Quiet Garden

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 31 în total
Cuvinte : 8665
Mărime: 185.70KB (arhivat)
Publicat de: Olimpiu Sârbu
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Elena Grigoras
Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor, Iasi

Extras din proiect

INTRODUCERE

Acest proiect evidentiaza perspectivele de dezvoltare ale firmei S.C  QUIET GARDEN SRL si activitatea biroului Marketing din cadrul acesteia.

S.C- QUIET GARDEN SRL este cunoscuta consumatorilor din IASI prin activitatea sa în distributia si productia de mobilier de gradina ( banci, fotolii, mese pliante, scaune, seturi pentru gradina etc). De curând, firma SC QUIET GARDEN si-a extins activitatea si asupra producerii leaganelor, activitate care ocupa acum mai mult de 75% din profilul firmei.

Se va analiza mixul de marketing pe care îl stabileste firma si directia de urmat pentru cucerirea unei cote de piata cât mai mari pe piata leaganelor, atât în Iasi cât si în întreaga tara.

Lucrarea noastra se bazeaza pe cele patru elemente cheie ale unui mix de marketing:

- produsul privit finit ca un ansamblu de atribute tangibile si intangibile care satisfac o anumita trebuinta. Principiul de baza în acest caz, sustinut de firma, este obtinerea unui produs de la foarte bun spre excelent, pentru ca firmele care fabrica un produs de valoare medie vor avea un rezultat mediu.

- pretul ca expresie baneasca a valorii sau utilitatii marfurilor.

- Plasarea care este definita da canalele, retelele si circuitele de distributie ale produselor, se merge pe principiul eficientei obtinute, pe operatiuni precise si rapide în ceea ce priveste productia, distributia si serviciile post-vânzare (termen de garantie).

- promovarea privita ca fiind comunicarea firmei cu exteriorul. Pentru noi promovarea reprezinta sloganul: FA-TE INTERESAT, SIMTE-TE COMOD! Promovarea este liantul care leaga celelalte elemente ale mix-ului, iar pentru a obtine un produs competitiv, biroul de marketing trebuie sa adopte o strategie care sa propulseze ideea spre cel mai înalt nivel al importantei si profitabilitatii. Pentru idei bune avem însa nevoie de angajati întreprinzatori si eficienti, cei plictisiti ti plictisitori duc la un regres considerabil.

Firma noastra urmareste lansarea pe piata a unui produs inedit care sa câstige admiratia consumatorilor,în primul rând prin calitatea sa, dar si printr-un pret mai mic decât al concurentei.

Concurenta este acerba, iar marca si renumele joaca un rol important, de aceea obiectivul firmei este lansarea unui produs competitiv prin calitate , prin atractivitate si pret, care poate concura cu mobilierele de acest gen din import, care de altfel predomina piata româneasca (Gerindo, Intertours, Cere, Romstal)

S.C.QUIET GARDEN SRL s-a înfiintat la începutul anului 2001, având ca obiect principal de activitate distributia mobilierului de gradina prin vânzare en-detail prin intermediul magazinului propriu din Iasi.

Firma a început cu un capital social de 160 milioane lei, si la începutul anului 2003 a luat decizia extinderii domeniului de activitate prin începerea producerii de leagane pentru gradina, pentru toate vârstele si toate gusturile, activitate care, pentru firma, a devenit principala. Astfel s-a facut o majorare a capitalului social cu 240 milioane lei (aprox. 7200E). dintre care 100 milioane (aprox. 3000E) aport de mijloace fixe, sume investite în productie si în distributie , în special în distributia leaganelor.

Atelierul, unde se produc efectiv leaganele, este plasat în centrul orasului, pe Bld. Stefan cel Mare si Sfânt, birourile administrative în cartierul Pacurari într-o cladire noua si moderna.

Pe plan local centrele de distributie, sunt magazinele proprii si alte magazine cunoscute si vizitate des de cumparatori: METRO, MALL, HALA CENTRALA

Preview document

Quiet Garden - Pagina 1
Quiet Garden - Pagina 2
Quiet Garden - Pagina 3
Quiet Garden - Pagina 4
Quiet Garden - Pagina 5
Quiet Garden - Pagina 6
Quiet Garden - Pagina 7
Quiet Garden - Pagina 8
Quiet Garden - Pagina 9
Quiet Garden - Pagina 10
Quiet Garden - Pagina 11
Quiet Garden - Pagina 12
Quiet Garden - Pagina 13
Quiet Garden - Pagina 14
Quiet Garden - Pagina 15
Quiet Garden - Pagina 16
Quiet Garden - Pagina 17
Quiet Garden - Pagina 18
Quiet Garden - Pagina 19
Quiet Garden - Pagina 20
Quiet Garden - Pagina 21
Quiet Garden - Pagina 22
Quiet Garden - Pagina 23
Quiet Garden - Pagina 24
Quiet Garden - Pagina 25
Quiet Garden - Pagina 26
Quiet Garden - Pagina 27
Quiet Garden - Pagina 28
Quiet Garden - Pagina 29
Quiet Garden - Pagina 30
Quiet Garden - Pagina 31

Conținut arhivă zip

  • Quiet Garden.doc

Alții au mai descărcat și

Plan de afaceri - SC Tarra Plast SRL - mobilier și decorațiune

Plan de Afaceri - SC Tarra Plast SRL - Mobilier si Decoratiunia 1. Profilul organizatiei Nume: Tarra Plast Forma de constituire: Societate...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Te-ar putea interesa și

Lanterna

REZUMAT INTRODUCTIV Tema abordată în acest proiect are în vedere lanterna. Referatul îşi propune să analizeze şi să caracterizeze detaliat...

English for Law School Students

Unit 1. The Legal Profession 1.1 The division of the legal profession Unlike in most other countries the legal profession in England and Wales is...

Caiet engleză avansați

Scopul caietului de exercitii. Modalitati de utilizare. Caietul de exercitii la limba engleza, pentru anul al doilea, nivel avansat, îsi propune...

Ai nevoie de altceva?