Proiect Marketing - Luxor

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 21 în total
Cuvinte : 4525
Mărime: 95.80KB (arhivat)
Publicat de: Matilda Martin
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Oana Ciobanu
Facultatea de Economie si Aministrarea Afacerilor

Cuprins

  1. Cuprins:
  2. Cap.1 Analiza pietei
  3. 1.1 Identificarea pietei
  4. 1.2 Segmentarea
  5. 1.3 Piata tinta
  6. Cap.2 Factori care influenteaza comportamnentul de consum
  7. Cap.3 Configurarea Produsului
  8. 3.1 Atribute
  9. 3.2 Sistem de sustinere
  10. 3.3 Elemente de noutate
  11. 3.4 Linia de produse
  12. Cap.4 Configurarea Pretului
  13. 4.1 Factori care influenteaza pretul
  14. 4.2 Strategia de pret
  15. 4.3 Nivelul pretului
  16. Cap. 5 Configurarea Promovarii
  17. 5.1 Reclama
  18. 5.2 Promovarea vânzarilor
  19. 5.3 Relatii publice
  20. Cap. 6 Configurarea distributiei
  21. 6.1 Extinderea teritoriala a distributiei
  22. 6.2 Intensitatea retelei de distributie si structura canalelor
  23. Bibliografie

Extras din proiect

Rezumat

Firma “Luxor” îsi propune sa ofere studentilor, elevilor si în special celor care au o activitate didactica produse de birotica, în special pixuri de înalta tehnologie si de cea mai buna calitate.

Consumatorii potentiali ai produselor oferite de firma sunt toti cei care folosesc în mod frecvent instrumente de scris. Astfel ne-am orientat cu predilectie catre utilizatorii finali, de tip “office” pentru care încercam sa asiguram o gama completa de produse.

Înca de la bun început am acordat întâietate lucrului bine facut, promisiunilor care trebuie respectate, de cele mai multe ori în detrimental castigului de moment. De aceea speram ca eforturile noastre sa le regasim în satisfactia si fidelitatea clientilor nostri.

Obiectivul firmei este sa vina în intâmpinarea nevoilor elevilor, studentilor, oamenilor de afaceri si tuturor celor care au întotdeuna la îndemâna un instrument de scris.

Vrem sa devenim cel mai bun partener al fiecarui client al nostru.

Capitolul 1 Analiza pietei

1.1 Identificarea pietei

Pentru a asigura reusita în afaceri este necesar alcatuirea unui plan de marketing. Producatorii trebuie sa descopere punctele forte ale produsului ceea ce îi diferentiaza de ceilati participanti la oferta si nu în ultimul rând sa descopere nevoile si dorintele potentialului client, cu scopul de a acoperi eventualele goluri din oferta existent ape piata si de a oferi cel mai bun raport pret calitate.

Produsul la care facem referire face parte din categoria instrumentelor de scris si anume pixul. Cu toate ca traim intr-o lume a computerelor, a postei electronice si a celularelor nu s-a gasit înca obiectul care sa substituie în totalitate ustensilele de scris sau hartia. Chiar daca folosim calculatorul pentru redactarea de documente întotdeauna se afla la îndemâna si ustensilele de scris clasice, necesare pentru luarea de notite. Cea mai utilizata unealta de scris ramâne pixul.

Meritul de a fi inventat pixul i-a fost atribuit ziaristului ungur Laszlo Biro, care, considerînd stiloul un obiect depasit si ineficient, a crezut în ideea realizarii unei unelte de scris la care cerneala sa se usuce imediat ce penita a atins hârtia. Ideea modului în care ar putea realiza un nou tip de instrument de scris i-a venit lui Biro în timp ce vizita o tipografie, unde a observat cum cerneala folosita pentru tiparirea ziarelor se usuca foarte repede, imediat ce ziarul a iesit de sub tipar. Cum intentiona sa utilizeze o cerneala diferita de cea pentru stilou, care sa se usuce mult mai repede, Biro a avut ideea aplicarii la noul instrument a unei mici sfere metalice, la capatul dispozitivului în care se afla cerneala. Aceasta sfera avea doua functii: impiedica cerneala sa se usuce în interiorul rezervorului si de asemenea controla si regla scurgerea ei pe foaia de hârtie.

În iunie 1943, Biro si fratele sau Georg, un chimist, au realizat primele modele comerciale de pixuri, care purtau denumirea ziaristului maghiar. În scurt timp de la lansarea pe piata a acestor obiecte, guvernul britanic a cumparat dreptul de a realiza la rândul sau pixuri la scara larga, pentru a le distribui celor care lucrau in aviatie, deoarece se observase ca la altitudini mari stilourile curgeau si nu se mai puteau utiliza. Pixurile s-au bucurat de un mare succes în rândul britanicilor, ceea ce a facut ca instrumentul inventat de Biro sa se raspândeasca pretutindeni în Europa si sa fie fabricat la scara larga în mai multe tari. Acest lucru a facut ca în timpul celui de al Doilea Razboi Mondial, pixurile sa fie cele mai utilizate instrumente de scris în armata.

Preview document

Proiect Marketing - Luxor - Pagina 1
Proiect Marketing - Luxor - Pagina 2
Proiect Marketing - Luxor - Pagina 3
Proiect Marketing - Luxor - Pagina 4
Proiect Marketing - Luxor - Pagina 5
Proiect Marketing - Luxor - Pagina 6
Proiect Marketing - Luxor - Pagina 7
Proiect Marketing - Luxor - Pagina 8
Proiect Marketing - Luxor - Pagina 9
Proiect Marketing - Luxor - Pagina 10
Proiect Marketing - Luxor - Pagina 11
Proiect Marketing - Luxor - Pagina 12
Proiect Marketing - Luxor - Pagina 13
Proiect Marketing - Luxor - Pagina 14
Proiect Marketing - Luxor - Pagina 15
Proiect Marketing - Luxor - Pagina 16
Proiect Marketing - Luxor - Pagina 17
Proiect Marketing - Luxor - Pagina 18
Proiect Marketing - Luxor - Pagina 19
Proiect Marketing - Luxor - Pagina 20
Proiect Marketing - Luxor - Pagina 21

Conținut arhivă zip

  • Proiect Marketing - Luxor.doc

Alții au mai descărcat și

Pixul Logan - analiză în vederea fabricării și comercializării

I.PIATA 1.Descriere Obiectul de activitate al firmei „Byro” este productia si comercializarea pixurilor. Activitatea firmei se va desfasura în...

Publicitate Stilou

I. Brief de agenţie 1. Compania Instrumentele de scris cele mai apropiate stiloului şi hârtiei din zilele noastre au fost descoperite la greci....

Mixul de Marketing pentru Brelocuri de Chei

Rezumat În ultimii ani brelocurile sunt mai mult decât un simplu inel de metal folosit doar pentru a-ti tine cheile, acestea devenind un obiect...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Te-ar putea interesa și

Mix-ul de Marketing - brainLAX

19 mai 2010 ...despre echipa „Meteoriţii” Facem parte din echipa „Meteoriţii” , angajaţi în departamentul de Marketing al firmei „S.C.Luxor S.A.....

Ai nevoie de altceva?