Promovarea identității companiei Coca-Cola prin design și estetică

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 17 în total
Cuvinte : 4944
Mărime: 1.27MB (arhivat)
Publicat de: Anca F.
Puncte necesare: 8
inovatie si design a unei firme internationale

Cuprins

  1. Introducere .2
  2. 1. Evaluarea design-ului și esteticii produselor companiei Coca-Cola 3
  3. 1.1. Coca-Cola: începuturile .3
  4. 1.2. Produsele companiei Coca-Cola 4
  5. 1.3. Evoluția unui produs Coca-Cola 7
  6. 1.4. Principalele caracteristici de design ale sticlei de Coca-Cola 8
  7. 2. Promovarea ofertei companiei prin design si estetică ..9
  8. 2.1. Promovarea produselor prin etichetă si ambalaj 9
  9. 2.2. Promovarea ofertei prin design ambiental ...10
  10. 2.3. Promovarea produselor prin forme vizuale comunicante 10
  11. Concluzii ...15
  12. Bibliografie ...16

Extras din proiect

Introducere

Estetica este știință care studiază legile și categoriile artei, fiind considerată forma cea mai înaltă de creare și receptare a frumosului. Estetica studiază ansamblul de probleme referitoare la esența artei, la raporturile ei cu realitatea, la metodele creației artistice, la criteriile și genurile artei.

Design-ul reprezintă un termen modern care desemnează ansamblul de concepții și procedee vizând proiectarea estetică a obiectelor de uz practic: mașini, unelte, mobilier, vestimentație, ambalaje etc. Design-ul este un proces complex de concepere și proiectare funcțională și frumoasă a formelor. La baza esteticii stă frumosul, pe când la bază design-ului stă frumusețea rațională.

Estetica industrială, sau industrial design, sau mai simplu design, este un domeniu al creației care îmbină din ce în ce mai mult perceptele teoriei estetice, cu exigențele practice, realizând în acest fel o generalizare a frumosului în viața cotidiană, în mediul ambiant.

Succesul produselor și implicit al companiilor pe piețele competitive nu poate fi explicat numai prin calitatea produselor, proiectarea lor ireproșabilă, măsuri de management financiar. Fiecare companie orientată spre piață și clienți a găsit un punct forțe de diferențiere, utilizând estetica pentru a crea impresii generale pozitive, atât asupra produsului propriu-zis, cât și asupra serviciilor ce-l însoțesc.

Importanța esteticii în viața consumatorilor asigură întreprinderilor posibilitatea de a li se adresa printr-o varietate de experiențe senzoriale benefice pentru ambele părți. Aceste oportunități nu sunt limitate numai la sectoare de activitate, cum ar fi cel al modei, al articolelor cosmetice sau al produselor exclusive, de lux, pentru segmente de public elitist.

De asemenea, se pun mari speranțe în designul și estetica desfacerii, a prezentării și promovării în activitatea comercială modernă, reflectând și aici gusturile în schimbare ale consumatorilor. Și aceasta pentru că, asemeni multor altor firme, și întreprinderile industriale își creează imaginea în ochii clienților, nu numai prin intermediul produselor, dar și prin ambalaje, broșuri, camionete de livrare, rețea de distribuție, publicitate comercială etc.Imaginea produsului din punct de vedere al inovatiei si al costului determina asteptarile consumatorului în materie de ambalare, noutatea ambalajului fiind practic un semnal pentru consumator în ceea ce priveste: preocuparea pentru echilibrul între produs si ambalaj, grija pentru un aspect cât mai functional posibil, preocuparea estetica în crestere, dorinta de a fi cât mai bine informat, preocuparea pentru echilibru ecologic etc.

Elementele de psihologie socială, dorințele consumatorilor și importanța mesajului informațional al ambalajului în asigurarea unei reale protecții a acestora, relațiile cu publicul și reclama, ecologia și, nu în ultimul rând, designul sunt factori ce determină complexitatea procesului de creare a ambalajelor.

1. Evaluarea design-ului și esteticii produselor companiei Coca-Cola

Una dintre cele mai importante companii din lume, Coca-Cola, și-a construit un renume mondial pe baza strategiei sale de marketing excepționale, creând o tradiție și o imagine inconfundabilă a brand-ului. Sub egida clasicei băuturi, compania Coca-Cola s-a extins și către alte nișe ale produselor alimentare, transformându-se într-un adevărat imperiu de-a lungul timpului.

1.1. Coca-Cola: începuturile

Coca-Cola este o băutură răcoritoare, carbogazoasă, produsă de The Coca-Cola Company, cu sediul în Atlanta, Georgia.Este vândută în magazine, restaurante și aparate în peste 200 de țări. Este denumită simplu, Coke (o marcă a The Coca-Cola Company în Statele Unite ale Americii din 27 martie, 1944) sau (în Europa și America) cola sau popular Coca-Cola a fost inventată la sfârșitul secolului al XIX-lea (1886) de John Pemberton, un farmacist din Atlanta. Inițial a fost brevetată ca medicament. Mai târziu, licența a fost cumpărată de omul de afaceri, Asa Griggs Candler. Tacticile de marketing folosite de acesta au condus produsul spre dominarea pieței băuturilor răcoritoare în secolul al XX-lea.

Aroma distinctivă de "cola" provine în principal din amestecul de zahăr, ulei de portocală, ulei de lămâie și vanilie, restul ingredientelor având doar contribuții minore. Firma producătoare, Coca-Cola Corporation, este cel mai mare consumator de extract natural de vanilie din lume.

