Proiect RCS-RDS

Proiect
7/10 (4 voturi)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 7 în total
Cuvinte : 2348
Mărime: 556.23KB (arhivat)
Publicat de: Gelu Oprea
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Monoranu
proiectul contine strategia unui program de continuitate, studiul de caz fiind exemplificat pe RCS

Cuprins

  1. Despre RCS & RDS 2
  2. Analiza pietei serviciilor de televiziune prin cablu 3
  3. Ofertele concurentilor de pe piata 4
  4. Obiectivele programului de continuitate 5
  5. Strategia programului de continuitate 6
  6. Programul operational 6
  7. Implementare si monitorizare 7

Extras din proiect

Despre RCS & RDS :

Grupul RCS & RDS a fost înfiintat în 1994, fiind prezent în peste 67 de orase din tara, oferind clientilor sai servicii profesionale de televiziune prin cablu si internet la standarde internationale. RCS & RDS este unul dintre cei mai mari furnizori de televiziune prin cablu de pe piata est-europeana.De serviciile de televiziune prin cablu beneficiaza peste 1.200.000 de utilizatori din România, Slovacia si Ungaria. Dar în mare masura putem spune ca succesul brand-ului este dat de încrederea pe care fiecare client o acorda companiei de a-i furniza serviciile de calitate pe care le merita.

Doi ani mai tarziu, grupul RCS s-a consolidat si a fost pregatit pentru noi investitii. Primul pas - în noiembrie 1998 a fost achizitionata prima retea de cablu din Budapesta. Astazi ocupa locul trei pe piata operatorilor de cablu din Ungaria. În perioada decembrie 1999 - ianuarie 2000 sunt cumparate primele retele de cablu si in Slovacia, unde Slovakia Cable Systems (SCS), detinuta în proportie de 95% de catre RCS, este al doilea operator pe piata locala.

Tot în 1998 e înfiintata Romania Data Systems (RDS), compania ce apartinea grupului si care este specializata în transmisii de date si Internet; în prezent este lider al pietei de profil din România. În aprilie 2000 este initiat proiectul de construire a unei retele nationale de fibra optica de mare capacitate (4.200 km), care a devenit între timp functionala la nivel national si metropolitan, în cele mai importante orase din tara.

Odata cu anul 2001 încep lucrarile de upgradare a retelei de distributie, ceea ce permite introducerea pachetelor de programe diferentiate. Tot din acest moment este disponibil serviciul Cable Link (Internet prin cablu TV) la un tarif acceptabil pentru persoanele fizice. Aprilie 2002 este momentul în care grupul RCS & RDS achizitioneaza primul operator de servicii Internet, TotalNet.

La 16 aprilie 2003 grupul lanseaza serviciul de telefonie RDS.Tel, care permitea apelarea (prin voce sau fax) a unor destinatii internationale prin cartele preplatite, având la baza tehnologia moderna TDM (Time Division Multiplexing). Tot în aprilie 2003 grupul RCS & RDS anunta preluarea unui alt operator de comunicatii Terra Sat, ce deservea 150.000 de clienti în Pitesti, Craiova, Turnu Severin si Resita.

În februarie 2004 grupul RCS & RDS achizitioneaza împreuna cu un competitor de pe piata de profil, furnizorul de comunicatii prin cablu si Internet FX Communications, care detinea la momentul de fata o cota de piata de 5% din piata operatorilor de cablu tv. Tot în anul 2004 grupul îsi continua consolidarea prin achizitionarea furnizorului de servicii de internet PCNet si ajunge astfel pe o pozitie foarte înalta pe piata de profil din Romania.

În decembrie 2004 RCS & RDS lanseaza primul serviciu de televiziune digitala prin satelit din România, care se adreseaza în special locuitorilor din zonele neacoperite de reteaua de cablu tv. La sfârsitul lunii februarie 2006 numarul abonatilor Digi TV depasea numarul de 200.000, serviciul bucurandu-se de un real succes.

26 aprilie 2005 este momentul în care fuzioneaza cele doua companii: Romania Cable Systems (RCS) si Romania Data Systems (RDS). Motivul - o mai buna utilizare a infrastructurii, reducerea costurilor operationale si de administrare a retelei.

