fundal un albastru similar cu cel al cerul.

2. Promovare

BMW a dovedit cum poate un program de publicitate bine condus sa ajute o companie sa treaca cu succes peste o perioada de criza, sa tripleze vanzarile si sa genereze profit. Compania BMW din Marea Britanie, initial o subsidiara a BMW AG din Austria, a reusit sa-si indeplineasca obiectivele de business printr-o strategie de publicitate coerenta si consistenta. Strategia celor de la BMW a construit o personalitate puternica marcii, care a generat o cerere in permanenta crestere pentru diversele modele , un salt spectaculos al vanzarilor si o rata de profit mai mare decat era de asteptat.

Provocarea

BMW era o marca tanara si nu beneficia deloc de o mostenire de credibilitate si de prestigiu in lupta cu alti concurenti, cum ar fi fost Mercedes, iar segmentul de clienti caruia se adresa era foarte limitat.

Strategia

Compania a apelat in 1979 la agentia de publicitate WCRS. Principalul obiectiv a fost sa se creeze o imagine mai bogata si mai nuantata a brandului. BMW era vazut in primul rand ca un producator de masini performante. Era nevoie de o largire a bazei de consumatori, dincolo de acest segment de entuziasti, interesati de performanta tehnica a masinilor.

Un al doilea obiectiv al campaniei era sa imbunateasca reputatia BMW de producator masini de lux, chiar daca modelele erau din ce in ce mai putin exclusiviste, pe masura ce vanzarile cresteau.

Strategia de publicitate a fost construita in jurul a patru concepte: comunicarea valorilor centrale ale brandului, o strategie de diferentiere, crearea unui centru de gravitate in jurul brandului si utilizarea unui altfel de registru de comunicare, un tone of voice aparte, ca sa vorbim in jargonul publicitarilor.

Valorile pe care a fost construita intreaga comunicare a celor de la BMW au fost aceleasi, vreme de 15 ani, chiar daca forma lor de exprimare e evoluat de la caz la caz, in functie de contextul economic, social sau competitiv: performanta, calitate, tehnologie avansata si exclusivitate. Evolutia acestor valori le-a asigurat relevanta si pertinenta si in conditii de criza, cum a fost recesiunea din anii nouazeci.

Publicitatea celor de la BMW in Marea Britanie s-a diferentiat si printr-o strategie aparte. BMW a iesit intotdeauna in evidenta fata de ceilalti jucatori printr-un numar mare de reclame diferite, in fiecare an. Fiecare reclama ilustra un alt aspect al valorilor brandului si se adresa unui alt segment de piata.

Chiar daca varietatea de modele BMW era permanent comunicata, a fost construit un centru de gravitate in jurul experientei unice oferite de o astfel de masina, mai ales cacercetarile aratau ca oamenii alegeau marca BMW in detrimentul diferitelor modele. Aceasta facea irelevanta concurenta bazata pe pret, din partea altor marci.

Toate reclamele produse de WCRS pentru BMW de-a lungul celor cincisprezece ani aveau un stil unic, inconfundabil. Lumea BMW era una rece, a perfectiunii tehnologice, construitape un imaginar iconic in care orice semne ale unei umanitati, care ar putea sasugereze imperfectibilitate sau aparitia unor greseli, era inlaturata. Nu este loc in comunicarea BMW pentru blonde planturoase, locuinte cu atmosfera calda de familie sau apusuri de soare emotionante. Masina este singura vedeta si ideea fiecarei reclame se bazeaza pe informatii legate de aceasta.

Preview document

Politică de promovare a autoturismelor din Asia și Europa - Pagina 1
Politică de promovare a autoturismelor din Asia și Europa - Pagina 2
Politică de promovare a autoturismelor din Asia și Europa - Pagina 3
Politică de promovare a autoturismelor din Asia și Europa - Pagina 4
Politică de promovare a autoturismelor din Asia și Europa - Pagina 5
Politică de promovare a autoturismelor din Asia și Europa - Pagina 6
Politică de promovare a autoturismelor din Asia și Europa - Pagina 7
Politică de promovare a autoturismelor din Asia și Europa - Pagina 8
Politică de promovare a autoturismelor din Asia și Europa - Pagina 9
Politică de promovare a autoturismelor din Asia și Europa - Pagina 10
Politică de promovare a autoturismelor din Asia și Europa - Pagina 11
Politică de promovare a autoturismelor din Asia și Europa - Pagina 12
Politică de promovare a autoturismelor din Asia și Europa - Pagina 13
Politică de promovare a autoturismelor din Asia și Europa - Pagina 14
Politică de promovare a autoturismelor din Asia și Europa - Pagina 15
Politică de promovare a autoturismelor din Asia și Europa - Pagina 16
Politică de promovare a autoturismelor din Asia și Europa - Pagina 17
Politică de promovare a autoturismelor din Asia și Europa - Pagina 18
Politică de promovare a autoturismelor din Asia și Europa - Pagina 19
Politică de promovare a autoturismelor din Asia și Europa - Pagina 20
Politică de promovare a autoturismelor din Asia și Europa - Pagina 21
Politică de promovare a autoturismelor din Asia și Europa - Pagina 22
Politică de promovare a autoturismelor din Asia și Europa - Pagina 23
Politică de promovare a autoturismelor din Asia și Europa - Pagina 24
Politică de promovare a autoturismelor din Asia și Europa - Pagina 25
Politică de promovare a autoturismelor din Asia și Europa - Pagina 26
Politică de promovare a autoturismelor din Asia și Europa - Pagina 27
Politică de promovare a autoturismelor din Asia și Europa - Pagina 28
Politică de promovare a autoturismelor din Asia și Europa - Pagina 29

Conținut arhivă zip

  • Politica de Promovare a Autoturismelor din Asia si Europa.doc

Alții au mai descărcat și

Plan de Marketing

2. ANALIZA MEDIULUI EXTERN SI INTERN 2.1. MEDIUL EXTERN – MICROMEDIUL SI MACROMEDIUL EXTERN MICROMEDIUL întreprinderii – cuprinde...

Mixul de Marketing la SC Titan SA

CAPITOLUL 1 NOŢIUNI ELEMENTARE ALE MARKETINGULUI ŞI MIXULUI DE MARKETING În ciuda unor credinţe general acceptate, marketingul nu înseamnă doar...

Plan de marketing - lansarea pe piața orădeană a noului concept de Insignia

1. Prezentarea societăţii S.C. Anvelo Center SRL a luat fiinţă în anul 1993, având numărul de înregistrare la Registrul Comerţului J05/3273/1993...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Te-ar putea interesa și

Chile - Politica Comercială

Capitolul 1 Descriere Generală 1.1 Poziţia geografică : Situată pe coasta de sud-vest a Americii de Sud (Conul Sud), teritoriul continental...

Ai nevoie de altceva?