Publicitate și Planificare Media

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 38 în total
Cuvinte : 10927
Mărime: 563.55KB (arhivat)
Publicat de: Adonis Constantin
Puncte necesare: 8

Cuprins

  1. Cuvant înainte 3
  2. Capitolul I - Prezentarea destinaţiei 4
  3. 1.1 Prezentarea planului de marketing 6
  4. 1.2 Prezentarea succintă a bugetului necesar 7
  5. 1.3 Monitorizarea rezultatelor 7
  6. Capitolul II - Justificarea zonei Rucăr – Bran ca zonă turistică 8
  7. 2.1 Motivații de alegere a destinației 10
  8. 2.2 Specificitatea serviciilor turistice oferite 11
  9. 2.3 Evenimente culturale organizate anual 14
  10. Capitolul III - Analiza SWOT 16
  11. 3.1 Accesibilitate la produsul specific/ evenimentul promovat 18
  12. 3.2 Facilităţi oferite în zonă (servicii suport) 19
  13. 3.3 Alte produse turistice oferite în zonă 20
  14. Capitolul IV – Analiza curentă a pieții 22
  15. Capitolul V - Definirea obiectivelor generale ale planului de marketing şi a celor specifice 26
  16. Capitolul VI - Strategii pentru implementarea obiectivelor generale de marketing 28
  17. Capitolul VII - Plan de acţiune pentru implementarea strategiilor de marketing 30
  18. Capitolul VIII – Calendarul activitățiilor 34
  19. Capitolul IX - Bugetul planului 35
  20. Concluzii 36
  21. Bibliografie 37

Extras din proiect

Cuvânt înainte:

Vă invit să cunoaşteţi Branul unde veţi descoperi multe din valorile păstrate în lada de zestre a României, iar pe cei care au mai popsit în acest sanctuar al naturii stiu că doresc sărevină cu bucurie ori de câte ori vor avea ocazia. Aici, unde se întâlneşte istoria, cultura şi tradiţiile cu viitorul, a-ti fost sau veţi fi oaspeţii unei oaze de frumuseţe şi armonie.

Am ales să prezint zona Rucăr - Bran deoarece am şi vizitat-o, iar obiectivele zonei lasă o impresie plăcută şi o motivaţie spre a fi vizitate cu prilejul oricărei ocazii. Localnicii sunt foarte primitori şi norocoşi că s-au născut în această zonă făcăndu-şi cunoscute tradiţiile prin mâncărurile care le prepară şi băuturile care sunt puse la dispoziţia turiştilor, iar în acelasi timp sunt ocrotiţi de măretul şi falnicul Castel Bran supranumit şi Castelul Contelui Dracula. Între Bran şi Rucăr se întinde,cale de doar 22,5 km,un spaţiu de poveste,cu aşezări rustice pitice de-a lungul unui culoar depresionar străjuit,pe de o parte,de Munţii Piatra Craiului, iar de cealaltă parte,de Munţii Bucegi.Cu sute de ani în urmă,pe aici trecea un cunoscut drum comercial,care lega localităţile Braşov şi Campulung.

În prezent,această zonă,cu măguri, curmături şi dealuri pe care încă mai cutreieră turmele ciobanilor ştiutori a vechilor tehnici de a face brânză în coajă de brad, urdă, jintiţă şi bulz, a devenit una dintre destinaţiile predilecte ale turiştilor. Străbătând satele de la Bran la Rucăr ne convingem că turismul rural, ecologic şi cultural poate fi pe deplin funcţional şi în România. Comunele Rucăr și Bran sunt situate la Sud-Vestul judeţului Braşov, la 61 respectiv, 25 de km de acesta şi în Nord-Estul culoarului depresionar Bran-Rucăr, se individualizează prin relieful şi particularităţile economice, istorico-culturale. Comuna Bran este cea mai importantă, după care s-a dat numele sub care este cunoscută zona, este staţiune climaterică şi punctul de plecare spre obiectivele turistice din Masivii Piatra Craiului şi Munţii Bucegi. Comuna Rucăr aparține de județul Argeș, situată într-o frumoasă depresiune carpatică, strabatută de Râul Dambovița și de DN 73 dintre Câmpulung (24 km) și Brașov, cu 5808 de locuitori.

