Procesul decizional de cumpărare al unui mobilier de dormitor

Proiect
9.5/10 (2 voturi)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 14 în total
Cuvinte : 1526
Mărime: 876.68KB (arhivat)
Publicat de: Daria Adam
Puncte necesare: 8

Cuprins

  1. 1. Identificarea nevoii
  2. 2. Cautarea informatiilor si identificarea alternativelor
  3. 3. Evaluarea mentala a alternativelor
  4. 4. Decizia de cumparare
  5. 5. Comportamentul post-cumparare
  6. 6. Factorii de influenta de natura endogena si exogena
  7. 7. Bibliografie

Extras din proiect

1.Identificarea nevoii

Nevoia unui nou dormitor a aparut o data cu deteriorarea vechiului meu sifonier care necesita reparatii lunar si in plus era neincapator pentru hainele mele astfel eram nevoita sa arunc periodic hainele mai vechi pe care nu le purtam, cu toate ca imi era greu (nu se stie cand o sa mai am nevoie de ele).

In plus patul in care dormeam era mic, neincapator indeajuns pentru doua persoane, iar unele dintre prietenele care ma vizitau ramaneau peste noapte la mine. Acel pat era inconfortabil pentru ele ,deoarece il considerau ca fiind tare.

De curand imi achizitionasem si un birou de calculator care avea culoarea cires (culoare pe care o avea si usa dormitorului) , iar fosta mea mobila de dormitor era neagra, culoare care mie mi se parea sumbra si neplacuta.

Astfel am hotarat sa imi schimb toata mobila din dormitor, deoarece era veche si demodata, iar la mine acasa ma vizitau frecvent prietene. Din cauza vechii mele mobile de dormitor ma simteam oarecum inconfortabil si rusinata de acele piese vechi de mobilier care erau de pe vremea bunicii mele.

2. Cautarea informatiilor si identificarea alternativelor

Produsul pe care am ales sa il cumpar are o valoare relativ mare si o frecventa de cumparare scazuta (10-15 ani), asadar cautarea informatiilor trebuie sa fie profunda si din surse cat mai multe si variate.

Cautarea interna

Consta in procesul mental de regasire a informatiilor stocate in memorie in trecut si care acum vor servi deciziei de cumparare.

Pana acum nu am avut ocazia sa achizitionez piese de mobilier atat de complexe si care sa necesite atat efort de cercetare si informare, dar prietenele mele mi-au venit in ajutor recomandandu-mi site-uri si locatii cu mobila de dormitor, unele dintre ele dandu-mi pliante din locurile de unde acestea au cumparat mobila.

Aceste experiente ale prietenelor mele m-au facut sa optez pentru niste produse de calitate deoarece multe dintre ele s-au plans de defectiuni aparute la un timp relativ scurt de la data achizitionarii unor dormitoarelor, ca de exemplu imbinari prost realizate sau ca unele obiecte de mobilier incepusera sa scartaie. Astfel eu am evitat informarea de la acele firme.

Cautarea externa

Este cea care definitiveaza cautarea interna in cazul in care aceasta nu a fost indeajuns de multumitoare si completa pentru a duce la cumpararea produsului.

Experienta personala: in achizitionarea unui produs asa de complex nu am avut experienta, insa am participat la cumpararea biroului pentru calculator, care m-a ajutat sa imi dau seama de anumite caracteristici importante pe care trebuie sa le aiba un obiect de mobilier.

Sursele personale: acestea au fost de mare ajutor deoarece am putut afla anumite defectiuni care apar dupa o perioada de utilizare a mobilei, prietenele si cunostintele mele fiind de un mare ajutor si avand un rol foarte important.

Sursele de marketing: reclame tv si pliantele ,care mi-au fost date de catre prietenele mele, au contribuit la formarea imaginii unui dormitor pe care mi l-as dori.

Preview document

Procesul decizional de cumpărare al unui mobilier de dormitor - Pagina 1
Procesul decizional de cumpărare al unui mobilier de dormitor - Pagina 2
Procesul decizional de cumpărare al unui mobilier de dormitor - Pagina 3
Procesul decizional de cumpărare al unui mobilier de dormitor - Pagina 4
Procesul decizional de cumpărare al unui mobilier de dormitor - Pagina 5
Procesul decizional de cumpărare al unui mobilier de dormitor - Pagina 6
Procesul decizional de cumpărare al unui mobilier de dormitor - Pagina 7
Procesul decizional de cumpărare al unui mobilier de dormitor - Pagina 8
Procesul decizional de cumpărare al unui mobilier de dormitor - Pagina 9
Procesul decizional de cumpărare al unui mobilier de dormitor - Pagina 10
Procesul decizional de cumpărare al unui mobilier de dormitor - Pagina 11
Procesul decizional de cumpărare al unui mobilier de dormitor - Pagina 12
Procesul decizional de cumpărare al unui mobilier de dormitor - Pagina 13
Procesul decizional de cumpărare al unui mobilier de dormitor - Pagina 14

Conținut arhivă zip

  • Procesul Decizional de Cumparare al unui Mobilier de Dormitor.doc

Alții au mai descărcat și

Procesul decizional de cumpărare - alegerea unui aparat de fotografiat digital, profesional

Termeni generali Asociaţia Americană de Marketing defineşte comportamentul consumatorului ca fiind „interacţiunea dinamică între afect şi...

Comportamentul consumatorului - gel de duș Nivea

Cap. 1 Prezentarea produsului gel de dus Gelul de dus este un produs atat cosmetic cat si de igiena. Majoritatea marcilor de gel de dus,...

Procesul decizional de cumpărare - Volkswagen Bora TDI

APARITIA UNEI NEVOI NESATISFACUTE In viata consumatorului aparitia unei nevoi de cumparare a unui produs, constituie un prim pas a procesului...

Comportamentul consumatorului - lame de ras

Capitolul 1 În zilele noastre, aparatul de ras este o necesitate pentru marea majoritate a oamenilor şi mai ales a bărbaţilor, acesta fiind un...

Procesul Decizional de Cumpărare al unui Epilator Braun și Factorii Săi de Influență

1. Apariţia nevoii nesatisfăcute Nevoia de a achiziţiona un nou epilator a apărut datorită faptului că cel vechi se uzase şi nu mai dădea...

Procesul decizional de cumpărare a unui autoturism nou - Dacia Duster

PROCESUL DECIZIONAL DE CUMPARARE A UNEI MASINI NOI Pentru a-mi procura un anumit produs sau serviciu, voi trece printr-un proces de luare a...

Procesul decizional de cumpărare al unui telefon mobil

Capitolul I 1.Apariţia nevoii nesatisfăcute Motivele care m-au determinat să-mi aleg un telefon mobil cu camera foto sunt: telefonul meu vechi...

Procesul decizional de cumpărare a unei centrale

Microcentralele murale sunt instalaţii termice performante de încălzire şi apă caldă, destinată caselor familiare sau apartamentelor cu suprafaţă...

Ai nevoie de altceva?