Lanterna

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 39 în total
Cuvinte : 8620
Mărime: 908.19KB (arhivat)
Publicat de: Cornelia Dobrin
Puncte necesare: 7

Cuprins

  1. REZUMAT INTRODUCTIV 3
  2. Cap. I. ANALIZA PIEŢEI 4
  3. I. 1. IDENTIFICAREA PIEŢEI 4
  4. I. 2. CARACTERIZARE (PROFIL - CONSUMATORI) 6
  5. I. 2. 1. CAPACITATEA PIEŢEI 7
  6. I. 2. 2. POTENŢIALUL PIEŢEI 7
  7. I. 2. 3. CARACTERIZAREA CERERERII 8
  8. I. 3. PRODUSE CONCURENTE 9
  9. I. 4. SEGMENTAREA PIEŢEI 10
  10. I. 4. 1. DESCRIEREA SEGMENTELOR 10
  11. I. 4. 2. HARTA SEGMENTELOR 10
  12. I. 5. PIAŢA ŢINTĂ 13
  13. Cap. II. CONFIGURAREA PRODUSULUI 13
  14. II.1. ATRIBUTELE PRODUSULUI 13
  15. II.2. SISTEMUL DE SUSTINERE 15
  16. II.3. LINIA DE PRODUSE 18
  17. II.4. DIFERENŢIERE ŞI POZIŢIONARE 18
  18. II. 4.1. DIFERENŢIERE 18
  19. II. 4.2. POZIŢIONARE 20
  20. Cap. III. CONFIGURAREA PREŢULUI 21
  21. III. 1. FACTORII CARE INFLUENŢEAZĂ PREŢUL 22
  22. III. 2. STRATEGIA DE PREŢ 23
  23. III. 3. NIVELUL PREŢULUI 23
  24. Cap. IV. CONFIGURAREA PROMOVĂRII 24
  25. IV. 1. RECLAMA 24
  26. IV. 2. PROMOVAREA VÂNZĂRILOR 29
  27. IV. 3. RELAŢII PUBLICE 34
  28. Cap. V. CONFIGURAREA DISTRIBUŢIEI 35
  29. V. 1. EXTINDEREA TERITORIALĂ A DISTRIBUŢIEI 35
  30. V. 2. INTENSITATEA REŢELEI DE DISTRIBUŢIE 36
  31. BIBLIOGRAFIE 39

Extras din proiect

REZUMAT INTRODUCTIV

Tema abordată în acest proiect are în vedere lanterna. Referatul îşi propune să analizeze şi să caracterizeze detaliat subiectul ales , lanterna.

Lanterna este un obiect folosit de foarte multa lume pentru a lumina zonele inunecoase, la locul de munca, in campinguri, excursii etc.

S.C. SUPER LIGHT S.A este o firmă producătoare a unei game largi de lanterne si accesorii pentru lanterne, astfel permiţând acoperirea nevoilor unui eşantion larg.

Cu o răspândire largă , pătrunde discret , dar cu efect, în multe spaţii şi diferite cadre din întreaga lume.

Această firmă , prin gama largă de produse pe care o oferă, în special cea a lanternei, urmăreşte să ofere clienţilor săi produse de bună calitate care să caracterizeze prin elemente inovatoare pe care le aduc în domeniu.

Acestă lanterna se diferenţiază de cele clasice atât prin calitatea sa pe care o oferă cât şi datorită designului deosebit, si posibilitatii de utilizare in variate domenii.

Acest nou sortiment de lanterna reuşeşte astfel să răspundă unei probleme majore cu care se confruntă societatea contemporană, aceea de resurse limitate-nevoi nelimitate.

Lanterna produsa si comercializata de aceasta firma caracterizează omul modern, care ştie să aleagă produsele caracterizate de eficienţă şi noutate dar şi economice din punct de vedere al consumului.

Se va analiza mixul de marketing pe care îl stabileşte firma şi direcţia de urmat pentru cucerirea unei cote de piaţă cât mai mari pe piaţa lanternelor pe raza oraşului Iaşi. Lucrarea noastră se bazează pe cele patru elemente cheie ale unui mix de marketing:

- produsul privit finit ca un ansamblu de atribute tangibile şi intangibile care satisfac o anumită trebuinţă. Principiul de bază în acest caz, susţinut de firmă, este obţinerea unui produs de la foarte bun spre excelent, pentru că „firmele care fabrică un produs de valoare medie vor avea un rezultat mediu”.

- preţul ca expresie bănească a valorii sau utilităţii mărfurilor.

- plasarea care este definită de canalele, reţelele şi circuitele de distribuţie ale produselor, se merge pe principiul eficienţei obţinute, pe operaţiuni precise şi rapide în ceea ce priveşte producţia, distribuţia şi serviciile post-vânzare (termen de garanţie).

- promovarea privită ca fiind comunicarea firmei cu exteriorul. Pentru noi promovarea reprezintă sloganul: „Preţuieşte calitatea cu SUPER LIGHT !”

Promovarea este liantul care leagă celelalte elemente ale mix-ului, iar pentru a obţine un produs competitiv, biroul de marketing trebuie să adopte o strategie care să propulseze ideea spre cel mai înalt nivel al importanţei şi profitabilităţii.