Morfologico-geografic este prin excelenţă un areal montan, dominat de pasul de înălţime al Carpaţilor Meridionali, Bran-Rucăr. Situat la o înălţime de 1 290 m, între Munţii Piatra Craiului - la NordVest- Munţii Bucegi la Est, pasul asigură legătura între Muntenia şi Transilvania. Zona Branului este poziţionată în judeţul Braşov, între cele două depresiuni, numite şi "ţări", depresiunea Braşov sau Ţara Bârsei şi depresiunea Făgăraşului sau Ţara Făgăraşului.

Capitolul I

Prezentarea destinației

Comuna Bran este una din cele 44 de comune ale judeţului Braşov. Situat într-un loc pitoresc, la 24 de km de Braşov pe DN 73, care uneşte Braşovul de Câmpulung Muscel, Branul este un punct de atracţie pentru turiştii români şi străini.

Bran, împreună cu localităţile din jur, este leagănul turismului rural românesc. Aşezat la intrarea în culoarul Rucăr - Bran, vechi drum comercial şi strategic între Ţara Bârsei şi Ţara Românească, culoarul Rucăr - Bran este preţuit pentru frumuseţile naturii înconjurătoare. O staţiune climaterică de interes local, azi este o staţiune în plină dezvoltare, centru naţional al turismului rural, ecologic şi cultural. Beneficiind de un sit natural deosebit, apropierea munţilor Piatra Craiului şi aproape toate localităţiile din împrejurime de un specific tradiţional de mare valoare sunt de interes.

Branul a început sã se dezvolte rapid, toată această evoluţie gravitând în jurul Castelui Bran, locul care a suscitat atăta interes, scotocindu-se că aici ar fi lăcaşul vampirilor, locul pe unde a trecut şi Vlad Ţepeş, supranumit Dracula. Au curs multă cernelă şi mult "sânge" în peliculele care s-au fãcut pe marginea acestui subiect. Uneori, acest lucru simbolizează România ca entitate, lucru nedrept, atâta timp cât România are şi altceva de arătat. Ar trebui ca Branul să însemne altceva, un loc de amintire a unor vremuri de demult şi sã nu se conserve neapãrat o atmosferã morbidã, cu mult sânge şi teroare. Dar aceasta este latura negativă, atunci când analiza este mai atentă şi se opreste asupra fiecărui detaliu. Desigur, că şi la Bran este soare şi oamenii găsesc aici din plin ospitalitatea românească.

Pentru pătrunderea în Culoarul Rucăr-Bran se poate opta fie pentru transportul feroviar,căile ferate ajungând în apropierea culoarului,dar mai ales pentru caile rutiere. Bogată, cu numeroase izvoare cu debite constante, ce sunt colectate de pârâul Turcu, afluent de stânga al râului Olt. Pârâul Turcu străbate culoarul Rucăr-Bran pe întreag teritoriul al comunelor.

Climatul este temperat-continental cu trăsături montane.Temperaturile medii multianuale variază între 4,5 grade C şi 0 grade C. Cantitatea anuală de precipitaţii oscilează între 750-1300 litri pe metrul pătrat în zona montană înaltă. Stratul de zăpadă din perioada de iarnă este neuniform şi discontinuu, durata medie anuală a acesteia crescând odată cu înălţimea, de la 115 zile la Bran şi 215 zile în zonele înalte. Vânturile bat cu frecvenţă mai mare pe culoarul Rucăr-Bran (Bran, Gura Soacrei) şi dinspre Est (Predeluţ) înregistrând 8-10 m/s în sectorul şi peste 10 m/s în sectorul montan înalt. Vegetaţia se caracterizează printr-o etajare altitudinală topoclimatic. În proporţie de 85% vegetaţia este montană. La peste 1700 m altitudine în Bucegi şi Piatra Craiului sunt zone acoperite cu vegetaţie alpină şi subalpină, alcătuită din pajişti în care predomină Rogozul (Carex Curvula), Păruşca (Festuca Supina), Ţăpoşica (Nardus Stricta), din tufişuri pitice de arbuşti cum ar fi: smârdanul, afinul, jnepenul şi coacăzul precum şi vegetaţie specifică stâncilor cu multe elemente specifice floristice rare, ocrotite de lege, între care Floarea de Colţ, Genţiana sau Ghinţura, monumente ale naturii ca Garofiţa Pietrii Craiului, toate acestea în Rezervaţiile Naturale Piatra Craiului şi Bucegi.

