Proiect de Marketing - Sacii Menajeri

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 18 în total
Cuvinte : 2406
Mărime: 164.98KB (arhivat)
Publicat de: Iuliu Nistor
Puncte necesare: 8

Extras din proiect

1. Cercetarea pieţei combinei frigorifice

În acest proiect ne-am propus să efectuăm un studiu care vizează sacii menajeri.

Cercetarea de marketing reprezintă un proces sistematic şi obiectiv, generator de informaţii necesare adoptării deciziilor de marketing. Astfel, cercetării de marketing îi revine rolul de a identifica şi evalua oportunităţile de marketing, de a analiza şi alege pieţele-obiectiv, de a fundamenta planificarea şi realizarea mix-ului de marketing.

2. Problema decizională

Produsul reprezintă partea cea mai importantă a mixului de marketing. Produsul poate fi definit ca orice lucru care poate fi oferit pe o piaţă în scopul captării interesului, al achiziţionării, utilizării sau consumului şi care poate satisface o dorinţă sau o nevoie.

Calitatea produsului reprezintă capacitatea unui produs de a-şi îndeplini funcţiile. Fiind un element de poziţionare foarte important, calitatea combinei frigorifice ..... a fost atent concepută şi corectată tocmai pentru a atinge nivelul cerut de consumatori.

Designul este celălalt element definitoriu al atributelor unei combine frigorifice. Forma combinelor frigorifice nu este atât de importantă aceasta fiind de obicei una clasică. Culoarea în schimb poate fi una din preferinţele cumpărătorilor noştri, însă cel mai important este capacitatea combinelor frigorifice, clienţii cautând de cele mai multe ori o combină frigorifică de capacitate mare.

Marca este o parte importantă a produsului, fiind cea care diferenţiază produsul firmei de cele ale concurenţei. Marca este un nume, un termen, un semn, un simbol, desen sau o combinaţie a acestora, care este utilizată pentru a indentifica bunurile sau serviciile unui ofetant şi pentru a le diferenţia de cele ale concurenţilor.

Scopul efectuării acestei cercetări selective îl constituie studiul imaginii firmei Antartik în rândul potenţialilor consumatori/cumpărători. Firma noastră a decis lansarea unui nou produs pe piaţa din România însă ştiind cât de necesare ne sunt preferinţele clienţilor şi ţinând cont de faptul că nu avem suficient timp la dispoziţie vom încerca să aflăm ce-şi doresc aceştia printr-un mini-raport de cercetare. Se urmăreşte în principal să se stabilească măsura în care populaţia utilizează produsul. Totodată am dorit să aflăm şi canalele de distribuţie cele mai indicate pentru promovarea produsului nostru.

Conducerea firmei Antartik a apelat la efectuarea unei cercetări de marketin, având ca obiect produsele sale, mai exact noua combina frugorifica…., pentru care încearcă să soluţioneze o serie de probleme apărute după anterioarele lansări.

Managerii firmei noastre îşi pun problema lansării noului produs, care să urmeze acelaşi tipar, însă să se adreseye doar unei nişe din piaţa ţintă, cu anumite caracteristici bine definite. Scopul acestei strategii ar fi creşterea notorietăţii firmei şi câştigarea unui segment exclusivist de piaţă.

Firma îşi propune identificarea unui nou segment de piaţă căruia să i se adreseze cu aceeaşi gamă de produse, dar cu unele caracteristici schimbate astfel încât aceasta să poată servi cât mai bine nevoile noilor clienţi.

Firma vrea sa afle, prin intermediul cercetării de marketing dacă mesajele publicitare existente care susţin imaginea firmei şi calitatea produselor ajung şi sunt bine percepute de public, sau dacă, din contra, compania publicitară ar trebui intensificată sau chiar schimbată.

3. Obiectivele cercetării

-Obiectiv: Determinarea gradului de acoperire a intenţiilor de cumpărare pentru combine frigorifice

-Obiectiv: Repartiţia intenţiilor de cumpărare pentru combine frigorifice în funcţie de venituri.

-Obiectiv: Repartiţia intenţiilor de cumpărare în funcţie de mărcile de combine frigorifice existente pe piaţa ieşeană, pe un interval de 3 luni

-Obiectiv: Repartiţia intenţiilor de cumpărare pentru maşini de spălat în funcţie de numărul de membrii ai familiei.

-Obiectiv: Repartiţia intenţiilor de cumpărare pentru combine frigorifice în funcţie de diversele caracteristici ale acestora: capacitate

-Obiectiv: Repartiţia intenţiilor de cumpărare pentru combine frigorifice în funcţie de tipul de magazin de unde cumpărătorii doresc să le achiziţioneze.

-Obiectiv: Repartiţia intenţiilor de cumpărare pentru combine frigorifice în funcţie de modul de achiziţionare.

-Obiectiv : Identificarea motivelor care au dus la apariţia intenţiei de cumpărare.

-Obiectiv: Studierea gradului de înzestrare a gospodăriilor cu combine frigorifice.

-Obiectiv: Identificarea ritmului de înlocuire a combinei frigorifice.

4. Metoda cercetării

-Anchetă:

-Pentru realizarea raportului de cecretare am întocmit un chestionar pentru combine frigorifice, alcătuit din 11 întrebari.

In încercarea de a ne forma o imagine cât mai realistă asupra preferinţelor potenţialilor clienţi am chestionat 30 persoane din diverse zone ale Iaşului, folosind ca metodă ancheta stradală.

Populaţia ţintă a studiului este reprezentată de persoane fizice, cu vârstă cuprinsă între 18-45 de ani, care locuiesc în municipiul Iaşi.

Preview document

Proiect de Marketing - Sacii Menajeri - Pagina 1
Proiect de Marketing - Sacii Menajeri - Pagina 2
Proiect de Marketing - Sacii Menajeri - Pagina 3
Proiect de Marketing - Sacii Menajeri - Pagina 4
Proiect de Marketing - Sacii Menajeri - Pagina 5
Proiect de Marketing - Sacii Menajeri - Pagina 6
Proiect de Marketing - Sacii Menajeri - Pagina 7
Proiect de Marketing - Sacii Menajeri - Pagina 8
Proiect de Marketing - Sacii Menajeri - Pagina 9
Proiect de Marketing - Sacii Menajeri - Pagina 10
Proiect de Marketing - Sacii Menajeri - Pagina 11
Proiect de Marketing - Sacii Menajeri - Pagina 12
Proiect de Marketing - Sacii Menajeri - Pagina 13
Proiect de Marketing - Sacii Menajeri - Pagina 14
Proiect de Marketing - Sacii Menajeri - Pagina 15
Proiect de Marketing - Sacii Menajeri - Pagina 16
Proiect de Marketing - Sacii Menajeri - Pagina 17
Proiect de Marketing - Sacii Menajeri - Pagina 18

Conținut arhivă zip

  • Proiect de Marketing - Sacii Menajeri.docx

Alții au mai descărcat și

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Te-ar putea interesa și

Proiect achiziții - pungi, saci menajeri

Până să intru la specializare, marketingul mi s-a părut întotdeauna a fi ceva nobil, delicat, ceva bazat pe intuiţie, fler, ceva mai aproape de...

Proiect Cercetare de Marketing - Burete de Vase

Firma SC BUREX.SRL este o societate comercială cu capital privat, înfiinţată în 2005 având sediul central în România, în localitatea Iaşi, Str...

Ai nevoie de altceva?