Scopul urmarit de firma noastra este sa deserveasca onorabil nevoile clientilor, prin furnizarea unor produse de calitate, la un pret rezonabil; sa realizeze acest lucru in asa fel incat sa castige un profit corespunzator necesar pentru dezvoltarea intreprinderii in ansamblul ei si procedand astfel sa le ofere angajatilor si actionarilor intreprinderii posibilitatea de a-si realiza intr-un cadru rezonabil obiective personal.

Vom adauga valoare produsului nostru deservindu-i exemplar pe clienti printr-un angajament neconditionat in directia asigurarii satisfactiei clientului.

S.C. SUPERLIGHT S.A. s-a înfiinţat in februarie 1993, având ca obiect principal de activitate producerea şi comercializarea lanternelor şi a accesoriilor de lanterne.

Cap. I. ANALIZA PIEŢEI

I. 1. IDENTIFICAREA PIEŢEI

S.C. SUPER LIGHT S.A are o bogată experienţă în producerea şi comercializarea lanternelor şi a accesoriilor de lanterne,deservind piaţa românească din februarie 1993. Societatea este membră a Organizaţiei Europene pentru Calitate din anul 1997 şi a Asociaţiei Române de Marketing din anul 1998.Această firma are contracte de colaborare cu mai multe tări din Europa si Asia,aducându-ne prestigii şi dincolo de hotarele ţării. Această recunoaştere este o oportunitate pentru noi ca în viitor să avem puncte de desfacere şi în străinătate. Preocuparea continuă pentru satisfacerea clienţilor noştri a făcut posibilă cunoaşterea exactă a gusturilor şi a aşteptărilor acestora şi în cosecinţă, societatea noastră oferă ceea ce se cere, mergând pe ideea:”Clientul nostru, stăpânul nostru!”.

Pentru a veni în întâmpinarea cererii potenţiale am creat un site pe internet ce poate fi vizitat accesând adresa: www.superlight.com care cuprinde diverse informaţii referitoare la activitatea şi oferta noastră de pe piaţa lanternelor. De asemenea clienţii noştri sunt aşteptaţi la sediul nostru din Bucureşti, precum şi la diversele puncte de desfacere amplasate în aproape toate judeţele ţării.

Preview document

Lanterna - Pagina 1
Lanterna - Pagina 2
Lanterna - Pagina 3
Lanterna - Pagina 4
Lanterna - Pagina 5
Lanterna - Pagina 6
Lanterna - Pagina 7
Lanterna - Pagina 8
Lanterna - Pagina 9
Lanterna - Pagina 10
Lanterna - Pagina 11
Lanterna - Pagina 12
Lanterna - Pagina 13
Lanterna - Pagina 14
Lanterna - Pagina 15
Lanterna - Pagina 16
Lanterna - Pagina 17
Lanterna - Pagina 18
Lanterna - Pagina 19
Lanterna - Pagina 20
Lanterna - Pagina 21
Lanterna - Pagina 22
Lanterna - Pagina 23
Lanterna - Pagina 24
Lanterna - Pagina 25
Lanterna - Pagina 26
Lanterna - Pagina 27
Lanterna - Pagina 28
Lanterna - Pagina 29
Lanterna - Pagina 30
Lanterna - Pagina 31
Lanterna - Pagina 32
Lanterna - Pagina 33
Lanterna - Pagina 34
Lanterna - Pagina 35
Lanterna - Pagina 36
Lanterna - Pagina 37
Lanterna - Pagina 38

Conținut arhivă zip

Alții au mai descărcat și

Lămpi de iluminat

Rezumat introductiv Scurt istoric Lămpile au fost folosite drept sursă de iluminare încă de la descoperirea focului. Ca o metaforă pentru...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Te-ar putea interesa și

Proiectarea produselor - lanternă

Partea I Definirea nevoii pentru sistemul dat Produsul se utilizeaza pentru iluminarea mediului in vederea mariri vizibilitatii in intuneric....

Instalații Solare de Încălzire a Apei

Introducere ENERGO-SOL este o firmă românească care are ca principal obiectiv promovarea la nivel naţional a surselor de energie neconvenţională...

Cercetare de marketing privind lansarea pe piață a unui produs nou

I. Prezentarea firmei “Time” este o companie privata infiintata in 1992,din Moldova producătore de ceasuri și componente de precizie Compania...

Mix de Marketing - Lanterne

Prezentare firma Societatea comercială Kern SRL, a fost fondată în 2011 având ca obiect de activitate producerea şi comercializarea de lanterne....

Proiect marketing - lanternă

Tema abordată în acest proiect are în vedere lanterna. Referatul îşi propune să analizeze şi să caracterizeze detaliat subiectul ales , lanterna....

Ingineria valorii

Capitolul 1. Caracteristici de calitate ale produsului. 1.1. Prezentarea produsului. O lanterna profesionala cu led este formata din mai multe...

Studiu de Caz - SC FlashLight SA

Capitolul 1: Analiza pietei 1.1 Identificarea pietei Descrierea pietei. Piata reprezinta un element important pentru marketing deoarece aici se...

Fabrica de mituri - cinematograful

Apariţia unui mit suprem, în speţă cinematografia, implică factori autodeterminanţi, dintre cei mai importanţi fiind cultura şi civilizaţia. A...

Ai nevoie de altceva?