Compania produce concentrat, care este apoi vândut la diverși îmbuteliatori de Coca-Cola licențiați, din întreaga lume. Îmbuteliatorii, care dețin contracte teritoriale exclusive cu societatea, fabrică produsul finit în cutii și sticle, din concentrat în combinație cu apă filtrată și îndulcitori. Îmbuteliatorii apoi vând, distribuie și comercializează Coca Cola în cutii și sticle în magazinele de vânzare cu amănuntul și prin mașinile automate de vânzare. Coca-Cola Company vinde de asemenea concentrat pentru vânzări la dozator, către marile restaurante și distribuitorii de servicii alimentare.

Coca-Cola Company a introdus și prezentat ocazional și alte băuturi de tip cola sub numele brandului Coke. Cea mai comună dintre acestea este Diet Coke. Cu toate acestea, există și altele, inclusiv Diet Coke Caffeine-Free, Cherry Coke, Coca-Cola Zero, Vanilla Coke și edițiile speciale cu lămâie și chiar cu cafea.

În toate țările în care este prezentă, compania funcționează în cadrul unui “Sistem Coca-Cola”. Acesta este format, pe de o parte, din The Coca-Cola Company, iar, pe de altă parte, din mai mulți îmbuteliatori care au exclusivitate pe o anumită arie geografică în privința îmbutelierii și distribuției produselor finale.

În România, Sistemul este reprezentat de Coca-Cola România (filială a The Coca-Cola Company) și Coca-Cola HBC România, care asigură îmbutelierea, distribuția, vânzarea și marketing-ul operațional pentru produsele Coca-Cola. Coca-Cola HBC România este membră a Grupului Coca-Cola Hellenic, unul dintre cei mai mari îmbuteliatori la nivel global din cadrul Sistemului.

Bibliografie

1. Ciprian Plăiașu, Historia, Coca-Cola, de la farmacie la Moș Crăciun, 9 aprilie 2010

2. Mihai Schiau, Gândul, STATISTICILE Coca-Cola. Ce NU știai despre una dintre cele mai vândute băuturi carbogazoase, 13 martie 2013

3. http://www.coca-cola.ro/ro/home/

4. Studiul de Impact Socio-Economic al Sistemului Coca-Cola în România, 2015

Preview document

Promovarea identității companiei Coca-Cola prin design și estetică - Pagina 1
Promovarea identității companiei Coca-Cola prin design și estetică - Pagina 2
Promovarea identității companiei Coca-Cola prin design și estetică - Pagina 3
Promovarea identității companiei Coca-Cola prin design și estetică - Pagina 4
Promovarea identității companiei Coca-Cola prin design și estetică - Pagina 5
Promovarea identității companiei Coca-Cola prin design și estetică - Pagina 6
Promovarea identității companiei Coca-Cola prin design și estetică - Pagina 7
Promovarea identității companiei Coca-Cola prin design și estetică - Pagina 8
Promovarea identității companiei Coca-Cola prin design și estetică - Pagina 9
Promovarea identității companiei Coca-Cola prin design și estetică - Pagina 10
Promovarea identității companiei Coca-Cola prin design și estetică - Pagina 11
Promovarea identității companiei Coca-Cola prin design și estetică - Pagina 12
Promovarea identității companiei Coca-Cola prin design și estetică - Pagina 13
Promovarea identității companiei Coca-Cola prin design și estetică - Pagina 14
Promovarea identității companiei Coca-Cola prin design și estetică - Pagina 15
Promovarea identității companiei Coca-Cola prin design și estetică - Pagina 16
Promovarea identității companiei Coca-Cola prin design și estetică - Pagina 17

Conținut arhivă zip

  • Promovarea identitatii companiei Coca-Cola prin design si estetica.docx

Alții au mai descărcat și

Prezentarea politicii de promovare a unei societăți

INTRODUCERE Lucrarea prezintă, în partea teoretică, conceptul general de marketing, marketingul ca o componentă de bază a mediului economic, ce...

Sistemul de relații publice și rolul acestuia în promovarea imaginii BRD - Groupe Societe Generale

INTRODUCERE După cum sugerează şi titlul epicentrul acestei lucrări, este dat de abordarea unor subiecte legate de sistemul de relaţii publice şi...

Publicitatea Online

INTRODUCERE Lucrarea de faţă îşi propune să analizeze şi să compare mediul on-line şi mediul offline din puncte de vedere al avantajelor şi...

Comunicarea de Marketing și Promovarea la Compania Coca-Cola

INTRODUCERE „Nevoia de comunicare reprezintă un element definitoriu pentru orice relaţie interumană. În prezent, multitudinea de canale şi de...

Publicitatea - Componentă a Politicii de Promovare

CAPITOLUL I Publicitatea – componentă a politicii de promovare 1.1. Considerente generale 1.1.1. Istoria publicităţii Publicitatea ,variabilă...

Campanie de Publicitate Coca-Cola

Oricât de bun ar fi un produs sub aspect calitativ, cu toată superioritatea sa faţa de alte produse similare este greu sa se impună de la sine în...

Analiza pieței produsului Coca-Cola

- Istoric Coca-Cola Coca Cola a luat nastere in Atlanta,statul Georgia,la data de 8 mai 1886.Dr. John Styth Pemberton,un farmacist local,a produs...

Tehnici promoționale utilizate în procesul comunicării de firmă Coca-Cola Hellenic

CAP 1 : Coordonatele generale ale companiei 1.1 Istoricul companiei Coca-Cola HBC Romania este cea mai mare companie din industria bauturilor...

Ai nevoie de altceva?