Professional Gym

Proiect
9/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 27 în total
Cuvinte : 7726
Mărime: 79.80KB (arhivat)
Publicat de: Melania Manole
Puncte necesare: 7

Extras din proiect

Introducere

Fitness-ul a câştigat foarte mult teren în ultima perioadă, fiind una dintre cele mai apreciate forme de exercitiu fizic. Cei care îl practică au în vedere îmbunătăţirea aspectului fizic, mărirea rezistenţei şi performanţelor fizice, precum şi menţinrea stării de bine pentru o mai lungă perioadă de timp.

De asemenea, fitness-ul este un remediu foarte indicat hipertensivilor, celor care au un sistem imunitar slăbit sau compromis, depresivilor, precum şi celor care au o circulație a sângelui nu tocmai bună. De fapt, această formă de exerciţiu fizic se adresează oricărei persoane care doreşte să se menţină în formă şi să îşi păstreze tonusul muscular. Cei care îşi doresc un stil de viaţă activ şi sănătos, apelează la fitness şi aerobic. Pe masură ce menţin acest program, practicanţii lui realizează că beneficiile obţinute sunt mai numeroase decât se aşteptau.

Cel mai important element pentru reușita unei afaceri în domeniul centrelor de fitness îl constituie condițiile pe care le oferim clienților. Oricât de mare ar fi interesul lor pentru exercițiile fizice, ei vor renunța în scurt timp să frecventeze sala daca aceasta nu le oferă suficient spațiu (în sensul că e aglomerație și se lucrează incomod), dacă nu au un loc unde să-și țină hainele de stradă pe durata antrenamentului sau dacă nu pot să facă un dus la sfârșit. Gradul de curățenie constituie un alt element important: o sală murdară, neaerisită creează o impresie proastă.

Obiectivele lucrării sunt:

- Analiza așteptărilor și a percepțiilor clienților cu privire la mediul fizic al unui centru de fitness

- Analiza factorilor de mediu care contribuie la satisfacția clienților

Problema cu care se confruntă centru de fitness Professional Gym și care justifică alegerea temei este spațiul destul de restrâns pe care se întinde centrul.

Oportunitatea clienților care au un abonament la sala de fitness este de a se dezvolta din punct de vedere fizic datorită aparaturii și tehnologiei diversificată și performantă și de participa la diferite concursuri de culturism.

Cap. 1. Analiza literaturii de specialitate

Calitatea relațiilor în sport:

un studiu pentru echipele de fotbal și centrele de fitness

Introducere

Mai mulți cercetători și manageri sugerează că în contextele în care există relații bune între materii, calitatea relației (RQ) înlocuiește calitatea serviciilor și satisfacția clienților ca sursă cheie de performanță superioară (Palmatier 2006; Rauyruen și Miller, 2007). Ca rezultat, cercetătorii au încercat în mod repetat să determine dimensiunile RQ, precum și antecedentele și consecințele sale în diferite contexte.

În serviciile sportive RQ este extrem de importantă din moment ce clienții participă activ la livrarea de servicii și pot să afecteze rezultatul contactului cu serviciul.

Prima definiție a RQ susține că este un pachet de valori intangibile care crește calitatea produselor sau serviciilor și are ca rezultat un schimb de așteptări între cumpărător și vânzător (Levitt, 1986).

Scopul acestui studiu este de a identifica dimensiunile și antecedentele RQ între clienți și furnizorii de servicii sportive. În acest studiu, RQ este abordat din punctul de vedere al clientului. Lucrarea analizează și prezintă rezultatele unui studiu calitativ în două tipuri de servicii sportive de retail, centre de fitness și echipe de fotbal.

Abordarea. Colectarea de date a implicat interviuri personale și profunde ale clienților din centrele de fitness și deținătorii de bilete de către cluburile de fotbal pentru a determina asemănările și diferențele dintre cele două contexte.

Colectarea datelor a fost realizată în spațiile din centrele de fitness sportive de către cercetătorul care a selectat aleatoriu persoanele care au intrat în centrul de fitness și în terenurile de fotbal în timpul meciurilor de fotbal unde cercetătorul a selectat respondenții la întâmplare din partea stadionului

Eșantionul A fost alcătuit din 100 de clienți din trei centre de fitness și 100 de deținătorii de bilete a trei mari cluburi de fotbal. Cercetătorul a selectat trei centre majore de fitness, care erau companii foarte cunoscute în zona Atena, Grecia și trei echipe majore de fotbal care joacă în Super League și au un număr mare de deținători de bilete pe an.

Constatări. În cluburile de fitness, RQ este percepută ca o relație care implică încrederea, satisfacția clienților și angajamentul; obligațiuni sociale cu angajații; cooperarea eficientă și comunicarea, precum și adaptarea serviciilor pentru nevoile clienților. În schimb, relația dintre deținătorii de bilete și cluburile de fotbal este mai simplă și este percepută ca fiind încrezătoare; satisfăcătoare pentru clienți și una în care clienții se simt angajați în echipă.