Preview document

Publicitate și Planificare Media - Pagina 1
Publicitate și Planificare Media - Pagina 2
Publicitate și Planificare Media - Pagina 3
Publicitate și Planificare Media - Pagina 4
Publicitate și Planificare Media - Pagina 5
Publicitate și Planificare Media - Pagina 6
Publicitate și Planificare Media - Pagina 7
Publicitate și Planificare Media - Pagina 8
Publicitate și Planificare Media - Pagina 9
Publicitate și Planificare Media - Pagina 10
Publicitate și Planificare Media - Pagina 11
Publicitate și Planificare Media - Pagina 12
Publicitate și Planificare Media - Pagina 13
Publicitate și Planificare Media - Pagina 14
Publicitate și Planificare Media - Pagina 15
Publicitate și Planificare Media - Pagina 16
Publicitate și Planificare Media - Pagina 17
Publicitate și Planificare Media - Pagina 18
Publicitate și Planificare Media - Pagina 19
Publicitate și Planificare Media - Pagina 20
Publicitate și Planificare Media - Pagina 21
Publicitate și Planificare Media - Pagina 22
Publicitate și Planificare Media - Pagina 23
Publicitate și Planificare Media - Pagina 24
Publicitate și Planificare Media - Pagina 25
Publicitate și Planificare Media - Pagina 26
Publicitate și Planificare Media - Pagina 27
Publicitate și Planificare Media - Pagina 28
Publicitate și Planificare Media - Pagina 29
Publicitate și Planificare Media - Pagina 30
Publicitate și Planificare Media - Pagina 31
Publicitate și Planificare Media - Pagina 32
Publicitate și Planificare Media - Pagina 33
Publicitate și Planificare Media - Pagina 34
Publicitate și Planificare Media - Pagina 35
Publicitate și Planificare Media - Pagina 36
Publicitate și Planificare Media - Pagina 37
Publicitate și Planificare Media - Pagina 38

Conținut arhivă zip

  • Publicitate si Planificare Media.docx

Alții au mai descărcat și

Lansarea în Germania a Produsului Turistic Crăciun Maramureșean Oferit de Către Agentia de Turism Holiday Travel

Agentia de turism Holiday Travel doreşte să lanseze produsul turistic “Craciun in Maramures” pe o piaţă internaţională, respectiv Germania. Pentru...

Publicitate și Planificare Media

1. Rezumat 1.1. Descrierea si obiectivele planului de marketing Planul de marketing pentru acest proiect propune creşterea vizibilităţii şi...

Marketing turistic - Cetatea Râșnov

Rezumat prima parte Cetatea Rășnov Am ales Cetatea Raşnov, din judeţul Braşov, deoarece considerăm că este unul dintre cele mai reprezentative...

Publicitate și planificare media Vatra Dornei

Capitolul I. Prezentarea destinatiei Statiunea Vatra Dornei, supranumita si "Perla Bucovinei", este situata la o altitudine de 802 m in...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Te-ar putea interesa și

Comunicarea cu societatea civilă

ARGUMENT ,,Pentru a da o existenţă publică unei activităţi, unei idei sau unui produs, nu este suficient doar ca aceste elemente să existe,...

Strategia de comunicare a firmei

Pentru a sublinia importanţa comunicării şi a acestei lucrări îl voi cita pe Martin Luther King “Oamenii se urăsc pentru că se tem unii de alţii;...

Lansarea unui Nou Produs pe Piață - Mini Încărcătorul pe Șenile MT52

I. PREZENTAREA COMPANIEI SI A MINI ÎNCARCATORULUI PE SENILE MT52 I.1 Prezentarea companiei Firma Gedai Company s-a înfiintat în februarie 1990....

Publicitate și Planificare Media

1. Rezumat 1.1. Descrierea si obiectivele planului de marketing Planul de marketing pentru acest proiect propune creşterea vizibilităţii şi...

Planificare Campanie Relații Publice Brand Dacia

1. Informații generale 1.1 Istoric brand Dacia Dacia este cea mai reprezentativă marcă de automobile din România, în jurul căreia s-a creat și...

Un hotel poate însemna mai mult decât o casă de oaspeți Capital Plaza Hotel

1. Descrierea hotelului Hotelul “ Capital Plaza” **** a fost deschis în anul 2009 şi se află în Bucureşti. Situat între Piaţa Victoriei şi...

Cercetarea în organizațiile culturale

Capitolul I Importanţa cercetării strategice 1.1. Fundamente ale cercetării de Relaţii Publice O primă constatare legată de cercetare este aceea...

Agenții de publicitate

1. Agentia de publicitate Din toate definitiile s-a ales doua. Prima este elaborata de American Association of Advertising Agencies (AAAA):...

Ai nevoie de altceva?