În 2006 este lansat serviciul de televiziune digitala prin cablu - Digi Cablu. Este destinat într-o prima etapa clientilor RCS & RDS din zonele în care reteaua de distributie a semnalului TV nu a fost îmbunatatita.

RCS & RDS este în prezent cel mai mare furnizor de servicii de acces Internet broadband, dintre operatorii de cablu din Romania, deservind peste 1,2 mil de abonati pentru serviciile de televiziune (cablu si satelit), peste 200.000 de abonati la serviciile de acces Internet si alti peste 350.000 de abonati la serviciile de telefonie.

Analiza pietei serviciilor de televiziune prin cablu :

Piata televiziunii prin cablu din cablu din România este împartita intre patru mari concurenti: RCS&RDS (DIGI TV), UPC Astral (Focus SAT), DTH Television Group cu serviciul Boom TV si Digital Cable System cu Max TV.

Multi clienti prefera sa ramâna abonati la serviciile de cablu, pentru ca nu cunosc alternativa si nici serviciile. Dar faptul ca televiziunea prin satelit are semnale de receptie mai bune, calitatea imaginii fiind astfel mai ridicata decât în cazul serviciilor de TV prin cablu este primul argument care ar trebui sa-i convinga ca alternativa exista. Pe de alta parte, nu este neglijabila nici grila de programe oferite prin satelit sau serviciile video-on-demand si pay-per-view, oferite oricând, fara nici o întrerupere, nici chiar pentru publicitate.

Specialistii argumenteaza ca acest tip de televiziune se transmite prin banda larga, în timp ce televiziunea prin cablu vine pe o banda inadecvata, diminuând astfel calitatea semnalului de receptie. Statisticile specialistilor din industrie arata ca imaginile transmise prin satelit ajung pe televizoarele utilizatorilor la o rezolutie de doua sau chiar de trei ori mai mare decat imaginile oferite prin cablu.

În acelasi timp, satelitul este platforma de televiziune digitala dominanta în Europa de Vest, numarând un total de 25 de milioane de clienti la sfarsitul anului 2004, conform unui studiu realizat de compania de cercetare americana Strategy Analytics. În plus, odata cu aparitia noilor servicii HDTV - High Definition TV, cererea pentru serviciile de televiziune prin satelit vor creste, platforma având capacitatea sa suporte fara probleme acest tip de servicii.

Preview document

Proiect RCS-RDS - Pagina 1
Proiect RCS-RDS - Pagina 2
Proiect RCS-RDS - Pagina 3
Proiect RCS-RDS - Pagina 4
Proiect RCS-RDS - Pagina 5
Proiect RCS-RDS - Pagina 6
Proiect RCS-RDS - Pagina 7

Conținut arhivă zip

  • Proiect RCS-RDS.doc

Alții au mai descărcat și

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Te-ar putea interesa și

Practică RDS RCS

CAPITOLUL 1 PREZENTAREA SOCIETATII 1.1.1. SCURT ISTORIC Societatea comerciala RDS&RCS S.A. este o unitate economica cu personalitate juridical,...

Atitudinile și opinile brașovenilor cu privire la servicile prin rețeaua de cablu

Tema proiect Sa se realizeze o cercetare de marketing asupra unui produs,grup de produse,firme parcurgand urmatoarele etape: 1)Alegerea temei de...

Plan de Afacere - SC Dream Sports SRL

Valoarea totalã a proiectului de investitie propus : 118.565 EURO 3.Elemente generale privind proiectul: Acest proiect s-a realizat deoarece în...

Activități de responsabilizare socială la SC RCS RDS SA

1. Noţiuni teoretice. Evoluţia conceptului de responsabilitate socială Este ştiut faptul că societatea, în prezent, se confruntă cu importante...

Proiect de Cercetare - Analiza Marketing RDS - RCS

Argument Industria telecomunicaţiilor a cunoscut una din cele mai mari rate de creştere înregistrate până în prezent în cadrul oricărei activităţi...

Intermedierea valorilor mobiliare - studiu de caz

CAPITOLUL 1 1.Valori mobiliare: Trei coordonate majore contureaza noțiunea de valori mobiliară: 1.valorile mobiliare sunt instrumente...

Ai nevoie de altceva?