Antecedentele RQ identificate nu diferă între cele două tipuri de relații studiate și includ calitatea serviciilor; puterea divertismentului; calitatea personalului; experiența și cunoștințele clienților; orientarea relațiilor cu clienții; durata relației și factorii circumstanțiali sau personali, cum ar fi lipsa timpului liber, obligațiile familiale sau condițiile meteorologice nefavorabile.

Metodologie

Chestionarul utilizat pentru cercetare a fost unul semi-structurat. Decizia de a utiliza un chestionar semistructurat sa bazat pe faptul că astfel de chestionare utilizează o serie de întrebări preselectate pentru interviu, dar oferă și cercetătorului flexibilitate, permițându-i să pună întrebările în orice ordine care pare a fi adecvată.

Chestionarul interviurilor a inclus trei întrebări deschise care au fost concepute pentru a dezvălui informații despre antecedentele RQ și dimensiunile care pot fi utilizate pentru a măsura această calitate. În mod specific au fost utilizate următoarele întrebări:

1.Cum ați descrie o relație de calitate între titularul de bilet și echipa de fotbal și între centrul de fitness și client?

2.Ce factori facilitează dezvoltarea unei relații de calitate între titularul de bilet și echipa de fotbal și între centrul de fitness și client?

3.Ce factori inhibă dezvoltarea unei relații de calitate între titularul de bilet și echipa de fotbal și între centrul de fitness și client?

Interviurile au fost înregistrate pe bandă și transcrise pentru a crește valabilitatea iar datele au fost analizate utilizând analiza conținutului tematic.

Rezultate

Respondenții au fost preponderent bărbați (63%), spre deosebire de femei (37%). Vârsta lor a variat între 17 și 51 de ani, cu aproape două treimi (59% ) aparținând grupului de vârstă 17-26 ani si alte 32 % au fost de la 27 la 36 de ani.

Un procent de 31% din eșantion are venituri mici, 26% venituri medii și doar 13% au un venituri mari, majoritatea respondenților (67%) au o relație de unu până la trei ani cu furnizorul, în timp ce 10% dintre respondenți sunt clienți ai centrului de fitness de mai mult de nouă ani.

Dimensiuni pentru măsurarea RQ

Analiza datelor arată că există trei dimensiuni comune ale RQ pentru ambele eșantioane.

1.Încredere

2.Angajament

3.Satisfacţie

Dimensiuni suplimentare numai pentru centre de fitness

1.Cooperare

2.Obligații sociale

3.Adaptare

Bibliografie

- http://www.sciencedirect.com/search?qs=service+scape+sport&authors=&pub=&volume=&issue=&page=&origin=home&zone=qSearch

- https://search.proquest.com/central/index

- http://pro-gym.ro/

Preview document

Professional Gym - Pagina 1
Professional Gym - Pagina 2
Professional Gym - Pagina 3
Professional Gym - Pagina 4
Professional Gym - Pagina 5
Professional Gym - Pagina 6
Professional Gym - Pagina 7
Professional Gym - Pagina 8
Professional Gym - Pagina 9
Professional Gym - Pagina 10
Professional Gym - Pagina 11
Professional Gym - Pagina 12
Professional Gym - Pagina 13
Professional Gym - Pagina 14
Professional Gym - Pagina 15
Professional Gym - Pagina 16
Professional Gym - Pagina 17
Professional Gym - Pagina 18
Professional Gym - Pagina 19
Professional Gym - Pagina 20
Professional Gym - Pagina 21
Professional Gym - Pagina 22
Professional Gym - Pagina 23
Professional Gym - Pagina 24
Professional Gym - Pagina 25
Professional Gym - Pagina 26
Professional Gym - Pagina 27

Conținut arhivă zip

  • Professional Gym .docx

Alții au mai descărcat și

Mediul fizic al companiei Fan Courier - Metoda Servicescape

CAPITOLUL I: Aspecte teoretice mediul fizic. Metoda Servicescape. Mediul fizic al unui serviciu reprezintă „locul fizic al prestării unui anumit...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Te-ar putea interesa și

Economia turismului intern și internațional - analiza circulației turistice a Județului Suceava

Capitolul I Cadrul natural si socio-economic 1.1 Asezare Judetul Suceava se afla in nord-estul Romaniei si are granita la nord si est cu...

The capitalization of the tourist potential of the Suceava county

Chapter 1.The localization and the characterization of the Suceava County 1.1.Geographical position The county of Suceava it is located in...

Management în Comert, Turism și Servicii - Lady Fitness

I. Prezentarea ideii de afaceri 1.1.Descrierea afacerii Odată cu o uşoară creştere a veniturilor populaţiei, o parte dintre acestea încep să fie...

Campanie marketing sanitar - tineretul în mișcare

Promovarea mișcării în rândul tinerilor Se dorește demararea unei campanii eficiente de marketing sanitar pentru promovarea mișcării în rândul...

Ai nevoie de altceva?