Program de marketing privind lansarea pe piață a ciocolatei Kandia Bio

Proiect
8.5/10 (2 voturi)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 16 în total
Cuvinte : 3281
Mărime: 26.31KB (arhivat)
Publicat de: Emilian Ilie
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Alina F.
Academia de Studii Economice Bucuresti Facultatea de Marketing

Extras din proiect

1. Prezentarea companiei Kandia

Kandia este un brand cu puternice rezonante printre romani. Brandul de ciocolata Kandia exista de mai putin de sase ani (mai precis din noiembrie 2003). Cu toate acestea, romanii, indiferent de virsta, au senzatia ca mananca ciocolata Kandia de cand lumea.

Brandul Kandia isi are originile in numele unei fabrici de ciocolata din Timisoara fondata in anul 1890. Incepand cu 1917, fabrica este denumita Kandia la fel cu ciocolata pe care o producea.

In Bucuresti, o alta fabrica de dulciuri devenea din ce in ce mai cunoscuta incepand din vremea comunismului - Fabrica de Produse Zaharoase Bucuresti. Fabrica si-a schimbat numele in Excelent in anul 1991, devenind unul dintre cei mai puternici producatori de dulciuri din Romania.

Cei mai cunoscuti producatori de dulciuri din Romania - Kandia si Excelent - au hotarit sa se uneasca devenind unul dintre cele mai cunoscute branduri 100% romanesti. Prin aceasta fuziune societatea si-a impus si consolidat pozitia de lider pe piata nationala a ciocolatei si produselor zaharoase. Obiectul principal de activitate al S.C. Kandia-Excelent S.A este fabricarea produselor din cacao, a ciocolatei si a produselor zaharoase- cod CAEN 1584.

Principalele grupe de produse fabricate de catre companie sunt urmatoarele:

- Tablete de ciocolata constituite in mai multe brand-uri principale - Kandia, Laura, Excelent;

- Batoane de ciocolata - Kandia, Laura, Rom, Papi, Fagaras;

- Praline- Kandia, Laura, Capriciile tale, Anda, Stil, Concerto;

- Caramel – Yoyo;

- Nuga;

- Dulciuri fara zahar - nuga,crema, napolitana, ciocolata.

Incepand cu Iunie 2007, Kandia-Excelent S.A. a devenit parte din Cadbury Schweppes, cea mai mare companie producatoare de dulciuri din lume ce detine pozitiile unu sau doi in peste 20 de tari.

Compania Cadbury a lucrat paralel la îmbunătăţirea ofertei de produs şi inovarea portofoliului: reţeta cu unt de cacao pur, extinderea portofoliului cu noi sortimente, venind în întâmpinarea nevoilor şi cerinţelor consumatorilor, exprimate prin intermediul cercetărilor de piaţă desfăşurate. Rebranding-ul a vizat şi portofoliul de praline Kandia, care a suferit o transformare la nivel de design de ambalaj, în linie cu noua imagine a brand-ului.

2. Prezentarea pietei

Termenul de aliment bio, echivalent cu cel de organic sau ecologic, desemnează acele produse provenite din culturi controlate, în producţia cărora nu s-au folosit hormoni de creştere, fertilizatori sau alte substanţe chimice sau sintetice dăunatoare. Alimentele de acest tip reprezintă un standard de calitate superioară şi o modalitate de reducere a efectelor negative ale poluării.

Principalele motive pentru care un consumator alege bio ţin de dorinţa de a avea o alimentaţie sănătoasă, fără chimicale, care să prevină apariţia unor boli şi afecţiuni viitoare. Cei care sunt preocupaţi de protecţia mediului înconjurător şi de ultimele noutăţi în materie de lifestyle sunt de asemenea promotori ai consumului de produse bio.

Piaţa alimentelor bio este la început de drum în ţara noastră, iar factorii care vor determina evoluţia sa ascendentă ţin în principal de cererea în continuă creştere, de perspectivele de îmbunătăţire ale legislaţiei în domeniul agriculturii ecologice şi de concentrarea eforturilor producătorilor locali pentru a creşte accesul populaţiei la acest tip de produse.

Vanzările de ciocolată organică au prins avant la nivel mondial. Tot mai mulţi iubitori de dulciuri din America şi Europa aleg să ronţăie un "dulce" din ingrediente naturale, fără chimicale.

Ciocolata bio este o alegere mai bună deoarece este foarte bogată în cacao şi în compoziţia sa nu se regăsesc ingrediente crescute cu pesticide şi alte chimicale toxice, coloranţi sau conservanţi periculoşi.

Peste Ocean, în Marea Britanie, ciocolata eco reprezintă cam 1,4% din piaţa de profil şi se estimează că în următorii cinci ani va ajunge la peste 2,4%. Asta deşi un kilogram de ciocolată organică este cam de trei ori mai scump decît varianta convenţională şi se tot scumpeşte.

Preview document

Program de marketing privind lansarea pe piață a ciocolatei Kandia Bio - Pagina 1
Program de marketing privind lansarea pe piață a ciocolatei Kandia Bio - Pagina 2
Program de marketing privind lansarea pe piață a ciocolatei Kandia Bio - Pagina 3
Program de marketing privind lansarea pe piață a ciocolatei Kandia Bio - Pagina 4
Program de marketing privind lansarea pe piață a ciocolatei Kandia Bio - Pagina 5
Program de marketing privind lansarea pe piață a ciocolatei Kandia Bio - Pagina 6
Program de marketing privind lansarea pe piață a ciocolatei Kandia Bio - Pagina 7
Program de marketing privind lansarea pe piață a ciocolatei Kandia Bio - Pagina 8
Program de marketing privind lansarea pe piață a ciocolatei Kandia Bio - Pagina 9
Program de marketing privind lansarea pe piață a ciocolatei Kandia Bio - Pagina 10
Program de marketing privind lansarea pe piață a ciocolatei Kandia Bio - Pagina 11
Program de marketing privind lansarea pe piață a ciocolatei Kandia Bio - Pagina 12
Program de marketing privind lansarea pe piață a ciocolatei Kandia Bio - Pagina 13
Program de marketing privind lansarea pe piață a ciocolatei Kandia Bio - Pagina 14
Program de marketing privind lansarea pe piață a ciocolatei Kandia Bio - Pagina 15
Program de marketing privind lansarea pe piață a ciocolatei Kandia Bio - Pagina 16

Conținut arhivă zip

  • Program de Marketing privind Lansarea pe Piata a Ciocolatei Kandia Bio.doc

Alții au mai descărcat și

Lansarea unui Produs - Kandia cu Mango și Ananas

SCURT ISTORIC: Istoria Kandia a început în urmă cu mai bine de 120 de ani, când au fost puse bazele primei fabrici de ciocolată de pe teritoriul...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Ai nevoie de altceva?